Sydkorea

Thursday, 15 April, 20:02

Nyheter om Sydkorea

Sortering: Relevans | Senaste
ETF-marknaden - Igår: 19:10

Mirae Asset lanserar ETF för halvledare

Mirae Asset Global Investments, ett av de ledande kapitalförvaltningsföretagen i Sydkorea, samarbetar med Nasdaq för att öka exponeringen för den snabba tillväxten i halvledarindustrin. Med lanseringen av Mirae Asset Tiger US PHLX Semiconductor Sector Nasdaq ETF kommer koreanska investerare att kunna utnyttja potentialen i denna sektor genom en börshandlad fond (ETF) som spårar Nasdaq PHLX Semiconductor Index (SOX). Att Mirae Asset lanserar ETF för halvledare visar på det stora intresset som finns bland placerarna för detta område.

UNT - 5 minuter sedan

Videokonst från Sydkorea ställs ut i Uppsala

Videokonst från Sydkorea kommer att ställas ut i april och maj på Köttinspektionen. "Vi ville ha lite mer kraft och glädje denna gång", säger Anna-Karin Brus..

UNT - 5 minuter sedan

Videokonst från Sydkorea ställs ut i Uppsala

Videokonst från Sydkorea kommer att ställas ut i april och maj på Köttinspektionen. "Vi ville ha lite mer kraft och glädje denna gång", säger Anna-Karin Brus..

SR - 07 apr 21 kl. 09:20

Lag Niklas Edin har hittat formen på VM

På tisdagskvällen, svensk tid, blev det seger med 10–4 mot Nederländerna och några timmar senare besegrade man Sydkorea med ännu större siffror. Sverige tog kommandot direkt mot Sydkorea med två poäng i den första omgången och efter en ny tvåpoängare i den sjunde omgången ledde svenskarna med 10-2, och Sydkoreanerna tackade för matchen. Lag Edin står nu på sju vinster efter nio spelade matcher och nästa match för Sverige spelas under onsdagskvällen svensk tid då Kina väntar..

SVT - Igår: 19:40

Beslutet: 1,25 miljoner ton vatten från Fukushima ska släppas ut i havet

Japan går vidare med planerna på att släppa ut 1,25 miljoner ton vatten från kärnkraftverket i Fukushima i havet. Grannländerna Sydkorea och Kina samt den lokala fiskenäringen är starkt kritiska till beslutet. Men FN:s atomenergiorgan IAEA har gett grönt ljus.

GlobeNewswire - Igår: 22:00

Stockwik genomför en riktad nyemission om cirka 143 miljoner kronor

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, HELT ELLER DELVIS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, SINGAPORE, SYDAFRIKA, Sydkorea ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDANT OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION INTE SKULLE VARA FÖRENLIG MED TILLÄMPLIGA FÖRESKRIFTER ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER LIKNANDE ÅTGÄRDER. VÄNLIGEN SE VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV PRESSMEDDELANDET.
Stockwik Förvaltning AB (publ) (”Stockwik” eller ”Bolaget”) har, i enlighet med vad som offentliggjordes i Bolagets pressmeddelande tidigare idag, beslutat om en riktad nyemission av 1 026 055 aktier, motsvarande cirka 143 miljoner SEK (den ”Riktade Nyemissionen”).

GlobeNewswire - I förrgår: 17:31

Stockwik offentliggör avsikt att genomföra en riktad nyemission om upp till 1 026 055 nya aktier

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, HELT ELLER DELVIS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, SINGAPORE, SYDAFRIKA, Sydkorea ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDANT OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION INTE SKULLE VARA FÖRENLIG MED TILLÄMPLIGA FÖRESKRIFTER ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER LIKNANDE ÅTGÄRDER. VÄNLIGEN SE VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV PRESSMEDDELANDET.
Stockwik Förvaltning AB (publ) (”Stockwik” eller ”Bolaget”) offentliggör avsikt att genomföra en riktad nyemission om upp till 1 026 055 nya aktier till svenska och internationella institutionella investerare (den ”Riktade Nyemissionen”).

