Skånskan

Wednesday, 12 May, 17:07

Nyheter om Skånskan

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 16 apr 21 kl. 10:08

Haak mästare i Frankrike: ”Sjukt roligt och spännande’’

Annorlunda säsong för Skånskan – nu går kontraktet med Mulhouse ut..

Sydsvenskan - 16 apr 21 kl. 06:30

Okända skånskan om proffslivet: ”Alla har koll på vem du är”

Livet i Polen · Kan bli mästare · Konkurrerar med tvillingsystern i landslaget..

Expressen - 08 mar 21 kl. 11:17

Hotell i Malmö utrymt efter rökutveckling

Under måndagsförmiddagen har ett hotell i centrala Malmö utrymt. Enligt larmet ska det ha kommit rök från ett hisschakt som sedan spridit sig till en korridor. Enligt Skånskan har rökdykare gått in i hotellet.

Expressen - 22 feb 21 kl. 15:56

Vändningen: ”Handlar om ett missförstånd”

Rasism och stenkastning.Östersunds FK hade en speciell bortamatch mot Landskrona i svenska cupen men nu hävdar supporterpolisen Mats Lilja att allt rör sig om ett missförstånd.Stenkastningen var snö och is som föll och apljuden var skånska.

Expressen - 07 feb 21 kl. 11:29

”Jag vet vad jag vill att det ska stå på min gravsten”

Skarpaste hjärnan. Vackraste Skånskan. Äldst i gården.

Sydsvenskan - 31 jan 21 kl. 07:00

Skånskan som valde kalifatet

Vi har kartlagt hennes väg från Sverige till Syrien – och tillbaka..

Sydsvenskan - 06 dec 20 kl. 21:45

Skånskan i "Jakten på en mördare" skorrar falskt

Skånska skådespelare får aldrig lära sig att agera på sin dialekt, skriver Kalle Lind..

SR - 07 dec 20 kl. 16:22

Därför klingar skånskan falskt i "Jakten på en mördare"

Många skånska tv-tittare har reagerat på att något låter fel i SVT-serien "Jakten på en mördare". Kulturnytt söker svaret hos en dialektforskare..

Dagens Media - 13 okt 20 kl. 13:40

Uppgifter: Skånskan letar köpare – flera medieägare har fått frågan

Enligt uppgifter till Dagens Media gör Skånskans pressade ekonomiska situation att man nu är på jakt efter nya ägare. Flera svenska medieägare ska ha erbjudits att ta över verksamheten. Men publisher Lars Sjögren tillbakavisar uppgifterna..

Expressen - 11 aug 20 kl. 18:53

Byggnad brinner i Dalby

En brand rasar i en byggnad på Siporexgatan i Dalby, Lunds kommun,.Enligt Skånskan är branden fortfarande inte under kontroll..

Skånskan - 16 mar 20 kl. 15:30

”Utvärdera psykiatriflytt”

ESLÖV/Kristianstad Nu vill regionpolitikern Per Einarsson (KD) att den tillfälliga flytten av vuxenpsykiatrin i Eslöv ska utvärderas.
Samtidigt ser han många fördelar med en permanent flytt till Lund.Förslaget om utvärderingen läggs av Per Einarsson (KD) som är ordförande i psykiatri- habilitering- och hjälpmedelsnämnden i Region Skåne.

Skånskan - 19 mar 20 kl. 16:30

Få sjuka i hemvården än så länge

ESLÖV Hemtjänsten i Eslöv kämpar på i corona-tider.
– Det går bra än så länge. Vi har inga stora sjuktal bland medarbetarna.

Expressen Dina Pengar - 17 jun 20 kl. 14:58

98-åringen vill lösa in halv miljon i gamla sedlar – Riksbanken vägrar

Den 98-åriga Skånskan strider för att få lösa in 500 000 kronor i gamla sedlar.Men Riksbanken och domstolarna säger nej.Hon kan nämligen inte bevisa att pengarna inte kommer från brottslig verksamhet..

