Pastorn

Sunday, 09 May, 07:34

Nyheter om Pastorn

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 9 timmar sedan

USA:s mest kända vaccinvägrare: En svensk

För 100 år sedan tog Pastorn Henning Jacobson striden om vaccin ända upp till amerikanska HD..

SR - 02 maj 21 kl. 12:33

Skillnad på hockey och kyrka blir fråga för minister

På Hönö i Göteborgs skärgård ville pingstkyrkan ha ett kafé i anslutning till gudstjänsten på samma sätt som idrottsklubbar tar in restauranggäster på sina arenor, men svaret från länsstyrelsen blev nej. "Det blir diskriminerande när det bara är kyrkan som ska begränsa sig", säger Pastorn Andreas Nilsson. Fallet har fått den kristdemokratiska riksdagsledamoten Mikael Oscarsson att ställa en skriftlig fråga till socialminister Lena Hallengren om vad skillnaden är mellan en hockeyarena och en kyrka..

UNT - 07 apr 21 kl. 12:24

Knutby-pastorn lämnar anstalten för "halvvägshus"

Helge Fossmo behöver "successiv utslussning", anser Kriminalvården. Sedan 2005 avtjänar han sitt livstidsstraff..

UNT - 07 apr 21 kl. 12:24

Knutby-pastorn lämnar anstalten för "halvvägshus"

Helge Fossmo behöver "successiv utslussning", anser Kriminalvården. Sedan 2005 avtjänar han sitt livstidsstraff..

UNT - 07 apr 21 kl. 12:24

Knutby-pastorn lämnar anstalten för "halvvägshus"

Helge Fossmo behöver "successiv utslussning", anser Kriminalvården. Sedan 2005 avtjänar han sitt livstidsstraff..

Expressen - 29 mar 21 kl. 00:02

Knutbyförsamlingen – så gick det sen

17 år har gått sedan mordet och mordförsöket i Knutby. Sedan dess har Pastorn Peter Gembäck polisanmält sig själv, Åsa Waldau dömts för misshandel och Urban Fält för sexuellt utnyttjande. Församlingen lade ner 2018 och i dag har flera tidigare medlemmar bytt namn och flyttat till andra orter.

Världen Idag - 12 mar 21 kl. 12:04

Evangelisten Luis Palau har lämnat jordelivet

Den välkände argentinske Pastorn och predikanten Luis Palau har dött efter en tids sjukdom. Han tros ha nått minst 30 miljoner människor med evangelium genom sin tjänst i 75 länder..

Världen Idag - 12 mar 21 kl. 12:04

Evangelisten Luis Palau har avlidit

Den välkände argentinske Pastorn och predikanten Luis Palau har dött efter en tids sjukdom. Han tros ha nått minst 30 miljoner människor med evangelium genom sin tjänst i 75 länder..

Världen Idag - 11 mar 21 kl. 13:00

Pastorn Tommy Lilja slog en hole-in-one

Det är en bedrift som de flesta golfare drömmer om, men ytterst få får vara med om. Men på årets första runda lyckades pastor Tommy Lilja i Sölvesborg få ner golfbollen i hålet på bara ett enda slag. – Det var överraskande, säger han, men vill hellre prata om arbetet med att borra brunnar till ett kastlöst folk på gränsen mellan Indien och Nepal..

Världen Idag - 28 feb 21 kl. 07:00

Andens enhet var den karismatiska förnyelsens frukt

När ÖM-Pastorn Sven Nilsson blev döpt i den helige Ande blev visionen av Guds församling som ”Kristi kropp” levande, och på konferensen G-72 fick han se den ta form. – Den helige Ande överraskade oss. Det formella var borta och en enkelhet i relationerna präglade gemenskapen, säger han..

Världen Idag - 21 feb 21 kl. 07:00

Hemlösa möter öppen famn i Helsingborgs pingstkyrka

När vissa av stadens hemlösa riskerade att frysa ihjäl öppnade Pingstkyrkan i Helsingborg ett nattcafé. Nu tänker de dessutom erbjuda daglig sysselsättning för samma målgrupp. – Vi har en roll som ingen annan i samhället tar, säger Pastorn Gustaf Nyström..

Världen Idag - 12 feb 21 kl. 12:00

Digital dag om inre frid lockade många

”Guds helande frid” var temat för New Wine Sveriges fördjupningsdag om att be för människor med inre sår. Ett 80-tal personer deltog i den digitala dagen som skulle rusta troende att möta psykisk ohälsa genom förbönstjänst. – Vi kan alla råka ut för saker som orsakar sår i våra själar, säger Pastorn Linda Andersson..

Världen Idag - 01 feb 21 kl. 21:00

Lundqvist: Varför är kristna ledare så tysta i abortfrågan?