News55 - I förrgår: 17:23

Pingis-VM flyttat till november

Det blir ett bordtennis-VM i Houston i USA i år, men mästerskapet flyttas från juni till november. Förra årets lag-VM, som skulle ha gått i Busan i Sydkorea, tvingades ställa in på grund av coronapandemin. "Därför var det viktigt att hitta en lösning fö….

News55 - I förrgår: 01:39

Japan ska släppa ut Fukushimavatten

Japans regering planerar att släppa ut en miljon ton förorenat vatten från kärnkraftverket i Fukushima, som skadades i en tsunami 2011, i havet. Beslutet väntas irritera grannen Sydkorea, och kommer innebära ytterligare en smäll för fiskerinäringen, som….

News55 - 12 apr 21 kl. 04:49

Asienbörserna föll tillbaka

De större Asienbörserna föll överlag under måndagens handel. Tokyobörsen såg ut att få en fin start på handelsveckan, men tappade ganska snart farten. Nikkei 225-index stängde 0,8 procent ner.

GlobeNewswire - 08 apr 21 kl. 18:00

HMS Networks: Stark tillväxt för det första kvartalet 2021

Till följd av att orderingång, omsättning och rörelseresultat överstiger marknadens förväntningar för det första kvartalet 2021, publicerar HMS Networks idag sitt preliminära resultat.
Marknaden har fortsatt att utvecklas positivt i enlighet med vad som rapporterades för fjärde kvartalet 2020, och visat på en mycket stark utveckling under hela det första kvartalet 2021. Orderingången uppgår till ca 560 MSEK, motsvarande en tillväxt om 40 %, och försäljningen uppgår till ca 450 MSEK, motsvarande en tillväxt om 25 %.

SVT - 07 apr 21 kl. 06:31

Ny svensk storseger i curling-VM

Lag Niklas Edin ser ut att ha hittat formen i curling-VM i Calgary. På tisdagskvällen, svensk tid, blev det 10–4 mot Nederländerna och några timmar senare besegrade laget Sydkorea med 10–2..

News55 - 07 apr 21 kl. 05:58

Ny svensk storseger i curling-VM

Lag Niklas Edin ser ut att ha hittat formen i curling-VM i Calgary. På tisdagskvällen, svensk tid, blev det 10–4 mot Nederländerna och några timmar senare besegrade laget Sydkorea med 10–2. Den svenska kvartetten tog kommandot direkt med två poäng i för….

Sydsvenskan - 07 apr 21 kl. 05:58

Ny svensk storseger i curling-VM

Lag Niklas Edin ser ut att ha hittat formen i curling-VM i Calgary. På tisdagskvällen, svensk tid, blev det 10–4 mot Nederländerna och några timmar senare besegrade laget Sydkorea med 10–2. Den svenska kvartetten tog kommandot direkt med två poäng i för.

Världen Idag - 07 apr 21 kl. 00:10

Snabbt sjunkande tro i USA utmanar kyrkan

Den snabba sekulariseringen i Västeuropa under 1900-talet hade ingen motsvarighet i USA under samma tid. Tvärtom, i USA var kristen tro ett självklart inslag. För många kristendomskritiker i Europa var detta en nagel i ögat.

GöteborgsPosten - 26 feb 21 kl. 04:52

Sydkorea startar vaccinering

Sydkorea har inlett vaccineringen av sin befolkning mot covid-19..

Cornucopia - 26 mar 21 kl. 13:52

Fredagsmys: Vad finns det för produkter som minimerar inslagen av Kina?

