Vänder

Monday, 12 April, 18:16

Nyheter om Vänder

Sortering: Relevans | Senaste
ETF-marknaden - 8 timmar sedan

ARKQ, BOTZ och IRBO, tre ETFer för AI

ETFer för AI försöker ge exponering för ett snabbt växande segment av teknikindustrin. Artificiell Intelligens syftar till att simulera mänsklig intelligens, utnyttja kraftfulla algoritmer för att få maskiner att tänka och agera som människor. Medan automatiseringen av upprepade uppgifter och ersättning av mänskligt arbete med maskiner inte är något nytt, påskyndar AI denna trend, vilket resulterar i stora produktivitetssteg.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Medias betalväggar ett hot mot den personliga integriteten - och öppnar för insiderinformation

Bidragsmedias betalväggar för att läsa deras av statens skattepengar delfinansierade artiklar är ett hot mot den personliga integriteten. Därmed måste man vara inloggad och identifierad, och riskerar därmed en kartläggning av vad för artiklar man läser, och med det möjligheten att profilera dig utifrån intressen, politisk åskådning, familjeförhållanden och rent av sexuella preferenser.Sveriges största bidragsmedia med betalvägg Betalväggarna som bidragsmedia numera anVänder sig av kräver inloggning och att du tecknar ett abonnemang, i praktiken knutet till ditt personnummer.

SvD - 30 minuter sedan

Attacken kan sänka atomavtalet – igen

Attacken mot Irans kärnenergiprogram får konsekvenser. Iran utlovar hämnd mot Israel och röster höjs för att avsluta de pågående förhandlingarna med USA. Frågan är vad som händer nu..

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

EatGood’s Lightfry cooking system – en game changer inom storköken

Allt började i en källarlokal där EatGood laborerade fram ett alternativ att tillaga pommes frites på ett krispigt och smakrikt sätt utan olja. Idag, över tio år senare, används EatGoods ugn Lightfry med varmluftstekniken, Air Fry Technology, till allt från att luftfritera, rosta, torka och ångkoka grönsaker till att grilla kyckling.  – EatGood och Lightfry kom till genom att vi såg en öppning på marknaden.

Jönköpingsnytt - 45 minuter sedan

JIK förstärker – ung målvakt klar för klubben: ”Det känns väldigt spännande”

Jönköpings IK har gjort klart med ny målvakt. 19-årige Emil Ödman anländer från Lindås Rasta IBK..

SVT - 1 timme sedan

Matchguide: Polen–Sverige

Under tisdagen sänder SVT träningslandskampen mellan Polen och Sverige med start 18.25 i SVT2. Här är allt du behöver veta inför matchen..

Nyan - 1 timme sedan

Ålänning ville döda” kapten klänning”

En åländsk man dömdes igår för förberedelse till mord till tre år och sex månaders fängelse av Stockholms tingsrätt.
– Nyckelfrågan är om han frivilligt trädde tillbaka från sina planer, säger mannens försvarare Leif Silbersky till Nyan. En 51-årig man skriven på Åland befanns igår skyldig till förberedelse till mord.

NT - 1 timme sedan

De började med ingenting - har nu 240 anställda

Paret startade med tomma händer och lånade pengar. 30 år senare har företaget 240 anställda från 40 olika nationaliteter över hela Sverige. "Viljan är allt", säger vd Sofia Christoforidou, 57..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Sportbladet sänder ALLA matcher live

▸ PREMIÄR PÅ LÖRDAG! ”Rafflande liga med starka profiler”.

GlobeNewswire - 1 timme sedan

Corline Biomedical AB kallar till årsstämma 2021

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA i Corline Biomedical (PUBL) Aktieägarna i Corline Biomedical AB (publ), org.nr 556417-0743 ("Bolaget"), kallas härmed till årsstämma tisdagen den 11 maj 2021. Mot bakgrund av risken för spridning av Covid-19 och myndigheternas föreskrifter/råd om undvikande av sammankomster har styrelsen beslutat att bolagsstämman ska genomföras utan fysisk närvaro genom att aktieägare utövar sin rösträtt endast genom poströstning.

Magazin24 - 1 timme sedan

Inbrott och skadegörelse vid återbruket i Köping

Någon eller några tog sig in och slog sönder tv-apparater, bland annat..

SVT - 2 timmar sedan

18.25: Se landskampen Polen-Sverige här

Efter 1-1 hemma mot regerande världsmästaren USA väntar Polen på bortaplan i Lodz i morgon, tisdag. SVT sänder träningslandskampen med start 18.25 – avspark är 18.