Diskussionerna om abort fortsätter, en vecka efter DN-artikeln om att Sara Havneraas (KD) tidigare engagerat sig i tre prolife-organisationer. Bland annat frågar sig Livets Ord-Pastorn Joakim Lundqvist varför inte kristna ledare deltar i samtalet. Samtidigt jämför en Aftonbladet-skribent en abort med att gå till frisören..

Världen Idag - 29 jan 21 kl. 10:00

Tomas Sjödin drog stort i Skillinge missionshus

När församlingen Skillinge missionshus bjöd in till digital samtalskväll med Pastorn och författaren Tomas Sjödin på tisdagen, blev de tagna på sängen av det stora intresset. Alla 1 000 platser som de kunde erbjuda blev bokade..

Världen Idag - 28 jan 21 kl. 00:00

I Guds närhet skapas en innerlig längtan efter att bli mer lik Jesus Kristus.

I församlingsgemenskapen sker tillväxt och fruktbärande i våra liv. För att detta ska ske är nyckeln att finna glädjen i tjänandet. När vi blir medlemmar i en församling ställer vi oss själva frågan vad vi kan göra för att vara med och bära upp det Gud kallat församlingen till.

DN - 04 jan 21 kl. 21:22

Söderns kristna vänster hoppas ge Demokraterna majoritet i senaten

Slaget om den amerikanska senaten avgörs i Georgia på tisdag. Om Pastorn Raphael Warnock vinner blir han delstatens första svarta senator….

Corren - 25 okt 20 kl. 18:30

Pastorn från Borensberg aktuell med ny roman

Pastorn Niklas Bjernhagen från Borensberg debuterade som författare förra året. Nu är han åter bokaktuell i och med "Havet viskade ditt namn"..

Världen Idag - 23 dec 20 kl. 00:00

Är 2020 ett förlorat år eller ett vunnet år?

Nu när det här året börjar gå mot sitt slut finns det lite olika sätt att se på det i backspegeln. Om man polariserar det hela kan man fråga sig ifall 2020 är ett förlorat år eller ett vunnet år? För den som förlorat nära och kära är det självklart en fruktansvärd tragedi, men jag vill här lyfta frågan ur ett större livs- och arbetskulturellt perspektiv.

Världen Idag - 20 dec 20 kl. 17:00

Smålandsstenars pingstkyrka skickade ut 7 000 julmagasin

Pingstförsamlingen i Smålands-stenar har beställt och skickat ut cirka 7 000 exemplar av Världen idags julmagasin till hushållen i det område där församlingsmedlemmarna bor. – Vi hoppas att det ska vara ett frö som växer, säger Pastorn Acke Möller..

Världen Idag - 10 dec 20 kl. 00:00

Sluta aldrig sprida ordet om Jesu hopp

Jag och några av Ibras missionärer kliver in i den lilla lägenheten efter en hektisk dag i Turkiet. Pastorn till en liten församling i Istanbul har bjudit oss till ett bönemöte hemma hos en av församlingens medlemmar. En grupp på drygt tio personer sitter redan intryckta i det lilla vardagsrummet.

Världen Idag - 09 dec 20 kl. 00:00

Lärdomar från en andlig ledares fall

För en månad sedan fick den kändis­profilerade Hillsong­Pastorn Carl Lentz lämna ledarskapet i sin församling i New York på grund av personlig omoral. Episoden är sorglig på så många sätt; samtidigt behöver vi lära av den. En viktig lärdom är vikten av att tyda de varningsklockor som med facit i hand borde ha lett ledarskapet att agera långt tidigare.

Världen Idag - 07 dec 20 kl. 17:00

Livets Ord erbjuder kyrkans lokaler till massvaccinering

När region Uppsala inledde en jakt på lokaler för massvaccinering fick de gensvar från Livets Ord. – Vi använder ju inte våra lokaler som gudstjänstlokaler nu. På många sätt stämmer de överens med behoven, säger Pastorn Joakim Lundqvist..

Världen Idag - 20 nov 20 kl. 15:30

Hennes andaktsbok ska ge hjälp i livets svåra stunder

Hur ska man ta sig vidare när livet kört fast? Det försöker Pastorn och samtalsterapeuten Maria Ahlriksson ge svar på i sin nyutkomna andaktsbok Ditt ord i mitt hjärta. – Jag vill skapa en fascination för Guds ord, säger hon..

Sydsvenskan - 16 nov 20 kl. 21:00

Knutbyflickan fördömde sin egen mamma – medan pastorn sattes i en friggebod

I två nya böcker skildras det extrema livet i Knutby, skriver Lotta Wendel..

Världen Idag - 10 nov 20 kl. 15:42

Samling till minne av Kristallnatten hölls i Stockholm

Under måndagskvällen arrangerade Vänskapsförbundet Sverige-Israel en samling på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm till minne av Kristallnatten 9 november 1938. Som talare medverkade bland andra författaren Aron Flam och Livets ord-Pastorn Joakim Lundqvist..

