Smarta Pengar

Wednesday, 12 May, 16:02

Nyheter om Smarta Pengar

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 20 apr 21 kl. 11:18

Blankningar på rekordlåga nivåer

Trots de rekordhöga börsvärderingarna i världen är medianen för den korta positionen – en satsning på att kursen ska ned – bland aktierna inom S&P500 på 1,6 procent. Det är nära 17-årslägsta, enligt data från Goldman Sachs. Samma trend noteras även i Europa.

Cornucopia - 28 jan 21 kl. 09:37

År 1999 redux: Börstoppen är nu nära - Aftonbladet startar börspanel med amatörer

Aftonbladet startar nu en börspanel med tre privatpersoner och amatörer, varav två är under 30 år och aldrig varit med om en större börsnedgång. Kort sagt är vi tillbaka på år 1999 när alla skulle tjäna pengar på börsen, så börstoppen är nu nära, kanske inom 12-18 månader?Börsexperter"Vill visa att alla kan tjäna pengar.

DI - 25 mar 20 kl. 16:00

Smarta Pengar: Fördel för köparna på bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden är på väg att svänga tillbaka till köparnas fördel. I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar pratar Di:s….

DI - 22 apr 20 kl. 11:23

Smarta Pengar: Bästa sparstrategin i kristider

Jättefonden som halkar efter, bästa sparstrategin i kristider och hur man klarar vardagsekonomin när en anhörig blir sjuk..

DI - 08 apr 20 kl. 12:56

Smarta Pengar: Bygg en buffert om du väljer amorteringsfritt

Amorteringslättnader för alla, bostadspriserna och några deklarationstips. Det är ämnen som diskuteras av Di:s privatekonomiska experter i….

DI - 13 feb 20 kl. 15:37

Di:s experter: Så plockar du ut din pension på rätt sätt

Behöver man bry sig om orange kuvert, och hur tar man ut pensionen bäst? I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar ger Di:s experter råd….

DI - 10 okt 19 kl. 06:06

Smarta Pengar: Så kan ungas bostadssituation lösas

Kreativa lösningar kan öppna bostadsmarknaden för unga. I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar går Di:s….

DI - 04 sep 19 kl. 14:56

Smarta Pengar: Pressade centralbanker påverkar din ränta

Räntemarknaden har svängt och centralbankerna planerar för nya stödåtgärder..

DI - 27 mar 19 kl. 20:36

Smarta Pengar: Så blir dina barn ekonomiskt smarta

Knepen som ger dig ekonomiskt smarta barn, bästa barnsparandet och vanliga deklarationsfällor. Det är några av ämnena i det nya avsnittet av podden Smarta Pengar med Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander..

DI - 11 jun 19 kl. 17:18

Di:s experter: Så säkrar du sparandet under semestern

Så sparar du bäst under semesterstiltjen, utnyttja rabattfloran inför semestern och dra nytta av de hetaste stugtrenderna. Det är några av ämnena i det nya avsnittet av podden Smarta Pengar med Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander..

DI - 29 maj 19 kl. 12:39

Så styr du upp parekonomin – ”plånboken blir lätt ansträngd”

Med en stundande högsäsong för bröllop går podden Smarta Pengar in på hur man bäst ordnar parekonomin och vad som gäller för sambor och gifta. Di:s privatekonomer Jenny Petersson och Hans Bolander pratar också om de senaste turerna i det intensiva bolånekriget..

DI - 16 maj 19 kl. 11:55

Di:s experter: Se upp – väldigt många blandfonder är dåliga

I floran av sparalternativ med medelhög risk finns både bottennapp och vinnarmodeller. I podden Smarta Pengar går Di:s experter Hans Bolander och Jenny Petersson igenom vad du bör tänka på..

DI - 13 mar 19 kl. 16:14

Smarta Pengar: Här semestrar du billigt på svag krona

Kronfallets betydelse för semesterplanerna, galet höga avgifter och prisade fonder. Det är några av ämnena i det nya avsnittet av podden Smarta Pengar med Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander..