Dags för lite fredagsmys igen. Vi kan väl lämna diskussionen öppen för vad det finns för produkter att köpa som minimerar inslagen av den folkmördande koncentrationslägerdiktaturen Kina. Att helt undvika kinesiska inslag, om inte annat i ett företags allmänna verksamhet som anställdas datorer och mobiltelefoner, är nog svårt, men vad finns det som iaf inte sätts samman i den kinesiska diktaturen, utan kanske i någon annan av världens diktaturer - trots allt är de flesta länder diktaturer och de flesta människor i världen lever i en diktatur?

GlobeNewswire - 26 mar 21 kl. 13:00

HMS Networks årsredovisning 2020 finns nu på hemsidan www.hms-networks.com/sv/aktieagare

HMS Networks årsredovisning 2020 finns nu att läsa på hemsidan. Tryckt årsredovisning kommer att finnas tillgänglig för beställning i mitten av april och kan beställas från bolaget genom att skicka ett mejl till reception@hms.se.

GlobeNewswire - 26 mar 21 kl. 07:00

Teckningsoptioner av serie (2020:2) TO2 B tecknades till cirka 94,9 procent och TerraNet Holding AB tillförs cirka 38,3 MSEK

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, HELT ELLER DELVIS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, SINGAPORE, SYDAFRIKA, Sydkorea ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDANT OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION INTE SKULLE VARA FÖRENLIG MED TILLÄMPLIGA FÖRESKRIFTER ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER. VÄNLIGEN SE VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV PRESSMEDDELANDET.  TerraNet Holding AB (”TerraNet” eller "Bolaget") meddelar idag utfallet från nyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO2 B, vilka emitterades i samband med Bolagets emission av units under det andra kvartalet år 2020.

SVT - 25 mar 21 kl. 09:40

Nordkorea har avfyrat två ballistiska robotar

Nordkorea har avfyrat två ballistiska robotar, uppger Japan och Sydkorea. Enligt japansk kustbevakning ska robotarna ska ha flugit över 400 kilometer innan de landade i Japanska havet..

GlobeNewswire - 23 mar 21 kl. 08:00

Kallelse till årsstämma i HMS Networks AB

Aktieägarna i HMS Networks AB (publ), org. nr. 556661-8954, kallas härmed till årsstämma fredagen den 23 april 2021.

Expressen - 16 mar 21 kl. 08:35

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Kim Jong-Uns syster hotar USA för att landet genomför militärövningar med grannlandet Sydkorea. ■■■Artisten Tina Turner övervägde att ta sitt liv efter att hon plågats av hälsobesvär under flera år – nu tar hon farväl till fansen i en ny dokumentär. ■■■Vaccineringen inom hemtjänsten går snabbast i Värmland, Halland och Gotland, där två tredjedelar av personalen har fått två doser.

Expressen - 16 mar 21 kl. 00:30

Kim Jong-Uns syster hotar USA

Kim Yo-Jong, syster till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, hotar USA för att landet genomför militärövningar tillsammans med Sydkorea, rapporterar Yonhap.– Vi varnar den nya administrationen i USA som försöker få oss att känna doften av krutrök. Vill ni kunna sova i lugn och ro de närmaste fyra åren så är det bäst att ni inte provocerar oss det första ni gör, säger Kim Yo-Jong enligt Nordkoreas statliga media..

GlobeNewswire - 10 mar 21 kl. 19:15

Saga Furs’ auktion – värdet på auktionens förmedlingsförsäljning över 100 miljoner

Saga Furs Oyj, insidermeddelande 10.3.2021 kl.

GlobeNewswire - 08 mar 21 kl. 13:40

Saga Furs’ auktion – minkskinnen såldes till stigande priser

Saga Furs Oyj, insidermeddelande 8.3.2021 kl.

GlobeNewswire - 08 mar 21 kl. 08:30

Teckningskursen för utnyttjande av teckningsoptioner serie (2020:2) TO2 B i TerraNet Holding AB har fastställts till 0,80 SEK och teckningsperioden inleds idag den 8 mars 2021


EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, SINGAPORE, SYDAFRIKA, Sydkorea ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE INTE SKULLE VARA FÖRENLIG MED TILLÄMPLIGA FÖRESKRIFTER. VÄNLIGEN SE VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV PRESSMEDDELANDET.  TerraNet Holding AB (”TerraNet” eller ”Bolaget”) slutförde under andra kvartalet 2020 en företrädesemission av s.

