Tech

Wednesday, 12 May, 17:32

Nyheter om Tech

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 26 apr 21 kl. 13:00

Bratt: Tech-jättarnas rapporter kan ändra börshumöret

Tesla är ett nytillskott på S&P 500, och förväntas rapportera ett mycket starkt kvartal, som vida överstiger analytikernas förväntningar. Starka rapporter från Faang-bolagen och övriga Tech-bolag sätter sannolikt igång en ny stark våg på New York-börserna, och därmed sannolikt även på världens övriga börser. När det gäller Tesla så har bolaget redan kommunicerat att första kvartalet väsentligen överskrider förväntningarna, rapporterar CNN.

ETF-marknaden - 11 apr 21 kl. 20:39

Hans fond har nästan dubblats i värde

Under veckan hade vi chansen att prata med den amerikanske förvaltaren Anthony Ginsberg som driver GinsGlobal Index Funds. Detta företag förvaltar tre börshandlade fonder som alla rönt stor framgång sedan de lanserades. Med fokus på den heta tekniksektorn har GinsGlobal Index Funds lyckats pricka rätt mer än en gång och i flera fall hittat företag som mer än dubblats i värde.

ETF-marknaden - 24 apr 21 kl. 10:36

Blockchaintemat har fungerat riktigt bra för HAN GINS Tech Megatrend ETF

HAN GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) medskapare Anthony Ginsberg berättar för Proactive att fonden har adderat elva nya blockchain-fokuserade innehav, som han säger, har presterat ’riktigt bra’. Blockchaintemat har fungerat riktigt bra för HAN GINS Tech Megatrend ETF. Ginsberg säger att den lika viktade, globalt fokuserade ETF som också inkluderar andra teman som onlinespel, framtida bilar, cloud computing och gensekvensering har överträffat Nasdaq Composite-index hittills.

ETF-marknaden - 14 apr 21 kl. 00:55

HAN-GINS Tech Megatrend ETF inkluderar 11 nya blockchain-innehav

HAN-GINS Tech Megatrend Equity Weight UCITS ETF (ITEK) medskapare Anthony Ginsberg berättar för Proactive att fonden har balanserat om till att omfatta 11 nya blockchain-innehav. Blockchain, som är ett av åtta underteman, representerar nu cirka 13 procent av ITEK. Ginsberg säger att han förutspår en tiofaldig ökning av blockchain-marknaden under de närmaste 3-4 åren till 40BUSD, särskilt på asiatiska marknader, och blir alltmer global.

ETF-marknaden - 29 apr 21 kl. 19:54

Litiumfond stärks när Orocobre förvärvar Galaxy Resources

Global X Lithium & Battery Tech ETF (NYSEArca: LIT), en litiumsektorsspecifik börshandlad fond har stigit efter att Orocobre Ltd. (ORL) gick med på att förvärva det rivaliserande australiensiska gruvbolaget Galaxy Resources Ltd. (GXY).

ETF-marknaden - 12 apr 21 kl. 20:54

Investera i Cloud Tech Revolutionen till låg kostnad

HANS-GINS Cloud Technology Equal Weight ETF (SKYY) medskapare Anthony Ginsberg berättar för Proactive att det ändrar index denna ETF spårar. SKYY går till lika viktning över alla aktier och inkluderar en negativ ESG-screening. SKYY är ett sätt att investera i Cloud Tech Revolutionen till låg kostnad.

ETF-marknaden - 02 maj 21 kl. 00:20

Healthcare M&A gynnar HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend ETF

Anthony Ginsberg, grundare av HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF (WELL) berättar för Proactive Big Tech-företag som Amazon, Microsoft och Google fokuserar alltmer på Healthcare M&A. Ginsberg säger att det ses som ”nästa gränsstrid” för Big Tech, vilket inte är förvånande, eftersom sjukvården är 21% av USA:s BNP. Han tillägger att det finns en enorm önskan att använda AI och molnkommunikation över hela vården.

ETF-marknaden - 19 apr 21 kl. 19:51

Blockchain-undertema gör ITEK ETF till en vinnare

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) Blockchain-undertema är fortfarande denna börshandlade fonds bäst presterande område. Under både i februari och mars 2021 kunde förvaltarna rapportera en värdeökning. Enbart under mars 2021 låg denna på 9,5 procent.

Nyteknik - 08 apr 21 kl. 15:25

”Satsning på utbildning krävs för att undvika kris i techbranschen”

DEBATT. Om Sverige ska fortsätta vara en ledande IT-nation behöver vi göra nytag i skolan.  Här finns en bransch som saknar arbetskraft och elever som måste få rätt utbildning för framtidens jobb..