DI - 01 maj 19 kl. 16:05

Di:s expert: Ta höjd för ränta på 4 procent

Riksbankens senaste räntebesked var ljuv musik för låntagarna. Men hur länge kan man räkna med låga räntor egentligen? Det pratar Di:s experter Hans Bolander och Jenny Petersson om i podden Smarta Pengar..

DI - 27 feb 19 kl. 12:59

Smarta Pengar: Så hanterar du pensionsångest och synar oseriösa elbolag

Pensionsångest, lönekapning och elpriset. Det är några av ämnena i det nya avsnittet av podden Smarta Pengar med Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander..

DI - 10 apr 19 kl. 10:30

Di:s expert: Död affärsmodell på bostadsmarknaden

Bostadspriser, kunder som kommer i kläm när bostadsutvecklare krisar och högsäsong för deklaranter. Det är innehållet i ett nytt avsnitt av den privatekonomiska podden Smarta Pengar med Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander..

DI - 13 feb 19 kl. 12:55

Smarta Pengar: Så kan du hantera oklarheten om uppskoven

Nya uppskovsregler förändrar spelplanen för skatteinbetalningar i februari. Det är ett av ämnena i veckans avsnitt av Di:s podd Smarta Pengar. Dessutom tar podden upp nya signaler på bostadsmarknaden och pensionskuvertet som få vill öppna..

DI - 30 jan 19 kl. 15:45

Smarta Pengar: Så ska du agera på elmarknaden

Hushållen fick se elkostnaderna dra iväg under förra året. Och i år blir det ännu dyrare, spår bedömarna. I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar pratar Di:s privatekonomiexperter Hans Bolander och Jenny Petersson om hur man ska agera..

DI - 17 jan 19 kl. 11:27

Di Smarta Pengar: Gyllene tillfälle att utöka sparandet

I år får många hushåll mer i plånboken. Ett gyllene tillfälle att öka sparandet, tycker Di:s privatekonomiska experter. I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar ger de råd i valet av fonder, efter förra årets börsnedgång..

DI - 19 dec 18 kl. 13:53

Smarta Pengar: Se över försäkringen inför julresan

Räkna inte med att hemförsäkringen räcker i alla lägen. I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar förklarar försäkringsexperten Gabriella Hallberg vad som gäller inför julresan. Dessutom ger Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander sina bästa tips inför årsskiftet..

DI - 21 nov 18 kl. 14:10

Smarta Pengar: Så synar du reabluffarna

Ducka för reafällorna och spara lika mycket som du handlar för. Det är några av råden som Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander ger i podden Smarta Pengar som tar upp köpvanor inför Black Friday och julhandeln..

DI - 07 nov 18 kl. 14:32

Smarta pengar: Se upp för fällorna kring etiskt sparande

Se upp för fällorna runt klimatsmart och etiskt sparande, och glöm inte att ställa krav på kvalitet låga kostnader. I podden Smarta Pengar tar Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander upp hur man synar säljsnacket kring modeordet hållbarhet..

DI - 24 okt 18 kl. 16:08

Smarta Pengar: Fondstrategin som pallar stormen

Sitt still i fondbåten och fortsätt månadsspara. Det är den smartaste strategin för fondsparare under tider med börsturbulens, enligt Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander i ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar..

DI - 05 dec 18 kl. 14:34

Di:s experter: Så får du en stark pension

Nu reformeras stora delar av det svenska pensionssystemet. I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar berättar Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander om förändringarna, och ger tips om de bästa strategierna för att få en stark pension..

DI - 10 okt 18 kl. 16:19

Smarta pengar: Så skiljer du dig smart

Tänk efter före. I det nya avsnittet av podden Smarta Pengar, med Hans Bolander och Jenny Petersson, är skilsmässa temat.  Dessutom diskuteras för- och nackdelar med bunden ränta..

DI - 26 sep 18 kl. 13:37

Smarta Pengar: Här är utbildningarna som lönar sig bäst

Undvik fällorna med studielånen och hitta rätt i högskoledjungeln. Det är några av ämnena i det nya avsnittet av podden Smarta Pengar med Hans Bolander och Jenny Petersson..

