SR > Kultur

Wednesday, 26 January, 08:24

SR - 26 nov 21 kl. 23:35

Broadwaylegendaren Stephen Sondheim dödKompositören Stephen Sondheim har avlidit, uppger hans advokat för New York Times. Sondheim ses som en av de viktigaste musikalkompositörerna och skrev bland annat texten till "West side story". Han har bland annat vunnit en Oscar, nio Tonys och åtta Grammys. Stephen Sondheim blev 91 år..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stephen Sondheim, New York Times, West, Oscar, Tonys, Grammys, Sondheim

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Broadwaylegendaren, Stephen, Sondheimdöd

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Kulturskoleelev: Min framtida karriär står på spel

Kulturskoleelever oroas av att kulturskolor stänger samtidigt som det är dags att ansöka till landets musikutbildningar.Johanna Stavert är en av eleverna som inte kan öva med sin cellolärare inför antagningen.”Jag tänker mig en yrkeskarriär som musiker, så för mig är det mycket som står på spel, det är min framtida karriär”, säger Johanna Stavert..

SR - 2 timmar sedan

Samiska dansare protesterar mot gruvplaner

Dansaren Liv Aira har tagit initiativet till en protest mot den planerade gruvan i Kallak i Jokkmokks kommun.På den film hon publicerat i sociala media dansar hon barhövdad i grön kolt, på platsen för den tänkta gruvan.”Jag som danskonstnär skapar konst här för att sprida budskapet.

SR - 2 timmar sedan

Recension: Jag såg ett träd av Eva Ström

Eva Ströms nya diktsamling ”Jag såg ett träd” blandar motiv från pandemin med lyriska porträtt från poeter som Edith Södergran.Men det är ingen naturlyrik, snarare verkar dikterna vara skrivna inifrån läsrum, sjukhus och klostersalar, snarare än i en skog.Kulturnytts Martin Lowden tycker att språket i Ströms kunniga händer blir till trä – ett levande och formbart material i stånd att fatta eld..

SR - 15 timmar sedan

1 500 i publiken på Melodifestivalens första deltävling

Melodifestivalen första deltävlingen 5 februari kommer att äga rum i Avicii Arena i Stockholm inför publik, meddelar Live nation.1 500 personer kommer att kunna ta plats i publiken, säger arrangören till Kulturnytt. Detta tack vare att man använder sig av så kallad sektionering, med 500 personer per sektion.

SR - 15 timmar sedan

Neil Young vill bli bortplockad från Spotify

Artisten Neil Young kräver att hans musik ska tas bort från Spotify, rapporterar The Guardian.Anledningen är att han anser att tjänsten sprider desinformation om vaccin genom poddaren Joe Rogan, vars ”The Joe Rogan experience” ligger exklusivt på strömningsjätten sedan 2020.I ett öppet brev på sin hemsida skriver Neil Young: ”De kan få Rogan eller Young.

SR - 19 timmar sedan

Fler än förra året såg Guldbaggegalan på tv

Trots vimmel och publik på plats lyckades Guldbaggegalan inte nå upp till sina forna glansdagar när det gäller tittarsiffror.806 000 personer såg årets gala, enligt preliminära siffror från SVT.Det är visserligen fler än förra året, men långt ifrån toppnoteringen 2013 då 1,5 miljon personer tittade på tv-galan..

SR - 20 timmar sedan

Recension: The gilded age är en gyllene kostymfest utan udd

Själva paketeringen av ”The gilded age” är verkligen gyllene och påkostad så det förslår – det här är en kostymfest utan dess like.Men där slutar liknelserna med hyllade ”Downton Abbey” trots att upphovsmannen Julian Fellowes är densamme.Kulturnytts Ylva Nilsson tycker att det är som om korsetterna har snörats åt för hårt redan på manusstadiet – men en snyggare paketering får man leta efter..

SR - 20 timmar sedan

Kritik mot EU:s gemensamma plan för arkitektur

EU-kommissionen har tagit initiativ till en gemensam plan för hur arkitektur och design ska skapa en hållbar stadsutveckling i Europa.Men det kritiseras av Moderaterna som menar att det riskerar att likrikta arkitekturen och i stället tycker att arkitektur och frågor om utformning av hus ska ligga på lokal nivå.Bostadsminister Johan Danielsson (S) säger att kritiken inte stämmer med verkligheten och att initiativet inte handlar inte om likriktning, utan om samarbeta..

SR - Igår: 07:46

Guldbaggevinnaren: "Jag är extrem glad och tacksam"

Filmen "Clara Sola" var galans stora vinnare med fem guldbaggar. Bästa film, bästa manus och regi. Bästa foto och bästa ljuddesign.

SR - Igår: 06:01

Recension: Detaljerna av Ia Genberg

Ia Genbergs bok ”Detaljerna” handlar om fyra relationer och deras konsekvenser, och har den senaste veckan fått stor uppmärksamhet.Johanna, Niki, Alejandro och Birgitte har alla gjort avtryck på berättaren – frågan är bara hur.Kulturnytts Anna Ims har läst ”Detaljerna” och imponeras av det mästerliga romanbygget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.