Kursrusningen

Wednesday, 12 May, 17:06

Nyheter om Kursrusningen

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 19 apr 21 kl. 06:57

Hernhag: Den bästa förvärvsstrategin

Det jag tycker är bra med det är att uppköpsobjektets vd och grundare får aktier som betalning och verkar stanna kvar i bolaget. BTG blir därmed en separat del av det nya större Evolution Gaming. Den decentraliserade modellen av förvärv gillar jag, att inte integrera maximalt utan mer lagom.

Sydsvenskan - 14 apr 21 kl. 14:04

Aegirbios vd efter kursrusningen: Finns ett fåtal konkurrenter

Stiger med 42 procent på börsen idag efter nyheten om att bolaget lanserar ett test för covid-19..

PrivataAffärer - 01 mar 21 kl. 06:52

Hernhag: Perspektiv behövs även för tillväxtaktier

I veckan fick jag många frågor nervösa tillväxtplacerare. Jag kan förstå det när det gäller spelbolaget Paradox som rasade på en rapportbesvikelse och dåliga nyheter om ett kommande spelsläpp, då är det läge att ta sig en funderare på hur ljus framtiden egentligen är för bolaget. Se även mitt svar om spelbolaget i aktiechatten.

PrivataAffärer - 22 feb 21 kl. 07:30

Sex köpvärda aktier

Börsveckan anser att Kambi har tagit ett permanent högre steg i lönsamhetsnivån och de positiva marknadsutsikterna, tillsammans med den höga tillväxten, gör att Börsveckan ser aktien som fortsatt köpvärd trots Kursrusningen med 160 procent sedan det senaste köprådet i juni 2020. Instalco imponerar med stark tillväxt under fjärde kvartalet och hela 2020, under bibehållen lönsamhet. ”En perfekt mix och mer av den varan ska man räkna med under 2021”, skriver Börsveckan som rekommenderar köp, liksom tidigare.

PrivataAffärer - 28 jan 21 kl. 06:58

Nokia: Inget information som kan förklara kursrusningen

Nokias amerikanska depåbevis steg 38 procent i livlig handel under onsdagens ordinarie handel på New York Stock Exchange, och handeln stoppades flera gånger. I efterhandeln tappade aktien drygt 9 procent. Ericsson steg också under onsdagen på Nasdaq, upp 6,4 procent vid officiell stängning.

PrivataAffärer - 23 nov 20 kl. 07:53

Fyra heta köptips

För Feelgood blir emellertid rådet att avvakta och Börsveckan rekommenderar vidare att ta hem vinsten i den finländska energiproducenten Neste. Hälsovårdsbolaget Medicover har återgått till tillväxtspåret efter att ha haft stora störningar när covidpandemin härjade som värst. Med en genomförd emission som stärkt balansräkningen är bolaget också rustat för expansion, enligt Börsveckan.

PrivataAffärer - 16 okt 20 kl. 11:21

Hernhag: Tre riskfyllda tillväxtaktier med goda chanser

Joe: Tjena Marcus! Kan du nämna tre riskfyllda tillväxtaktier som har riktigt goda chanser att leverera närmaste åren?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 09:47

Carnegie: Köpläge i gamingbolaget

”Efter Kursrusningen har Stillfront-aktien fångat in mycket av det tidigare rabattgapet mot jämförbara gamingbolag, främst amerikanska Glu Mobile och Zynga. På dagens kurs kring 900 kronor landar p/e-talet på 24 för vår 2020-prognos. Vår riktkurs 995 kr baseras på en DCF-modell och relativvärdering.

DI - 24 aug 20 kl. 09:48

Odd Molly fortsätter upp efter fastighetsaffären – rusat 70 procent på fem dagar

Odd Molly fortsätter Kursrusningen och stiger tvåsiffrigt i måndagens tidiga handel..

PrivataAffärer - 17 aug 20 kl. 07:42

Heta aktietips från Börsveckan

Kontraktstillverkaren Note håller tillväxten väl uppe och bör också kunna öka vinsten tvåsiffrigt både i år och 2021. Aktien är inte uppenbart billig men bolaget känns välkapitaliserat, heter det och landar i ett köpråd. Handicare, som är mitt i en turnaround, har mycket att bevisa men Börsveckan bedömer att ledningen kan få till de besparingar som aviserats och då ser uppsidan i aktien fin ut, heter det.

DI - 05 aug 20 kl. 20:10

Uppåt på Wall Street – Disney rapportrusar

Underhållningsjätten Disney stiger kraftigt på rapport – Kursrusningen pressar upp Dow Jones som lyfter mest bland Wall Streets ledande….

DI - 03 aug 20 kl. 09:52

Flera riktkurshöjningar för Nokia – fortsätter uppåt efter kursrusningen

På fredagen presterade Nokia sin bästa börsdag på sju år efter en stark kvartalsrapport och höjd helårsprognos..

DI - 01 aug 20 kl. 13:42

Kodaks vd fick optioner – en dag innan galna kursrusningen

Eastman Kodak beviljade 1,75 miljoner aktieoptioner till vd:n Jim Continenza – dagen innan den amerikanska regeringen meddelade att….

