Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 23 June, 13:02

Nyan - 11 maj 21 kl. 17:00

Ny tredagarsfestival i vinterEventproduktionsbolaget Zevents har skrivit kontrakt med landskapsregeringen om att producera en tredagarsfestival med åländsk musik och dans den 4–6 februari 2022. Evenemanget, som ska gå av stapeln på Alandica, ingår som en del av firandet av Åland 100. ”Produktionen syftar till att visa upp det mesta och det bästa ur åländsk musik och dans inom alla tänkbara genrer, klassiskt, pop/rock, folkmusik och kör. Alandica kommer att ljuda av musik och rörelse i varje sal under tre dagar”, skriver Zevents i ett pressmeddelande. Vidare informeras att evenemanget produceras i samarbete med PR-Media.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Zevents, Alandica, Åland, PR-Media, Festmagasinet, FFF, Nya Åland, Jquery, ‚annat, Nyan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny tredagarsfestivali , vinter

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Över en halv miljon kilo regnbåge slaktas på Åland på grund av IHN

Över en halv miljon kilogram regnbågslax ska avlivas på Åland till följd av IHN-sjukdom hos fisk, enligt order från Livsmedelsverket. Tre fiskhållningsplatser på Åland berörs. Det framkommer i ett pressmeddelande från Livsmedelsverket på onsdag eftermiddag.

Nyan - 2 timmar sedan

Saltvik utreder skolalternativ

Saltviks kommun överväger en omorganisering av kommunens skolsystem. Förslaget skulle innebära att årskurs ett till tre och årskurs fyra till sex går i olika skolor. För tillfället finns det två grundskolor i Saltvik som båda undervisar elever i årskurserna ett till sex.

Nyan - 2 timmar sedan

Operan har flyttat in i Alandica

Repetitionerna inför operan ”Lisbeta – en trollkrona skall du icke låta leva” har startat.Skatan är en symbolisk figur och en världsunik operaroll. Måndag 14 juni började repetitionerna på Alandica på riktigt inför operan som är baserad på Carina Karlsson roman ”Märket”, som går som följetong nu i Nya Åland.

Nyan - 4 timmar sedan

Holmberg-Jansson mötte Kiuru i Borgå

Ålands social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) mötte Finlands familje- och omsorgsminister Krista Kiuru i Borgå på tisdagen. De nordiska samarbetsministrarna höll möte där under måndagen och tisdagen. Det var det första fysiska mötet efter utbrottet av covid-19, står det i ett pressmeddelande.

Nyan - 5 timmar sedan

Ung man döms till fängelse efter misshandel i tingsrätten

Tre män döms för misshandel av Ålands tingsrätt efter att ha slagit varandra och en annan person i tingsrättens lokaler. Händelsen inträffade i oktober 2017.Den yngsta mannen, som är i 20-årsåldern, döms till 50 dagar villkorligt fängelse.

Nyan - 7 timmar sedan

Restauranger får hålla öppet som vanligt igen

Begränsningarna för restauranger slopas helt för områden i basnivån. Det innebär att krogarna på Åland får ha öppet som vanligt från och med torsdag. – Det känns jätte hoppfullt, säger Cia Borg, innehavare av Dinos bar och grill.

Nyan - 18 timmar sedan

Ålands skogsindustrier återupptar produktion

Förra torsdagen började ett transportband brinna hos Ålands skogsindustrier i Godby. Nu har skadorna åtgärdats och bolaget hoppas att man kan återuppta produktionen under onsdagen. .

Nyan - 21 timmar sedan

Besvär mot plan att göra Kökar fossilfritt

Åländsk demokratis Thomas Dahlgren har lämnat in ett besvär till Ålands förvaltningsdomstol för att få stopp på energiprojektet LocalRES. Projektet ska med pengar från Paf och EU göra Kökar fossilfritt och kommer att ge kommunen hundratusentals euro i stöd. .

Nyan - 22 timmar sedan

Regeringen förlängerbränsleavtal

Ålands landskapsregering skrev ett ettårsavtal om leveranser av motorbrännolja med Rundbergs Bil & Service år 2019. Vid undertecknandet fick landskapsregeringen företrädesrätt att förlänga avtalet med maximalt ett år. Den rätten har nu utnyttjas eftersom landskapet fortsättningsvis behöver motorbrännolja till fordon, fastigheter och färjor.

Nyan - 22 timmar sedan

Hjerson har premiär i augusti

”Agatha Christie’s Hjerson”, TV4/C Mores nya storsatsning, har premiär den 16 augusti på C More och sen på TV4 den 24 augusti. Sonderingar för en andra säsong har inletts. Agatha Christies Hjerson, TV4/C Mores nya storsatsning, har premiär den 16 augusti på C More och sen på TV4 den 24 augusti.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.