Lösningar

Thursday, 06 May, 06:18

Nyheter om Lösningar

Sortering: Relevans | Senaste
ETF-marknaden - Igår: 14:05

HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt

HANetf, Europas första full-service UCITS ETF-emittent, är mycket glada över att kunna bekräfta att de har rekryterat nya anställda i sina försäljnings-, marknadsförings- och produktteam. HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt i sina börshandlade fonder vars förvaltade volymer har fördubblats sedan årsskiftet. Simon Dale ansluter sig till HANetf som försäljningschef.

GlobeNewswire - I förrgår: 14:00

Kommuniké från årsstämman i ZetaDisplay AB (publ)

Malmö - ZetaDisplay AB (publ) (Nasdaq Stockholm: ZETA) avhöll den 3 maj 2021 årsstämma. Med anledning av rådande covid-19-pandemi hölls årsstämman endast genom poströstning. Vid stämman fattades bland annat följande beslut.

Cornucopia - 02 maj 21 kl. 10:08

"Många vet inte ens om vad säkringar är"

Med flyttvågen av unga par eller familjer från lägenheter i stan till villa och ofta ut på landet till äldre hus efter så kallat generationsskifte får elnätbolagens jourpersonal ofta en del att göra, som inte har med elnätbolaget att göra. Många verkar inte ens känna till att det finns något som kallas säkringar (proppar) och andra har aldrig sett en skruvpropp förr, utan bara moderna automatsäkringar.Gårdens huvudskåp I natt dök en av faserna på gården, och fick en av mina utomhus Hue-lampor att blinka som om det vore en blåsljusbil tills andra förbrukare kopplades bort av mig från fasen under felsökningen.

GlobeNewswire - 30 apr 21 kl. 23:30

Anoto offentliggör årsredovisningen för 2020 och korrigerar för en mindre förändring av resultatet 2020

Anoto Group AB (publ) (”Anoto” eller ”Bolaget”) offentliggör idag årsredovisningen för 2020. Årsredovisningen finns tillgänglig på bolagets hemsida, www.anoto.

GlobeNewswire - 30 apr 21 kl. 13:00

Ändrat antal aktier och röster i Hexatronic Group

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360 Pressmeddelande 30 april 2021 Ändrat antal aktier och röster i Hexatronic Group Den kvittningsemission som skedde den 24 mars 2021 som en del av utbetalningen av tilläggsköpeskilling till säljarna av Opternus GmbH har inneburit att antalet aktier och röster i bolaget har ökat under april 2021 med 12 630 aktier respektive röster. Ovanstående kvittningsemission har inneburit att antalet aktier har ökat till 38 124 417 aktier och antalet röster till 37 800 417. Göteborg 30 april 2021 Henrik Larsson Lyon
VD Hexatronic Group För eventuella frågor kontakta: • Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, 070-650 34 00 Denna information är sådan som Hexatronic Group AB är skyldigt att offentli

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Något bättre än väntat för Securitas

Försäljningen uppgick till 25.814 miljoner kr. Analytikerna hade räknat med en försäljning på 26.

Dalarnas tidningar - 21 timmar sedan

INSÄNDARE: Resursskola bra, men se på fler lösningar

REPLIK: På Anders Lindhs och Björn Lungqvists insändare "Behövs en resursskola i Falun" den 28....

UNT - 22 timmar sedan

Kamga vill höja unga tjejers självkänsla

Diskuskastaren Vanessa Kamga inspirerar tjejer i Gränbyskolan genom projektet "KAMGAPOWER". Under föreläsningar och workshops får unga tjejer ta sina första steg till att börja idrotta. "Det behövs tjejer som ser ut som dem som är förebilder", säger Vanessa Kamga..

UNT - 22 timmar sedan

Kamga vill höja unga tjejers självkänsla

Diskuskastaren Vanessa Kamga inspirerar tjejer i Gränbyskolan genom projektet "KAMGAPOWER". Under föreläsningar och workshops får unga tjejer ta sina första steg till att börja idrotta. "Det behövs tjejer som ser ut som dem som är förebilder", säger Vanessa Kamga..

UNT - 22 timmar sedan

Kamga vill höja unga tjejers självkänsla

Diskuskastaren Vanessa Kamga inspirerar tjejer i Gränbyskolan genom projektet "KAMGAPOWER". Under föreläsningar och workshops får unga tjejer ta sina första steg till att börja idrotta. "Det behövs tjejer som ser ut som dem som är förebilder", säger Vanessa Kamga..

