Möllarebostaden

Thursday, 06 May, 05:29

Nyheter om Möllarebostaden

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 24 jan 20 kl. 18:00

Gifthus kan rivas

Malmö Malmö museers så kallade gifthus kommer sannolikt hållas stängda hela 2020.
Och vid undersökningarna har nya problem uppdagats. Några byggnader kan komma att rivas.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 05:00

Anlitar konsulter till museer

Malmö Kulturförvaltningen kommer att anlita konsulter som ska titta närmare på de museibyggnader som måste saneras från gifter.
Utredningen kommer inte att hinna bli klar innan året är slut men förvaltningen har förhoppningar om att vissa konkreta anpassningar har hunnit genomföras inför nästa sommar.Under hösten 2018 upptäcktes höga halter av bekämpnings- och träskyddsmedel i tolv byggnader som ägs och förvaltas av Malmö Museer.

Skånskan - 22 maj 18 kl. 14:00

Provtagning görs nu i veckan

MALMÖ Provtagningarna av Wowragården startar den här veckan.
Efter larm om ddt i flera äldre byggnader som Malmö museer disponerar är den gamla gården den enda byggnad som inte undersökts.Wowragården ligger i Södra Sallerup och har mest varit öppen för bokade visningar.

Skånskan - 07 jul 19 kl. 18:54

Vingarna på kvarnen fick snurra på mölledan

AGGARP Äggkakan drog liksom ett besök inne i Aggarps kvarn som höll öppet när Skånska möllors dag firades med vind i seglen.Rustade med tio flak ägg ledde Föreningen Svedala-Barabygdens ordförande Kerstin Evander tillagningen av den attraktiva äggkakan som fick kön av besökare att växa sig rejält lång i och ut ur farstun till Möllarebostaden vid Aggarps kvarn. Regnet drog i väg närmast exakt när klockan slog 13 på söndagen och det var dags att dra igång årets Skånska Möllors dag i Aggarp med aktiviteter, bokförsäljning och visning av kvarnen från 1896.

Skånskan - 03 aug 18 kl. 05:00

Miljögifter hittat i museets magasin

Malmö Inför en planerad ombyggnad av kulturförvaltningens magasin i frihamnen har bekämpningsmedlet ddt hittats.
Nu hoppas kulturförvaltningen på en sanering i höst.Ddt-larmFakta:
Skånska dagbladet har tidigare skrivit om ddt-fynd i andra lokaler som Malmö museeur disponerar.

Skånskan - 04 dec 18 kl. 05:00

Kommendanthuset står överst på listan

MALMÖ Kommendanthuset ser ut att bli den byggnad som ska prioriteras i kulturförvaltningens arbete med de stängda museibyggnader som måste saneras från gifter och farliga ämnen.Redan nu står det klart att saneringskostnaderna för de stängda byggnaderna inte kan finansieras inom den ordinarie budgeten.
Under året har de stängts en efter en, museibyggnader och lokaler som haft olika typer av offentlig verksamhet.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 21:12

Höga halter av ddt även i fiskehoddorna

MALMÖ Nu har det även visat sig att flera av fiskehoddorna vid Banérskajen innehåller höga halter av både ddt, kreosot, zink och bly. Hoddorna är precis som flera andra av museets byggnader stängda i avvaktan på närmare besked om sanering och framtida användning.Det rör sig inte om de fiskehoddor som är öppna för fiskförsäljning vid Banérskajen.

Skånskan - 11 maj 18 kl. 05:00

Kaféplaner ledde till DDT-fynd

MALMÖ Höga halter av DDT har upptäckts i garveriet som tillhör Malmö museer. Flera andra museibyggnader som också undersökts har stängts i avvaktan på närmare besked.– Garveriet måste saneras och vi håller på att undersöka hur vi kan göra det på bästa sätt, berättar Jarl Hoffman som är avdelningschef för lokalsamordning och säkerhet på Malmö stads kulturförvaltning.

Sydsvenskan - 04 maj 18 kl. 09:30

Flera av Malmö museers byggnader förgiftade av gamla synder

Slottsmöllan, Möllarebostaden och Ebbas hus är impregnerade med förbjudna bekämpningsmedel..

Skånskan - 07 jun 16 kl. 16:11

Skånskt kulturarv får en egen Qulturrunda

SKÅNE I år firar Sveriges Hembygdsförening 100 år och det vill sex hembygdsföreningar i sydvästra Skåne fira genom att dra igång Qulturrundan.
Visionen är att den ska bli lika älskad som de årliga konstrundorna.Vad är det som får så många att en gång om året köra Skåne runt för att se på konst?

Skånskan - 17 mar 14 kl. 14:00

Aggarps kvarn snurrar med ideella krafter

Möllegruppen samlas för första gången för säsongen i den gamla Möllarebostaden i Aggarp.
Mycket behöver göras och gruppen hoppas också få hjälp av Svedala kommun med en del saker..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.