Polisstyrelsen

Sunday, 16 May, 17:01

Nyheter om Polisstyrelsen

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 07 jan 21 kl. 14:31

HFD: Boendeenhet i Esbo fick inte förbjuda anhörigas besök trots coronaviruset

Också Polisstyrelsen får reprimand..

Nyan - 16 nov 20 kl. 15:18

Polisen övar specialsituationer

Polismyndigheten på Åland genomför en gemensam övning med rikets polis inom landskapet tisdag till torsdag. – Övningen är planerad så att man inte borde lägga märke till den på annat sätt än att rikets polis kan synas i Mariehamn, säger polismästare Johan Pawli i ett pressmeddelande. Där sägs att övningen har två syften.

YLE - 08 okt 20 kl. 14:29

Polisstyrelsen: Fallet med pepparsprej mot demonstranter kan inte bedömas utgående från tidigare fall

Helsingforspolisen använde pepparsprej i lördags..

YLE - 10 jul 20 kl. 17:12

Polisstyrelsen hittade brister i övervakningen av penningspel – bara var fjärde ungdom behövde bevisa sin ålder

Veikkaus tänker höja skyddsåldersgränsen till 30 år..

YLE - 10 dec 19 kl. 10:57

Tjänsteman inom Polisstyrelsen dömd till böter för sexuella trakasserier – polisen jobbar fortfarande på Esbo polisstation

En tjänsteman inom Polisstyrelsen har dömts till böter efter att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

YLE - 10 dec 19 kl. 10:57

Tjänsteman inom polisstyrelsen dömd till böter för sexuella trakasserier

En tjänsteman inom Polisstyrelsen har dömts till böter efter att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

Nyan - 22 apr 20 kl. 17:22

Dennis Björk leder nya polisstyrelsen

Landskapsregeringen har tillsatt en ny styrelse för polisen. Ordförande är Dennis Björk (C), med ersättaren Carina Eriksson (C). Vice ordförande är Nina Lindfors (MSÅ), med ersättare Mattias Hendersson (MSÅ).

Nyan - 02 apr 20 kl. 09:18

Fem dagar utan nya coronafall

Inga nya coronavirusfall har upptäckts på Åland på fem dagar.
Men det betyder inte att epidemin börjar dala, säger landskapsläkaren Knut Lönnroth. Han kommenterade den senaste coronastatistiken på landskapsregeringens presskonferens på onsdagseftermiddagen.

YLE - 26 mar 20 kl. 16:20

Forskningsprofessor vill se modernare myndighetsmedel: "Väldigt förvånad över den totala avsaknaden av tydlig digital information"

Varför får inte olika befolkningsgrupper relevant information direkt i telefonen? Det frågade sig forskningsprofessor Anna Rotkirch i Svenska Yles coronaspecial. När det här är över måste vi blicka tillbaka och fundera på vad vi kunde ha gjort bättre, säger Maria Hoikkala från Polisstyrelsen..

YLE - 02 mar 20 kl. 09:49

Finnair slutar med sin tjänst för utsläppskompensation - Polisstyrelsen tolkar att den bryter mot lagen

Finnair slutar med sin populära utsläppskompensations- och biobränsletjänst, där kunderna erbjuds kompensera för flygens utsläpp..

YLE - 12 dec 19 kl. 16:52

Demokraatti: Polisstyrelsen ber Riksåklagaren undersöka fallet med de läckta dokumenten om finländarna i al-Hol

Polisstyrelsen har lämnat in en brottsutredningsförfrågan till Riksåklagarens kansli angående de läckta dokumenten om al-Hol, enligt tidningen Demokraatti. Enligt tidningen handlar det om att polisen läckt hemligstämplade dokument..

YLE - 10 dec 19 kl. 10:57

Tjänsteman vid Esbopolisen dömd till böter för sexuella trakasserier – jobbar fortfarande kvar

En civil tjänsteman vid Västra Nylands polisinrättning i Esbo har dömts till böter för att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

YLE - 28 okt 19 kl. 15:06

Inrikesminster Ohisalo nöjd över polisens agerande under demonstrationen mot kriget i Syrien

Minister Ohisalo bad Polisstyrelsen om ett uttalande kring polisens agerande på demonstrationen vid Narinken i Helsingfors den 19.10. Polisen kritiserades för att ha använt sig av ett elchockvapen i samband med att en polisbil blockerades..

