Nordens

Tuesday, 20 April, 22:19

Nyheter om Nordens

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 14:46

Fisher: Så undviker du känslostyrda investeringsmisstag

Enligt vår erfarenhet kan båda känslorna öka risken för investeringsmisstag som nervöst säljande eller girigt köpande. De här potentiella riskerna belyser, enligt vår mening, vikten av en disciplinerad investeringsmetod. Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar.

PrivataAffärer - 28 jan 21 kl. 21:45

Pensionsplanering för par

Det är viktigt att man vet vad man vill prioritera och vad man vill lägga sin tid på under pensionsåren. Och om man har en partner är det viktigt att man planerar tillsammans. Par som har varit tillsammans i årtionden har ibland helt olika syn på hur en idealisk pension tillsammans ska se ut.

PrivataAffärer - 12 mar 21 kl. 15:19

Investerares sentiment – en väsentlig faktor i marknadsprognoser

Fisher Investments Norden anser att investerares sentiment kan vara minst lika viktigt på marknaden som ekonomiska och politiska förutsättningar, och genom att utvärdera sentiment på rätt sätt får du en tydligare bild av marknaden. I den här artikeln kommer vi att diskutera sentiment – vad det är, vad det betyder för marknaden, hur man mäter det och vad det säger om aktiemarknaden just nu. Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar Vad är sentiment?

Cornucopia - 25 feb 21 kl. 14:58

Besöksnäringen i ett foto - Nordens största hotell Gothia Towers svart

Som en illustration för den pandemibaserade krisen hos besöksnäringen kan man ta Hotel Gothia Towers, som är Nordens största hotell och med sina 1 200 rum listat som ett av Europas fem största hotell. Igår kväll var hotellet nästan helt svart, med en mycket låg beläggning för ett företag som normalt omsätter över en miljard om året, inklusive den helt döda mäss- och kongressverksamheten.Gothia Towers igår kväll.

Vestmanlands Läns Tidning - 23 mar 21 kl. 09:16

Debatt: Nordens dag den 23 mars – en dag att minnas

I dag, den 23 mars firas Nordens dag. Denna dag markerar dagen då den officiella nordiska....

Vimmerby Tidning - 22 mar 21 kl. 07:00

Markera Nordens dag med lokal flaggning

Den 23 mars firas Nordens dag. Denna dag markerar dagen då den officiella nordiska överenskommelsen Helsingforsavtalet undertecknades 1962..

GlobeNewswire - 16 apr 21 kl. 08:30

Kallelse till årsstämma i Eolus Vind AB (publ)

Hässleholm den 16 april 2021
Aktieägarna i Eolus Vind AB (publ) kallas härmed till årsstämma den 19 maj 2021. Styrelsen har beslutat att årsstämman ska hållas enbart genom poströstning med stöd av de tillfälliga lagregler som gäller under år 2021. Detta innebär att årsstämman kommer att genomföras utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående.

PrivataAffärer - 12 apr 21 kl. 10:00

Ålandsbanken: Fortsatt övervikt i risktillgångar

Nordens cykliska karaktär fortsätter att gynnas av den pågående återhämtningen, även om värderingarna enligt Ålandsbanken är uppskruvade. Den europeiska övervikten grundas på flera olika signaler om återhämtning i de stora eurostaterna, ”om än från låga nivåer”, skriver Ålandsbanken, som också konstaterar att ”kortcykliska indikatorer för industrin” är ”överraskande robusta”. Däremot underviktas både USA och tillväxtmarknader.

UNT - 10 apr 21 kl. 06:55

Mästerligt om rätten till sin egen sanning

Vigdis Hjorth är tillbaka med en sårig familjehistoria om svek och livslögner. I "Är mor död" visar den norska författaren varför hon tillhör Nordens främsta..

