Nyhetsbyrån Direkt

Tuesday, 13 April, 21:58

Nyheter om Nyhetsbyrån Direkt

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 08:55

Här är onsdagens många köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Alfa Laval till 300 kr från 275 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 29 mar 21 kl. 09:06

LMK stiger i premiärhandeln

Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 92 kronor vilket motsvarar en uppgång på drygt 15 procent jämfört med teckningskursen på 79:50 kronor.  Det aktieerbjudande som genomfördes av LMK Group blev ”kraftigt övertecknat” inför måndagens notering på handelsplattformen Nasdaq First North. Det uppger LMK Group i ett pressmeddelande där den exakta teckningsgraden dock inte anges.

PrivataAffärer - 22 mar 21 kl. 11:08

Nordea: Därför sänker vi Autoliv

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Med en mindre optimistisk syn på utsikterna för bilproduktionen och högre kostnader för insatsvaror har Nordea Markets sänkt sina estimat för Autolivs vinst per aktie för såväl 2021 som för de efterföljande två åren. Det framgår av en analys där rekommendationen för bilsäkerhetsföretaget sänks till behåll från köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. Banken har reviderat ned estimaten för vinsten per aktie med 16 procent för 2021.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 08:55

Här är fredagens många köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Loomis till 310 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 15 mar 21 kl. 11:15

Analytikerna: Stor utmaning med fallande inflation

”Trots det här utfallet kommer inflationen med stor säkerhet att stiga senare i vår, med en global uppgång i råvarupriser, livsmedelspriser och fraktpriser, samt det faktum att inflationen var så låg våren 2020. Den stora utmaningen ligger i stället framför Riksbanken, när inflationen sedan väntas falla tillbaka igen och ligga långt under målet under en utdragen period samtidigt som ekonomin återhämtar sig och pandemin allt mer ligger bakom oss”, säger Swedbanks prognoschef Andreas Wallström, till Nyhetsbyrån Direkt. Han säger att inflationsutfallen då kommer att få en ökad betydelse för Riksbanken och penningpolitiken, eftersom Riksbanken till stor del nu väntas se igen om inflationsutfallen nu som påverkas mycket av diverse tillfälliga faktorer.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Batljan köper banker och Telia

Ilija Batljan har köpt aktier i Swedbank för cirka 6 miljoner kronor, och för nästan lika mycket i Handelsbanken. Vidare har han ökat med 235.000 aktier i Nordea där han sedan tidigare ägare runt 50.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Stenbeck har sålt hela innehavet i Millicom

Posten motsvarar nästan 2,3 procent av bolaget och är värd i runda slängar nästan 800 miljoner kr. Försäljningen gjordes via Cristina Stenbecks bolag Verdere Sarl. Kinnevik, som Cristina Stenbeck fortfarande är storägare i, delade ut sitt innehav om nästan 38 miljoner aktier i Millicom under 2019 varefter Cristina Stenbeck fick ett direktinnehav i telekom- och kabeloperatören som numera har verksamhet i främst Latinamerika.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 12:18

Nobinas vd: Kan ta upp till ett år innan resandet når normal nivå

Det säger bussoperatörens vd Magnus Rosén till Nyhetsbyrån Direkt efter fredagens rapport för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021. Nobina har tappat omkring hälften av resenärerna i kollektivtrafiken under pandemin. Samtidigt har bolaget ställt om verksamheten för Samtrans till att utföra mobil covid-testning och nu även vaccinering.

PrivataAffärer - 26 feb 21 kl. 08:55

Här är fredagens färska köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Jetpak till 105 kr från 95 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 06 apr 21 kl. 08:55

Här är tisdagens aktierekar

SEB Equities höjer sin rekommendation för Dustin till köp från behåll. Riktkursen höjs till 101 från 80 kr. Det framgår av en analys.

Dagens Media - 12 mar 21 kl. 07:42

Han lämnar chefsroll på nyhetsbyrån Direkt för Breakit

Breakit växlar upp sin börsbevakning och rekryterar Nyhetsbyrån Direkts redaktionschef Martin Hävner..

PrivataAffärer - 18 feb 21 kl. 12:24

Börsens insiders som handlat aktier

Börsens insiders, eller insynspersoner som det formella namnet är, får inte handla med aktierna i det egna bolaget inför rapporterna. Men när väl kvartalsrapporterna är släppta är det fritt fram att börja handla igen. Dessa insideraffärer ska dock registreras i FI:s register som är offentligt.

