Företagande

Sunday, 16 May, 18:27

Nyheter om Företagande

Sortering: Relevans | Senaste
Världen Idag - 10 feb 21 kl. 00:00

Företagande kan gestalta Guds rike.

Vid några tillfällen de senaste veckorna har jag haft förmånen att undervisa om Företagande och entreprenörskap på Livets Ords bibelskola. Under vårterminen får eleverna välja mellan fem olika så kallade ” streams” att fördjupa sig i: församling, Israel, lovsång, teater och business. I mina ögon är detta stort.

News55 - 19 apr 21 kl. 20:11

Stort uppsving för ungas företagande i fjol

Det blev vanligare bland ungdomar att starta företag under pandemin, visar en ny kartläggning. NyFöretagandet bland personer mellan 18 och 25 år ökade med 29 procent under 2020 jämfört med det föregående året. Ungt Företagande går uppåt i takt med det g….

Dalarnas tidningar - 12 maj 21 kl. 15:57

Ebba, Linnéa och Siri blev svenska mästare i företagande: ”Det är helt sjukt”

Tre elever från Martin Koch-gymnasiet har vunnit SM i Ung Företagsamhet. Ebba Hakala, Linnéa....

GlobeNewswire - 11 maj 21 kl. 18:30

Årsstämma i NIBE Industrier AB

Tisdagen den 11 maj 2021 hölls årsstämma i NIBE Industrier AB (publ). Mot bakgrund av Covid-19-pandemin genomfördes stämman enbart genom poströstning.  Utdelning
Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att utdelning lämnas med 1,55 kronor per aktie.

Realtid - 11 maj 21 kl. 15:41

Kärlek och företagande - vad du måste veta

Är du egen företagare, kär som en klockarkatt och planerar att fria till ditt livs kärlek? Vi håller tummarna för att du får ett ja! Plus att du har koll på hur ditt företag påverkas om du gifter dig.

GlobeNewswire - 11 maj 21 kl. 08:00

Stark inledning av året

• Omsättningen ökade med 7,7% till 6.831 Mkr (6.345 Mkr)  • Resultatet efter finansnetto ökade med 45,1% till 833 Mkr (574 Mkr)  • Vinsten per aktie uppgick till 1,26 kr (0,84 kr)  • Förvärv av engelska Heat Trace (efter periodens utgång) 
”Efterfrågebilden har varit god inom alla tre affärsområdena under årets första kvartal.

DN - 10 maj 21 kl. 13:15

”LO:s skattesmocka saknar tillväxtperspektiv”

Johan Fall, Svenskt Näringsliv: LO vill istället ha sämre villkor för Företagande, skärpt skatt på sparande och kapitalbildning, minskat….

GlobeNewswire - 07 maj 21 kl. 11:30

NIBE förvärvar engelska Heat Trace Holdings Ltd

NIBE Industrier AB har förvärvat 100% av aktierna i det engelska värmekabelföretaget 
Heat Trace Holdings Ltd. Heat Trace, som grundades 1974, utvecklar, tillverkar och marknadsför elektrisk värmekabel till ett stort antal branscher. Verksamheten bedrivs i Helsby öster om Liverpool respektive Stockport söder om Manchester med 66 anställda.

Världen Idag - 05 maj 21 kl. 00:00

Företagande är ett sätt att synliggöra Guds rike.

Jesu undervisning har fascinerat och inspirerat människor i alla tider. Hans morallära anses oöverträffad. Han undervisade även mycket om eskatologi.

Länstidningen i Jämtland - 21 apr 21 kl. 06:00

Lina balanserar egenföretagande, småbarnsliv och pandemi: ”Trixigt att få ihop det ibland”

Lina Danielson hade bara varit kaféägare i ett år när coronaviruset ändrade allt. Men med hjälp....

GöteborgsPosten - 19 apr 21 kl. 21:01

Stort uppsving för ungas företagande i fjol

Det blev vanligare bland ungdomar att starta företag under pandemin, visar en ny kartläggning..

News55 - 19 apr 21 kl. 20:11

Fler unga startade företag i fjol

Det har blivit vanligare bland ungdomar att starta företag, visar en ny kartläggning. Ungt Företagande går uppåt i takt med det generella nyFöretagandet i Sverige. Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma, anser att det är enklare än någonsin att driva f….

Världen Idag - 14 apr 21 kl. 06:50

Nu tar han över ordförandeklubban

Bengt Palmquist ersatte nyligen Torbjörn Erling som ordförande i den svenska delen av Internationella kristna handelskammaren (ICCC). Bengt är uppväxt i Gnosjöregionen, där framåtanda och Företagande står i fokus, och startade sitt första företag när han var blott 19 år. – Vi var några i min skolklass som kom från företagarfamiljer och pratade ofta om vilka företag vi planerade att starta.

