Känna

Wednesday, 12 May, 16:59

Nyheter om Känna

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 8 timmar sedan

MSAB: Årsstämmokommuniké 2021

Vid årsstämma i MSAB (publ) den 11 maj 2021 beslutades: Att fastställa resultat- och balansräkning i enlighet med den framlagda årsredovisningen, samt att bevilja styrelsen och verkställande direktören ansvarsfrihet.Att godKänna styrelsens förslag till en kontant utdelning om 2,00 kr per aktie. Utbetalning av utdelning sker den 19 maj 2021.

SR - 2 timmar sedan

Fortsatt debatt i Finland – kan fälla EU:s stödpaket

I dag skulle Finland rösta om att godKänna EU:s stödpaket på 750 miljarder euro. Men frågan har väckt stor debatt och för en stund sedan beslutades det att dagens omröstning i riksdagen skjuts upp. Det innebär att det kan dröja innan EU kan börja betala ut pengar, det eftersom alla länder måste godKänna paketet.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Tre investeringsmisstag att undvika

Efter den rekordsnabba nedgången 2020 på grund av nedstängningarna kom det en lika snabb återhämtning på börsen – och i investerarnas sentiment. Med sentimentet menas det allmänna stämningsläget bland investerare, och i takt med att det kom goda nyheter om vaccin och mer klarhet kring brexit och presidentvalet i USA i slutet av fjolåret blev investerare allt mer optimistiska. Vid årsslutet hade professionella investerare betydligt högre förväntningar på börsen 2021 än vad de haft bara några månader tidigare.

NT - I förrgår: 07:30

Nystartad kommunpodd: "Lära känna oss från insidan!"

"Tanken är att ge en bild av kommunen och en möjlighet att lära Känna oss från insidan". Det berättar kommundirektör Karl Öhlander om den nya kommunpodden..

Västerbottens Folkblad - 09 maj 21 kl. 16:57

Ny förlängning för Vännäs HC

23-årige Marcus Runnkvist förlänger sitt kontrakt med Vännäs HC, det meddelar klubben på sina sociala medier..

Dalarnas tidningar - 45 minuter sedan

Kritiska datumet passerat – men dalafotbollen ger inte upp hoppet om dubbelserier: ”Inväntar alla detaljer”

Under onsdagen kom beskedet att de allmänna restriktionerna förlängs till den 1 juni. Det....

DalaDemokraten - 45 minuter sedan

Kritiska datumet passerat – men dalafotbollen ger inte upp hoppet om dubbelserier: ”Inväntar alla detaljer”

Under onsdagen kom beskedet att de allmänna restriktionerna förlängs till den 1 juni. Det....

Regeringen - 1 timme sedan

Mer träffsäker reglering för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Regeringen har beslutat att en mer träffsäker anpassning av deltagartaken för olika arrangemang, utifrån risken för trängsel och smittspridning av covid-19, ska införas den 1 juni..

SR - 2 timmar sedan

Löfven: Lättnader först den 1 juni

Restriktionerna gällande allmänna sammankomster och öppettider för krogar och restauranger, som skulle löpa ut den 17 maj, förlängs nu till den första juni. Idag lämnar Folkhälsomyndigheten över prognosen för hur och när coronarestriktionerna i Sverige stegvis kan tas bort, till regeringen. Hör statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, kultur- och demokratiminister Amanda Lind och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson..

Corren - 3 timmar sedan

Just nu: Lastbil stillastående på E4 - problem i trafiken

Trafiken i riktning mot Gränna på E4 mellan trafikplatserna Mantorp och Mjölby Öst påverkas av Ett stillastående fordon, uppger Trafikverket..

DN - 6 timmar sedan

Insändare. ”Den stora almstriden visar att folkviljan kan styra”

Det finns goda skäl att 50 år senare se tillbaka på striden om almarna i Kungsträdgården i Stockholm och Känna hopp..

