Förklaring

Sunday, 16 May, 17:11

Nyheter om Förklaring

Sortering: Relevans | Senaste
Jönköpingsnytt - I förrgår: 13:57

Åklagaren: 22-åringen har inte gett någon förklaring: ”Utredningen har inte fått fram något motiv”

Det har inte framkommit någon Förklaring till knivdåden i Vetlanda, det berättar kammaråklagare....

News55 - I förrgår: 04:45

Åtal för Vetlandadådet – ingen förklaring

Sju män i olika åldrar attackerades med kniv i Vetlanda en dag i mars. Nu åtalas en 22-årig man, som greps strax efter överfallen, för sju mordförsök. Enligt åklagarna har han inte gett någon rimlig Förklaring till sitt agerande.

Cornucopia - 06 maj 21 kl. 15:15

Olle Häggströms bok Tänkande maskiner ställer dubbla krav på läsaren

Betalt samarbete med Bokus.
Professor Olle Häggströms nya bok Tänkande Maskiner: Den artificiella intelligensens genombrott (Fri Tanke Förlag, Bokus inbunden 249:-, e-bok 99:-) balanserar i AI-debattens ingenmans land mellan populärvetenskap och akademisk text. Den ställer i sin varning för den förstående och annars kanske oundvikliga AI-apokalypsen dubbla krav på sina läsare - både att man har intellektuell förmåga att ta till sig texten, och att man sedan ska bidra till mänsklighetens långsiktiga överlevnad framöver genom att dra sitt strå till stacken för att hindra undergången.

Vimmerby Tidning - 30 apr 21 kl. 12:09

Fabrikschefen: "En avsiktsförklaring har undertecknats"

Glamox har klart med intresserad köpare av industrifastigheten i Gårdveda. "En avsiktsFörklaring har undertecknats", säger fabrikschefen Magnus Antonsson..

Sydsvenskan - Igår: 20:52

1 500 flaskor sprit från Tjernobyl stoppades

Forskarna bakom projektet har inte fått någon Förklaring till varför..

Nyan - Igår: 18:00

Saltvik vill sälja ESB-platser

När Sunnanberg i Saltvik blir ett effektiverat serviceboende (ESB) och byggs ut med fler demensplatser, som Nyan berättat tidigare, finns det utrymme för andra kommuner att köpa platser. Utbyggnaden med åtta platser blir klar i slutet av 2021. Sund meddelade sitt intresse till Saltviks kommun redan i slutet av förra året och vill skriva en avsiktsFörklaring gällande samarbete inom äldreomsorgen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:22

Hernhag: Fem tillväxtaktier på tio år

Per: Hej Marcus! Fem tillväxtaktier på tio års sikt?
Marcus: Hej, här kommer fem tips på tillväxtbolag då.

SR - I förrgår: 07:43

Bolagsjättarna vinner terräng under pandemin

De fem största techbolagen i USA; Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet och Facebook, har det senaste året växt kraftigt och tillsammans står de nu för nästan en fjärdedel av värdet på samtliga 500 bolag på Standard and Poors aktieindex. Pandemin är en Förklaring bakom tillväxten E-handelsjätten Amazon har under ett år nästan dubblat antalet anställda i USA till 950 000..

Expressen - I förrgår: 06:18

22-åring åtalas för mordförsök efter knivdådet i Vetlanda

En 22-årig man åtalas för sju mordförsök efter dådet i Vetlanda i början av mars.Enligt åklagaren har mannen ”diffusa minnesbilder” och har lidit av psykisk ohälsa i perioder kring attacken.– Någon rimlig eller närmare Förklaring till sitt agerande har han inte kunnat lämna, säger kammaråklagare Martin Svensson.

Aftonbladet - I förrgår: 04:45

Åtal för Vetlandadådet – ingen förklaring

▸ Sju män i olika åldrar attackerades med kniv i Vetlanda en dag i mars..

Aftonbladet - 13 maj 21 kl. 11:49

Förklaring på två minuter – detta händer nu mellan Israel och Palestina

▸ FN har varnat för att upptrappningen mellan Israel och Palestina kan leda till ett fullskaligt krig om attackerna inte får ett slut. Aftonbladet förklarar vad som händer i konflikten nu - på två minuter..

SvD - 13 maj 21 kl. 07:00

Vid 24 insåg Paula Tilli: hon var inte lat och dum

Som barn kände Paula Tilli sig lat och dum, och hade tidigt självmordstankar. Först som vuxen fick hon en Förklaring. I dag får allt fler autismdiagnos, men hos flickor upptäcks autismen betydligt senare än bland pojkar..

