PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 12 May, 16:48

PrivataAffärer - 23 apr 21 kl. 14:57

Svart svan-författaren sågar bitcoinI en intervju med tv-kanalen CNBC ger Nassem Nicolas Taleb sin syn på kryptovaluta och det kraftigt ökande intresset för digitala tillgångar. ”Det finns en skillnad mellan valuta, som behöver vara stabil, och något som varierar så här mycket i pris. Jag blev själv lurad av det här i början och trodde det handlade om digital valuta, men tillgångar som rör sig upp och ned 5 procent om dagen eller 20 procent i månaden kan inte vara en valuta”, sade Nassem Nicolas Taleb. Han vidgår att han var tidig investerare i bitcoin, men att han sålt av och nu ser på det som en hajp liknande tulpanlökarnas tid på 1600-talet i Nederländerna. Bitcoinpriset föll med andra finansiella tillgångar på torsdagen, när president Joe Biden presenterade sitt förslag att höja beskattninge
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
CNBC, Nassem Nicolas Taleb, Nederländerna, Joe Biden, Apple, Wall Street, Den, Universa Investments, Australien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svart, svan-författaren, sågar, bitcoin
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Analytiker: Bopriserna större huvudvärk för Riksbanken än inflationen

De noterar att bostadspriserna steg med mer än 15 procent i årstakt i mars och att det kan se ut som Riksbanken häller mer bensin på brasan med sina storskaliga köp av bostadsobligationer. ”Mot denna bakgrund kommer diskussioner om bankens exitstrategi på tillgångsköpfronten sannolikt att dominera framtida räntemöten”, skriver de i ett marknadsbrev.  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Tre investeringsmisstag att undvika

Efter den rekordsnabba nedgången 2020 på grund av nedstängningarna kom det en lika snabb återhämtning på börsen – och i investerarnas sentiment. Med sentimentet menas det allmänna stämningsläget bland investerare, och i takt med att det kom goda nyheter om vaccin och mer klarhet kring brexit och presidentvalet i USA i slutet av fjolåret blev investerare allt mer optimistiska. Vid årsslutet hade professionella investerare betydligt högre förväntningar på börsen 2021 än vad de haft bara några månader tidigare.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Börskrasch i Taiwan

En utbredd global brist på aptit för techaktier i kombination med hårdare covid-19-restriktioner som aviserats av hälsodepartement tycks ha varit den utlösande faktorn för den brutala dagsutvecklingen för Taiwans ledande index, enligt Bloomberg News. Taiwans myndigheter aviserade på onsdagen att covid-åtgärder stramas åt för företag i landet och att de bolag som misslyckas med att åtlyda dessa kommer straffas med böter eller till och med kommer tvingas stänga, enligt hälsominister Chen Shih-chung. Smittan har de senaste veckorna ökat från låga nivåer.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Analytiker: Inflationstoppen är passerad

”Vi hade ett ovanligt prisfall under pandemins inledning i april i fjol som gör att inflationen nu går upp på grund av baseffekter. Dessutom har energipriserna stigit, vilket håller upp inflationen. Snart kommer dock att inflationen att sjunka igen”, säger Handelsbankens seniorekonom Johan Löf till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Kryptobolaget Safello rusar tresiffrigt i premiären

Avslut gjordes i intervallet 28-38 kronor, vilket innebar kursuppgångar på 110-180 procent från teckningskursen på 13:50 kronor. Den nyemission som Safello genomförde inför sin notering på First North tecknades till 1.240 procent.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Swedbank: Här har du fått bäst betalt för att bo

Enligt rapporten har priserna på bostadsrätter i snitt stigit 93 procent de senaste tio åren. Det motsvarar en uppgång på 7 procent per år. I landets 40 största kommuner har medianpriserna under samma period stigit med 140 procent vilket motsvarar 9 procent i snitt per år, skriver Swedbank i rapporten.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Högre inflation än väntat i april

KPIF (KPI med fast ränta) steg 0,3 procent i april jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 2,5 procent jämfört med samma månad föregående år. Väntat enligt Infronts prognosenkät var en uppgång om 0,2 procent jämfört med månaden före och en ökning med 2,4 procent jämfört med samma månad föregående år. ”Det har nu gått ett år sedan pandemin tydligt påverkade priserna.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Ericsson: Förlikning med Nokia kommer tynga resultatet

”Förlikningen hänför sig till omständigheter som omfattas av en uppgörelse från 2019 med US Department of Justice (DOJ) och US Securities and Exchange Commission (SEC) avseende utredningar kring Ericssons överträdelser av reglerna i US Foreign Corrupt Practices Act (FCPA)”, skriver Ericsson. Enligt avtalet med Nokia ska Ericsson erlägga ett förlikningsbelopp om sammanlagt 80 miljoner euro (motsvarande 0,8 miljarder kronor). ”Summan beaktar osäkerhetsfaktorer, risk, kostnader och eventuell påverkan på affärsfokus i samband med en potentiellt långvarig och komplex tvist”, skriver Ericsson.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är onsdagens aktierekar

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Swedbank till neutral från sälj. Riktkursen är 150 kronor. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Embracer och Sinch in i globalt index

Förändringarna träder i kraft efter stängning den 27 maj, enligt ett meddelande från MSCI. Förändringar i MSCI Global Standard Index som påverkar svenska aktier: In: Embracer, Sinch och Volvo A. Ut: Inga Förändringar i MSCI Global Small Cap som påverkar svenska aktier: In: Beijer Alma, Cint, Desenio, Enad Global 7, Fagerhult, Hexatronic, Implantica, New Wave, Nordnet, Renewcell, Sagax och Swedencare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.