Holmagården

Wednesday, 12 May, 15:45

Nyheter om Holmagården

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 27 mar 21 kl. 12:00

Klart med ombyggnation av Holmagården – äldre flyttas till grannkommun

Arbetsmiljöverket har tryckt på om brister på boendet i flera år..

Skånskan - 16 jan 20 kl. 18:57

”Miljön är inte trygg när man kan ta sig ut”

SVEDALA Dottern till en 85-åring som upprepade gånger lyckats ta sig ut från Holmagården har nu anmält verksamheten till IVO, Inspektionen förvård och omsorg.
– Det känns inte tryggt att man kan gå ut från avdelningen utan att det uppmärksammas.85-åringen är den boende som Skånskan tidigare i veckan berättade om efter att en enhetschef på Holmagården i Svedala gjort en anmälan enligt lex Sarah.

Skånskan - 27 jan 20 kl. 17:43

Ingen utredning efter 85-årings rymningar

SVEDALA
Inspektionen för våd- och omsorg, IVO, gör ingen tillsyn av Holmagården i Svedala.
I första hand är det verksamheten som ska utreda klagomål som lämnats in efter att en 85-årige dement man vid upprepade tillfällen tagit sig ut från boendet. Sista gången föll han så allvarligt att han för tio dagar sedan avled i sviterna av skadan och en efterföljande operation.

Skånskan - 19 mar 20 kl. 18:31

85-åring rymde – dog kort tid efter

SVEDALA Svedala kommun gör nu ytterligare en lex Sarah-anmälan rörande den 85-åring som i december tog sig ut från Holmagården, bröt höftbenet och tre veckor senare avled i sviterna av skadan.Som Skånska Dagbladet berättat tidigare gjorde dottern till en nu avliden 85-årig man i januari en anmälan till inspektionen för vård och omsorg, IVO. Pappan hade då i december vid ett obevakat ögonblick ännu en gång promenerat ut från en av Holmagårdens avdelningar och försvann iväg in mot Svedala.

Skånskan - 02 mar 20 kl. 17:50

”Det är lätt att bli lurad”

SVEDALA – Är man utsatt får man ringa 112, det behöver inte brinna.
Det säger kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson som på måndagen besökte Holmagården och pratade om alla bedrägerier som riktas mot främst äldre personer.Falska poliser, kreditbolag och banker och till och med falska barnbarn som hör av sig till äldre med fokus på pengar har ökat markant den senaste tiden.

Skånskan - 26 feb 20 kl. 17:05

Refuger testas på Kapellvägen

SVEDALA Det blir inget övergångsställe vid Holmagården.
Däremot ska en gångpassage med flyttbara refuger testas som ett alternativ för en säkrare övergång för skolbarn som passerar här.Det kostar runt en miljon kronor att anlägga ett hastighetssäkrat övergångsställe över Kapellvägen i höjd med Dadelgatan och infarten till Holmagården i Svedala.

Skånskan - 13 maj 19 kl. 20:00

Svedala utreder privatisering av äldreboenden

SVEDALA Socialnämnden initierar nu en utredning för särskilt boende i privat regi enligt lagen och valfrihet, LOV.
Det innebär en öppning för att låta privata aktörer driva äldreboenden i Svedala kommun.– Det viktigaste är valfriheten.

Skånskan - 14 jan 20 kl. 20:00

Larmande gps ska hålla koll på boende

SVEDALA En boende på Holmagården tog sig ut via den larmade och låsta avdelningsdörren och försvann i väg och föll, en bit bort från boendet.
Nu rapporteras händelsen enligt lex Sarah med förslag att den boende ska utrustas med en Minifinder, ett trygghetslarm med inbyggd gps.– Det händer, men det är inte ofta de boende tar sig ut så här.

Skånskan - 05 mar 20 kl. 05:00

Dörren stod olåst – äldre rymde nattetid

KLÅGERUP En olåst nödutgång möjliggjorde för en boende att mitt i natten ta sig ut och försvinna från Solgården. Nedkyld och medtagen hittades personen till slut av polisen.
Händelsen är nu anmäld enligt lex Sarah där det konstateras att personalen brast i gällande rutiner.

Skånskan - 17 mar 20 kl. 10:10

Dagcentralerna stänger

SVEDALA Med anledning av coronaviruset har Svedala kommun beslutat att från och med tisdag 17 mars stänga dagcentralerna i Svedala, Holmagården och Stella/Nova, och Bara dagcentral för besök och aktiviteter tills vidare.
Skälet till stängningen är att undvika sociala kontakter i syfte att minska smittspridningen av coronaviruset. Dagcentralerna är också stängda för externa besökare och föreningar som vanligtvis lånar lokalerna för sammankomster..

Skånskan - 10 okt 19 kl. 09:47

Seniorer dagar igång

SVEDALA Årets seniorinspiratör i Svedala heter Siv Malmberg.
Hon hyllades när Svedala kommuns första av tre seniordagar drog igång i ett fullsatt Folkets hus.– Att röra på sig är välbefinnande för hela kroppen.

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:00

Omtalad konstnär ställer ut sina verk

hörte 2017 skapade hennes konst rubriker när de visades på ett äldreboende i Svedala.
Nu till helgen kommer Mandy von Appen ställa ut sina skulpturer av nakna kvinnokroppar i Fiskarhuset i hamnen.Mandy von Appens debut som konstnär 2017 väckte stor uppmärksamhet.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 09:55

Jobbet vägen mot framtiden

SVEDALA Svenskan har tagit ett rejält kliv framåt liksom självkänslan fått en rejäl skjuts med jobbet på Holmagården.
Samtidigt har Zakiya Rezai fått en framtidsplan att förverkliga – att utbilda sig till sjuksköterska.Tacksamhet är ordet som 24-åriga Zakiya Rezai flera gånger upprepar när vi möts på avdelningen Fridhem en trappa upp på Holmagårdens särskilda boende i Svedala.

