SR > Nyheter

Wednesday, 01 December, 16:44

SR - 24 okt 21 kl. 13:50

Svenska ministern: Utrymmet för palestinska organisationer krymperSveriges biståndsminister Per Olsson Fridh kommenterar nu beskedet från i går, att Israel terrorstämplar flera palestinska organisationer som Sverige ger bistånd till. Per Olsson Fridh skriver att Sverige inte hade fått information om detta på förhand och att regeringen nu ska analysera det nya beslutet. Han skriver att han ser med oro på det krympande utrymmet för palestinska organisationer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Per Olsson Fridh, Israel, Sverige, Olsson Fridh

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska ministern, Utrymmetför , palestinska, organisationer, krymper

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Von der Leyen: EU bör överväga obligatorisk vaccinering mot covid-19

Det är dags att börja diskutera om det ska bli tvingade att vaccinera sig mot covid-19. Det sa EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen idag när hon presenterade nya rekommendationer för att minska spridning av det nya omicron-viruset.Enligt Ursula von der Leyen tar det 100 dagar för vaccinföretagen att ta fram ett nytt vaccin som skyddar mot nya varianter.

SR - 2 timmar sedan

Regeringens förslag: polisen får större befogenheter för att säkra bevis

Regeringen presenterade i dag flera förslag till tvångsmedel för att säkra bevisning. Regeringen Bland annat föreslås möjligheten att ta elektronisk information som är lagrad i molntjänster eller externa servrar, i beslag. Det föreslås även att det så kallade beslagsförbudet, som förbjuder polisen att beslagta meddelanden mellan närstående, ska tas bort.

SR - 2 timmar sedan

WHO-länderna överens: Så här ska världen möta framtida pandemier

Världshälsoorganisationen kommer att påbörja arbetet med att ta fram en pandemikonvention.Det meddelades i samband med att WHO:s beslutande församlings specialinsatta möte.Det finns många lärdomar att dra från covid-19, och ett mellanstatligt förhandlingsorgan ska nu arbeta fram ett förslag till ett internationellt avtal till WHO:s möte 2024..

SR - 3 timmar sedan

Strandhäll om obetalda räkningarna: Har varit en turbulent tid för familjen

Annika Strandhäll som sedan igår är miljö- och klimatminister, har haft nio betalningsförelägganden hos kronofogden sedan 2018. Det var TV 4 först med att rapportera.En förklaring som hon själv ger är att det har varit en turbulent tid för familjen efter att sambon gick bort för några år sedan.

SR - 4 timmar sedan

SMHI varnar: Snöovädret kan få allvarliga konsekvenser

Det snöar rejält över södra Sverige. SMHI har gått ut med varningar för delar av Götaland för att väderläget kan få allvarliga konsekvenser.På flera håll har tågtrafik ställts in, bland annat mellan Halmstad och Värnamo och mellan norra Skåne och Blekinge.

SR - 4 timmar sedan

Vaccinbevis på papper kan ta tid: “Hårt tryck just nu“

Idag börjar vaccinbevis gälla på arrangemang inomhus med fler än 100 deltagare i hela landet.Länsstyrelsen i Blekinge varnar för att det kommer ta tid för dom som vill ha sitt vaccinationsbevis på papper, det säger Marie-Therese Siggelkow på Länsstyrelsen. "Nu är det hårt tryck", säger hon.

SR - 4 timmar sedan

100 dödade – talibanerna hämnas på regeringens anhängare

Talibanrörelsen fortsätter att hämnas på den tidigare regeringens styrkor, trots löften om amnesti, skriver människorättsorganisationen Human Rights Watch i en rapport.Talibanerna har genomfört stora sökoperationer för att gripa och med tvång föra bort misstänkta före detta regeringstjänstemän.Rapporten från Human Rights Watch, som bygger på intervjuer med vittnen, talibaner och anhöriga till offren, visat att flera av morden och försvinnandena skedde efter försäkringar från höga ledare om att det nya talibanstyret inte skulle hämnas på medlemmar av den tidigare regeringen och militären..

SR - 5 timmar sedan

Misstänkta för mordet på 12-åriga flickan efterlysta av Europol

Tre män som misstänks för mordet på en 12-årig flicka i Botkyrka förra sommaren har lagts upp på Europols lista över Europas mest eftersökta personer, skriver Expressen.Männen häktades i sin utevaro tidigare i somras och tros enligt Europol gömma sig i Turkiet.Det var den 2 augusti förra året som flera skott avlossades vid en snabbmatsrestaurang i Botkyrka.

SR - 6 timmar sedan

Teknikbolag kritiseras för kopplingar till Ryssland och Kina

Det svenska börsbolaget MSAB får kritik av en amerikansk tankesmedja för att ha deltagit på vapenmässor i Ryssland och Kina.Bolaget skriver i ett mejl till Ekot att försäljningen till länderna upphörde i början av 2021."Tekniken ger auktoritära regimer och diktaturer en möjlighet att göra efterforskningar", säger Lars Gjesvik, medförfattare till tankesmedjan Atlantic Councils rapport..

SR - 6 timmar sedan

Avgörande dag för aborträtten i USA – beslut ska tas i Högsta Domstol

Idag ska USA:s Högsta Domstol ta beslut kring en lag från Mississippi som förbjuder aborter efter v.15, vilket strider mot det så kallade Roe v Wade-beslutet.Enligt Roe v Wade-beslutet har kvinnor i hela landet rätt till abort fram tills det att fostret kan överleva utanför livmodern, idag ungefär runt v 24.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.