PrivataAffärer - 02 nov 18 kl. 11:18

Hernhag: Tre spännande tillväxtaktier just nu

Nicke : Dina tre bästa tilväxtaktier nu när de blivit lite billigare?
Marcus: Tre spännande tillväxtaktier är Fenix, Evolution Gaming och det osäkrare kortet G5. Erik: Hej!

DI - 12 sep 18 kl. 22:26

Smarta Pengar: Så väljer du rätt försäkring

Stirra dig inte blind på premien – se till att försäkringens innehåll passar just dig. Skillnaderna mellan bolag kan vara stora. Det rådet ger Hans Bolander och Jenny Petersson i ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar..

DI - 29 aug 18 kl. 20:11

Smarta Pengar: Checklistan du behöver inför hösten

Sommarens oväntade kostnadssmäll, ducka för biluthyrarnas saltade fakturor och höstens privatekonomiska checklista. Det är några av frågorna i veckans avsnitt av Di:s podd Smarta Pengar..

DI - 27 jun 18 kl. 15:37

Smarta pengar: Sparandet som lätt spöar fotbollstippandet

Hur gäller reseskyddet på utlandsresan och vad är den smartaste strategin för valutaväxling. Det är några av frågorna i veckans avsnitt av Di:s podd Smarta Pengar..

DI - 13 jun 18 kl. 13:53

Smarta Pengar: Så får du avkastning till låg risk

Hur får man avkastning på lågrisksparande i en nollräntevärld? Och vilka räntefonder är det i dag vettigt att välja? Det är några av frågorna som Di Smarta Pengar diskuterar tillsammans med Danske Banks expert Maria Landeborn i ett nytt poddavsnitt..

DI - 04 jun 18 kl. 16:34

Smarta Pengar: Boendeekonomen guidar på bomarknaden

Är det fyndläge på bostadsmarknaden, och vad ska man tänka på som köpare och säljare?  Det är några av frågorna som Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, får svara på i ett nytt avsnitt av podden Di Smarta Pengar..

DI - 16 maj 18 kl. 14:35

Smarta Pengar: Spara smart i fonder

Fonder är temat för ett nytt avsnitt av Di Smarta Pengar. Kloka strategier för det långsiktiga sparandet behandlas i podden. ”De flesta vet vad de har i lön och vad de har på sitt bankkonto, men väldigt många har ingen koll på tjänstepensionen eller premiepensionen”, säger Hans Bolander, privatekonomisk reporter på Di..

DI - 02 maj 18 kl. 17:47

Smarta Pengar ger tips i jakten på drömstugan

Di Smarta Pengar är nytillskottet i Di:s växande flora av poddar. I premiäravsnittet handlar det om jakten på drömstugan..

Cornucopia - 04 maj 18 kl. 09:08

Smarta pengar-index förebådar börskrasch i USA

Den tekniska indikatorn SMI, smart money index, förebådar just nu en förestående börskrasch i USA, i nivå med IT-kraschen eller den akuta finanskrisen 2008. Ta det för vad det är, men indikatorn har bara sett ut så här för Dow Jones år 2000 och 2008-2009.
Dagschart Dow Jones Industrial Average.

Cornucopia - 20 jun 15 kl. 11:24

Bloomberg: Roburs blandfonder säljer av aktier inför Greklandskrisen

Bloomberg rapporterar att Swedbanks fondbolag Robur är mycket oroliga över en möjlig Greklandskris. Man ska ha minimerat aktieinnehavet i de blandfonder där det är möjligt att minska aktievikten från 85% till 30%.

Samtidigt stiger dock räntorna och blandfondernas alternativa placering är förstås obligationer, som faller i marknadsvärde när räntorna stiger.

VA - 28 jun 11 kl. 14:36

Börspanik eller eufori?

28 juni Under sommarmånaderna lugnar handeln på börsen ned sig. Sommarledigheten slår in. Under sådana perioder kan det vara bra att ta ett steg tillbaka från marknaden och få andra perspektiv.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.