GlobeNewswire - 22 timmar sedan

Cortus Energy AB (publ) offentliggör årsredovisning för 2020

Cortus Energys årsredovisning för 2020 finns från och med idag, onsdag den 5 maj, tillgänglig på bolagets hemsida: www.cortusenergy.com
För ytterligare information, vänligen kontakta; Håkan Sigfridsson, VD, Tel: +46 (0)8 588 866 30, www.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Knowit köper Cybercom för 2,2 miljarder

Genom förvärvet skapas ett kunderbjudande inom digital transformation med en ”mycket stark” position på den nordiska marknaden. ”Knowits etablerade position inom systemLösningar, management consulting och digitala kundupplevelser kompletteras med ett fjärde affärsområde, Knowit Connectivity, med fokus på att möta behoven från kunder inom industri-, tech- och telekomsektorn”, skriver Knowit i pressmeddelandet. Det nya bolaget får fler än 3.

Expressen - Igår: 12:44

”Här går gränsen – jag klarar inte mer”

Senast hon var med i landslagets träningsgrupp blev det ”kaos av allting”.Nu får Lovisa Modig en ny chans.Och den här gången ska det bli annorlunda.

UNT - I förrgår: 05:30

Patent kan driva fram klimatsmarta lösningar

Det krävs radikala åtgärder för att klara omställningen till ett klimatsmart samhälle, skriver Olle Bratt och Thomas Randes..

UNT - I förrgår: 05:30

Patent kan driva fram klimatsmarta lösningar

Det krävs radikala åtgärder för att klara omställningen till ett klimatsmart samhälle, skriver Olle Bratt och Thomas Randes..

GöteborgsPosten - I förrgår: 04:57

Facket måste släppa sina låsningar om Stora Enso

Uppgiften för facket är att komma med förslag till annan verksamhet, skriver Tege Tornvall..

GlobeNewswire - I förrgår: 14:30

Happy Homes inleder samarbete med Electra inom tredjepartslogistik

ELECTRA GRUPPEN AB (publ) orgnr. 556065-4054
Electra har fått uppdraget att med start under tredje kvartalet 2021 hantera Happy Homes-kedjans logistik för e-handel

När fackhandelskedjan Happy Homes rustar för framtiden och investerar i helt ny e-handelsplattform och kostym får Electra uppdraget att hantera kedjans e-handels-logistik.
Happy Homes är inne i en spännande fas, säger Magnus Ohlsson, VD för Happy Homes.

GlobeNewswire - I förrgår: 13:52

Nilörngruppen AB släpper Progress Report

Nilörn har släppt en Progress Report som belyser både vår Hållbarhets- och Årsredovisning, utformad som en ”teaser”. Vi hoppas att du tycker om den och blir intresserad av att läsa hela rapporterna, vilka enkelt nås via separata länkar.
Vid frågor, vänligen kontakta:
Krister Magnusson, VD och koncernchef
tel: 0704-852 114, e-post: krister.

Expressen - I förrgår: 08:21

Danmark öppnar för nattåg från Malmö – ut i Europa

Stig på tåget i Malmö på kvällen – vakna upp i Köln. Det kan snart bli verklighet.I Danmark öppnar man nu för att låta svenska snabbtåg köra genom landet.

GlobeNewswire - I förrgår: 08:00

Omvänd vinstvarning BTS resultat för Q1 2021 cirka 30 procent bättre än Q1 2019

P R E S S R E L E A S E Stockholm den 3 maj 2021 STOCKHOLM, SVERIGE - BTS GROUP AB (publ), ett världsledande företag inom strategigenomförande, redovisar ett preliminärt resultat före skatt på cirka 30 MSEK för första kvartalet 2021, jämfört med 4 MSEK motsvarande kvartal 2020 respektive 23 MSEK för första kvartalet 2019. Det preliminära resultatet före skatt på cirka 30 MSEK för första kvartalet 2021 motsvarar en ökning om 30 procent jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det preliminära utfallet för första kvartalet ska ställas mot utsikterna inför 2021 enligt vilka BTS i bokslutskommunikén för 2020 kommunicerade att resultatet kommer att vara ”väsentligt bättre än under 2020 och i linje med resultatet under 2019”.