Nyan - 12 maj 21 kl. 13:15

Lättade restriktioner för restaurangerna

Finlands regering beslutade i dag att ändra begränsningarna för restaurangernas öppettider och serveringstiderna för alkohol. Det betyder att alla förplägnadsrörelser på Åland får servera alkoholdrycker till klockan 24 och hålla öppet för kunder till klockan 01 från och med i morgon, torsdag 13 maj. Det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

DN - 12 maj 21 kl. 10:03

Pandemin förklaring till ökad inflation

Inflationen drar iväg ordentligt. Men orsaken är i första hand prisfallet vid samma tid i fjol i spåren av den begynnande pandemin..

GöteborgsPosten - 12 maj 21 kl. 09:46

Pandemin förklaring till ökad inflation

Inflationen drar iväg ordentligt. Men orsaken är i första hand prisfallet vid samma tid i fjol i spåren av den begynnande pandemin..

News55 - 12 maj 21 kl. 09:31

Pandemin förklaring till ökad inflation

Inflationen drar iväg ordentligt. Men orsaken är i första hand prisfallet vid samma tid i fjol i spåren av den begynnande pandemin. Inflationstakten, prisförändringarna på årsbasis enligt måttet KPIF, steg i april 2,5 procent, jämfört med 1,9 procent i….

Länstidningen i Södertälje - 11 maj 21 kl. 05:00

Så länge dröjer nya bostäderna i Ekgården – här är kommunens förklaring

Södertäljeföretaget som vill bygga bostäder på den gamla trädgårdsmästartomten i Ekgården sedan....

Dalarnas tidningar - 10 maj 21 kl. 16:43

Borlänge i botten i vaccinationsstatistiken – förklaringen: ”Lokala förutsättningar”

I Borlänge är andelen vaccinerade lägst i Dalarna. Det finns en Förklaring – och den är inte....

Expressen - 09 maj 21 kl. 18:10

Bytte ut knarket mot mjöl – fyra män döms

Tullen hittat ett halvt kilo amfetamin i ett paket som skickats från Tyskland till Malmö – och bytte ut narkotikan mot mjöl för att kunna spåra paketet.Två av de fyra inblandade männen hävdade att de trodde paketet innehöll Viagra, en Förklaring som inte hjälpte då de fyra nu döms för grov narkotikasmuggling till fleråriga fängelsestraff..

Länstidningen i Södertälje - 08 maj 21 kl. 18:50

Stjärnans förklaring efter segern: ”Var okej för mig att ta över – en skön känsla”

Trevin Parks fick grönt ljus från coacherna och lagkamraterna. Och straffade Jämtlands försvar i....

Cornucopia - 08 maj 21 kl. 10:43

Dockfabriken av Karlin & Schwarz - tankeväckande sträckläsning - värd omläsning

Betalt samarbete med Bokus.
Äntligen har jag haft tid att plöja igenom författarkollegorna1. Lena Karlins och Åsa Schwarz AI- och robotthriller Dockfabriken (Bokus inbunden 229:-, pocket 59:-, e-bok 139:-), som kom ut ungefär samtidigt som min egen senaste roman Redovisningsavdelning Marviken.

SR - 08 maj 21 kl. 10:26

Betydligt färre TBE-vaccinationer

Den här tiden på året är det normalt många som brukar vaccinera sig mot den fästingburna sjukdomen TBE, men hittills i år har det varit färre än vanligt. Hos Apoteket och Doktor24 har antalet TBE-vaccinationer minskat med cirka 40 procent sedan pandemin startade, och hittills i år är nedgången mellan 10 och 20 procent enligt företagen. En Förklaring kan vara att det samtidigt nu pågår vaccinationer mot covid-19.

Dalarnas tidningar - 08 maj 21 kl. 09:46

Insändare: Varför inte sanktioner mot alla som annekterar

Skulle gärna få en Förklaring om varför man har sanktioner mot Ryssland för att de annekterat....

Expressen - 07 maj 21 kl. 14:47

ATG:s förklaring – efter jättehaveriet

Ett tekniskt fel hindrade flera ATG-ombud att lämna in sina andelsspel i samband med onsdagens V86-omgång. Nu har ATG hittat felet. – Sedan vi hittade felet har vi jobbat med att åtgärda det, ett jobb som nu är klart, säger Per Gutesten, IT-chef på ATG.

News55 - 07 maj 21 kl. 13:59

Giesecke: Därför spreds smittan snabbare i Sverige

Sverige har drabbats av högre dödstal under pandemin än de nordiska grannländerna. I en intervju med DN ger han sin Förklaring till varför det är så..

NT - 07 maj 21 kl. 11:02

Därför gick digital dansvecka inte att se efteråt

Trots att Dansens vecka blev ett digitalt arrangemang gick det inte att se i efterhand. Men det finns en Förklaring..

Corren - 06 maj 21 kl. 18:00

Därför gick digital dansvecka inte att se efteråt

Trots att Dansens vecka blev ett digitalt arrangemang gick det inte att se i efterhand. Men det finns en Förklaring..

