Lägre

Thursday, 15 April, 15:21

Nyheter om Lägre

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 23 timmar sedan

Mandalay Resources Corporation tillkännager produktions- och försäljningsresultaten för första kvartalet 2021

TORONTO, April 14, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mandalay Resources Corporation (”Mandalay” eller ”bolaget”) (TSX: MND, OTCQB: MNDJF) tillkännagav idag sina produktions- och försäljningsresultat för första kvartalet 2021.
Produktionshöjdpunkter för första kvartalet 2021: Konsoliderad produktion av säljbar guldekvivalent och försäljning av 28 676 respektive 28 218 uns;Konsoliderad 23 857 uns guld, högsta belopp för ett kvartal sedan Q1 2018;Produktion av 15 458 uns säljbar guldekvivalent vid Costerfield, högsta produktionsresultat för ett kvartal vid Costerfield sedan Q2 2016; ochpåbörjad provbearbetning av mineraliserat deponimaterial vid Cerro Bayo, som producerat 43 699 uns silver och 724 uns guld.
Dominic Duffy, President och CEO på Mandalay,

GlobeNewswire - 7 timmar sedan

Nilörngruppen ABs rörelseresultat för första kvartalet 2021 bedöms bli bättre än förväntat

Nilörngruppen ABs rörelseresultat för första kvartalet 2021 bedöms bli bättre än förväntat Nilörngruppen AB rörelseresultat för första kvartalet 2021 bedöms överträffa bolagets lönsamhetsmål beroende på högre omsättning än väntat. Koncernens omsättning uppskattas till 175 (155) MSEK, vilket innebär en ökning om 13 procent och i lokala valutor med 25 procent. Rörelseresultatet förväntas uppgå till 27 (9) MSEK.

Nyan - 7 timmar sedan

Åland vill ändra diplomatisk grad på EU-medarbetare

Landskapsregeringen vill arbeta för att höja den diplomatiska graden på den åländska specialsakkunniga vid Finlands ständiga representation till EU. ”Landskapsregeringen har i det här sammanhanget noterat att autonomier med motsvarande självstyrelse, så som Färöarna och Grönland, har en högre diplomatisk grad på sina utsända tjänstemän till Bryssel än den åländska specialsakkunniga”, skriver man i ett beslut. I samband med jubileumsåret för 100 år av Ålands självstyrelse vill man nu ge specialmedarbetaren en högre status.

PrivataAffärer - Igår: 13:15

Coinbase största IPO:n sedan Facebook

Ungefär 85 procent av de 130 bolag som gick till börsen i USA ifjol var olönsamma, enligt Bloomberg. I det avseendet skiljer sig Coinbase från de övriga. Bolaget som redan tjänar pengar gick från förlust till vinst på cirka 322 miljoner dollar under 2020.

Cornucopia - Igår: 11:26

SPP viktar ner svenska och globala aktier samt globala obligationer - övervikt på tillväxtmarknader och krediter

Fondbolaget SPP viktar ner i svenska och globala aktier efter att tidigare haft övervikt på dessa, men fortsätter vara överviktade i aktier i tillväxtmarknader (eng emerging markets) och krediter, men sänker globala obligationer till undervikt.Viktas ner I SPP:s markandsrapport för april framgår det att man sänker svenska och globala aktier från övervikt till normalvikt och har tagit hem vinster i dessa och reducerat exponeringen mot de två sektorerna till normalvikt. Man fortsätter dock vara överviktiga i tillväxtmarknadsaktier.

SvD - 1 timme sedan

WHO uppmanar: Fortsätt med Astravaccinet

Risken att drabbas av blodproppar är mycket högre från covid-19 än från Astra Zenecas vaccin. Det uppger nu WHO som uppmanar länder att fortsätta använda Astra-vaccinet trots att Danmark stoppat det..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

ABB lyfter börsen till ny topp

Stockholmsbörsen vänder upp igen med ABB i fronten sedan verkstadsjätten flaggat för högre vinst än väntat..

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Sparekonomen om alla omvända förvärv

”Många vill in på börsen eftersom allt får en hög värdering just nu. Allt det här är tecken på den höga riskaptiten, och omvänt förvärv är ett enkelt sätt, men som investerare gäller det att ställa sig rätt frågor”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Nyhetsbyrån Direkt. Året har bjudit på ett stort antal börsintroduktioner och strömmen ser inte ut att sina.