GlobeNewswire - I förrgår: 08:00

SERSTECH AB: Serstech publicerar memorandum inför företrädesemission

Serstech meddelar härmed att memorandum innehållande villkor och anvisningar inför kommande nyemission finns att tillgå på Serstech’s hemsida www.serstech.com/rightsissue.

Aftonbladet - 03 maj 21 kl. 06:00

Internet räddar inte landsbygden

▸ MALIN MALM: Det hjälper inte med enkla Lösningar på svåra problem.

ETF-marknaden - 02 maj 21 kl. 18:24

Dessa krypto-ETPer har varit bättre än konkurrenternas på alla områden

Ett fantastiskt kvartal för Bitcoin och Ethereum ETP från ETC Group och HANetf. Dessa två krypto-ETPer, det vill säga börshandlade produkter med kryptovalutor som underliggande tillgång, utklassade sina rivaler när det gällde inflöden, daglig omsättning och spreadar. BTCE såg inflöden på 459,7 miljoner US dollar under de första tre månaderna 2021, med en daglig omsättning på 51,158 miljoner US dollar.

GöteborgsPosten - 02 maj 21 kl. 15:47

Fem resetrender som tagit fart under pandemin

Sömnretreat, nya hotell och luftskepp – branschen tvingas till kreativa Lösningar..

SR - 30 apr 21 kl. 18:36

Valborgsfirande under begränsade former

Valborgsfirandet idag kommer inte se ut som vanligt, men på flera håll i landet har folk hittat Lösningar för att ändå fira in våren, under begränsade former. I Lund har personer samlats i andra parker, när Stadsparken i pandemilagens namn är stängd. "Det är faktiskt några som är vaccinerade här också, skulle jag vilja säga.

Nyan - 30 apr 21 kl. 18:00

Bomarsundsbron klart upphandlad

Avtal har tecknats med Eriksson Bygg Ab för entreprenad 3 i utbytet av Bomarsundsbron, meddelar landskapsregeringen. ”Entreprenaden omfattar att bygga den nya bron över Bomarsund inklusive anslutande vägar och en ny gång- och cykelbana. I uppdraget ingår det också att ta bort tillfälliga trafikLösningar och återställa entreprenadområdet”, skriver Ian Bergström, projektchef på infrastrukturavdelningen.

GlobeNewswire - 30 apr 21 kl. 16:00

SERSTECH AB: Kommuniké från ordinarie bolagsstämma i Serstech AB (publ)

Idag, den 30 april 2021, hölls ordinarie bolagsstämma i Serstech AB (publ). Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Besluten fattades med erforderlig majoritet.

Computer Sweden - 30 apr 21 kl. 14:27

Nytt miljardförvärv av IBM för att stärka upp AI-tjänsterna


IBM gör ytterligare ett förvärv för att stärka sina tjänster som handlar om att förse företag med AI-baserade Lösningar för att hantera sina nätverk och arbetsflöden. Turbonomic är det andra uppköpet på kort tid..

IDG - 30 apr 21 kl. 14:27

Nytt miljardförvärv av IBM för att stärka upp AI-tjänsterna


IBM gör ytterligare ett förvärv för att stärka sina tjänster som handlar om att förse företag med AI-baserade Lösningar för att hantera sina nätverk och arbetsflöden. Turbonomic är det andra uppköpet på kort tid..

IDG - 30 apr 21 kl. 14:21

Apple anses bryta mot EU:s konkurrenslagar - böter vankas


Enligt EU-kommissionen bryter Apples avgifter och informationsförbud om alternativa betalningsLösningar mot unionens lagar..

YLE - 30 apr 21 kl. 13:12

Ingå förbättrar centrumparkeringen inför sommaren

Framtida parkeringsLösningar ska nu utredas..

GlobeNewswire - 30 apr 21 kl. 08:30

Hoylu AB: Publicerar årsredovisning för 2020

Hoylu AB (publ) meddelar idag att årsredovisningen för räkenskapsåret 2020 bifogas detta pressmeddelande och finns tillgänglig på bolagets hemsida:
(https://www.hoylu.com/investor-relations/financial-reports/).

