Fingerprint

Tuesday, 13 April, 21:38

Nyheter om Fingerprint

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 17 feb 21 kl. 11:12

UBS: Därför höjer vi Fingerprint till köp

”Givet dess starka position, tror vi att Fingerprint Cards kommer att bli ett av de bästa bolagen att nyttja denna investeringscykel och vi uppgraderar dubbla steg till köp, från sälj”, skriver UBS i en analys. Rekommendationshöjningar, som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen, kommer i kombination med en rejäl höjning av riktkursen för Fingerprintaktien till 33 kronor från tidigare 9:80 kronor. I analysen hänvisar UBS till att marknaden för biometriska kort nu verkar rendera ökat intresse och aktivitet bland annat som en följd av att kostnaden för att producera korten minskat med 50 procent de senaste åren.

PrivataAffärer - 18 feb 21 kl. 11:01

Hedgefond har täckt blankningsposition i Fingerprint

PDT Partners var en av fyra blankare med positioner över inrapporteringsgränsen 0,5 procent under onsdagen, då aktien höjdes två steg från sälj till köp hos UBS och dessutom vd och finanschef rapporterat aktieköp i bolaget. Fingerprints uppgång summerades till 43 procent. De kvarvarande blankarna med positioner på över 0,5 procent i Fingerprint är Citadel, som per tisdagen blankat 0,67 procent, Voleon Capital Management som blankat 0,55 procent (också på tisdagen) samt Sylebra Capitals position på 1,9 procent.

PrivataAffärer - 17 feb 21 kl. 10:02

Fingerprint rusar efter köprek och insiderköp

Strax före klockan 10 handlades aktien för 19:58 kronor, en uppgång på över 16 procent för dagen.  Uppgången kommer efter att aktien i går backade med 17,6 procent efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet. Men i morse höjde UBS sin rekommendation för Fingerprint Cards till köp från sälj.

GlobeNewswire - 01 mar 21 kl. 08:00

Fingerprint Cards AB (publ) kommunicerar intäktsprognos för det första kvartalet 2021

Fingerprint Cards AB (Fingerprints) har beslutat att, från och med det första kvartalet 2021, offentliggöra intäktsprognoser för innevarande kvartal. Syftet med detta är att öka transparensen när det gäller utvecklingen på kort sikt för Fingerprints världsledande verksamhet inom fingeravtryckssensorer för smartphones, och för den framväxande affären inom Payments & Access (betalningar och åtkomsthantering). För det första kvartalet 2021 förväntar sig Fingerprints att koncernens intäkter kommer att ligga i intervallet 310-350 MKr, baserat på valutakursen SEK/USD 8,20.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 07:28

Nu kommer rapporterna

Industrivärden är först ut att rapportera siffror för första kvartalet. Rapporten kommer redan i dag på förmiddagen. Även Nobina rapporterar i dag men bussbolaget har brutet räkenskapsår.

PrivataAffärer - 19 mar 21 kl. 07:46

Sylebra utökar blankningspositionen i Fingerprint

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionen. Sylebra Capital har stegvis under veckans gång ökat på den korta positionen, som i måndags uppgick till 2,11 procent. Sedan årsskiftet har Fingerprint Cards-aktien avancerat drygt 60 procent.

PrivataAffärer - 26 feb 21 kl. 11:00

Privatspararnas favoritaktier i februari

Volvo och Swedish Match märks bland de mest nettoköpta aktierna i februari, enligt statistik från Avanza och Nordnet. Aktörerna konstaterar att det skett en klar rotation till värdebolag. – Den höga handelsaktiviteten från januari håller i sig under februari.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 14:21

Här är börsens mest blankade aktier

Parenteserna i listan nedan avser vanligtvis blankningsprocent för en vecka sedan, men i dagens tabell avses fredagen den 26 mars. Största förändringen sedan 26 mars står Scandic Hotels för. Ny på listan sedan dess är Alfa Laval samtidigt som Raysearch trillat ur.