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 10:57

Wirecard: Aktien rusar 158 procent

Bolaget uppgav att insolvensförfarande fortfarande håller på att utredas och en personlig utredare snart ska utses. Uppgifterna och Kursrusningen kommer efter att två tredjedelar av omsättningen i det kollapsade fintechbolaget var falsk, enligt källor som Reuters talat med. Wirecard hade en ”hälsosam kärna”, men att en så stor del av omsättningen var förfalskad medförde att det inte fanns en chans för bolaget att betala tillbaka på sina snart upplupna skulder, vilket innebar att loppet ansågs vara kört enligt nyhetsbyråns uppgifter.

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 08:19

Börsveckan: Tre aktier att köpa

Första köprådet går till ABB. Björn Rosengren har tagit över som vd och inlett bolagets förändringsresa. Samtidigt faller resultatet i segmenten i spåren av bland annat corona.

PrivataAffärer - 22 jun 20 kl. 07:28

DI: Sälj Enea efter kursrusningen

I ett läge med kraftig kursutveckling och hög sannolikhet för att vinsten backar är risken stor att Eneas aktie får det tufft och Di väljer därför att ta det säkra före det osäkra och ta hem vinsten och återkomma kring 135-140 kronor.  .

DI - 18 jun 20 kl. 09:28

”Aktien kan nog flerdubblas” – succéfondens fem favoriter

Globalfonden Öhman Global Growth tecknade börssuccén Sinch vid noteringen 2015, och har därefter varit med om Kursrusningen på nästan 1.200….

DI - 11 jun 20 kl. 14:56

Nordea Fonder flaggar ned i Electrolux Professional efter kursrusningen

Nordea Fonder har minskat sitt ägande i vitvarubolaget Electrolux Professional till 4,8 procent av kapitalet och 3,8 procent av rösterna i….

PrivataAffärer - 08 jun 20 kl. 07:32

DI: Dags att ta hem vinsten i K-Fastigheter

Rekommendationen blir således att sälja K-Fastigheter. Bolaget verkar framgångsrikt i en spännande nisch, men efter den senaste Kursrusningen handlas K-Fastigheter med en substanspremie som är dubbelt så hög som tvåans. Det är inte hållbart i längden, menar Dagens Industri.

DI - 07 jun 20 kl. 09:01

Hiskeligt dyr efter årtiondets rally – ta hem vinsten i Selins kursraket

Svenska hyresrätter verkar blivit det hetaste man kan äga. K-Fastigheter expanderar i en spännande nisch men efter Kursrusningen har aktien….

DI - 16 apr 20 kl. 13:14

Sparprofilen om galna MQ-rusningen: ”Dyrköpt läxa för många småsparare”

Den svårförklarliga och uppseendeväckande Kursrusningen i MQ:s aktie dagarna innan konkursbeslutet bör granskas i efterhand, anser både….

Sydsvenskan - 20 mar 20 kl. 10:13

Norwegian-aktien rusar uppåt

Aktien i det norska flygbolaget Norwegian rusar uppåt med 24 procent efter det att den varit handelsstoppad under den inledande handeln på Oslobörsen. Kursrusningen kommer sedan bolaget har fått en lånegaranti värd tre miljarder kronor i torsdags kväll..

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 20 kl. 10:13

Norwegian-aktien rusar uppåt

Aktien i det norska flygbolaget Norwegian rusar uppåt med 24 procent efter det att den varit handelsstoppad under den inledande handeln på Oslobörsen. Kursrusningen kommer sedan bolaget har fått en lånegaranti värd tre miljarder kronor i torsdags kväll..

DI - 14 feb 20 kl. 10:10

Spotlightbolaget: Vi har ingen förklaring till kursrusningen på 150 procent

Spotlight-noterade Gogo Lead Tech rusar med omkring 150 procent på fredagen. I ett pressmeddelande uppger bolaget att det inte finns någon….

PrivataAffärer - 24 jan 20 kl. 11:22

Hernhag: Fyra tillväxtfavoriter i tech-sektorn

Bengan: Hej! Du skrev sist att ”Tekniksektorn har en hel del tillväxtbolag som på sikt borde ge en hel del”. Vill du namnge några du tror på?

Dagens PS - 09 dec 19 kl. 07:51

Sista chansen för i år att göra aktieklipp

Börsveckan rekommenderar köp av Allgon, Academedia och Recipharm i årets sista utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Engelska Skolan, Mentice, K-Fastigheter, Railcare och Note. Teknikbolaget Allgons stora förvärv av Tele Radio ser ut att leverera bra resultat.

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 06:00

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.

Dagens PS - 05 dec 19 kl. 10:56

Analys: Bubbelvarning på fastighetsmarknaden

Senaste fastighetskraschen var 1992 och då rasade Sverige ner i en lågkonjunktur. Det här skriver Di.se i en analys med fokus på K-fastigheter, som på bara fyra dagar sedan börsentrén rusat med närmare 70 procent, framgår det.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.