SvD > Kultur

Saturday, 23 October, 23:36

SvD - 19 sep 21 kl. 07:30

Lana Del Reys dikter räddas av Strages entusiasmNej, Lana Del Reys mjukt framviskade rim gör sig inte speciellt bra i svensk tolkning. Ändå är det svårt att värja sig mot Fredrik Strages kärleksfulla hantering av ”Violet bent backwards over the grass”..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Del Reys, Strages, Fredrik Strages, Violet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lana, Del, Reys, dikter, räddasav , Strages, entusiasm

Fler nyheter från SvD

SvD - 14 timmar sedan

Konsten äter sina barn i välspelad Tjechovversion

Dramatens brittiska ”Måsen” blir en väl gestaltat diskussion om hur konsten äter sina barn. Skådespelarna förvaltar ett arv i en rad magnifika rolltolkningar..

SvD - 16 timmar sedan

”Inom mig finns rester från mina jobbiga tonår”

37 minuter kvar till entré och ett spänne har gått sönder på Lill Lindfors sko. I värsta fall får hon uppträda barfota, men det är något en artist med sex decenniers scenerfarenhet kan hantera. Karin Thunberg och Staffan Löwstedt hänger med Lill Lindfors på hennes sista stora turné..

SvD - Igår: 21:15

Sex som säljer och skakar om

Under de 50 år som gått sedan pornografi legaliserades i Sverige har mycket hänt såväl med produktionen och konsumtionen som med synen på hela fenomenet. Två nya böcker skildrar hur det gick till när porren blev en del av folkhemmet. .

SvD - Igår: 18:00

Trots tjafset – Beatles var inte slut som band

Beatles-albumet ”Let it be” hade en krånglig tillkomsthistoria. Men vid sidan av det som inte höll vanlig Beatlesklass så finns det guldkorn. Återutgivningen av skivan kastar ljus konflikter och spelglädje..

SvD - Igår: 14:30

När svenskarna övergav folkhemmet

I sin tredje bok om Europafrågan undersöker Per Wirtén efterkrigssvenskens allt mindre skeptiska syn på EU. Johan Östling har läst en skickligt skisserad skildring av den europeiska omvändelsens fyra faser..

SvD - Igår: 12:44

Så ofattbart grymt – nyss var han en 16-årig debutant

Einár lät inte det outtalade förbli en undertext. Han beskrev sitt liv, sina upplevelser och de han aldrig fick, i versaler. Ingenting var möjligt att missförstå.

SvD - Igår: 12:15

Farsartat roligt om allvarligt hbtq-tema

Det svänger rejält om rollfigurerna i Björn Elgerds komma-ut-pjäs. En dramatikerdebut som låter skådespelarna leva ut såväl fars om allvar..

SvD - Igår: 12:00

Bekant bild av varats olidliga tråkighet

Hur ska moderskapet förstås i en värld där kvinnor ständigt tävlar med varandra? Saga Cavallins debutroman kretsar kring romantikens flyktighet i den digitala eran, men hinner inte riktigt utveckla sina spår innan den tar slut..

SvD - Igår: 11:22

”Bonusfamiljen” kraschar in i imponerande mörker

Många i Sverige känner kanske igen sig i vedermödorna i ”Bonusfamiljen”. I fjärde säsongen av serien har karaktärernas nya familjekonstellationer satt sig – men vardagens slitage gör sitt. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.