PrivataAffärer - 18 feb 21 kl. 12:24

Börsens insiders som handlat aktier

Börsens insiders, eller insynspersoner som det formella namnet är, får inte handla med aktierna i det egna bolaget inför rapporterna. Men när väl kvartalsrapporterna är släppta är det fritt fram att börja handla igen. Dessa insideraffärer ska dock registreras i FI:s register som är offentligt.

SR - 16 feb 21 kl. 18:05

Storförlust för Fingerprint

Biometri-företaget Fingerprint Cards gjorde en förlust för det fjärde kvartalet på nästan 340 miljoner kronor, och det var en mer än tio gånger större förlust än motsvarande kvartal året innan. Större delen av förlusten beror på att värdet har skrivits ner för ett bolag som förvärvades 2017. Och vd Christian Fredrikson är trots storförlusten ändå nöjd med att själva verksamheten gick med plus, och att försäljningen ökar..

DI - 24 mar 21 kl. 14:07

Fingerprint-chef har tankat aktier

PrivataAffärer - 23 mar 21 kl. 07:18

Ett år sedan börsen bottnade

Den 23 mars i fjol bottnade börsen. Då hade börsens breda OMXSPI-index fallit 35 procent sedan toppen i slutet av februari. Men i dag handlas börsen på rekordnivåer och index står i dag hela 80 procent högre än för ett år sedan.

Expressen Dina Pengar - 21 mar 21 kl. 08:16

Den gyllene generationens miljonvinster och tragedier

Han vann 86 gånger i världscupen.Och fyllde 65 i torsdags.Ändå är siffror, i alla fall när det gäller aktier, inget som Ingemar Stenmark gillar.

Expressen Dina Pengar - 21 mar 21 kl. 08:16

”Ett infekterat kapitel i Sverige”

Han vann 86 gånger i världscupen.Och fyllde 65 i torsdags.Ändå är siffror, i alla fall när det gäller aktier, inget som Ingemar Stenmark gillar.

PrivataAffärer - 12 mar 21 kl. 15:48

De 15 mest blankade svenska aktierna denna vecka

Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. Sedan förra fredagen har Peab och JM lämnat listan och ersatts av G5 och Saab. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,5 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som numera rapporteras in löpande till Finansinspektionen och som publiceras här.

PrivataAffärer - 05 mar 21 kl. 12:59

Electrolux klättrar på listan över de mest blankade aktierna på börsen

Den gångna veckan har överlag bjudit på små förändringar i listan med undantag för Electrolux där de korta positionerna ökat rejält. Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,5 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som numera rapporteras in löpande till Finansinspektionen och som publiceras här.

News55 - 16 feb 21 kl. 09:09

Nordea vinnare på backande börs

Stockholmsbörsen sjönk något på tisdagen efter den historiska rekordnoteringen dagen innan. Bland förlorarna fanns Fingerprint Cards, vars aktie rasade efter biometribolagets bokslut. Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,3 procent.

News55 - 16 feb 21 kl. 09:09

Börsen sjunker efter rekordnoteringen

Stockholmsbörsen sjunker något efter måndagens historiska rekordnotering. Bland förlorarna finns storbanken Swedbank, men även biometribolaget Fingerprint Cards, vars aktie rasar efter ett bokslut. OMXS-index ligger efter drygt en timmes handel på minus….

NT - 16 feb 21 kl. 07:45

Ökad förlust för Fingerprints

Biometribolaget Fingerprint Cards redovisar en förlust före skatt på 338,5 miljoner kronor för fjolårets fjärde kvartal..

Sydsvenskan - 16 feb 21 kl. 07:43

Ökad förlust för Fingerprints

Biometribolaget Fingerprint Cards redovisar en förlust före skatt på 338,5 miljoner kronor för fjolårets fjärde kvartal. Det kan jämföras med förlusten på 32,5 miljoner under motsvarande kvartal 2019. En nedskrivning på 340,6 miljoner kronor påverkar re.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.