SR - 3 timmar sedan

Rekordmånga Covid-19 smittade i Indien

Indien rapporterade fler än 200 000 nya fall av Covid-19 smittade det senaste dygnet och med 14 miljoner officiellt smittade är Indien det land i världen som drabbats hårdast efter USA. De korrekta siffrorna är troligen högre med tanke på Indiens begränsade möjlighet till testning av sin befolkning på nästan 1,4 miljarder människor. Orsaken till det snabbt stigande antalet smittade beror bland annat på en pågående religiös högtid och stora politiska möten i samband med de lokala val som genomfördes nyligen..

Cornucopia - 4 timmar sedan

"En väldigt framgångsrik arbetsmarknadspolitik" - Sverige har EU:s femte högsta arbetslöshet

Finansminsiter Magdalena Andersson (S) sade på morgonens presskonferens om hur 45 miljarder av dina skattepengar ska användas till bland annat mer bidrag till bidragsmedia att Stefan Löfven (S) ligger bakom "en väldigt framgångsrik arbetsmarknadspolitik". Den innebär att Sverige har EU:s femte högsta arbetslöshet. Arbetslöshet EU/EES, Storbritannien, USA, Japan och Island Data: Eurostat
Sverige har alltså EU:s femte högsta arbetslöshet, och även högre arbetslöshet än Storbritannien, USA, Japan, samt alla EES-länder.

ETF-marknaden - 5 timmar sedan

SYLD ETF investerar i bolag som återför kapital till aktieägarna

Cambria Shareholder Yield ETF(CBOE BZX: SYLD) använder en kvantitativ strategi för att investera i amerikanska aktier med höga kontantfördelningsegenskaper. Denna börshandlade fond investerar i bolag som återför kapital till aktieägarna. Detta kan ske endera genom återköp av aktier eller genom utdelningar.

News55 - 6 timmar sedan

ABB lyfter börsen till ny topp

Stockholmsbörsen vänder upp igen med ABB i fronten sedan verkstadsjätten flaggat för högre vinst än väntat. Vid 13-tiden har det breda OMXS-indexet stigit med 0,7 procent, starkare än de större Europabörserna och återigen på en ny rekordnivå. ABB stiger….

NT - 6 timmar sedan

ABB lyfter tidiga börsen

Stockholmsbörsen vänder upp igen med ABB i front sedan verkstadsjätten flaggat för högre vinst än väntat..

Corren - 6 timmar sedan

ABB lyfter tidiga börsen

Stockholmsbörsen vänder upp igen med ABB i front sedan verkstadsjätten flaggat för högre vinst än väntat..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

ABB lyfter tidiga börsen

Stockholmsbörsen vänder upp igen med ABB i front sedan verkstadsjätten flaggat för högre vinst än väntat..

UNT - 6 timmar sedan

ABB lyfter tidiga börsen

Stockholmsbörsen vänder upp igen med ABB i front sedan verkstadsjätten flaggat för högre vinst än väntat..

UNT - 6 timmar sedan

ABB lyfter tidiga börsen

Stockholmsbörsen vänder upp igen med ABB i front sedan verkstadsjätten flaggat för högre vinst än väntat..

News55 - 6 timmar sedan

ABB lyfter tidiga börsen

Stockholmsbörsen vänder upp igen med ABB i front sedan verkstadsjätten flaggat för högre vinst än väntat. Efter cirka 15 minuters handel har det breda OMXS-indexet stigit med 0,4 procent, ungefär som de större Europabörserna. ABB stiger över tre procent….

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Lägre resultat och omsättning för RNB

Bruttovinstmarginalen blev 51,1 procent (47,7). Rörelseresultatet för kvarvarande verksamheter uppgick till -40 miljoner (-28). Nettoomsättningen uppgick till 47 miljoner kronor (118).

Nyteknik - 8 timmar sedan

Polestars drag – lanserar billigare versioner av modell 2

Två nya alternativ med Lägre prestanda och rejält kapad prislapp. Polestar har nu lanserat enklare versioner av modellen 2 med målet att nå ut bredare..

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Omvänd vinstvarning från ABB

”Det preliminära resultatet drevs av en starkare marknadsutveckling än förväntat, särskilt under de sista veckorna i mars, och avser främst kortcykliska affärer. Kvartalsefterfrågan har sannolikt stöttats av kunder som byggt upp lager som är relaterade till såväl begränsningar av komponenttillgänglighet som stigande råvarupriser i industrin”, skriver bolaget. Preliminärt uppgick order under första kvartalet till cirka 7.

Nerikes Allehanda - 8 timmar sedan

PRO säger ifrån: Höj den allmänna pensionen!