SR - 7 timmar sedan

SHL markerar mot kvinnovåld: ”Kommer agera”

Två Brynässpelare sitter anhållna, misstänka för våldtäkt. Nu tar SHL krafttag för att markera mot kvinnovåld. SHL-chefen Jenny Silfverstrand har följt klubbens krissituation och reagerar starkt på anklagelserna.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Vi kan fortfarande lära oss av Almstriden – efter 50 år

Det finns goda skäl att se tillbaka på striden om almarna och Känna hopp, skriver Sture Boström..

ÖstersundsPosten - 12 timmar sedan

NATTENS NYHETER: Myskoxarna i Tännäs har blivit fler • Jämtland gav Södertälje en stjärnsmäll

God morgon! Här kommer en uppdatering av vad som har hänt..

Västerbottens Folkblad - 12 timmar sedan

Bil körde in i vägräcke

En personbil körde i natt in i vägräcket på riksväg 92 i höjd med Långsjö väster om Vännäs..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Myskoxe fick tillökning i Härjedalen

Årets första kalv på Myskoxcentrum i Härjedalen har fötts. Det blev myskoxkon Neassa som fick tillökning under tisdagen. Nu lever åtta myskoxar i den ideella föreningens hägn i Tännäs..

News55 - 18 timmar sedan

Myskoxe fick tillökning i Härjedalen

Årets första kalv på Myskoxcentrum i Härjedalen har fötts. Det blev myskoxkon Neassa som fick tillökning under tisdagen. Nu lever åtta myskoxar i den ideella föreningens hägn i Tännäs.

Länstidningen i Jämtland - 19 timmar sedan

Se filmen på den nyfödda myskoxkalven här

Det har blivit tillökning på Myskoxcentrum i Tännäs..

ÖstersundsPosten - 19 timmar sedan

Se filmen på den nyfödda myskoxkalven här

Det har blivit tillökning på Myskoxcentrum i Tännäs..

Sydsvenskan - 22 timmar sedan

Skåningen i Jerusalem: ”Vi är på helspänn”

Filip Bergevi på plats för att spela en tennisturnering nära oroligheterna..

GlobeNewswire - 22 timmar sedan

Kommuniké från årsstämma i Ellen Aktiebolag (publ)


Vid Ellen Aktiebolags årsstämma i Stockholm den 11 maj 2021 fastställde stämman, i enlighet med föreslagna beslut, följande: Årsstämman fastställde bolagets resultat- och balansräkning för år 2020, samt beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2020 och att resultatet ska balanseras i ny räkning. Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020.
Årsstämman valde enligt valberedningens förslag, omval av Jens Engström, Mikael Lövgren, Cecilia Wolf och Catharina Skommevik som styrelseledamöter samt nyval av Svens Mattsson som styrelseledamot, för perioden intill slutet av nästa årsstämma.

Corren - Igår: 15:15

Länsstyrelsens uppmaning: Sluta handla i sällskap

Uppmaningen till personlig lockdown har fått östgötarna att bli bättre på att följa de allmänna råden. Det anser länsstyrelsen som dock noterar att det fortfarande finns invånare som handlar i sällskap med andra..

NT - Igår: 15:15

Länsstyrelsens uppmaning: Sluta handla i sällskap

Uppmaningen till personlig lockdown har fått östgötarna att bli bättre på att följa de allmänna råden. Det anser länsstyrelsen som dock noterar att det fortfarande finns invånare som handlar i sällskap med andra..

Corren - Igår: 14:30

MAI-tränaren efter nya beskedet: "Jobbigt just nu"

Uppskjutet – igen. "Det måste vara okej att Känna att det är jobbigt just nu", säger Mjölby AI-tränaren Daniel Friberg efter tisdagens besked..

Cornucopia - Igår: 12:33

Tillfällig lagstiftning vi minns: Moms, värnskatt och nu pandemilagen

Det finns ju inget som i verkligheten kallas tillfälliga lagar (inklusive skatter, som är lagstiftning), utan begreppet är snarare ett klart och tydligt besked om att politikerna vill ha lagstiftningen permanent, men har inte mage att se väljarna i ögonen. Detta gäller snart pandemilagen, men vi kan också minnas tillfällig lagstiftning som värnskatten (1995) och momsen (1960) på ursprungligen 4.2%.

