Dagens Media

Monday, 19 April, 07:05

Nyheter om Dagens Media

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens Media - 09 apr 21 kl. 15:00

Fem redaktionella tjänster har försvunnit från Gotlands Media

Runt fem tjänster har försvunnit från NTM-ägda Gotlands Media som äger och driver Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar och helagotland.se. ”På papperet är det i dag fem färre tjänster, men ingen har blivit uppsagd”, säger Johan Mattisson till Dagens Media..

Dagens Media - 09 apr 21 kl. 08:11

Dagens Media avslöjar: Kalla Fakta läggs ned i sin nuvarande form

TV4:s undersökande redaktion Kalla fakta läggs ned efter 30 år, uppger Dagens Medias källor. Resterande personal flyttas till nyhetsredaktionen. Uppgifterna dementeras dock av TV4..

Dagens Media - 09 apr 21 kl. 08:11

Dagens Media avslöjar: Kalla Fakta läggs ned

TV4:s undersökande redaktion Kalla fakta läggs ned efter 30 år, uppger Dagens Medias källor. Resterande personal flyttas till nyhetsredaktionen. TV4:s ägare Telia anser programmet olönsamt..

Dagens Media - 08 apr 21 kl. 15:59

Fredagsquiz: Har du hängt med i medieveckan som gått?

Dagens Media tar inte påsklov, har du gjort det? Testa dina kunskaper i Dagens Medias fredagsquiz..

Dagens Media - 07 apr 21 kl. 08:12

Dagens Media gör fördjupning om tv-marknadens omvandling

Nästa vecka är det dags för Dagens Medias tredje temavecka under våren. I fokus står tv-marknadens omvandling..

Dagens Media - I förrgår: 15:58

TV4 erbjuder avgångsvederlag – här är detaljerna

Fackliga förhandlingar har inletts på TV4 efter tv-husets sparpaket och förslag om nedskärningar. Dagens Media har tagit del av det Teliabaserade omställningsavtal som ska erbjudas alla som blir uppsagda..

Dagens Media - I förrgår: 14:09

Här är veckans viktigaste medienyheter

Tv-marknaden ritas om – Dagens Media tecknar bilden över hur, mediestödet höjs och såväl UR som TV4 kapar tjänster. Här är veckans viktigaste branschnyheter..

Dagens Media - 15 apr 21 kl. 14:27

Blandade reaktioner bland TV4-sportens medarbetare: ”Sporten är tidsmässigt väldigt hårt drabbad”

Medarbetarnas reaktioner på TV4:s dramatiska förslag gällande sporten varierar. Dagens Media har talat med flertalet personer som både öppet och anonymt delar med sig av sina tankar och känslor efter beskedet..

Dagens Media - 15 apr 21 kl. 12:00

TV4 skrotar sportens morgonsändningar

TV4 planerar att kapa samtliga morgonsändningar av sporten och minska personalstyrkan. ”Det finns definitivt en oro för hur det här ska gå att genomföra”, säger journalisternas fackklubbsordförande Victoria Banozic till Dagens Media..

Dagens Media - 15 apr 21 kl. 08:00

Tidigare HBO-chef rattar ny svensk musikstreamingtjänst

En ny streamingtjänst för musikintresserade lanseras inom kort. ”Vi har ambitiösa målsättningar på att dra in kunder, så vi har storslagna planer”, säger Anders Tullgren, tidigare HBO i dag vd på Staccs, till Dagens Media..

Dagens Media - 14 apr 21 kl. 07:46

Här är de stora sporträttigheterna – och så ser trenderna ut på marknaden

Var ligger de stora tv-sporträttigheterna i dag – och hur ser prisbilden, kontraktslängder och annonsmarknaden ut på området? Dagens Media har pratat med företrädare för TV4/C More, Discovery Sverige och mediebyrån PHD för att reda ut..

Dagens Media - 31 mar 21 kl. 11:06

Dagens Medias chefredaktör slutar – går till Market och Dagligvarunytt

Fredrik Svedjetun, idag chefredaktör för Resumé och Dagens Media, tar över som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för de ledande bevakarna inom detalj- och dagligvaruhandeln, Market och Dagligvarunytt..

Dagens Media - 13 apr 21 kl. 10:57

Så blir tv-operatörernas roll på framtidens streamingmarknad

Vilken roll ska tv-operatörerna ha i framtidens medielandskap när konkurrensen på innehållsmarknaden ökar? Dagens Media har pratat med fyra experter på området för att kartlägga utvecklingen..

Dagens Media - 13 apr 21 kl. 08:01

Allente sjösätter nya varumärket – så blir paketeringen

Ett år efter fusionen av Viasat och Canal Digital skrotas varumärkena för att i stället lämna plats åt Allente. För första gången rullas även de nya tv-paketen ut på marknaden. ”Vi har tittat på all data som både Canal Digital och Viasat har samlat på sig genom åren och utifrån det fattat beslut om vår paketering”, säger Mahmoud Mustapha, CCO på Allente, till Dagens Media..

Dagens Media - 13 apr 21 kl. 07:41

Tv-tittandet i år: Sjuan och TV6 tar andelar

Sjuan fortsätter att växa och är nu uppe och nosar på Kanal 5. Samtidigt gjorde handbollen att TV6 tog ett rejält kliv framåt i början av året. Dagens Media kartlägger hur tittandet på linjär-tv utvecklas..

Dagens Media - 12 apr 21 kl. 08:49

Nu drar vi i gång vår serie om tv-marknadens omvandling

I dag startar året tredje temavecka på Dagens Media. Fokus denna gång är tv-marknadens omvandling..