I dag är den allmänna pensionens andel av slutlönen när man lämnar arbetslivet väsentligt Lägre....

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Svängig start för Coinbase

Historia skrevs när kryptohandelsbolaget Coinbase noterades på Nasdaqbörsen. Första handelsdagen blev en bergochdalbana. Coinbase började handlas för 381 dollar, betydligt högre än det referenspris på 250 dollar som Nasdaq hade satt.

News55 - 10 timmar sedan

Svängig start för Coinbase

Historia skrevs när kryptohandelsbolaget Coinbase noterades på Nasdaqbörsen. Första handelsdagen blev en bergochdalbana. Coinbase började handlas för 381 dollar, betydligt högre än det referenspris på 250 dollar som Nasdaq hade satt.

SvD - 13 timmar sedan

När de högre studierna blir en förlustaffär

Ambitionen att vara en framstående kunskapsnation går stick i stäv med Sveriges låga avkastning på hög utbildning..

Dalarnas tidningar - 21 timmar sedan

Oro för ökad trafik och höga hastigheter på Hagalund – ”Barn cyklar ut i gatan”

Fler bilar och högre hastigheter. Boende längs Tägtvägen i Borlänge känner oro – och en hel del....

SvD - Igår: 14:29

Kryptojätten kan slå Facebook i börsdebuten

Det ses som tecknet på att kryptovalutan bitcoin nu på allvar blivit etablerad. När tradingplattformen Coinbase börsnoteras är det med med en värdering som kan bli högre än när Facebook gick till börsen..

Realtid - Igår: 13:34

JP Morgan Chase starkare än väntat

Amerikanska investmentbanken JP Morgan Chase redovisar intäkter som var högre än väntat under första kvartalet. .

SVT - Igår: 13:15

RF: ”Tennisen är traditionellt drabbad av matchfixning”

I morse gjorde polisen ett tillslag i Stockholmsområdet där man anhöll fem personer kopplat till matchfixning inom tennisen. Att det just är tennisen som drabbas är inte särskilt överraskande. – Tennisen är en idrott som traditionellt är drabbad av matchfixning i högre utsträckning än övriga idrotter, säger RF:s integrity officer Jakob Uddeholt till SVT Sport..

GöteborgsPosten - Igår: 13:05

Rejält vinstlyft för amerikansk storbank

Amerikanska storbanken JP Morgan rapporterar en tydligt högre vinst för första kvartalet. Handlarverksamheten gick extra starkt, och avvecklade tidigare reserveringar för kreditförluster bidrog till lyftet..

Corren - Igår: 13:04

Rejält vinstlyft för amerikansk storbank

Amerikanska storbanken JP Morgan rapporterar en tydligt högre vinst för första kvartalet..

Vimmerby Tidning - Igår: 13:04

Rejält vinstlyft för amerikansk storbank

Amerikanska storbanken JP Morgan rapporterar en tydligt högre vinst för första kvartalet..

UNT - Igår: 13:04

Rejält vinstlyft för amerikansk storbank

Amerikanska storbanken JP Morgan rapporterar en tydligt högre vinst för första kvartalet..

UNT - Igår: 13:04

Rejält vinstlyft för amerikansk storbank

Amerikanska storbanken JP Morgan rapporterar en tydligt högre vinst för första kvartalet..

NT - Igår: 13:04

Rejält vinstlyft för amerikansk storbank

Amerikanska storbanken JP Morgan rapporterar en tydligt högre vinst för första kvartalet..

News55 - Igår: 13:04

Rejält vinstlyft för amerikansk storbank

Amerikanska storbanken JP Morgan rapporterar en tydligt högre vinst för första kvartalet. Handlarverksamheten gick extra starkt, och avvecklade tidigare reserveringar för kreditförluster bidrog till lyftet. Vinsten efter skatt steg till 14,3 miljarder d….

PrivataAffärer - Igår: 11:40

SHB: Ta hem en del av vinsten i Ericsson

Nöjesturen väntas tappa fart under det kommande året, som är ett investeringsår för bolaget, menar Handelsbanken. Eftersom en av de främsta positiva utlösande faktorerna för aktien, återhämtningen inom Digital Services, inte väntas före andra halvåret 2021 tror Handelsbanken att den 50-procentiga kursuppgången i Ericsson de senaste tolv månaderna utgör ett tillfälle att säkra vissa vinster och samtidigt behålla en viss andel aktier för vidare resa mot bankens nya högre riktkurs. För det första kvartalet ser Handelsbanken en risk för negativa valutakurseffekter och räknar med en rejäl valutamotvind i försäljningen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.