IDG - Igår: 11:45

Whatsapp förtydligar på nytt: Det händer om du inte accepterar nya villkoren


Att godKänna Whatsapps nya användarvillkor är inte längre ett krav, men de som inte gör det går miste om viktiga funktioner..

Corren - Igår: 10:57

Just nu: Singelolycka skapar trafikproblem

En olycka orsakar problem i trafiken i riktning mot Gränna på E4 mellan trafikplatserna Ödeshög och Vida Vättern uppger Trafikverket..

Expressen - Igår: 20:00

Evin Ahmad: ”Kan förstå att folk kan bli provocerade”

Skådespelaren Evin Ahmad gör succé i Netflixserien Snabba cash.För Expressen berättar hon om inspelningarna, språket i serien och hur hon ser på kritiken kring att skildra gängkriminalitet i förortsmiljöer. – Det är många unga som hört av sig och sagt att 'wow det här är första gången jag ser en svensk tv-serie som jag kan Känna igen mig i'.

ETF-marknaden - Igår: 19:40

Denna ETF förvaltas av en robot

Denna ETF som drivs av en robot överträffar marknaden. Det är den gamla striden: man kontra maskin. Artificiell intelligens och maskininlärning (se: robotar) sipprar långsamt in i alla branscher på marknaden, från tillverkning till sjukvård till jordbruk och tomatplockning.

NT - Igår: 19:20

Kollektivtrafik även för oss som inte arbetspendlar

Vi vill återigen belysa problemen för våra årsrika medlemmar när det gäller att ta sig till olika aktiviteter med de allmänna kommunikationsmedel som står till buds inom kommunen..

Regeringen - I förrgår: 15:00

Hans Dahlgren deltar i möte med EU-ministrarna i Bryssel

Den 11 maj träffar EU-minister Hans Dahlgren sina europeiska kollegor i Allmänna rådet i Bryssel..

GlobeNewswire - I förrgår: 14:00

Saniona lanserar ny videoserie för att belysa hur Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma drabbar patienter och anhöriga

PRESSMEDDELANDE 10 maj 2021 Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag med klinisk utveckling fokuserad på sällsynta sjukdomar, tillKännager idag videoserien ”Saniona’s Community Voices”, där människor som lever med sällsynta sjukdomar får komma till tals tillsammans med sina anhörigvårdare och sjukvårdspersonal. Serien kommer att lanseras i maj, en månad som är särskilt ägnad åt att uppmärksamma Prader-Willis syndrom (PWS) och hjärntumörer, och inleds genom att belysa hur dessa tillstånd påverkar patienter och deras närstående.
”Vårt arbete för att upptäcka, utveckla och leverera innovativa behandlingar startar med att lyssna på de som lever med de sällsynta sjukdomar vi vill behandla och lära av deras erfarenheter”, säger Rami Lev

Corren - I förrgår: 09:42

Just nu: Rådjur på vägen

Problem i trafiken i riktning mot Gränna på E4 mellan trafikplatserna Mantorp och Mjölby Öst..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Vi borde känna tacksamhet över vaccinen

Någonstans tror jag att vi har tappat bort något viktigt: tacksamheten över det faktum att mänskligheten stundtals är genialisk..

News55 - I förrgår: 22:23

Resandet i Sverige det högsta sedan oktober

Svenskarnas resande och rörlighet är på den högsta nivån sedan i höstas, uppger Folkhälsomyndigheten (FHM) i sin senaste veckorapport, skriver Svenska Dagbladet. "Nivån bland resor av arbetstyp är den högsta sedan oktober 2020, då lokala allmänna råd in….

News55 - I förrgår: 19:07

Sverige utan VM-medalj efter USA:s vändning

Mästerskapsmedaljer är en vana för lag Hasselborg. Men VM i Calgary lämnade det svenska curlinglaget överraskande utan medalj när USA vände och vann bronsmatchen med 9–5. – Vi vill vinna och nu fick vi Känna på hur jäkla tråkigt det kan vara, säger Sara….

Västerbottens Folkblad - I förrgår: 17:50

Skola återigen utsatt för klotter

Under helgen har någon klottrat på fasaden på Vegaskolan i Vännäs..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.