Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Wednesday, 28 July, 05:45

Expressen Dina Pengar - 21 jun 21 kl. 04:30

”Gör jag rätt som tar emot en miljon, och hur ska jag sen placera den?”Kvinnan har gift om sig vid 65 års ålder, och som hennes nyblivne makes testamente är utformat kommer hon att bli arvlös om han går bort.
Som en kompensation vill nu maken skänka henne en miljon kronor att förvalta som pensionsförsäkring i framtiden.Nu skriver kvinnan till ekonomijournalisten Birgitta Piper och undrar: Är det rätt och riktigt att ta emot en så stor summa? Och hur kan hon bäst förvalta den, i så fall? Finns det fällor när det handlar om så mycket pengar?
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Birgitta Piper, Här, Birgitta Pipers

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Görjag rätt som , tar, emoten , miljon, och hur ska jag sen placera den

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Guide: Så undviker ni syskonbråk om arvet

Sällan har intresset kring testamente varit så stort som under pandemin. Och det finns många skäl att få testamentes-koll, ett är att undvika bråk med sina syskon. För en stor majoritet tjafsar – eller bråkar – om arvet, visar en ny amerikansk bok.

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Varningen om tillägget – många får annat belopp

I september får cirka hälften av Sveriges pensionärer högre pension då det nya inkomstpensionstillägget (ITP) börjar betalas ut. Men missuppfattningarna om tillägget är många, inte minst att alla kommer att få maxbeloppet 600 kronor, skattefritt. – De allra flesta får ett helt annat belopp, säger Agneta Claesson på Pensionsmyndigheten.

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Experten: Här är den bästa airfryern för dig

Enigt jämförelsesajten Pricerunner har intresset för airfryers – varmluftsfritöser – exploderat under pandemin.Men vad är det egentligen för en apparat, och är det verkligen nyttigare än en vanlig fritös? Och framför allt – vilken maskin ger godast resultat?

Expressen Dina Pengar - 15 timmar sedan

”De är avskyvärda – och en förolämpning”

Speljätten Activision Blizzard stäms för att ha tillåtit sexuella trakasserier på arbetsplatsen.Nu har nästan 1 000 anställda skrivit under ett brev till stöd för stämningsansökan, enligt Bloomberg.”Vi litar inte längre på att våra ledare placerar anställdas säkerhet före sina egna intressen”, står det bland annat i brevet..

Expressen Dina Pengar - 15 timmar sedan

Ställ dina frågor om situationen på börsen

Hur ska man tänka kring sitt sparande när börsen går ned? Och när är det läge att börja investera i aktier?Klockan 15.

Expressen Dina Pengar - 22 jul 21 kl. 14:10

Därför fälls de åtalade i Allra-härvan

Domen i målet mot pensionsbolaget Allra föll i dag i Svea hovrätt.– Mycket av hur premiepensionssystemet var uppbyggt tidigare var som en enda stor godisbutik för folk som hade brottsliga avsikter, säger Leif Brännström, reporter på Expressen som bevakat fallet. .

Expressen Dina Pengar - Igår: 10:43

Problem hos Klarna – betalning dras dubbelt

Ett tekniskt strul hos Klarna har orsakat att vissa kunder debiterats två gånger. I ett mejl till Aftonbladet bekräftar Klarna att det dragits två gånger.”Vi arbetar för närvarande med att lösa problemet.

Expressen Dina Pengar - 24 jul 21 kl. 16:56

GW: Därför ger jag min exfru 50 000 i månaden

Leif GW Persson behöver inte snåla. Han tjänar multum – och exfrun får också sin beskärda del, avslöjar han för Icakuriren. – Den som säger att pengar inte betyder något pratar strunt..

Expressen Dina Pengar - 24 jul 21 kl. 16:20

Åklagarens kritik mot tingsrätten: ”Farsartad”

Allra-åklagaren Thomas Hertz tror att pensionärerna aldrig kommer att få återse sina pengar.– Det är det som är det stora misslyckandet, säger han till SvD.Han kallar rättegången i tingsrätten för ”farsartad”..

Expressen Dina Pengar - 23 jul 21 kl. 20:12

Ernstbergers uppgång och fall – ett liv i full lyx

Alexander Ernstberger blir inlåst på häktet samtidigt som han och hans hustru inom kort väntar sitt andra barn.Vid lunchtid på fredagen lämnade han sin omskrivna lyxvilla – som utvecklats till något av en förbannelse och bidragit till hans fall.Lyxliv, exklusiva bilar, klockor för 100 000-tals kronor, helikoptrar, båtar och resor i privatjet har gått som en röd tråd genom Ernstbergers liv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.