PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 21 May, 18:12

PrivataAffärer - 21 jan 22 kl. 11:25

Hernhag: Mina tre bästa utländska investmentbolag



Knegarn: Hej Marcus! Kan du nämna några utländska investmentbolag, private equity-bolag du gillar? Något som gått ner lite extra nu, kanske?
Marcus: Hej! Mina favoriter inom investmentbolag och liknande utomlands och som fallit i kurs är Apollo Global Management, Brookfield Asset Management och Atco.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Marcus, Apollo Global Management, Asset Management, Atco, Apollos, Berkshire Hathaway, Alfa Laval, Storskogen, Strand Småbolagsfond, Svolder, Avanza, Alfa, Bico, Sinch, Sdiptech Pref, Affärsvärldens, Swedish Match, Nibe, Castellum, Wall Street, Jeremy Granthams, Nasdaq, tony, Nobina, Ica, Q3, Hur, Ryssland, UkrainaMarcus, Lundin Energy, AkerBPMarcus, SBB, Aktieinvest, Mvhannamarcus, Astra Zeneca, Investor, Cibus, Sverige, Oatly, Lexasea, Astra, Abbvie, Evolution, Telia, Samhällsbyggnadsbolaget, Norden, Heba

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HernhagMina , trebästa , utländska, investmentbolag

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 15:00

Börspanelen: Dags för bottenfiske?

Poddens huvudtema denna gång analyserar orsakerna till den mycket tråkiga kursutvecklingen på Stockholmsbörsen hittills i år. Trots ett helt batteri av utmärkta kvartalsrapporter från börsbolagen. Panelen blickar också ut över resten av året och gör sina kvalificerade gissningar om den fortsatta kursutvecklingen.

PrivataAffärer - Igår: 13:13

De mest blankade aktierna just nu

Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. 1. Scandic Hotels 7,65% (7,65)
2.

PrivataAffärer - Igår: 11:13

Nordea: Blir största boprisnedgången sedan 90-talskrisen

”Som vi ser det har bostadspriserna toppat och kommer sjunka med totalt 10 procent till slutet på 2023. Det beror i första hand på att vi har vi har väldigt räntekänsliga hushåll som påverkas av räntehöjningarna från Riksbanken. Det är dock ingen dramatik, som vi ser det, utan det handlar om en korrigering av prisnivån till ett nytt ränteläge.

PrivataAffärer - Igår: 11:23

Hernhag: Fem utdelningsaktier jag vill köpa

Utdelaren: Hej! Topp fem utdelningsaktier du kollar på att köpa just nu? Tacksam för tips!

PrivataAffärer - Igår: 11:00

DNB: Oljepriset når 130 dollar fatet i slutet av året

I en marknadsrapport som publicerades på onsdagen skriver Martinsen att risken är hög för att den globala oljeproduktionskapaciteten är förbrukad vid slutet av året. Det finns ett antal skäl till den bistra situationen, bland dem är OECD-ländernas oljelager som nu är låga, samt att produktionskapaciteten under de närmaste åren är begränsad. Allt samverkat till att pressa upp oljepriserna.

PrivataAffärer - Igår: 10:38

UBS: Telia tillbaka på tillväxt

Det skriver UBS i ett marknadsbrev, där det framgår att investmentbanken uppgraderat Telia till köp (neutral) och höjt riktkursen till 45:80 (38:70), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen. ”Vi räknar med att samtliga av Telias verksamheter återgår till att visa tillväxt i tjänsteintäkterna det tredje kvartalet 2022, för första gången på åtminstone fem år”, skriver UBS. Som en följd av sina tornaffärer och avyttringar av icke-kärnverksamheter har Telia en skuldsättningsgrad på 1,9 gånger, vilket ligger under bolaget eget mål om 2,0-2,5 gånger.

PrivataAffärer - Igår: 10:04

Mindre riktkursändringar efter Embracers rapport

* Handelsbanken Capital Markets upprepar sin långsiktiga rekommendation outperform (på tre års sikt) och justerar upp riktkursen till 135 kronor (130). * Exane BNP Paribas behåller riktkursen 140 kronor. ”Tillväxtmomentum bör accelerera kraftigt, vilket stöder en förbättring av ebit-marginalen och förbättra det fria kassaflödet.

PrivataAffärer - Igår: 09:30

CNN: ”Fear & Greed”-index visar på extrem rädsla

CNN:s index baseras på sju olika mätpunkter och är ett sätt att mäta humöret på aktiemarknaden och huruvida aktier är rimligt värderade. Tanken är att extrem rädsla trycker ner aktiekurserna medan girighet får motsatt effekt. Indexet består av en skala mellan 0 och 100 där 0 är extrem rädsla medan 100 är extrem girighet.

PrivataAffärer - Igår: 09:00

Här är fredagens aktierekar

Handelsbanken Capital Markets sänker sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för Bico till behåll från köp. SEB Equities sänker riktkursen för Embracer till 160 kronor från 165 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

PrivataAffärer - Igår: 08:09

Industrivärden ökar i Sandvik

Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering, som registrerades på torsdagskvällen. Industrivärden är största ägare i Sandvik. Per den 30 april uppgick innehavet till drygt 169 miljoner aktier, motsvarande 13,5 procent av kapital och röster, enligt ägardatatjänsten Holdings..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.