SmålandsPosten - 03 jun 20 kl. 04:00

Martha är skånskan som blev småländska

Min svärmor Martha Håkansson avled den 12 maj på Äldreboendet Attendo på Vikaholm i Växjö. Hon var född 1926 och har levt ett långt och innehållsrikt liv..

Skånskan - 20 mar 20 kl. 17:00

Skolchefen: Absolut inte bra med inställda lektioner

ESLÖV Uppgifterna om de uteblivna lektionerna på Ölyckeskolan är något som kommunens högsta skolchef ser allvarligt på.
– Det är absolut inte bra, säger Kerstin Melén-Gyllensten som är förvaltningschef på Barn och Utbildning.När Skånskan söker den tillförordnade rektorn på Ölyckeskolan så visar det sig att hon tagit en tre veckor lång semester.

Skånskan - 19 mar 20 kl. 05:00

Krögare hårt trängd av all oro

ESLÖV Först drabbades hans restaurang av byggkaoset runt Stora torg. Sedan kom den andra smällen. Allmänhetens oro för coronaviruset gör att han nu tappat ännu fler gäster.

Sydsvenskan - 11 maj 20 kl. 10:30

LB07:s förra back klar för Piteå: ”Alltid ett topplag”

Skånskan flyttar norrut efter en turbulent säsong med degradering och korsbandsskada..

Skånskan - 21 mar 20 kl. 10:51

Tidningsmakeri i coronatider

Världen förändras i rasande fart. Det som var sant och stabilt igår, är raserat och förbi idag. Så känns det i alla fall just nu.

Dagens Media - 25 mar 20 kl. 13:36

Skånskan besviken över nya domen i tvisten med Malmö

Det blir bara fem miljoner kronor till Skånskan, trots begärda 178 miljoner kronor, i tvisten med Malmö stad..

Skånskan - 23 mar 20 kl. 05:00

Grundplåten klar till jättebyn

LÖBERÖD/ELISEFARm Lars Ingesson väljer att inte sälja byggnaderna, utan enbart 200 hektar jordbruksmark runt Christinetorps gård.
Därmed kan planerna på en jätteby kring Elisefarms gård en mil bort, som han äger tillsammans med hustrun Ingrid Linné, gå vidare. Samtidigt ska Ingesson utveckla de befintliga fastigheterna som han behåller på Christinetorp.

Skånskan - 18 mar 20 kl. 17:39

Ställer in lustspel i parken

Kävlinge Kävlinge Amatörteater har beslutat att ställa in sommarens lustspel i Folkets park. Detta med anledning av det osäkra läget kring corona och med hänsyn till medlemmarna och publiken.Sedan 1991 har Kävlinge Amatörteater gett föreställningar i Kävlinge Folkets park.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 19:13

Sjöbos herrar redo för hemmaträning

Det har gått exakt en vecka sedan Sjöbo IF:s herrseniortrupp i fotboll landade på skånsk mark efter sitt träningsläger i Spanien.– Allt är bra, hälsar ordföranden Jim Nielsen, en av de totalt 34 SIF:arna som var i orten Lloret de Mar, en bit från Barcelona på turisttäta Costa Brava-kusten, när Spanien införde ett så kallat nationellt nödläge och abrupt ”stängde ner” hela samhället på grund av risken för fortsatt spridning av coronaviruset.
Som Skånskan skrev i förra veckan så åkte SIF-truppen från Kastrup i torsdags i förrförra veckan.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 10:36

Åtgärdspaket ska dämpa coronasmäll

eslöv Anstånd med att betala avgifter och gratis tillstånd för uteservering. Det är några av åtgärderna som Eslövs kommun hoppas ska lindra coronasmällen för lokala företag.Kommunen har beslutat om en rad ”pandemiåtgärder” vars syfte uppges vara att ”inte förvärra det redan svåra läget för våra företagare”.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 07:00

Nu införs meröppet på biblioteket i Harlösa

harlösa Biblioteket i Harlösa byggs nu om för meröppet, så att besökare kan komma in även på kvällstid och helger.Harlösa blir därmed kommunens andra ort att få meröppet på sin filial, efter Marieholm där man passade på att installera tekniken när biblioteket ändå flyttade till nya lokaler.
Tanken är att låntagarna inte ska vara låsta vid de begränsade bemannade öppettiderna – som inte kommer att förändras – utan även kunna besöka biblioteket när det saknas personal där.