Cornucopia - 26 mar 21 kl. 08:12

Huawei visar att de lyder diktaturen i Beijing - raderar H&M:s app från sina telefoner efter folkmordkritik

Telekombolaget Huawei har en gång för alla bevisat att de inte går att lita på, utan lyder under diktaturen i Beijing och att de kan kontrollera sin utrustning på distans. Detta sedan svenska modebolaget H&M:s app raderats från alla bolagets mobiltelefoner i Kina efter att H&M tagit ställning mot det pågående folkmordet på uigurerna i Kina.Nämen hoppsan, råkade radera H&M:s app Farhågorna om Huaweis utrustning handlar bland annat om avlyssning, loggning av individer, processer och informationsflöden, men nu visar bolaget också att man när som helst även kan radera appar från sina mobiler.

PrivataAffärer - 26 mar 21 kl. 05:49

Så har det gått för portföljbolagen i veckan

Läs också: Defensiva innehav gynnar aktieportföljen (24 mar)  Veckans största nyhet bland portföljbolagen presenterades av MTG under onsdagen efter börsens stängning. Bolagets gamingvertikal har ingått avtal om att förvärva Ninja Kiwi, ett gamingbolag baserat på Nya Zeeland. Köpeskillingen uppgår till maximalt 1,6 miljarder kr givet att villkoren för full tilläggsköpeskilling uppfylls.

SR - 25 mar 21 kl. 21:20

Nästan hälften av EU:s produktion av coronavaccin har exporterats

Nästan hälften - 47 procent - av allt covid-19-vaccin som har producerats i EU har exporterats till länder utanför unionen. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till en redovisning från EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen vid dagens EU-toppmöte, där bland annat och bristen på vaccin diskuterades. "Tillsammans ska vi säkerställa att européerna får sin rättvisa del av vaccinen", skriver von der Leyen på Twitter..

PrivataAffärer - 25 mar 21 kl. 08:55

Här är torsdagens aktierekar

SEB Equities höjer sin rekommendation för EQT till köp från behåll. Riktkursen höjs till 300 från 279 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 25 mar 21 kl. 09:01

Så går det för dagens nykomlingar

Några minuter efter börsöppning handlades ACQ Bure för 108,50 kr vilket innebär en uppgång på 8,5 procent jämfört med teckningskursen på 100 kr. ACQ Bure är ett så kallat Special Purpose Acquisition Company (SPAC-bolag) som i praktiken är ett tomt skal. Syftet är att med kassan på 3,5 miljarder förvärva ett annat bolag med verksamhet in om 36 månader.

PrivataAffärer - 25 mar 21 kl. 07:37

Lyko köper Make Up Stores konkusbo

Förvärvet omfattar bolagens varulager, inventarier och immateriella tillgångar samt en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden för 13 butiker i Sverige, framgår av ett pressmeddelande. Tillträde kommer att ske senast den 9 april. ”Make Up Store är ett starkt, anrikt varumärke vars kunnande vi har stor respekt för och de har länge ingått i vårt sortiment.

PrivataAffärer - 24 mar 21 kl. 10:13

Idun: Emissionen kraftigt övertecknad

Teckningskursen på 86 kronor per aktie värderade bolaget till 700 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Bolaget hade erhållit teckningsförbindelser motsvarande 75 procent av erbjudandet. Första beräknade handelsdag på First North är den 25 mars.

PrivataAffärer - 24 mar 21 kl. 08:55

Här är onsdagens aktierekar

SEB Equities höjer riktkursen för Alfa Laval till 300 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 23 mar 21 kl. 11:49

Danske: Högre oljepris ger uppsida i Lundin Energy

Danske Bank har skruvat upp riktkursen för Lundin Energy till 365 kronor (301) och upprepat köprekommendation, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare på tisdagen rapporterat. Med draghjälp från Opecs produktionsnedskärningar kommer balansen mellan utbud och efterfrågan på oljemarknaden att förhålla sig snäv under 2021, resonerar banken. ”En efterfrågeåterhämtning under den andra delen av innevarande år samt ett otillräckligt utbud från icke-Opec-medlemmar lägger grunden för en tajt marknadsbalans även efter 2022, vilket också gäller efter att Opecs produktionsnedskärningar tas bort”, skriver Danske Bank.