YLE - 11 okt 19 kl. 15:41

Polisen varnar för defekt ammunition för hagelgevär

Polisstyrelsen varnar för ett parti patroner som kan vara defekta. Om man använder patronerna då man skjuter med hagelgevär kan vapnet gå sönder och skytten kan skadas..

YLE - 18 sep 19 kl. 18:53

Polisen varnar jägare för defekta patroner

Polisstyrelsen varnar för defekta gevärspatroner. Ett parti av den ifrågavarande patronen har visat sig innehålla patroner utan krut. De felaktiga patronerna kan vara farliga och får inte användas..

Nyan - 22 dec 17 kl. 06:00

Ministern i kontakt med parterna

Som Nya Åland kunde berätta i går uppger inrikesministeriet att det att dröjer flera månader att ändra lagen – om det blir aktuellt – så att Veikkaus kan fortsätta sälja spel på Åland. Efter mötet i Helsingfors förra veckan där representanter för inrikesministeriet, Polisstyrelsen och landskapsregeringen medverkade sade kansliminister Nina Fellman (S) att ”nu finns bollen hos Veikkaus och Polisstyrelsen och nästa vecka (läs: denna vecka) utgår vi ifrån att man återkommer med besked”. När Nya Åland på onsdagen kontaktade Polisstyrelsen hänvisade överinspektör Mikko Cantell till inrikesministeriet och sade att det är ”främst parter som ansvarar för lagstiftningen som nu är engagerade i diskussionen om eventuella lösningar.

Nyan - 01 dec 17 kl. 08:20

Inte åländska lagens fel

Lotteriinspektionens chef Mikael Juresta tillbakavisar de förklaringar som Polisstyrelsen och Veikkaus gett för att stoppa spel på Åland. Det är inte den åländska lagens fel, hävdar han.
Mikael Juresta meddelar att han avbrutit sin semester för att ge lotteriinspektionens syn på den situation som uppstått.

YLE - 08 okt 18 kl. 11:30

Försvaret om åtalet mot polischefen Lardot: Absurt, vansinnigt och totalt grundlöst

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardots försvar hördes på måndag morgon då den stora polisbrottsrättegången fortsatte i Helsingfors tingsrätt. Lardot åtalas för brott mot tjänsteplikt under åren 2010-2013 då han var polisdirektör vid Polisstyrelsen och chef för enheten för brottsbekämpning..

YLE - 13 apr 18 kl. 08:07

KSML: Polisen kan utrustas med kroppskameror redan i år – "målet är att alla på fältet får en kamera"

Polisstyrelsen har redan öronmärkta pengar för ändamålet, och allt som återstår är enligt polisdirektör Sanna Heikinheimo att definiera de tekniska kraven. Kostnaderna och tidtabellen klarnar under konkurrensutsättningen..

YLE - 05 sep 18 kl. 14:16

Polisstyrelsen: Inte fel att flytta barnfest med alpackor förra självständighetsdagen

Helsingforspolisen begick inget fel då den flyttade en barnfest undan ett högerradikalt fackeltåg på självständighetsdagen ifjol. Polisen beskylldes bland annat för att beskydda högerradikala..

YLE - 20 aug 18 kl. 10:12

Polisen har fått mera jobb på småtimmarna - de nya reglerna om alkohol har gjort det stökigare kring krogarna

Polisen tvingas rycka ut sent på natten betydligt oftare än tidigare. Enligt Polisstyrelsen har antalet utryckningar i landet ökat med 12 000 hittills i år, jämfört med det vanliga..

Nyan - 22 dec 17 kl. 16:03

Fellman: Ingen lösning nu i Veikkaus-frågan

Som Nyan redan rapporterat om i torsdagens tidning finns det ingen kortsiktig lösning som kan rädda Veikkaus spelförsäljning på Åland efter nyår. Det bekräftar nu även kansliminister Nina Fellman efter att hon fått besked från inrikesminister Paula Risikko. – Jag beklagar detta, säger Fellman.