Realtid - 30 apr 21 kl. 05:50

Förväntningar finns på alla bolag – och de går faktiskt att mäta

Bolagen bör ges rimliga förutsättningar att leva upp till MAR-kraven, antingen genom förtydligat regelverk eller genom nya tekniska Lösningar. Det skriver Mona Norman, vd för Pinpoint..

ETF-marknaden - 29 apr 21 kl. 19:51

Europeisk Bitcoinfond ser inflöden på 460 MUSD

En europeisk Bitcoinfond, BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin (BTCE) är den ledande europeiska Bitcoin-börshandlade produkten med 459,66 miljoner dollar inflöde under första kvartalet 2021. HANetf rapporterar att denna Europeisk Bitcoinfond ser inflöden på 460 MUSD vilket gör det till den ledande börshandlade Bitcoinprodukten på marknaden. • ETC Groups BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin (ticker BTCE) är den bästa börshandlade produkten (ETP) för inflöden, daglig omsättning och spread mellan åtta Bitcoin ETP i år i Europa • Gruppens Physical Ethereum ETC (Ticker: ZETH) som lanserades i mars är den bäst presterande inflödet, den dagliga omsättningen och spridningen bland de tre Ethereum ETP:erna som nyligen lanserades på Deutsche Boerse Xetra-plattformen.

GlobeNewswire - 29 apr 21 kl. 19:26

Avstämningsdagar för tilldelning av teckningsoptioner av serie TO4 B och TO5 B fastställda till den 5 respektive 14 maj 2021

Som Terranet AB (”Terranet” eller "Bolaget") kommunicerade den 22 april 2021 har styrelsen beslutat om att emittera teckningsoptioner av serie TO4 B och TO5 B (”Teckningsoptionerna”) till befintliga aktieägare i Terranet som, per respektive avstämningsdag, äger aktier i Bolaget. Teckningsoptionerna emitterades som ett led i finansieringen av Bolagets förvärv av cirka 11 % av det högteknologiska AR/VR bolaget holoride.  Avstämningsdagen för att erhålla teckningsoptioner av serie TO4 B har fastställts till den 5 maj 2021.

ETF-marknaden - 29 apr 21 kl. 19:18

Sveriges första Blockchainfond kommer att börja handlas den 3 maj

Go Blockchain Fund som vi skrivit om tidigare, låter meddela att dess förvaltningsteam har ögonen på cirka 75 företag från som USA, Kanada, Storbritannien, Sverige, Danmark, Schweiz och Japan. Tanken är att delar av dessa bolags aktier skall komma att ingå i Go Blockchain Fund när Sveriges första Blockchainfond börjar handlas den 3 maj 2021. Den mest betydande och mest uppenbara förutsättningen för Go Blockchain Fund övervägande har varit att företagen måste vara aktivt involverade i blockchain-ekosystemet.

GlobeNewswire - 29 apr 21 kl. 18:00

Kommuniké från årsstämma i TerraNet Holding

Pressmeddelande, Lund 29 april 2021 Kommuniké från årsstämma i TerraNet Holding Årsstämman i TerraNet Holding AB ("TerraNet" eller "Bolaget") hölls idag den 29 april 2021 varvid aktieägarna fattade följande beslut. FASTSTÄLLANDE AV RESULTAT- OCH BALANSRÄKNINGEN
Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkningen och balansräkningen i TerraNet samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen. VINSTDISPOSITION
Årsstämman beslutade att disponera resultatet i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen, det vill säga att resultatet förs över i ny räkning.

Nyhetspressen - 29 apr 21 kl. 15:28

Byt bransch – vilka sektorer har klarat sig under pandemin?

När Coronapandemin sköljde över världen för snart ett år sedan var det främst personer med arbeten inom kultur, nöje, reseliv och krogbranschen som drabbades hårdast. Samtidigt blev tillvaron för småföretagare inom en rad serviceyrken betydligt mer bekymmersam och allt från hårfrisörer till tatuerare och taxichaufförer tvingades tänka om, ibland helt och hållet. Några klarade sig tack vare kundernas lojalitet, andra i de olika branscherna blev uppsagda efter många års trogen tjänst.

Corren - 29 apr 21 kl. 11:13

Nystartat IT-bolag i Linköping

Sectra Orthopaedics AB har angett följande som verksamhetsbeskrivning: "Aktiebolaget ska utveckla och leverera produkter och tjänster inom medicinska bild- och IT-Lösningar.".


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.