GlobeNewswire - 12 apr 21 kl. 09:00

Kallelse till ÅrsstÄmma

NIBE Industrier AB (publ) KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA  Aktieägarna i NIBE Industrier AB (publ) kallas härmed till årsstämma tisdagen den 11 maj 2021. På grund av fortsatta restriktioner i samband med COVID-19-pandemin, har styrelsen beslutat att årsstämman ska, med stöd av tillfälliga lagregler, genomföras utan personlig närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående och att aktieägare ska ha möjlighet att utöva sin rösträtt endast genom poströstning innan stämman. Information om de av bolagsstämman fattade besluten offentliggörs tisdagen den 11 maj 2021, så snart utfallet av poströstningen är slutligt sammanställd.

GlobeNewswire - 12 apr 21 kl. 08:00

Offentliggörande av NIBE Industriers årsredovisning för 2020

NIBE Industriers årsredovisning för 2020 finns nu tillgänglig på hemsidan, www.nibe.com.

Cornucopia - 08 apr 21 kl. 11:11

Woolpower expanderar i Östersund och bygger ny svensk fabrik på 10 000 m2

På tal om svenska produkter, så går det så bra för den helsvenska Östersundsbaserade friluftsklädestillverkaren Woolpower att man nu uppför en ny fabrik på 10 000 m2 i Östersund efter att ha vuxit ur befintliga lokaler. Till saken hör också att man antagligen kommer bli leverantören av underställ till de nya nordiska NCU-fältuniformerna som Sverige, Finland, Danmark och Norge ska dela på.Perfektionen själv i form av Woolpower 400 mellanlager full zip jacket i en förpackning.

Världen Idag - 07 apr 21 kl. 00:00

Jag tror att många kvinnor bär på en kallelse att bli företagare.

Ända sedan jag för tjugo år sedan var med att förvärva Partena Care från franska Sodexho, namnändrade bolaget till Attendo och var med i koncernledningen där, har jag jobbat nära välfärdssektorn. Börsnoterade Attendo har i dag över 25 000 anställda och är ett av Nordens största omsorgsföretag.  Sedan jag grundade företagsmäklar- och transaktionsrådgivningsfirman Anecta 2008 har jag även medverkat i långt över hundra företagsöverlåtelser av bolag inom välfärdssektorn.

Realtid - 26 mar 21 kl. 05:57

Det är inte en vänstersväng, det är en tvärbroms

Skattehöjningar för Företagande blir inte en fråga om höger eller vänstersväng inom partipolitiken. För företagen handlar detta om en tvärbroms för utveckling och jobbskapande. Det skriver Mattias Rebané, näringspolitisk talesperson, Företagarförbundet..

SR - 24 mar 21 kl. 16:53

H&M utsatt för kinesisk kritikstorm

H&M:s varor blockeras på flera kinesiska e-handelssajter samtidigt som bolaget utsätts för omfattande kritik från statliga medier och kommunistpartiorgan. Det handlar främst om ett uttalande från H&M för ett år sedan, då bolaget bland annat skrev att de var ”djupt oroade” över anklagelser om tvångsarbete i Xinjiang. H&M lade på kvällen ut ett uttalande i kinesiska sociala medier där det bland annat stod att deras riktlinjer för hållbart Företagande inte representerar någon särskild politisk ståndpunkt..

Cornucopia - 20 mar 21 kl. 10:17

Inflation i börsnoteringar inte ett gott tecken - riskkapitalets exit

Det pågår en inflation i börsnoteringar, där man på oklara grunder börsnoterar bolag. Det är inte ett gott tecken på det finansiella läget och läget för svenska företag, och i slutändan gör det att man inte kan ta börsbolag seriöst längre. Alla bolag hör helt enkelt inte hemma på börsen.

Vimmerby Tidning - 17 mar 21 kl. 08:45

Kvinnors företagande en nyckel för tillväxten

Den bristande jämställdheten inom entreprenörskap och ägande gör att Sverige går miste om tillväxtpotential och arbetstillfällen..

Corren - 07 mar 21 kl. 20:00

Stora skillnader i manligt och kvinnligt företagande

Enligt myndigheten Tillväxtanalys startar betydligt fler män än kvinnor företag i landet, men hos Nyföretagarcentrum i västra länsdelen dominerar kvinnorna..

Cornucopia - 04 mar 21 kl. 09:21

Är det någon kommun som håller löften att inte bygga på jordbruksmark - tätortsnära jordbruk utsatta

Många kommuner - inklusive min egen - har gjort utfästelser om att inte bygga på jordbruksmark. Men det ser allt mer ut som att de löftena är bortglömda eller tomma ord. Inte bara drabbas framtida allt mer kritisk produktion av mat, utan tätortsnära jordbruk trängs successivt bort och företagare ger upp och lägger ner.

UNT - 04 mar 21 kl. 08:07

Nytt konsultföretag startar i Uppsala

Enligt Obisdo AB själva kommer deras verksamhet bestå i att "bedriva konsultverksamhet inom Företagande och förvaltning av värdepapper och lös egendom samt därmed förenlig verksamhet.".

UNT - 04 mar 21 kl. 08:07

Nytt konsultföretag startar i Uppsala

Enligt Obisdo AB själva kommer deras verksamhet bestå i att "bedriva konsultverksamhet inom Företagande och förvaltning av värdepapper och lös egendom samt därmed förenlig verksamhet.".