Resume - 2 timmar sedan

Nordiska utmanaren byter produktfokus mot syftesdrivet: ”Krävs mod för att stå ut”

På drygt ett halvår har batteribolaget Incell bytt skrud och nu blivit Polarium. För Resumé berättar Marie Gylldorf, marketing specialist, om varumärkesarbetet, att inte vilja blandas ihop med incel-rörelsen och hur varumärket anVänder sitt nordiska arv för att nå ut globalt..

IDG - 2 timmar sedan

HP:s Omnicept-satsning för vr kommer till Sverige


AnVänder sig av ögonspårning, hjärtfrekvens-mätning, analys av pupillgeometri och ansiktskamera för att läsa av användarens fysiologiska svar..

Vimmerby Tidning - 3 timmar sedan

Brand kunde spridit sig: "Vi talar om minuter"

Många anlagda småbränder i Hultsfred den senaste tiden skapar oro. Kommunens säkerhetssamordnare Ulf Bowein befarar att det kan sluta med en storbrand..

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Journalister kommer att ställas mot läkare

▸ MEDIER Eric Rosén undrar vad som händer när politiker tröttnar på journalister.

Expressen - 3 timmar sedan

Efter flytten – här spelar målkungen nästa säsong

Karlstad är mitt uppe i ett stentufft SSL-playoff mot Djurgården.Nästa säsong ser de ut att få en drömförstärkning i Sebastian Degeryd.– En klubb jag för diskussioner med, säger 27-åringen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

God avkastning och hållbarhet går hand i hand

Hos Handelsbanken Fonder är långsiktig hållbarhet en naturlig del av såväl den aktiva som den passiva förvaltningen.  – Det ska vara enkelt för våra kunder att fatta hållbara beslut. Vårt nya analysverktyg utgår från de Globala målen, säger vd Magdalena Wahlqvist Alveskog.

SvD - 3 timmar sedan

Länder fick två olika varianter av Sputnik

Trovärdigheten för ryska covidvaccinet Sputnik har fått sig en törn efter att det upptäckts att det inte är samma innehåll i vaccindoser som skickats för godkännande i EU, som i vaccindoser som sänts till invånarna i EU-landet Slovakien..

Aftonbladet - 3 timmar sedan

LIVE: Pubarna i England öppnar – Aftonbladet på plats

▸ Aftonbladet sänder live.

Expressen - 3 timmar sedan

Två nya stjärntapp – blir av med 152 (!) poäng

Först Christoffer Andersson.Sedan Mattias Ljunggren.Nu kan SportExpressen berätta att Dalen även tappar landslagscentern Linus Holmgren och målsprutan Sebastian Degeryd.

Nyan - 4 timmar sedan

Se dagens presskonferens om coronaläget här, 12 april

Landskapsregeringen håller idag, måndag den 12 april, ett direktsänt infotillfälle med anledning av coronasituationen. Sändningen kan du se direkt här klockan 16 och även i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Expressen - 5 timmar sedan

Hennes upptäckt skyddar världen mot coronaviruset

Katalin ”Kati” Kariko la grunden till den nya RNA-tekniken som både Pfizer och Moderna anVänder.Hon är dotter till en slaktare och tycker mest om att vara i labbet och jobba på – men när hon gjorde sin stora upptäckt kände hon sig ”som en gud”, skriver New York Times.– Ah, det funkade, sa hon och firade med en påse jordnötter när de framgångsrika studierna om coronavaccinen kom..

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Vd: Evolution blir underleverantör till konkurrenter

Big Time Gaming förvärvas för 450 miljoner euro, motsvarande närmare 4,6 miljarder kr. För det får Evolution en årsomsättning som 2020 uppgick till 33 miljoner euro varav 29 miljoner trillade ned till ebitda-nivå. – Det är ett relativt sett litet bolag, men med ett antal briljanta utvecklare och de har bra marginal, konstaterar Martin Carlesund.

Expressen - 5 timmar sedan

Dubbelvärvar från rivalklubben i väst

Östra Aros värvar från Västra Aros.SportExpressen kan avslöja att Viktor Hertzberg återVänder till Uppsala och att Sebastian Benker är nära att välja samma väg.– Vi är mitt uppe i lagbygget, men jag kommer inte kommentera enskilda spelare, säger assisterande sportchefen Tony Mårtensson..

Expressen - 6 timmar sedan

Satsningen ökar – kan nu bli studio varje dag

Flera studiosändningar i SportExpressen Play varje vecka.Så har det sett ut under SM-slutspelet i innebandy.Men med finallördagen nära går satsningen nu in i nästa skede.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

SAS: Bokningar ökar om än från låga nivåer

Under mars flög 310.000 passagerare med SAS, en ökning med cirka 40 procent jämfört mot februari, men nästan 70 procent lägre jämfört med samma månad föregående år. ”Den ökade efterfrågan ledde till en förbättring av kabinfaktorn i jämförelse med februari med 5 procentenheter till 31 procent”, skriver SAS.