Skånskan - 16 mar 20 kl. 15:27

Här måste besökarna göra halt

ESLÖV Den som ska besöka Kärråkra vårdcentral kan inte längre bara knalla rakt in. För att hindra spridningen av corona måste besökarna först göra halt och svara på kontrollfrågor.– Stopp!

Skånskan - 13 mar 20 kl. 15:29

Skurup stänger dagcentraler

SKURUP På måndag stänger Pomona och de dagliga verksamheterna på äldreboendena sina verksamheter.
Alla invånare, barn som vuxna, uppmanas att stanna hemma om de har ett enda symptom på förkylning.Skånskan berättade i veckan att kommunen uppmanade allmänheten att inte besöka äldreboenden med hänsyn till de äldres extra känslighet inför coronaviruset, covid 19.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 20:30

Han får fira 90 utan kalas

INSTÄLLT. Bert-Eric Svensson började sin nästan halvsekellånga bana som kommunpolitiker i ett parti, fortsatte i ett annat – från vilket han kastades ut och blev politisk vilde innan han återvände till det första.
– Det var trevligt att vara med i politiken; jag träffade många trevliga människor, säger han.

Expressen - 20 mar 20 kl. 18:13

Trolig varg har synts i Skåne

Under den senaste veckan har länsstyrelsen fått flera larm om att en varg setts runtom i norra Skåne, skriver Skånska Dagbladet.Länsstyrelsen bedömer att det troligtvis stämmer att det är en varg.– Det här är ett känt stråk för varg, säger Tom Espgård, som jobbar med viltfrågor på Länsstyrelsen Skåne, till Skånskan..

Skånskan - 23 mar 20 kl. 20:29

Handelsklubben: Alla företag går på knäna

Sjöbo Företagen har drabbats hårt av den rådande coronaepidemin, så även många i Sjöbo kommun. Flera av dem som Skånskan har pratat med berättar att de har behövt säga upp personal och de är oroliga för att behöva slå igen om pengar inte börjar trilla in.– Tuffast ser det ut för hotell- och restaurangbranschen men det är även frisörer, nagel- och fransteknologer, klädesbutiker och nöjesställen som märker av en kraftig nedgång av kunder nu.

Skånskan - 17 mar 20 kl. 17:32

Blandade känslor hos elever om skolstängning

Sjöbo När Skånskan är på plats på Malenagymnasiet i Sjöbo strax efter regeringens presskonferens råder blandade känslor hos eleverna om att deras skola stängs från och med onsdagen för att minska smittspridningen av coronaviruset.Informationen från regeringen, att gymnasieskolor, högskolor, universitet och yrkeshögskolor rekommenderas att stänga tills vidare, började snabbt cirkulera runt på skolan på tisdagsförmiddagen.
– Alla pratar och skickar runt meddelanden om det nu, säger Erik Sjölund, 16, som går första året på fordon- och transportprogrammet.

Skånskan - 22 mar 20 kl. 19:36

Att hänga ute – det senaste i coronans spår

MALMÖ Att hänga ute i friska luften är det senaste i coronakrisens spår.
I helgen har det varit fullt med Malmöbor som har hängt i parker, på uteserveringar och vid havet för att umgås och få nyttig motion.– Det här är ett bra tillfälle att vara ute och motionera nu när jag inte kan arbeta på Norwegian i Danmark.

