Gyllene Axet

Monday, 17 May, 21:05

Nyheter om Gyllene Axet

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 11 apr 19 kl. 06:00

Småskalighet är modellen för prisat säteri

Många lantbruk måste satsa på storskalighet för att överleva. Gyllene Axet-vinnaren Wirums säteri har gjort precis tvärtom. Genom halverad djurbesättning vill man hitta balans i verksamheten.

Barometern - 05 apr 19 kl. 06:00

Wirums Säteri prisas för sina jerseykor och sitt fullskaliga lantbruk

Wirums Säteri är känt för sina jerseykor. De har funnits på gården ända sedan 1893. Dessutom är Wirums Säteri på väg att bli eko-certifierat för sin egen växtodling.

Barometern - 02 maj 18 kl. 14:43

Bröder prisar stordriften

Sprid riskerna, hitta grenar som kan kompensera eventuella konjunktursvängningar. Krydda med stordrift och stark kostnadseffektivitet. Den ekvationen gav Wiströms Lantbruk på Öland Barometern-OT:s och Hushållningssällskapets pris Gyllene Axet..

Barometern - 24 apr 18 kl. 11:28

Gyllene Axet till framgångsrika bröder

För bröderna Wiström var yrkesvalet lätt. De tog över det som sju generationer innan dem byggt upp. Och såg till att Ottenby kungsgård återfick sin forna glans..

Barometern - 23 feb 18 kl. 06:00

Större skördar efter bygget av bevattningsdamm

För snart två år sedan fick bröderna Mattias och Christian Wahlström i Skärlöv utmärkelsen Gyllene Axet för byggandet av en bevattningsdamm till deras jordbruk. Dammen har gett resultat – både med ökad skörd och möjlighet till att odla fler grödor..

Barometern - 20 apr 17 kl. 09:50

Gyllene Axet till potatisodlare

27 års ständig utveckling har gjort Axelssons i Aby till smålands största potatisodlare. Nu belönas familjen med Gyllene Axet för 2017..

Barometern - 05 maj 17 kl. 09:41

Egen packning lyfte potatisodlare

I är det 90 år sedan familjeföretaget Axelssons i Aby grundades – och nyligen tilldelades företaget lantbrukspriset Gyllene Axet. Det finns med andra ord anledning att fira i Stora Aby..

Barometern - 16 apr 14 kl. 14:25

Småskaligt satsande gav utdelning

Lyckliga grisar uppfödda på vad den egna jorden ger och en ambition att ge djuren ett naturligt liv fram till slakt. Familjen Lundqvist i Voxtorp söder om Kalmar har satsat på det småskaliga. De 28 suggorna föder årligen upp mellan 400 och 500 slaktsvin på ekologiskt sätt med möjlighet att följa sina instinkter och böka fritt på betes­vallarna.

Barometern - 13 maj 14 kl. 15:11

Ekologiskt tänk prisat

- Det är viktigt för oss att uppmärksamma och belöna ett lantbruksföretag eftersom lantbruksnäringen är en viktig del av verksamheten i vår region, sade bland annat chefredaktör Anders Enström, Barometern och Oskarshamns-Tidningen, då han gratulerade Jonas och Karin Lundqvist, Voxtorp, till utmäkelsen Gyllene Axet 2014. Det skedde vid Hushållningssällkapet Kalmar-Kronoberg-Blekinges årsstämma i Ingelstorpsgymnasiet på tisdagen. Jonas Lundqvist, som driver ekologisk gård i Voxtorp med produktion grisar och foder, sade att det är med ära och stolthet som han och Karin Lundkvist tar emot priset..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.