DN - 07 mar 21 kl. 15:44

”Här är livet ungefär som vanligt”

Taiwan och Sydkorea håller öppet med låga dödstal – och hård kontroll..

PrivataAffärer - 02 mar 21 kl. 13:00

Skandia: Här är marknaderna med högst avkastningspotential

Målet har varit att identifiera vilka marknader som har den bästa långsiktiga avkastningspotentialen sett till de förutsättningar som råder just nu. ”Resultatet är en bedömning av vilka marknader vi anser bör ha över-, under- eller neutral vikt i en långsiktig portfölj. Våra rekommendationer sträcker sig över en konjunkturcykel, men kan komma att förändras kortsiktigt på grund av ändrade förutsättningar vad gäller såväl kvantitativa som kvalitativa faktorer”, skriver Skandias båda makroekonomer Johan Lundqvist och Seyran Naib i Placeringsutsikter.

GöteborgsPosten - 02 mar 21 kl. 03:46

Nya ekonomiska tag för Sydkorea

Sydkoreas regering förbereder en extrabudget för 2021 på 15 biljoner won, eller motsvarande drygt 112 miljarder kronor. Samtidigt visar nya siffror på att industrin går mot ljusare tider..

NT - 02 mar 21 kl. 03:47

Nya ekonomiska tag för Sydkorea

Sydkoreas regering förbereder en extrabudget för 2021 på 15 biljoner won, eller motsvarande drygt 112 miljarder kronor. Samtidigt visar nya siffror på att industrin går mot ljusare tider..

News55 - 02 mar 21 kl. 03:45

Nya ekonomiska tag för Sydkorea

Sydkoreas regering förbereder en extrabudget för 2021 på 15 biljoner won, eller motsvarande drygt 112 miljarder kronor. Samtidigt visar nya siffror på att industrin går mot ljusare tider. Pengatillskottet är tänkt att stärka småföretagare och rädda jobb….

Sydsvenskan - 02 mar 21 kl. 03:45

Nya ekonomiska tag för Sydkorea

Sydkoreas regering förbereder en extrabudget för 2021 på 15 biljoner won, eller motsvarande drygt 112 miljarder kronor. Samtidigt visar nya siffror på att industrin går mot ljusare tider. Pengatillskottet är tänkt att stärka småföretagare och rädda jobb.

UNT - 02 mar 21 kl. 03:47

Nya ekonomiska tag för Sydkorea

Sydkoreas regering förbereder en extrabudget för 2021 på 15 biljoner won, eller motsvarande drygt 112 miljarder kronor. Samtidigt visar nya siffror på att industrin går mot ljusare tider..

Vimmerby Tidning - 02 mar 21 kl. 03:47

Nya ekonomiska tag för Sydkorea

Sydkoreas regering förbereder en extrabudget för 2021 på 15 biljoner won, eller motsvarande drygt 112 miljarder kronor. Samtidigt visar nya siffror på att industrin går mot ljusare tider..

Corren - 02 mar 21 kl. 03:47

Nya ekonomiska tag för Sydkorea

Sydkoreas regering förbereder en extrabudget för 2021 på 15 biljoner won, eller motsvarande drygt 112 miljarder kronor. Samtidigt visar nya siffror på att industrin går mot ljusare tider..

UNT - 02 mar 21 kl. 03:47

Nya ekonomiska tag för Sydkorea

Sydkoreas regering förbereder en extrabudget för 2021 på 15 biljoner won, eller motsvarande drygt 112 miljarder kronor. Samtidigt visar nya siffror på att industrin går mot ljusare tider..

DI - 26 feb 21 kl. 05:28

Sydkorea startar vaccinering


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.