PrivataAffärer - 23 mar 21 kl. 07:32

Sagax: Insiders fortsätter sälja

David Mindus är Sagax största ägare med 17,5 procent av kapitalet och 25,4 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings. De senaste veckorna har flera styrelsemedlemmar i Sagax sålt aktier i bolaget. Bland andra har ledamoten Johan Thorell vid flera tillfällen sålt aktier och han har gått från en ägarandel om 1,54 procent av aktiekapitalet till numera 0,8 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings.

PrivataAffärer - 22 mar 21 kl. 08:52

Här är måndagens aktierekar

Danske Bank inleder bevakning av hårvårdsbolaget Lyko med rekommendationen köp. Det framgår av ett marknadsbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 335 kronor.

PrivataAffärer - 17 mar 21 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

SEB inleder bevakning av e-handelsbolaget Boozt med en köprekommendation och riktkursen 235 kr. Det framgår av en analys, ”Step onto the catwalk”, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Aktien stängde på 185,40 kr på tisdagen.

PrivataAffärer - 16 mar 21 kl. 09:55

Höjda riktkurser för H&M efter försäljningssiffror

Av de analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del av på tisdagsmorgonen nämns en ”imponerade” försäljningen under de två första veckorna i mars och många analytiker påminner om att H&M nu går in i en period med lätta jämförelsetal med tanke på alla tillfälligt stängda butiker under våren 2020. I den inledande handel på tisdagen stiger H&M kring 2 procent till 224 kronor. När aktien var som mest pandemipressad under den tidiga våren 2020 noterades den ett tag under hundralappen.

PrivataAffärer - 22 feb 21 kl. 16:35

Lumito: Pressreleasen fastnade i spamfiltret

Läs också: Lumito rasar efter Sectras dementi ”Att det inte finns ett kontrakt är nonsens, det är klart att allt finns på plats innan vi går ut”, säger Urban Widén till Nyhetsbyrån Direkt på måndagseftermiddagen. Det hela började med att Lumito på torsdagen i förra veckan skickade ett pressmeddelande om att bolaget tecknat ett samarbetsavtal med Sectra om att implementera Lumitos avbildningsteknik i Sectras bildhanteringssystem för patologi. Men Sectras vd Torbjörn Kronander fö

PrivataAffärer - 22 feb 21 kl. 09:11

Lumito rasar efter Sectras dementi

”Det finns ett samarbete på så sätt att de har köpt en pryl, men det är ungefär samma typ av samarbete som att jag köper mat på Ica”, säger Sectras vd Torbjörn Kronander till Nyhetsbyrån Direkt på måndagsmorgonen. På torsdagen i förra veckan skickade Lumito ut ett pressmeddelande där bolaget meddelade att de tecknat ett samarbetsavtal med Sectra, där Lumitos avbildningsteknik skulle implementeras i Sectras så kallade ”viewers”. Detta besked fick Lumitos aktie att stiga 23 procent under torsdagen och fredagen.

PrivataAffärer - 09 mar 21 kl. 08:55

Här är tisdagens färska köprekar

UBS höjer sin rekommendation för H&M till köp från neutral. Riktkursen höjs till 225 från 133 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

PrivataAffärer - 08 mar 21 kl. 16:54

Batljan: Köpen i Entra och Heba rent finansiella

”Det är rent finansiella placeringar. Vi har en överlikviditet med 16 miljarder kronor, och då har vi valt att investera i bolag som vi känner väl”, säger SBB:s vd Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen efter att det blivit känt att bolaget köpt en post motsvarande 5 procent av kapitalet i Entra och 20,6 procent i Heba. I november förra året lade SBB ett bud på norska Entra som sedermera höjdes men som trots det inte godtogs av tillräckligt många aktieägarna och i förra veckan drogs budet tillbaka.

PrivataAffärer - 18 feb 21 kl. 10:47

Analytiker: Inflationen fortsätter upp i vår

”Inflationen hoppar upp som väntat och lär fortsätta att stiga kommande månader för att peaka i april, mycket beroende på pandemin och energipriser. Sedan vänder den dock ned igen, vi tror den faller tillbaka ned mot 1 procent, mycket beroende på ett svagt lönetryck och att kronan stärkts”, säger Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, till Nyhetsbyrån Direkt. Han tillägger att Riksbanken räknat med en uppgång i inflationen i närtid och att deras prognos var nära januariutfallet.