Skånskan - 09 feb 19 kl. 05:00

I opposition på nytt sätt

SVEDALA Färre mandat, ingen insyn i nämnderna, delat arbetsrum och lägre lön.
Samtidigt är Svedalas oppositionsråd Ambjörn Hardenstedt redo att fortsätta arbetet i samma riktning som tidigare, med hög ideologisk svansföring.– Politiken kom med bröstmjölken.

Skånskan - 29 apr 19 kl. 07:00

Här kan du fira Valborg

Skåne Snart är det dags att tända Valborgsbrasan, men var finns den? Skånskan har listan.ESLÖV
Löberöd
Firandet startar från Torget i Löberöd kl.

Sydsvenskan - 21 nov 18 kl. 19:00

Äldreboende dröjer trots stor ökning av platsbehov

Platsbrist ökar när Holmagården måste evakueras och de gamla blir allt fler..

Skånskan - 19 apr 17 kl. 14:30

Gullan Bornemark sjunger på Holmagården

SVEDALA Musikern och sångpedagogen Gullan Bornemark sätter sig vid pianot på Holmagården torsdagen den 20 april och vad hon ska sjunga kommer både hon och publiken att bestämma. ERWP.fif(1)– Jag brukar ge förslag men det är klart att publiken får önska om den vill.

Skånskan - 09 sep 16 kl. 14:00

En cirkusfamilj gästade Holmagården

SVEDALA Toni Rhodin har aldrig träffat sin farfar Brazil Jack, cirkusartisten Carl Rhodin men har alltid haft honom som förebild.
Många kom till Holmagården i Svedala för att lyssna på hans föredrag om cirkusfamiljen Rhodin.Aktivitetspedagog Petra Karlsson hade förberett publiken.

Skånskan - 07 apr 17 kl. 14:00

Han tänker fortsätta att vara amatör

PRISAD. Hampus Gsaxner är en 18-åring som lägger ner mycket tid på amatörteater. Men han har ingen önskan att ha det som yrke – han siktar på att bli ambulanssjuksköterska.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 17:10

Bh-skola på Holmagården

SVEDALA Trots att plagget bärs varje dag av de flesta kvinnor är många inte alls roade av att prova ut en ny bh.
Maria Dahlman har mycket kunskap inom området och på måndagen vägledde hon besökarna på Holmagårdens dagcentral i både kupstorlek och omfång.Hon var ditbjuden för att ge goda råd och kallade själv sitt upplägg för bh-skolan.

Skånskan - 19 okt 16 kl. 17:41

Gipsad arm populärt på Svedalas vårddag

SVEDALA Niondeklassare med armarna i gips var en vanlig syn på Naverlönnskolan under onsdagen. Det var inte olyckan som drabbat dem utan gipset var ett resultat av ett besök där olika yrken inom vård och omsorg bjöd på praktiska exempel på vad de arbetar med.Under förmiddagen besökte ett 60-tal elever Naverlönnsalen i kommunhuset.

Skånskan - 20 jan 16 kl. 14:00

Vällagade matlådor lämnar Holmagården

SVEDALA Den ungerska korvgrytan med potatismos läggs upp i en matlåda, förses med plastfolie och läggs sedan ner i en värmeisolerad väska. Mer än 100 matlådor lämnar dagligen köken på äldreboendena för att levereras hem till dem som inte kan laga mat på egen hand.Vi befinner oss i köket på Holmagården i Svedala men proceduren är densamma på Toftaängen och Solgården i Klågerup.

Skånskan - 10 jan 16 kl. 15:44

Naturfotograf vill fånga fjäriln vingad i flykten

Svedala Naturfotografen Ulf Kaunitz har på senare år mest riktat in sig på att fånga fjärilar med sin kamera.
På lördagen hade han vernissage på Svedala galleri på Holmagården, där en majoritet av bilderna är just på fjärilar – men också lejon och elefanter.– Jag fotograferar mest i Skåne och Öland.

Skånskan - 16 okt 15 kl. 16:00

Planerar för boende vid Lindholmsvägen

SVEDALA En oenig bygg- och miljönämnd beslutade att gå vidare med en bygglovsansökan för att sätta upp paviljonger för ett flyktingboende vid Lindholmsvägen i Svedala.
Nu börjar processen med att inhämta synpunkter från Nils Fredrikssonskolan och folk som bor i de närliggande bostäderna.– Jag utesluter inte att det kan bli aktuellt att knacka dörr för att få in grannarnas synpunkter så fort som möjligt, menar bygg- och miljönämndens ordförande Sverker Nordgren (M).

Sydsvenskan - 26 nov 14 kl. 10:56

Guiden 27 november 2014

klubbDJ Flygande mattan & Coconut, kl 22, Far i hatten, Malmö folkets park.konsertMalmö kulturskola, kl 18.30–19.

Sydsvenskan - 27 okt 14 kl. 13:35

Guiden tisdag 28 oktober

filmA simple life, kl 18.30, Kino, Kyrkogatan 3, Lund.The Internet’s own boy – The story of Aaron Swartz, med Doc lounge, kl 19, Babel, Spångatan 38, Malmö.

Skånskan - 04 dec 14 kl. 08:30

Snart får männen en egen mötesplats


SVEDALA
Nästa år startar Svedala församling en måndagsklubb för män.
– Den skulle lika gärna kunna heta gubbröra, berättar en av initiativtagarna Thomas Appelgren.

Han har själv saknat ett sådant här forum, en mötesplats för män.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.