PrivataAffärer - 07 maj 21 kl. 14:50

”AR är ingen fluga” – därför bör du investera

Troligtvis har du redan stött på Augmented Reality i din vardag. Det kanske mest kända exemplet är spelet Pokemón Go som tog världen med storm 2016. Augmented Reality (AR), eller förstärkt verklighet som det oftast översätts till, innebär att vi lägger på digital information eller hologram till vårt verkliga synfält eller värld.

Cornucopia - 06 maj 21 kl. 15:15

Olle Häggströms bok Tänkande maskiner ställer dubbla krav på läsaren

Betalt samarbete med Bokus.
Professor Olle Häggströms nya bok Tänkande Maskiner: Den artificiella intelligensens genombrott (Fri Tanke Förlag, Bokus inbunden 249:-, e-bok 99:-) balanserar i AI-debattens ingenmans land mellan populärvetenskap och akademisk text. Den ställer i sin varning för den förstående och annars kanske oundvikliga AI-apokalypsen dubbla krav på sina läsare - både att man har intellektuell förmåga att ta till sig texten, och att man sedan ska bidra till mänsklighetens långsiktiga överlevnad framöver genom att dra sitt strå till stacken för att hindra undergången.

PrivataAffärer - 05 maj 21 kl. 07:16

Knowit köper Cybercom för 2,2 miljarder

Genom förvärvet skapas ett kunderbjudande inom digital transformation med en ”mycket stark” position på den nordiska marknaden. ”Knowits etablerade position inom systemlösningar, management consulting och digitala kundupplevelser kompletteras med ett fjärde affärsområde, Knowit Connectivity, med fokus på att möta behoven från kunder inom industri-, Tech- och telekomsektorn”, skriver Knowit i pressmeddelandet. Det nya bolaget får fler än 3.

GöteborgsPosten - 02 maj 21 kl. 10:51

Så förlorade vi förmågan att göra ingenting

Meditations- och avslappnings-appar har blivit Tech-entreprenörernas nya kassako..

PrivataAffärer - 30 apr 21 kl. 11:31

Hernhag: Fem aktier på fem år

Roffe: Om du skulle köpa fem aktier idag och sälja om fem år, vilka skulle det bli?
Marcus: Just nu när en tillväxtaktie som Lime faller tillbaka till nivåer vi inte sett på länge skulle jag titta närmare på den och plocka upp den framöver. Astras kurs ser ut att ha bottnat och nu när intäkter och vinst ökar fint känns det som ett bra köpläge.

DI - 29 apr 21 kl. 08:55

TC Tech minskar förlusten

ETF-marknaden - 28 apr 21 kl. 19:56

Courtagefri handel i HANetfs börshandlade fonder hos DEGIRO

HANetf meddelar att fyra av bolagets tematiska ETFer nu är tillgängliga på DEGIRO för courtagefri handel. Investerare som har en depå hos DEGIRO kan handla dessa ETFer utan courtage. Sedan tidigare erbjuder DEGIRO courtagefri handel med många börshandlade fonder.

GlobeNewswire - 28 apr 21 kl. 16:14

Elanders AB: Rapport från årsstämman 2021

Med anledning av coronapandemin och i syfte att minska risken för smittspridning genomfördes Elanders AB (publ)s årsstämma genom elektronisk uppkoppling med stöd av de tillfälliga lagregler som gäller under 2021. Aktieägarnas utövande av rösträtt kunde endast ske genom att aktieägare deltog digitalt på årsstämman eller poströstade i förväg. Stämman, som leddes av styrelsens ordförande Carl Bennet, beslöt att: fastställa årsredovisningen för 2020bevilja styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020enligt styrelsens förslag i kallelsen fastställa att utdelning för 2020 lämnas med 3,10 kronor per aktie samt att avstämningsdagen för utdelning är den 30 april 2021, vilket innebär att utdelningen beräknas uts

Expressen Dina Pengar - 26 apr 21 kl. 16:05

Lista: Här är världens tio rikaste människor

Jeff Bezos, grundaren av Amazon, kan snart börja vänja sig vid titeln ”världens rikaste man” efter fyra år i toppen. Men vilka är de andra på listan? Vilka är egentligen världens tio rikaste människor?

IDG - 15 apr 21 kl. 12:59

HiQ:s utlovade förvärvsrunda igång – köper Headlight Group


Med de nya ägarna Triton i ryggen har HiQ sagt att man vill bli norra Europas ledande konsultbolag inom Tech. Nu gör man första förvärvet på den resan när man köper Headlight och Relight..

Computer Sweden - 15 apr 21 kl. 12:59

HiQ:s utlovade förvärvsrunda igång – köper Headlight Group


Med de nya ägarna Triton i ryggen har HiQ sagt att man vill bli norra Europas ledande konsultbolag inom Tech. Nu gör man första förvärvet på den resan när man köper Headlight och Relight..