UNT - 04 mar 21 kl. 08:07

Nytt konsultföretag startar i Uppsala

Enligt Obisdo AB själva kommer deras verksamhet bestå i att "bedriva konsultverksamhet inom Företagande och förvaltning av värdepapper och lös egendom samt därmed förenlig verksamhet.".

Cornucopia - 02 mar 21 kl. 07:31

Volvo Car ska enbart ha elbilar år 2030 - slutar sälja via återförsäljare

Volvo Car uppger i ett pressmeddelande att man ska vara helt elektrisk senast 2030 och då även slutat med hybridmodeller. Man kommer enbart kunna köpa bilarna online, vilket är ett hugg i ryggen på återförsäljarna.Volvo Cars dotterbolag Polestars första rena elbil Polestar 2 på laddningDet Kina-ägda Volvo Car skriver i ett pressmeddelande att man senast 2030 enbart ska ha rena elbilar och alltså bli ett rent elbilsbolag.

Vestmanlands Läns Tidning - 28 feb 21 kl. 14:53

Debatt: Västmanland sämst i klassen gällande kvinnors företagande

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Då uppmärksammar Centerkvinnorna en framgångsrik....

Sydsvenskan - 23 feb 21 kl. 07:00

Räcker det verkligen med att Katrin Stjernfeldt Jammeh delar ut priserna?

Näringslivsgalan i Malmö är usel på att uppmuntra kvinnligt Företagande och ledarskap..

Cornucopia - 22 feb 21 kl. 08:39

Paul Krugman: Avreglering utan översyn och inte vindkraft orsaken till elkatastrofen i Texas

Vinnaren av Riksbankens pris i ekonomisk så kallad vetenskap till Alfred Nobels förfäran Paul Krugman skriver att det är fel att skylla elnätkatastrofen i Texas på förnyelsebar energi och vindkraft. Istället ligger felet i att en avreglerad marknad har lämnats utan tillsyn att systemet ska klara en kris. Enskilda hushåll har nu fått elräkningar på tiotusentals dollar eftersom hushåll inte reagerar i realtid på prissignalerna utan först när räkningen kommer.

GlobeNewswire - 17 feb 21 kl. 08:00

Ett starkt 2020 trots Covid 19 – omvärdering av tilläggsköpeskillingar har dessutom gett en stor positiv resultateffekt

 Omsättningen ökade med 7,1% till 27.146 Mkr (25.342 Mkr) Årets resultat innehåller förvärvsrelaterade omvärderingar på 353 Mkr Resultatet efter finansnetto uppgick till 3.

Dagens Media - 15 feb 21 kl. 07:36

Tom Dinkelspiel: ”Makten har förflyttats till konsumenten”

I det 165:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Tom Dinkelspiel, som är styrelseordförande i Öhman och Nordnet, för att diskutera familjeFöretagande och ledarskap i en digital framtid..

Magazin24 - 11 feb 21 kl. 18:19

Västmanland sämst i klassen gällande kvinnors företagande

Debattartikel signerad Centerkvinnorna Västmanland..

Dalarnas tidningar - 03 feb 21 kl. 06:10

Wilma och Sanna vann SM-guld i företagande – inspirerades efter skatten på plastpåsar

Wilma Ehnlund och Sanna Ljungberg som går på ekonomiprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola....

DalaDemokraten - 03 feb 21 kl. 06:10

Wilma och Sanna vann SM-guld i företagande – inspirerades efter skatten på plastpåsar

Wilma Ehnlund och Sanna Ljungberg som går på ekonomiprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola....

UNT - 01 feb 21 kl. 17:00

Intresset för eget företagande ökar kraftigt i Uppsala

Entreprenörsstiftelsen Drivhuset har märkt av kraftig ökning av antalet unga i Uppsala som vill starta eget företag under coronapandemin..

UNT - 01 feb 21 kl. 17:00

Intresset för eget företagande ökar kraftigt i Uppsala

Entreprenörsstiftelsen Drivhuset har märkt av kraftig ökning av antalet unga i Uppsala som vill starta eget företag under coronapandemin..

UNT - 01 feb 21 kl. 17:00

Intresset för eget företagande ökar kraftigt i Uppsala

Entreprenörsstiftelsen Drivhuset har märkt av kraftig ökning av antalet unga i Uppsala som vill starta eget företag under coronapandemin..

Cornucopia - 29 jan 21 kl. 13:14

Endast två promille av bloggläsarna lever FIRE-livet - det är tråkigt att sitta på soffan och räkna pengar

Enligt bloggens stora läsarenkät så är det endast två promille av läsarna som lever den så kallade drömmen om FIRE (financial independence, retire early). Fler skulle kunna göra det och identifierar sig som dilletanter i enkäten, men jobbar i själva verket och har inkomst av tjänst ändå. Verkligheten är att det inte är ett särskilt kul liv att sitta på soffan och räkna pengarna, utan man måste ha något att göra.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.