NT - 10 apr 21 kl. 06:55

Mästerligt om rätten till sin egen sanning

Vigdis Hjorth är tillbaka med en sårig familjehistoria om svek och livslögner. I "Är mor död" visar den norska författaren varför hon tillhör Nordens främsta..

UNT - 10 apr 21 kl. 06:55

Mästerligt om rätten till sin egen sanning

Vigdis Hjorth är tillbaka med en sårig familjehistoria om svek och livslögner. I "Är mor död" visar den norska författaren varför hon tillhör Nordens främsta..

Vimmerby Tidning - 10 apr 21 kl. 06:55

Mästerligt om rätten till sin egen sanning

Vigdis Hjorth är tillbaka med en sårig familjehistoria om svek och livslögner. I "Är mor död" visar den norska författaren varför hon tillhör Nordens främsta..

Corren - 10 apr 21 kl. 06:55

Mästerligt om rätten till sin egen sanning

Vigdis Hjorth är tillbaka med en sårig familjehistoria om svek och livslögner. I "Är mor död" visar den norska författaren varför hon tillhör Nordens främsta..

Världen Idag - 07 apr 21 kl. 00:00

Jag tror att många kvinnor bär på en kallelse att bli företagare.

Ända sedan jag för tjugo år sedan var med att förvärva Partena Care från franska Sodexho, namnändrade bolaget till Attendo och var med i koncernledningen där, har jag jobbat nära välfärdssektorn. Börsnoterade Attendo har i dag över 25 000 anställda och är ett av Nordens största omsorgsföretag.  Sedan jag grundade företagsmäklar- och transaktionsrådgivningsfirman Anecta 2008 har jag även medverkat i långt över hundra företagsöverlåtelser av bolag inom välfärdssektorn.

Vagabond - 26 mar 21 kl. 11:00

50 weekendtips till Stockholm – redaktionens egna favoriter

Fjollträsk, Eken och Nordens Venedig. Kärt barn har många namn. Här är redaktionens 50 favoriter i Stockholm – från ikoniska jazzbarer till japanska hål-i-väggen och nyöppnade vinbarer..

GlobeNewswire - 26 mar 21 kl. 08:30

Eolus Vind AB offentliggör årsredovisning för räkenskapsåret september 2019 – december 2020

Hässleholm den 26 mars 2021 Eolus Vind AB (publ) offentliggör härmed årsredovisning för det förlängda räkenskapsåret 1 september 2019 – 31 december 2020. Årsredovisningen finns nu tillgänglig för nedladdning på Bolagets hemsida www.eolusvind.

GlobeNewswire - 25 mar 21 kl. 14:15

Eolus påbörjar etablering av vindpark Timmele

Hässleholm den 25 mars 2021 Eolus har tecknat avtal med en kund om etablering av en nyckelfärdig vindkraftsanläggning i Timmele, Ulricehamns kommun. Projektet omfattar två vindkraftverk med en total effekt på 8,4 MW. Etablering av vindparken kommer att påbörjas under 2021 och beräknas vara färdigställd sommaren 2022.

GlobeNewswire - 23 mar 21 kl. 15:00

Eolus startar verksamhet i Polen - en av Europas mest expansiva marknader avseende förnybar energi

Hässleholm den 23 mars 2021 Eolus etablerar verksamhet i Polen som är en kraftigt växande marknad när det gäller förnybar energi. Satsningen på en ny marknad är ett led i den strategi för tillväxt som bolaget slagit fast. Polen är idag ett av de länder i Europa som är mest beroende av fossilbaserad elproduktion, vilket ger stora affärsmöjligheter för en erfaren projektutvecklare som Eolus.

Vestmanlands Läns Tidning - 22 mar 21 kl. 19:28

Ledare: Du gamla, du ofria

Den 23 mars blir en sorglig historia. Nordens dag kommer att uppmärksammas, om den ens noteras,....