PrivataAffärer - 05 mar 21 kl. 11:10

Arnhult går in i Nyfosa

Innehavet är värt lite mer än 80 miljoner kronor och motsvarar cirka 0,5 procent av aktierna i Nyfosa. ”Tradingposition. Finns en uppsida.

PrivataAffärer - 05 mar 21 kl. 10:50

Ankarinvesterare minskar i Thunderful

Naventi Fonder, som även har innehav i andra gamingbolaget såsom Embracer och Stillfront, tecknade sig för 2 miljoner aktier i Thunderful och under februari har detta innehav minskats med nästan 550.000 aktier, enligt Holdings. Det kvarvarande innehavet om nästan 1,5 miljoner aktier motsvarar 2,1 procent av det totala antalet aktier i Thunderful.

PrivataAffärer - 04 mar 21 kl. 13:59

H&M inleder Q2 med fjärdedel av butikerna tillfälligt stängda

Enligt vad H&M-gruppens pressavdelning uppger för Nyhetsbyrån Direkt är nu ungefär 1.300 butiker tillfälligt stängda, vilket är knappt 100 färre jämfört med en vecka sedan. Som mest under den andra pandemivågen, i slutet av januari i år, var cirka 1.

PrivataAffärer - 03 mar 21 kl. 08:14

Insiders som köpt eller sålt aktier

Ilija Batljan, storägare och vd i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB), har på tisdagen köpt 562.385 B-aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynsrapportering. Aktierna köptes till kurs 26:39 kronor, eller totalt drygt 14,8 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 24 feb 21 kl. 09:36

Abera Bioscience stiger 59 procent i premiären på Spotlight

Den nyemission på 24 miljoner kr som Abera Bioscience gjorde inför noteringen tecknades till 915 procent. Bolaget tillfördes omkring 950 nya aktieägare. Teckningskursen på 6,90 kr per aktie värderade företaget till 48 miljoner kr före kapitaltillskottet.

PrivataAffärer - 22 feb 21 kl. 11:33

ABG: Spännande framtid för eytracking

En Apple-produkt med eyetracking skulle kunna driva på utvecklingen på marknaden, påpekar analyshuset. ”Vi förväntar oss därför spännande tider framöver, den snabba försäljningstillväxten har inte ens börjat”, skriver ABG Sundal Collier. I sin analys tar ABG upp mediauppgifter som indikerat att Apple kommer att lansera en AR/VR-produkt under 2022, som i slutändan väntas inkludera eyetracking-teknologi.

PrivataAffärer - 19 feb 21 kl. 12:40

Nordea hyllar Sinch köp av Inteliquent

”Vi tror det (förvärvet, reds anm) är strategiskt betydelsefullt, eftersom voicefunktionerna stärker erbjudandet i USA i förhållande till konkurrenter, vilket ökar Sinchs befintliga fördel i sin globala räckvidd i Messaging”, skriver Nordea. Inteliquent beskrivs av Sinch som ”den största oberoende leverantören av rösttjänster i USA”. Bolaget har över 500 anställda med huvudkontor i Chicago.

PrivataAffärer - 19 feb 21 kl. 12:23

Fredriksen-bolag går in i AQ Group

Det framgår av ett pressmeddelande efter det mäklats en storpost tidigare under fredagen, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare. Grundarna PO Andersson och Cales Mellgren har sålt vardera 925.000 aktier och de två försäljningarna motsvarar 10,1 procent av AQ Groups aktier.

PrivataAffärer - 19 feb 21 kl. 08:55

Här är fredagens färska köprekar

ABG Sundal Collier höjer riktkursen på Readly till 76 kr, upp från 68 kr. Det framgår av en analys på fredagen. Rekommendationen köp står fast.

Realtid - 19 feb 21 kl. 07:13

Yellen hoppas på framsteg om Bidens stimulanspaket inom två veckor

USA:s finansminister Janet Yellen poängterar vikten av regeringens föreslagna stimulanspaket för den amerikanska ekonomin, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.