PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 December, 17:45

PrivataAffärer - 28 okt 21 kl. 11:51

Trading Direkt: Bolaget med halva draknästet i ryggen”Vi har med oss halva draknästet kan man säga. Det är ett erkännande”, sade Stefan Willebrand i torsdagens Trading Direkt. Bolaget grundades 2009 men i och med noteringen på First North den 9 november vill man gå från att vara ett utvecklingsbolag till att bli ett tillväxtbolag. Bland investerarna som tror på att Bricknode ska lyckas med det finns förutom Backing Minds även Collectorgrundaren Lena Apler och den före detta sparekonomen som skapade själva sparekonomen – Claes Hemberg.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Direkt, Stefan Willebrand, Trading Direkt, First North, Bricknode, Backing Minds, Collectorgrundaren Lena Apler, Hemberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trading, Direkt, Bolagetmed halva , draknästeti , ryggen

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

JP Morgan: Köp dippen – omikron början på slutet för pandemin

Omikron må vara mer smittsam, vilket tidiga data indikerar, men statistiken visar också att mutationen är mindre dödlig och således passar väl in i det historiska mönstret över hur virus utvecklas, skriver strategichefen Marko Kolanovic och strategen Bram Kaplan. Sammantaget kan utvecklingen kring mutationen vara positiv för risktillgångsmarknader, givet att omikron faktiskt kan innebära att pandemins slut går att skymta i horisonten. ”Omikron kan vara en katalysator för en brantare (inte planare) räntekurva, vilket innebär rotation från tillväxt- till värdeaktier, säljpress på covid- och nedstängningsvinnare och rally i återöppningssektorer”, skriver strategerna.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Swedencare dubblar omsättningsmålet

Tidigare var målet att 2025 nå en omsättning om 2 miljarder kr med en ebit-marginal överstigande 30 procent. Målsättningen skulle främst nå via organisk tillväxt. ”De nya finansiella målen ska ses i ljuset av att Swedencare idag har en väsentligt större verksamhet jämfört med den verksamhet som bedrevs när de tidigare målen fastställdes.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Danske: Fixa portföljen för en ny verklighet 2022

Varken intjäningsnivåerna eller aktiekurserna kan fortsätta uppåt i det tempo som rått under andra halvåret i år. Någonting måste därför omedelbart göras när det gäller risknivåerna, enligt Frank Øland, som förklarar varför i en intervju som publicerats på Danske Banks danska hemsida. Aktiemarknaden blödde rejält under en kort period med start i september, men därifrån har indexkurvorna tagit sig upp till ännu högre nya rekordnivåer, även om omikronvarianten av viruset dämpat köpglädjen senaste veckan.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

ABN Amro: Omikron ändrar inte centralbankernas planer

”Våra oförändrade utsikter för centralbankerna återspeglar att utgångspunkten jämfört med covid I är annorlunda vad gäller utbudssidan och inflationen, och omikron kan visa sig vara minst lika mycket en utbudschock som en efterfrågechock”, skriver de. De påpekar att omikron skulle kunna förvärra nuvarande utbuds- och flaskhalsproblem, och på så sätt ytterligare pressa upp inflationstrycket i varusektorn. Samtidigt är det framför allt efterfrågan i tjänstesektorn som lär drabbas av nya restriktioner.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Opportunistisk köpare i turbulenta marknader

Atlant Opportunity har de senaste fem åren avkastat cirka 30 procent vilket motsvarar en överavkastning på mer än det dubbla, jämfört med snittet för den nordiska företagsobligationsmarknaden som ligger på cirka 14 procent över samma period. – Det som skapar möjligheter till denna överavkastning är fondens strukturella förmåga att alltid ha tillgängliga likvida medel för att kunna agera en opportunistisk köpare, när många andra marknadsaktörer behöver sälja innehav för att kunna möta fondutflöden, berättar Taner Pikdöken, förvaltare på Atlant Fonder. Ingen uppenbar förbättring av den nordiska företagsobligationsmarknaden Förvaltarna på Atlant Fonder ser inga större ändringar i marknadsdynamiken för att förhindra en liknande situation som våren 2020

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Rådgivare vill sänka Kinas tillväxtmål

Inbromsningen i spåren av problem i fastighetssektorn och pandemin väntas fortsätta nästa år. Tillväxtmålet kommer att bestämmas vid den årliga ekonomiska konferensen denna månad, där president Xi Jinping deltar. Rådgivarna rekommenderar ett tillväxtmål på 5-5,5 procent för nästa år, ned från det mål på ”över 6 procent” som har gällt i år.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Analyshusens favoritaktier just nu

Swedbanks placeringssajt Aktiellt publicerar varje månad en lista över de aktier som de stora analyshusen tycker är mest köpvärda. Listan baseras på information från Bloomberg som bearbetas av Swedbank. Varje bolag får ett rekommendationsvärde mellan 1 och 5 där fem innebär att samtliga analyshus rekommenderar köp.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är torsdagens köprekar

HSBC höjer riktkursen för Sandvik till 290 kr från 285 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Klara Bo rusar i premiären

I samband med noteringen tog bolaget in 750 miljoner kr och 5 000 nya aktieägare fick tilldelning av de 38 000 som anmält intresse. Teckningskursen var 35 kr per aktie vilket motsvarar en värdering på 4,5 miljarder kr. ”Intresset för erbjudandet har varit mycket stort från institutionella investerare i Sverige och utomlands samt från allmänheten i Sverige, och erbjudandet blev kraftigt övertecknat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.