GlobeNewswire - 16 mar 21 kl. 07:52

Effnetplattformen har – villkorat av Nasdaq Stockholms godkännande - ingått avtal om förvärv av Tessin Nordic med samtidig utdelning av Effnetplattformens nuvarande verksamhet till aktieägarna

  Stockholm, 16 mars 2021 -- Effnetplattformen AB (publ)
Sammanfattning av Transaktionen Effnetplattformen AB (publ) (”Effnetplattformen”) har idag ingått avtal med majoritetsägare, inklusive de två största aktieägarna Stronghold Invest AB och NFT Ventures 1 KB, representerandes cirka 61 procent av alla aktier i Tessin Nordic AB (publ) (”Säljarna”) om att förvärva Säljarnas aktier i Tessin Nordic AB (publ) (”Tessin”) genom en apportemission och att erbjuda övriga aktieägare i Tessin att överlåta sina aktier till Effnetplattformen på motsvarande villkor (”Transaktionen”)

Avtalet mellan Effnetplattformen och Tessins huvudägare är bland annat villkorat av att Nasdaq Stockholm godkänner Tessin, som genom transaktionen övertar E

YLE - 13 mar 21 kl. 11:08

HBL: Pohjola-Nordens generalsekreterare misstänks för fiffel med bilförmån

Skatteförvaltningen har granskat kilometerersättningar..

Nyan - 12 mar 21 kl. 11:14

En upptäcktsresa i människans inre

”Solar Plexus” – så heter konstnären Ursula Sepponens och musikern Kinga Prádas digitala utställning som snart öppnar på Nordens institut på Ålands (Nipå) hemsida..

SR - 10 mar 21 kl. 18:58

I Chocken: Britta tog åttonde raka SM-guldet

SM i speedski avgjordes under onsdagen i Idre fjälls backe Chocken - känd som Nordens brantaste. Dagens förhållanden var inte optimala men åkarna nådde ändå 160 till 170 km i timmen och snabbast vinner. Britta Backlund, världsstjärna i sporten, tog 8:e raka SM-guldet medan Olof Abrahamsson både knep guldet på herrsidan och knäppte sin far på näsan..

Nyan - 09 mar 21 kl. 19:24

Ordsmidarna tillbaka i sommar

Under en helg förra sommaren höll Norah Lång och Jorunn Lavonius för första gången skrivkursen Ordsmidarna för ungdomar. Kursen blev lyckad, och nu bjuder Lång och Lavonius, tillsammans med Nordens institut på Åland (Nipå), in till en utökad, veckolång kurs på Thuregården i sommar..

PrivataAffärer - 08 mar 21 kl. 13:00

Ålandsbanken: Stora delar av årets potential redan uppnådd

Utmärkande för de finansiella marknaderna är att de är framåtblickande. Hittills i år har börsen varit snabb på att ”diskontera förväntad framtida vinsttillväxt”, skriver Ålandsbanken i sin senaste Marknadsutblick. ”Hög avkastning hittills i år gör att stora delar av årets potential på aktiemarknaden redan har realiserats, varför vi väljer att justera ned vår exponering mot aktier något, men behåller trots detta en försiktig övervikt i tillgångsslaget”, skriver Ålandsbanken.

GlobeNewswire - 04 mar 21 kl. 20:00

ZetaDisplay förvärvar Nordland Systems – framgångsrik entré på den tyska marknaden

Malmö - ZetaDisplay AB (publ) (Nasdaq Stockholm: ZETA) förvärvar NORDLAND systems GmbH med en preliminär nettoomsättning för 2020 om 78,4 MSEK, SaaS intäkter om 16,4 MSEK och EBITDA om 6,4 MSEK. Nordland hade en stark tillväxt under slutet av 2020 med flera större projektleveranser. Bolaget har en årlig SaaS-intäkt i intervallet 25-30%.