Aftonbladet - 7 timmar sedan

Lämnar Dif för SHL-konkurrent

▸ ÅterVänder till laget där han SHL-debuterade.

Expressen - 8 timmar sedan

”Vill bygga ett av Sveriges bästa lag”

2016 sköt hon Sverige till OS-silver – inför 2021 funderade hon på om karriären var över.Lisa Dahlkvist bestämde sig för att fortsätta och nu ska hon föra sitt Umeå IK tillbaka till högsta serien och lotsa föreningens talanger in i elitfotbollen.– Umeå vill tillbaka och bygga ett av Sveriges bästa lag, säger 34-åringen.

GlobeNewswire - 9 timmar sedan

Kallelse till ÅrsstÄmma

NIBE Industrier AB (publ) KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA  Aktieägarna i NIBE Industrier AB (publ) kallas härmed till årsstämma tisdagen den 11 maj 2021. På grund av fortsatta restriktioner i samband med COVID-19-pandemin, har styrelsen beslutat att årsstämman ska, med stöd av tillfälliga lagregler, genomföras utan personlig närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående och att aktieägare ska ha möjlighet att utöva sin rösträtt endast genom poströstning innan stämman. Information om de av bolagsstämman fattade besluten offentliggörs tisdagen den 11 maj 2021, så snart utfallet av poströstningen är slutligt sammanställd.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Dags stänga av fjärrvärmen till DN-huset?

Dagens Nyheter visar återigen att agendajournalistik, dvs åsikter istället för faktabaserad nyhetsrapportering, är tabloidens så kallade journalistik. Man försöker angripa biobränslen i skogen genom att exemplifiera med att gammal sovjetisk skräpskog i Baltikum är en liten del av de biobränslen som importeras till Sverige efter att DN:s agendajournalistik hindrat avverkningar av svensk skräpskog.Fem av dessa rundvedsstockar vrakades och gick till biobränsle Skog är förnyelsebart om den sköts rätt, t ex om i Sverige där vi återplanterar.

Aftonbladet - 9 timmar sedan

LIVE: Magdalena Andersson presenterar makroekonomiska läget

▸ Aftonbladet sänder live.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Trustly noteras på Stockholmsbörsen

Erbjudandet förväntas bestå av nya aktier emitterade av Trustly och befintliga aktier i bolaget som erbjuds av den säljande aktieägaren Nordic Capital. Nyemissionen väntas förse bolaget med en bruttolikvid (före transaktionskostnader) om cirka 8 miljarder kronor. Trustly avser att använda nettolikviden för att finansiera inlösen av utestående preferensaktier och för att återbetala och reglera alla utestående skulder.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Trend: Allt färre barn föds i Europa

Barnafödandet i stora delar Europa föll till rekordlåga nivåer 2020. Pressade ekonomier och en hårt belastad sjukvård ses som delförklaringar. Även i Sverige fortsätter nedåttrenden, om än inte lika tydligt som i andra länder..

Expressen - 10 timmar sedan

Prins Harry är tillbaka – men utan Meghan

På lördag begravs prins Philip och en som kommer för att ta farväl är barnbarnet prins Harry. Han sågs landa i London på söndagen och det är första gången han återVänder till Storbritannien efter intervjun med Oprah. .

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Alibaba skakar av sig påverkan av rekordbot

Alibaba tonar ned betydelsen av den rekordbot som den kinesiska näthandelsjätten dömts att betala, och Vänder nu blad..

Vimmerby Tidning - 11 timmar sedan

Alibaba skakar av sig påverkan av rekordbot

Alibaba tonar ned betydelsen av den rekordbot som den kinesiska näthandelsjätten dömts att betala, och Vänder nu blad. Aktien stiger på Hongkongbörsen..

UNT - 11 timmar sedan

Alibaba skakar av sig påverkan av rekordbot

Alibaba tonar ned betydelsen av den rekordbot som den kinesiska näthandelsjätten dömts att betala, och Vänder nu blad. Aktien stiger på Hongkongbörsen..

Corren - 11 timmar sedan

Alibaba skakar av sig påverkan av rekordbot

Alibaba tonar ned betydelsen av den rekordbot som den kinesiska näthandelsjätten dömts att betala, och Vänder nu blad. Aktien stiger på Hongkongbörsen..

SVT - Igår: 07:00

Vietnamesiska författaren Kim Thúy: ”Jag trodde att vi skulle vara de sista båtflyktingarna”

När Kim Thúy och hennes familj flydde från Vietnam var hon tio år gammal. Drygt 30 år senare debuterade hon med boken Ru, en starkt självbiografisk roman om båtflykten från kriget. I nya boken Em återVänder hon till Vietnamkriget för att porträttera fler av dess livsöden och påminna om det som inte får falla i glömska..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.