YLE - 08 dec 17 kl. 09:52

Polisstyrelsen utreder förflyttningen av barnevenemanget undan högerextremistmarschen

Polisstyrelsen inleder en utredning av beslutet att flytta på barnevenemanget på självständighetsdagen, uppger Feministiska partiet..

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 17 kl. 13:25

Förbud för NMR i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen. Polisstyrelsen anser.

Sydsvenskan - 30 nov 17 kl. 13:25

Förbud för NMR i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen. Polisstyrelsen anser.

Nyan - 13 feb 18 kl. 18:22

Nya ministern ärver Veikkaus

Finland har en ny inrikesminister från och med i går, Kai Mykkänen (Saml), som bland annat får det åländska Veikkausproblemet på sitt bord.. – Jag har kontaktat honom och informerat om läget och Ålandsminister Anne Berner (C) kommer också att ta upp frågan med honom, säger kansliminister Nina Fellman (S). Inrikesministeriets jurister och tjänstemän arbetar just nu med ett förslag till hur den åländska spellagen bör ändras.

Västerbottens Folkblad - 19 jan 18 kl. 15:25

KD vill se Nordvall i riksdagen

Kristdemokraterna i Västerbotten vill skicka Birgitta Nordvall till riksdagen. – Jag känner mig mycket hedrad att nomineringskommittén föreslagit mig som toppkandidat, säger hon. Birgitta Nordvall har erfarenhet både från kommun- och landstingspolitik.

Nyan - 29 dec 17 kl. 06:00

Tipsettan stänger i mars eller april

Spelbutiken Tipsettan på Torggatan i Mariehamn stänger i slutet av mars eller slutet av april. Det bekräftar innehavaren Åke Lindholm för Nya Åland. – Det är omöjligt att driva butiken vidare utan intäkterna från Veikkaus spel, säger Åke Lindholm till Åland Radio.

Nyan - 07 dec 17 kl. 13:55

Centerbesök i Helsingfors

Åländsk Centers tidigare och nuvarande partiledare, Jörgen Pettersson och Veronica Thörnroos, besökte riksdagen i Helsingfors under torsdagen, berättas i ett pressmeddelande. Duon träffade finländska Centerns gruppledare Antti Kaikkonen, Svenska folkpartiets gruppledare Stefan Wallin och Ålandsministern Anne Berner. Tillsammans med Antti Kaikkonen diskuterades hur den planerade vård- och landskapsreformen riskerar att drabba Åland och hur viktigt det är att landskapet inte borde få påverkas av finländska reformer.

Sydöstran - 30 nov 17 kl. 13:38

NMR förbjuds i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen.(TT).

YA - 30 nov 17 kl. 13:38

NMR förbjuds i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 nov 17 kl. 13:38

NMR förbjuds i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen.(TT).

Barometern - 30 nov 17 kl. 13:38

NMR förbjuds i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen.(TT).

Sydsvenskan - 30 nov 17 kl. 13:25

NMR förbjuds i Finland

Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen..

Kristianstadsbladet - 30 nov 17 kl. 13:25

NMR förbjuds i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 17 kl. 13:25

NMR förbjuds i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen..

SmålandsPosten - 30 nov 17 kl. 13:25

NMR förbjuds i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen.(TT).

BT - 30 nov 17 kl. 13:25

NMR förbjuds i Finland

Finland förbjuder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och en annan förening, Pohjoinen perinne, som är kopplad till den. Beslutet togs i Birkalands tingsrätt på initiativ av Polisstyrelsen, motsvarande svenska RiksPolisstyrelsen.(TT).

YLE - 30 nov 17 kl. 13:10

Tingsrätten förbjöd Nordiska motståndsrörelsen

Birkalands tingsrätt har förbjudit den nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Det var Polisstyrelsen som hade ville förbjuda rörelsen. Poisstyrelsen anser att dess verksamhet väsentligt stridder mot lagen och god sed..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.