Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 28 May, 03:24

Cornucopia - 26 jan 22 kl. 14:43

SEB ändrar villkoren - privata konton kan inte längre användas för enskild firmaSEB meddelade precis nya villkor för betalkonton och betaltjänster, utöver de extrema prishöjningar på uppåt 60% som bloggen skrev om för snart två veckor sedan. Villkorsändringen innebär att man inte längre får använda privata konton för näringsverksamet, dvs åt enskild firma trots att det är samma juridiska person som privatpersonen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, Åmål, Photos Search, MacOS, Vi, Privatkontot, Enkla, swish, Skatteverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, ändrar, villkoren, privata, kontonkan inte längre , användas, för enskild firma

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fredagsmys: Ukrainsk musik för spellistan

Dags för lite fredagmys. Fick som förslag att fokusera på ukrainsk musik att lägga till era spellistor så lite av Spotifypengarna hamnar i Ukraina, så jag lämnar en öppen tråd för detta. Jag hade inget foto på något ukrainskt band i bildbanken, så det fick bli svenska Crash Nomada istället Själv har jag inte så mycket att komma med.

Cornucopia - 17 timmar sedan

UPPDATERAS: Bekräftade civila ukrainska förluster nästan 9 000 – fjorton civila dödade igår – Ukraina har evakuerat Lyman och sprängt broar efter sig

De bekräftade civila dödade på befriad mark eller mark som Ryssland aldrig ockuperat har nått 8 691 personer. Enbart igår dödades fjorton personer i omfattande terrorbombningar mot civila mål, däribland en femmånaders bebis. Ukraina kan bekräftats evakuerat Lyman och ska ha sprängt broar över Donetsk bakom sig.

Cornucopia - Igår: 14:36

Många energirekord idag med växlande molnighet och ovanliga extremt låga elpriser dagtid

På grund av en ovanligt kombination av vind och helgdag med stängda arbetsplatser så är elpriserna rekordlåga idag och bara några procent av de 100-300 öre som gällt dagtid de senaste veckorna. Således har jag idag noterat en del rekord för både energiproduktion från solkraften, såväl som min elförbrukning. Lika bra att passa på att köra allt när elen kostar 3 – 6 öre per kWh och ingen vits att sälja solel.

Cornucopia - Igår: 12:20

Dieselransoneringen i östra Ukraina – bensinen kostar motsvarande 160:- SEK litern köpkraftsmässigt

I Ukraina råder det bränslebrist på grund av kriget, särskilt i östra Ukraina. För att köpa diesel krävs det ransoneringskort som bara ges till särskilda ändamål. Bensinen är fortfarande fri att köpa, men justerat för ukrainarnas inkomster skulle priset här i Sverige ligga på 160:- SEK per liter bensin.

Cornucopia - Igår: 10:30

UPPDATERAS: Ryska T-62 i Melitopol – terrorbombningar fortsätter – mindre än 40% av ryska robotar träffar sina mål – rysk trupp i Lyman

Ryska ålderdomliga T-62, som redan ansågs vara gamla på 80-talet, har nu observerats i ockuperade Melitopol i södra Ukraina. De ryska terrorbombningarna fortsätter och bland annat ett köpcenter har bombats i Zaporizhzhia. En rappport visar att mindre än 40% av ryska robotar skjutna mot mål i Ukraina har träffat avsedda mål och upp till var tredje går inte ens att avfyra eller kraschar på vägen.

Cornucopia - I förrgår: 14:01

Svensk konjunktur tillbaka i överhettning – men hushållen på deppigaste nivån sedan finanskrisen – PPI +23.8%

Den svenska konjunkturen studsade upp till överhettning i maj, drivet av tillverkningsindustrin och detaljhandeln. Samtidigt är hushålle på sin deppigaste nivå sedan finanskrisen och ser inte med tillförsikt på sin nuvarande eller framtida ekonomi, även om de anser att övriga hushåll än deras eget klarar sig något bättre. Internethandeln fortsätter vara i djup lågkonjunktur.

Cornucopia - I förrgår: 09:18

UPPDATERAS: Ukrainare vill inte byta land mot fred – ytterligare 200 döda civila funna i Mariupol – ryska angrepp mattas av – ännu en rysk bataljon vägrar slåss

Hela 82% av ukrainarna vill inte byta territorium mot fred och endast 10% är beredda att göra detta enligt en ny opinionsundersökning. Ytterligare ca 200 civila ska hittats dödade under ett rasat hus i Mariupol och dödssiffrorna hos de civila efter de ryska bombningarna av staden ska ligga i intervallet 20 000 – 25 000. De ryska angreppen i slaget om Donbas ser ut att mattas av utifrån förlustsiffrorna.

Cornucopia - I förrgår: 07:56

Blandade börser i Asien på onsdagsmorgonen – Nordea räknar med 4% rörlig bolåneränte i december

Börserna går blandat i Asien under onsdagsmorgonen och dollarn försvagas på fallande marknadsräntor. Nordea lämnade igår sin nya boränteprognos och tror att den rörliga bolåneräntan ligger på 4.00% vid årsskiftet, och de låsta räntorna högre än så.

Cornucopia - 24 maj 22 kl. 14:43

Hitta detaljerad information om din stadsdel eller bostadsområde hos SCB

SCB har nu data på regionala statistikområden (RegSO) publicerade i sin statistikdatabas online. Det innebär att du kan hitta detaljerad statistik om din egen stadsdel. Plats i Sverige RegSO-uppdelningen har tagits fram i samarbete med kommunerna, så uppdelningen bör bygga på lokalkännedom.

Cornucopia - 24 maj 22 kl. 12:11

Stöd stridsjukvårdsförbandet Hospitallers i Ukraina

Frivilligförbandet Hospitallers är ett stridssjukvårdsförband bestående av över 220 frivilliga fördelat på 64 besättningar, nioambulanser och tjugo pickuper eller vans. Förbandet har också åtminstone två svenska krigsfrivilliga och vill expandera verksamheten. Det stöds med undantag av vapnen för självförsvar helt med privata medel och är alltså ett sätt du kan stödja Ukraina direkt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.