Aftonbladet - 07 nov 20 kl. 10:09

Här predikar pastorn för Trump-seger: ”Änglar från Afrika”

▸ Donald Trumps andliga rådgivare gjorde i onsdags en mycket uppmärksammad predikan. Bland annat talade hon i tungor..

Aftonbladet - 06 nov 20 kl. 13:01

Pastorn: Änglar från Afrika hjälper Trump vinna

▸ – Du kommer ge oss segern, Gud. För nu blir änglar hitsända från Afrika, i Jesu namn. Så lät det när Donald Trumps spirituella rådgivare Paula White-Cain bad för presidentens vinst under en gudstjänst..

Världen Idag - 06 nov 20 kl. 11:20

Pastorn var på väg att ge upp – då kom genombrottet

Efter elva års rop utan svar var pastor Daniel Steen beredd att ge upp. Gud stod däremot redo att slå honom med häpnad. Efter ungdomarnas starka gudsmöte förändrades attityder, enheten blev större och längtan efter mer ett signum..

Världen Idag - 05 nov 20 kl. 07:00

Evangelikala ledare i USA står enade mot våld

För att motverka våld och splittring efter presidentvalet i USA, har omkring 200 evangelikala ledare skrivit under ett upprop för bibliskt fridsstiftande. Bland dem finns författaren och predikanten Max Lucado och Pastorn Tony Evans..

Världen Idag - 28 okt 20 kl. 00:00

Är egentligen människor så främmande för att lyssna som vi tror?

Jag lyssnade på en predikan för ett tag sedan och en av frågorna som Pastorn ställde löd ungefär så här: ”Tänk om du, som är kristen, är den enda glimt av Guds rike som en icke-troende person får under sin livstid?” Vilken svindlande tanke! Det kanske faktiskt är jag, och det jag säger eller gör mot en person, som är avgörande för att hon eller han också ska upptäcka Guds rike.

Expressen - 26 okt 20 kl. 10:55

Därför dyrkar kvinnorna i ”Little Sweden” Trump

LINDSBORG. Välkommen till Little Sweden, USA. Mellan vetefälten mitt ute i Kansas ligger den, svenskbyn grundad av Pastorn Olof Olsson från Karlskoga.

Expressen - 19 okt 20 kl. 06:45

Pastorn Kim: ”Migrationsverkets brist på kunskap är katastrofal”

Det var först när de kom till Sverige och sökte asyl som de började tvivla på islam. Nu ses de i kyrkan varje vecka och bekänner sig som kristna. Men hur bevisar man för Migrationsverket att man är genuin i sin övertygelse?

Aftonbladet - 17 okt 20 kl. 13:09

Eric Trump kampanjar för Donald i Florida

▸ MIAMI, FLORIDA. Pastorn på scenen ber alla lyfta händerna i luften. – Vi tackar Gud för att du skickat Donald Trump till oss, mässar han med darrande röst.

Världen Idag - 16 okt 20 kl. 08:00

Israels 50 bästa vänner har utsetts

Organisationen Israel Allies Foundation har skapat en topplista över vad de beskriver som ”Israels 50 främsta kristna allierade”. Förstanamnet på listan är Paula White, ”Trumps personliga pastor” och på 40:e plats finns den norske Livets Ord-Pastorn Mats-Ola Ishoel..

Världen Idag - 15 sep 20 kl. 17:00

”Attack mot kristen elvaåring måste väcka regeringen”

Sveriges regering måste dra lärdom av hur vissa muslimska länder faktiskt har lyckats med att stävja brott mot kristna. Det menar den egyptisk-svenske Pastorn Merzek Botros, efter attacken mot en elvaåring i Malmö. – Vi har ingen kontroll och vi är rädda för att prata om det här, säger han..

Dagen - 03 sep 20 kl. 08:42

Avvikelser från Bibelns har gett svåra kriser i flera församlingar

De har ersatt Guds Ord med mänskligt konstruerade värderingar, skriver Pastorn Stanley Sjöberg..

Dagen - 03 sep 20 kl. 08:26

Avvikelser från Bibelns ord har gett svåra kriser i flera församlingar

De har ersatt Guds Ord med mänskligt konstruerade värderingar, skriver Pastorn Stanley Sjöberg..

Världen Idag - 31 aug 20 kl. 16:10

Arabisk pastor: Upploppen är en varning

Upploppen i Malmö handlar till stor del om brister i integrationen. Det menar Pastorn Merzek Botros som är bestört över det som sker. – Det här är en varning, vi måste våga prata om det, säger han..

Världen Idag - 19 aug 20 kl. 13:00

Pastor i Beirut fick ingivelse före explosionen: ”Ge er av”

Bara några timmar innan den massiva explosionen i Beirut för två veckor sedan, upplevde pastor Said Deeb vid Life Center Church en intensiv känsla av att något fruktansvärt var på väg att hända. Det ledde till att han skickade hem hela sin personal. – Det var som om den helige Ande sa: ”Ge er av!


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.