Nyteknik > Teknik

Wednesday, 01 December, 14:03

Nyteknik - 28 okt 21 kl. 07:35

Piloten från andra världskriget bärgades av Lunds universitet25-åringen dog på sin första bombräd 1944. Nu har B-17-pilotens kropp plockats upp av en marinarkeolog vid Lunds universitet..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lunds

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pilotenfrån andra , världskriget, bärgadesav , Lunds, universitet

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 minuter sedan

Techbranschen: Digitaliseringsfrågorna du måste ta tag i, Khashayar Farmanbar

DEBATT. Satsningar på digitaliseringen är avgörande för Sveriges konkurrenskraft. Regeringen och nya digitaliseringsministern behöver tydligt öka ambitionerna, skriver Åsa Zetterberg, Tech Sverige..

Nyteknik - 10 minuter sedan

Kan nästa generations vaccin hejda coronasmittan?

De nya, proteinbaserade vaccin som är på gång mot covid-19 kan visa sig ge mer robust skydd än de mRNA-vaccin som utvecklades snabbt. I fortsatt bekämpning av pandemin finns mycket att lära av misstagen som Sverige gjorde, enligt Kungliga vetenskapsakademien..

Nyteknik - 1 timme sedan

De ska bygga gyrokopter som tar sex personer

En tvåsitsig gyrokopter med en räckvidd på 600 km är bara början. Tyska Fraundorfer Aeronautics planerar för en större version med sex sittplatser..

Nyteknik - 2 timmar sedan

”Stater måste sluta sponsra fossil energi och teknik” 

DEBATT. Den samlade klimatforskningen är tydlig, vi lever med en koldioxidbudget. Här är sex åtgärder som vi måste ta tag i, skriver Emma Wiesner (C), Europaparlamentariker.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Koldioxidfångande sjögräs bland Musks pristagare

Studenterna med de smartaste lösningarna för att fånga in atmosfärens koldioxid har plockats ut. Till vinnarna har Elon Musks Xprize pytsat ut 5 miljoner dollar i prispengar..

Nyteknik - 3 timmar sedan

De visar att fobier kan behandlas med 360-video

Virtual reality och 360-gradersfilm kan vara ett komplement till klassisk exponeringsterapi, visar en svensk studie. "Underskatta inte folks fantasi", säger forskaren Anders Lundström..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Bajskorvar och mammor skyddar (inte) svenskarnas konton

Hejsan är bättre än hejhej, båda är bättre än bajskorv och dinmamma tar mindre än en halvtimme att knäcka. Väldigt många svenskar har för enkla lösenord, enligt en ny rapport..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nya näringsministerns Hybrit-roll ifrågasätts

Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) riskerar jäv i sin nya statsrådsroll, rapporterar Dagens industri..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Analys: Mercedes EQA – ”Uppfyller bara delvis löftet”

EUROPAINDEX. En premiumspelare i elbilsligan eller bara en ”förbränningsbil” i ny kostym? Mercedes EQA är tyskarna andra elbilsmodell – men den lämnar Europas experter kluvna..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Nye energiministern: ”Jag kommer alltid att stå på elkonsumenternas sida”

Sveriges nye energi- och digitaliseringsminister är dataingenjör, tidigare it-entreprenör och patentinnehavare. Ny kärnkraft är han bara intresserad av om den är lönsam..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.