Holmagårdens

Wednesday, 12 May, 13:42

Nyheter om Holmagårdens

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 jan 20 kl. 17:43

Ingen utredning efter 85-årings rymningar

SVEDALA
Inspektionen för våd- och omsorg, IVO, gör ingen tillsyn av Holmagården i Svedala.
I första hand är det verksamheten som ska utreda klagomål som lämnats in efter att en 85-årige dement man vid upprepade tillfällen tagit sig ut från boendet. Sista gången föll han så allvarligt att han för tio dagar sedan avled i sviterna av skadan och en efterföljande operation.

Skånskan - 19 mar 20 kl. 18:31

85-åring rymde – dog kort tid efter

SVEDALA Svedala kommun gör nu ytterligare en lex Sarah-anmälan rörande den 85-åring som i december tog sig ut från Holmagården, bröt höftbenet och tre veckor senare avled i sviterna av skadan.Som Skånska Dagbladet berättat tidigare gjorde dottern till en nu avliden 85-årig man i januari en anmälan till inspektionen för vård och omsorg, IVO. Pappan hade då i december vid ett obevakat ögonblick ännu en gång promenerat ut från en av Holmagårdens avdelningar och försvann iväg in mot Svedala.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 09:55

Jobbet vägen mot framtiden

SVEDALA Svenskan har tagit ett rejält kliv framåt liksom självkänslan fått en rejäl skjuts med jobbet på Holmagården.
Samtidigt har Zakiya Rezai fått en framtidsplan att förverkliga – att utbilda sig till sjuksköterska.Tacksamhet är ordet som 24-åriga Zakiya Rezai flera gånger upprepar när vi möts på avdelningen Fridhem en trappa upp på Holmagårdens särskilda boende i Svedala.

Skånskan - 19 apr 17 kl. 14:30

Gullan Bornemark sjunger på Holmagården

SVEDALA Musikern och sångpedagogen Gullan Bornemark sätter sig vid pianot på Holmagården torsdagen den 20 april och vad hon ska sjunga kommer både hon och publiken att bestämma. ERWP.fif(1)– Jag brukar ge förslag men det är klart att publiken får önska om den vill.

Skånskan - 09 sep 16 kl. 14:00

En cirkusfamilj gästade Holmagården

SVEDALA Toni Rhodin har aldrig träffat sin farfar Brazil Jack, cirkusartisten Carl Rhodin men har alltid haft honom som förebild.
Många kom till Holmagården i Svedala för att lyssna på hans föredrag om cirkusfamiljen Rhodin.Aktivitetspedagog Petra Karlsson hade förberett publiken.

Skånskan - 25 apr 17 kl. 15:41

Stängt på dagcentralen i Bara

BARA Bara dagcentral har drabbats av en vattenläcka och kommer att ha stängt i två veckor. ERWP.fif(0)Svedala kommun meddelar att lokalerna måste återställas och att dagcentralen återigen kan öppna den 11 maj.

Sydsvenskan - 08 mar 17 kl. 08:00

Hur har det blivit med jämställdheten under ditt liv?

Sydsvenskan har pratat jämställdhet med fyra kvinnor med lång livserfarenhet på Holmagårdens äldreboende i Svedala..

Skånskan - 24 okt 16 kl. 17:10

Bh-skola på Holmagården

SVEDALA Trots att plagget bärs varje dag av de flesta kvinnor är många inte alls roade av att prova ut en ny bh.
Maria Dahlman har mycket kunskap inom området och på måndagen vägledde hon besökarna på Holmagårdens dagcentral i både kupstorlek och omfång.Hon var ditbjuden för att ge goda råd och kallade själv sitt upplägg för bh-skolan.

Cornucopia - 11 okt 14 kl. 14:49

Omfattande strömavbrott i lilla Svedala

Lilla Svedala centralort med sina nästan 11 000 invånare har drabbats av ett omfattande strömavbrott, sedan ett ställverk exploderat. Strömmen förväntas vara tillbaka via ett mobilt nödställverk tidigast i morgon.

Det är förstås intressant att läsa om hur strömavbrottet hanteras och konsekvenserna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.