GT - 06 maj 21 kl. 17:01

Kevin Yakob: ”Jag fick mig en tankeställare”

Kevin Yakob, 20, kan vara på väg mot sitt stora genombrott.En Förklaring till att utvecklingskurvan pekar uppåt: Stort fokus på kost och träning.– Jag fick mig en tankeställare, berättar Blåvitt-spelaren i senaste avsnittet av BBpodd..

SR - 05 maj 21 kl. 12:16

Bröt med Skuru – nu är Olsson klar för ny klubb: "Omtumlande tid"

Handbollsspelaren Ulrika Olsson, som lämnade Skuru mitt under slutspelet under uppmärksammade former, har gjort klart med en ny klubb. De kommande två säsonger kommer en ligans bästa skyttar spela spela i Västerås Irsta. Anledningen att hon lämnade Skuru var att hon kände sig kränkt och menade att klubbens Förklaring till att inte förlänga hennes kontrakt handlade om hennes ålder och familjesituation.

PrivataAffärer - 04 maj 21 kl. 07:14

Stockholmsbörsen världsbäst i år

– Stockholmsbörsen slår de stora världsindexen stort, vilket beror på rotationen mot cykliskt som vi egentligen sett sedan i november när nyheterna om att vaccin snart skulle nå marknaden kom. Stockholmsbörsen domineras av just verkstads- och bankaktier, vilket gör att just denna rotation spelar Stockholmsbörsen i händerna, säger Frida Bratt. Flera andra europeiska börser har också gått bra, vilket har samma Förklaring som för Stockholmsbörsen.

SR - 04 maj 21 kl. 06:07

Forskare lyfter fram spermieminskning

Hormonstörande ämnen i plast kan vara en viktig orsak bakom en dramatisk nedgång i antalet spermier i mäns sädesvätska, menar forskare. I en ny bok sammanfattar professor Shanna Swan hoten mot fertiliteten, där hon i sin egen forskning kunnat visa att antalet spermier i sädesvätska hos män i västvärlden har minskat med hälften under en 40-årsperiod. En möjlig Förklaring är de hormonstörande ämnena, men livsstilsfaktorer kan också påverka, enligt spermieexperten Lars Björndahl..

Cornucopia - 03 maj 21 kl. 18:25

MÖP-måndag 2: Sveriges nya AK-6 köps in tillsammans med Finland

Gömt i en artikel från Försvarsmakten framgår det nu att ersättningsvapnet för automatkarbinen AK-5 köps in tillsammans med Finland, som alltså kommer välja samma vapen.Även en ny bandvagn köps in i 200 exemplar Sverige deltar nu i en gemensam anskaffning av 200 nya bandvagnar tillsammans med Tyskland, Storbritannien och Nederländerna, som samtliga idag har Hägglunds bandvagn 410 eller BvS10. Det finns en avsiktsFörklaring att det blir den senaste verisionen av den vagnen som ska köpas in i ytterligare upp till 900 exemplar av de fyra länderna.

SR - 02 maj 21 kl. 17:01

Rekordmånga bygger på sina semesterhus

Antalet bygglovsansökningar för fritidshus har ökat kraftigt i landets semesterkommuner. En möjlig Förklaring är att pandemin gör att många arbetar på distans från sina sommarstugor och känner att de är i behov av mer plats. "Vi har tagit hjälp från en konsult för att hantera ansökningarna", säger Johan Andersson, bygglovchef i Norrtälje Kommun..

Expressen - 02 maj 21 kl. 05:00

”Firandet mot MFF är jag väl inte superstolt över”

Mot Elfsborg gör Sebastian Larsson sin 100:e tävlingsmatch för AIK.Som 35-åring med perspektiv på karriären har han lugnat ned sig.Eller inte alls.

Aftonbladet - 30 apr 21 kl. 10:18

Foppas förklaring: Därför lämnade jag

▸ Berättar för första gången om orsaken till avhoppet.

SR - 28 apr 21 kl. 17:18

Stockholms stad vidtar åtgärder mot Attendo

Efter Ekots granskning av vårdföretaget Attendo har Stockholms stad vidtagit flera åtgärder. Attendo har fått brev där staden har bett om en Förklaring hur företaget ser på meddelarfriheten. Man har också startat en intern utredning om dne så kallade kohortvården har inletts..

Sydsvenskan - 28 apr 21 kl. 16:56

MFF:s mardröm i Stockholm: ”Går lite fortare där”

Stjärnorna är förvånade – har ingen Förklaring till ”skräckarenan..

Dagens Media - 28 apr 21 kl. 13:11

Starkt första kvartal för Googles ägarbolag – kraftigt ökade annonsintäkter till Youtube

Googles moderbolag Alphabet levererade bättre än förväntat under årets första kvartal. En viktig Förklaring är ökade intäkter från digital annonsering. Youtubes omsättning ökade med närmare 50 procent, jämfört med första kvartalet 2020..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.