Cornucopia - 01 mar 21 kl. 10:11

Många vinnarkommuner på inrikes flyttningsöverskottet i Skåne - Helsingborg, Ystad största vinnare - Lund och Hässleholm förlorare

Skåne län är ett av Sveriges mest attraktiva län för inrikes inflyttning. Detta gör att det finns många kommuner som är vinnare på inflyttningen och störst av dem är Helsingborg och Ystad. Bland de fåtal förlorarna hittas Lund och Hässleholm i botten.

GöteborgsPosten - 24 feb 21 kl. 18:49

Har styrt i 19 år – här är Ola Sernekes succéer och fiaskon

Från husbåtsbygge till sommarprat, Nordens högsta skyskrapa och anonyma foruminläggen..

GT - 22 feb 21 kl. 06:00

Vänsterflanken gör Göteborg sårbart

De rödgrönrosa vill göra Västkusten till den svagaste länken i Nordens säkerhetspolitiska kedja. Det utsätter Göteborg för fara och färde..

GlobeNewswire - 19 feb 21 kl. 08:30

Eolus Vind AB bokslutskommuniké 1 september 2019 – 31 december 2020

Hässleholm den 19 februari 2021 Verksamhetsårets femte period 1 september 2020 – 31 december 2020 Nettoomsättningen uppgick till 1 077,5 (465,9) MSEK.Rörelseresultatet uppgick till 59,8 (210,9) MSEK. Resultat före skatt uppgick till 36,2 (180,9) MSEK.

Nyteknik - 17 feb 21 kl. 17:03

De erbjuder materialanalys i världsklass

Tandemlaboratoriet är Nordens största forskningsinfrastruktur för jonstrålebaserad analys och modifiering av material. Instrumenteringen möjliggör världsledande verksamhet inom allt från medicin till materialteknik..

YLE - 08 feb 21 kl. 18:48

Molde får inte spela Europa League på norsk mark – Nordens sista hopp i Europa startar slutspelet i Spanien

Det blir också nya spelorter i Champions League..

PrivataAffärer - 08 feb 21 kl. 08:10

Castellum drar tillbaka budet på Entra

Budet löpte ut den 6 februari och Castellum har inte fått accepter i tillräcklig utsträckning, skriver bolaget. ”Castellums ambition att bygga vidare på den nordiska plattformen inom kontor och logistik kvarstår. Bolaget har idag en av Nordens starkaste balansräkningar med en belåningsgrad om cirka 40 procent efter försäljningen till Blackstone och kommer fortsätta förvärva och utveckla nya projekt där Castellum har pågående projekt för cirka 4,7 miljarder”, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

SVT - 08 feb 21 kl. 06:00

Så har vi sex i Norden – från istiden till i dag

Arkeologen Jonathan Lindström går igenom Nordens sexualhistoria – från istiden till idag. 14 000 år av sex, symboler för fruktbarhet och könsroller. Men även förmaningar, regler, våldtäkter och sexslavar..

SR - 03 feb 21 kl. 13:00

Roy Jacobsen skapar magnetiskt äventyr och kluvna känslor

Roy Jacobsen är en av Nordens stora berättare. Hans nya roman är skriven med hjälp av hustrun och lingvisten Anneliese Pitz och bygger på minnesanteckningar som den tyske fjärilssamlaren, jägaren och forskaren Fritz Dörries gjorde under de 20 år han tillbringade i Sibirien med att samla in arter till Europas muséer. Anna Tullberg fylls av dubbla känslor när hon läser "Mannen som älskade Sibirien":.

DalaDemokraten - 17 jan 21 kl. 20:30

Nordens enda paraplyfabrik ligger i Malung: "Att tillverka paraplyer är ett handarbete från början till slut"

Ruben Einarsson är tredje generationens paraplytillverkare i Malung. Numera är han den enda som....

Dalarnas tidningar - 17 jan 21 kl. 20:30

Nordens enda paraplyfabrik ligger i Malung: "Att tillverka paraplyer är ett handarbete från början till slut"

Ruben Einarsson är tredje generationens paraplytillverkare i Malung. Numera är han den enda som....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.