Skånskan - 20 mar 20 kl. 05:00

Framtiden oviss för Mariaskolan

SKURUP Mariaskolan ska tömmas på elever under påskveckan för att det finns svamp i skolan.
Vad som händer med byggnaden sedan är oklart.– När vi fick rapporten så agerade vi för att få det att fungera för verksamheten, för personal och elever.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 15:28

Inget beslut ännu om Sekuritpermitteringar

ESLÖV Bilglastillverkaren Saint-Gobain Sekurit Scandinavia i Eslöv med cirka 160 anställda hade på måndagsförmiddagen inte fattat något beslut om åtgärder efter de stora kunderna Volvo Cars och Scanias permitteringar på grund av corona-krisen i fredags.– Vi håller på och tittar på det. Vi undersöker läget för vår egen verksamhet, sade vd Matilda Ohlson till Skånskan på måndagsförmiddagen.

Skånskan - 18 mar 20 kl. 18:00

Undervisningen sker digitalt

Skurup Onsdagen blev en oväntad studiedag för lärarkåren på folkhögskolan i Skurup.
Nu vässar de kunskaperna om hur man undervisar på distans.
De enda elever som är kvar på skolområdet är de som bor på internatet.

Skånskan - 18 mar 20 kl. 15:30

Inför ransonering på toapapper

MALMÖ Hamstringen i vissa butiker har fått flera dagligvaruhandlare att införa ransonering på toalett- och hushållspapper.
I dagligvarubranschen hävdar man nu att det inte finns någon brist på varor trots coronasmittan.– Det kommer hela tiden in nya varor så folk behöver inte hamstra.

Skånskan - 15 mar 20 kl. 21:01

”Fick inte ett enda råd att stanna hemma”

FOTBOLL Det är en hel del annat än bara fotboll som spelarna och ledarna i Sjöbo IF i dessa coronavirus-dagar tvingats bry sina hjärnor med.
I torsdags flög de ner till ett nu krisstämplat Spanien för ett träningsläger som de sedan länge planerat.– Vi fick inte ett enda råd att stanna hemma, inte från resebolaget, inte från flygbolaget och inte från den lokala arrangörsagenten här nere, påpekar Jim Nielsen, ordförande och en av totalt 34 SIF:are som just nu befinner sig i spanska Lloret de Mar, en bit från Barcelona på Costa Brava-kusten.

Skånskan - 17 mar 20 kl. 14:31

Peter Andersson klar för Brynäs

ishockey Malmö Redhawks tränare Peter Andersson uppges vara klar för seriekonkurrenten Brynäs med start nästa säsong.Sedan tidigare har det varit klart att Malmö Redhawks coach Peter Andersson lämnar Malmöklubben efter den innevarande säsongen – som ju nu är avslutad.
”Successivt har det vuxit fram ett gemensamt beslut hos klubben och Peter att gå skilda vägar efter säsongens slut för att på så sätt skapa ny energi för båda parter”, kommunicerade Malmö Redhawks i början av februari..

Skånskan - 16 mar 20 kl. 18:03

Handbollen kan ha spelat färdigt

handboll I morgon skulle Handbollsligan ha spelat sin sista omgång i grundserien. Nu ser det ut som om den inte blir av.Klubbarna har genom Svensk Elithandboll föreslagit att den sista omgången i Handbollsligan ska ställas in.

Skånskan - 16 mar 20 kl. 10:51

Kommunen stänger Lågedammsbadet

HÖRBY
Hörby kommun stänger Lågedammsbadet från och med idag, måndag, med anledning av det allvarliga läget med Covid-19. Det meddelar kommunen på sin hemsida, www.horby.

Skånskan - 16 mar 20 kl. 09:21

Föreningar ställer in arrangemang

eslöv Coronakrisen tvingar fler och fler att ställa in planerade arrangemang.Löberöds hembygdsförening och Eslövs teaterförening ställer in Fredrik Gunnarssons berättarföreställning ”Från Wallander till Bjärnums stadsteater” som skulle ägt rum i Löberöd 19 mars.
– Inställt på grund av risk att sprida Coronaviruset till vår publik, skriver teaterföreningens Margaretha Svensson i ett pressmeddelande.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.