Realtid - 15 apr 21 kl. 12:42

Tech och grön energi raketbränsle för ABG:s corpavdelning

”Vi har flyttat fram våra positioner markant”, säger ABG Sundal Colliers vd Jonas Ström..

PrivataAffärer - 15 apr 21 kl. 08:09

Fortsatt stor tillväxtpotential i nordiska småbolag

Riskinformation: Swedbank vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde.

PrivataAffärer - 14 apr 21 kl. 13:15

Coinbase största IPO:n sedan Facebook

Ungefär 85 procent av de 130 bolag som gick till börsen i USA ifjol var olönsamma, enligt Bloomberg. I det avseendet skiljer sig Coinbase från de övriga. Bolaget som redan tjänar pengar gick från förlust till vinst på cirka 322 miljoner dollar under 2020.

E24 - 13 apr 21 kl. 20:28

Stenbeck säljer klenod – siktar på gröna bolag

Cristina Stenbeck drar in över 700 miljoner kronor i försäljningen av mobiloperatören Millicom och tar ännu ett steg bort från bolagsgruppen runt Kinnevik. Pengarna ska, enligt hennes talesperson, gå till ”hållbara green Tech-investeringar”.

Resume - 13 apr 21 kl. 10:56

Telenors tidigare kommunikationschef ska leda Spotlights erbjudande inom tech och b2b

Aron Samuelsson, tidigare kommunikationschef på Telenor, ska bygga ett nytt erbjudande på kommunikationsbyrån Spotlight tillsammans med ytterligare en rekrytering..

Aftonbladet - 13 apr 21 kl. 05:00

Nu kallas tech-miljardären teknikpessimist

▸ KLIMATET Ola Söderholm om ett skifte i debatten efter Bill Gates klimatbok.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 12:12

Förvaltaren: Halvledare spjutspets i pågående tech-krig

USA:s handelsdepartement lät på torsdagen meddela att ett flertal kinesiska superdatorutvecklare svartlistas på grund av risker att kompetens och produktutveckling ska nyttjas för tillverkning av kärnvapen och annan militär teknologi, något som enligt David Rindegren är ytterligare ett tecken på upptrappningen i frågan. ”Det är mycket vi inte känner till kring vad man vill använda chip till, och det är alltid militärt”, säger han till Nyhetsbyrån Direkts fredagsupplaga av Trading Direkt. ”Försöker hindra Kinas utveckling” USA har även tidigare riktat sanktioner mot bolag och hämmat deras tillgång till amerikanskutvecklad spjutspetsteknik på chipområdet.

GlobeNewswire - 08 apr 21 kl. 07:30

Kinnevik största ägare i Kolonial efter att ha deltagit i finansieringsrunda som leddes av Softbank och Prosus

Kinnevik AB (publ) (“Kinnevik”) meddelade idag att bolaget deltar med 200 MNOK i Kolonials senaste finansieringsrunda. Rundan om 2,2 miljarder MdNOK leddes av Softbank och Prosus och innehåller 1,2 MdNOK i nya aktier samt 1,0 MdNOK i befintliga aktier som förvärvats från existerande aktieägare. Efter rundan är Kinnevik Kolonials största aktieägare, med 21% av bolaget.

PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 13:00

Strategen: Comeback för europeiska aktier

Europeiska aktier var de stora förlorarna senaste året. Medan globala aktier avkastade 14,8 procent i lokal valuta lyckades de europeiska i stället tappa 1,7 procent. Det har lett till att Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen nu spår en europeisk comeback.

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 21 kl. 14:40

Tilltro, men också Trump, är trumf för medier.

Bulletin äringen Tech startup, men väl en väckarklocka. Medier ska gå att lita på – men måste också nå ut..

Sydsvenskan - 26 mar 21 kl. 14:40

Tilltro, men också Trump, är trumf för medier.

Bulletin äringen Tech startup, men väl en väckarklocka. Medier ska gå att lita på – men måste också nå ut..

Supermiljöbloggen - 26 mar 21 kl. 08:55

Ny metod för att mäta klimatavtryck visar ca 1 ton CO2-utsläpp per student

MÄTA KLIMATAVTRYCK:: En ny svensk metod för automatiserad mätning av organisationers klimatavtryck har tagits fram, två lärosäten är först ut att testa den. Det är climate Tech-företaget Svalna som tagit fram metoden som ska mäta klimatavtrycken från hela produktionskedjan.

PrivataAffärer - 26 mar 21 kl. 08:15

Odd Molly säljer ut hela modeverksamheten

Betalning sker med cirka 7,7 miljoner nyemitterade aktier i WRSD, motsvarande ett värde om knappt 166 miljoner kr baserat på en genomsnittskurs om 21,32 kr per aktie. I och med förvärvet skapas en ny koncern och WRSD avser byta namn till Nordic Fashion Tech Group (”NFTG”), fortsatt noterad på NGM.  .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.