Expressen - 09 apr 21 kl. 08:38

TV4: ”Kalla fakta” ska inte läggas ned

TV4:s granskande program ”Kalla fakta” läggs ned, enligt uppgifter till Dagens Media.Programdirektören Viveka Hansson dementerar uppgifterna.”Detta är helt fel”, skriver hon på Twitter..

Expressen - 09 apr 21 kl. 08:38

Uppgifter: ”Kalla fakta” läggs ned

TV4:s granskande program ”Kalla fakta” läggs ned, enligt uppgifter till Dagens Media.Ägaren Telia anser att programmet är för olönsamt, skriver tidningen..

Dagens Media - 31 mar 21 kl. 15:22

Vem bryr sig egentligen om mediebevakningen?

Vi på Dagens Media bevakar inte bara nedskärningar, konsolideringar och effektiviseringar. Vi är också i allra högsta grad drabbade av dem, skriver redaktören Linnéa Kihlström, som oroas av utvecklingen..

Dagens Media - 31 mar 21 kl. 09:32

Raoul Grünthal lämnar Schibsted

UPPDATERAD. Efter 15 år på Schibsted lämnar Raoul Grünthal mediekoncernen. ”Det känns vemodigt men också väldigt bra”, säger han till Dagens Media..

Dagens Media - 12 mar 21 kl. 12:51

Marknadschefernas dom: Här är deras favoritmedier

Dagens Media har tagit del av exempel på vad marknadschefer säger om sina favoritmedier – och pratat med Ragnar Tingström på Scream om vad som sticker ut och är återkommande i undersökningen ”Årets Media 2020”. Och trenden är tydlig: Medierna förser annonsörerna med allt mer underlag och data för lyckade kampanjer..

SR - 16 mar 21 kl. 17:36

Storstädernas tidningar ökar – både digitalt och i print

Dagens nyheter, Svenska dagbladet, Göteborgsposten och Sydsvenskan ökade räckvidden även i print, enligt en räkning som Orvesto konsument gjort. Det skriver tidningen Dagens Media. Desto sämre har det gått för kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen som båda tappar i räckvidd.

Dagens Media - 29 mar 21 kl. 13:11

Så mycket lägger svenska hushåll på medier

Svenskar lägger allt mer pengar på medieinnehåll. Dagens Media har färska siffror från Kantar/Sifo om hur mycket vi spenderar – och vilka mediekategorier som ökar respektive minskar mest..

Dagens Media - 26 mar 21 kl. 13:38

Så många såg Zlatans comeback i landslaget

Sverige gick vinnande ur VM-kvalmatchen mot Georgien. Dagens Media har tittarsiffrorna..

Dagens Media - 22 mar 21 kl. 12:03

Talang, Let’s dance, Robinson och Farmen – Så gick TV4:s späckade helg

I helgen avgjordes Talang och Farmen i TV4, samtidigt som Let's Dance och Robinson hade premiär. Dagens Media har tittarsiffrorna från den späckade helgen..

Dagens Media - 19 mar 21 kl. 14:15

Så många använder Storytel och Bookbeat varje månad

Liksom många andra streamingaktörer satsar Storytel på att äga sitt eget innehåll. Det bäddar för ett contentkrig, säger Kantar-Sifos Peter Callius. Dagens Media kan nu presentera färska siffror på hur många som använder Storytel och konkurrenten Bookbeat..

Dagens Media - 19 mar 21 kl. 14:15

Så många använder Storytel varje månad

Liksom många andra streamingaktörer satsar Storytel på att äga sitt eget innehåll. Det bäddar för ett contentkrig, säger Kantar-Sifos Peter Callius. Dagens Media kan nu presentera färska siffror på hur många som använder Storytel..

Dagens Media - 18 mar 21 kl. 14:06

Ola Andersson: Därför kan en tweet vara värd miljontals dollar

Det är inte alls konstigt att någon vill betala 2,5 miljoner dollar för en tweet, skriver Ola Andersson i sin senaste analys för Dagens Media..

Dagens Media - 18 mar 21 kl. 10:44

Här är vinnarna i Årets bild 2021

Nu är vinnarna av Årets bild utsedda. Dagens Media har hela listan..

Dagens Media - 16 mar 21 kl. 00:01

Så gick 122 tidskrifter under 2020

Dagens Media kartlägger hur räckvidden har utvecklats för 122 tidskrifter – segment för segment..

Dagens Media - 01 mar 21 kl. 08:01

Dagens Media tar ett grepp om annonsmarknadens utmaningar

Nästa vecka är det dags för Dagens Medias andra temavecka under våren. I fokus står framtidens annonsmarknad..

Dagens Media - 12 mar 21 kl. 07:23

Plattformsjättarna festar på i pandemin – här är experternas bild av var marknaden är på väg

Google och Facebook dominerar annonsmarknaden – och dominansen förväntas bestå. Samtidigt satsar många medier allt mer på prenumeration, och vi har dessutom en pandemi som skapar en extrem osäkerhet på marknaden. Dagens Media ber experterna Jonas Ohlsson, Madeleine Thor och Peter Callius att sia om var annonsmarknaden är på väg..

Dagens Media - 09 mar 21 kl. 13:28

De är Sveriges bästa mediesäljare – här är deras viktigaste råd för att nå framgång

Isabelle Delorme, Linus Lindvall och Olivia Wennergren på Schibsted, Bonnier respektive Stampen är några av Sveriges vassaste mediesäljare. För Dagens Media berättar de vad som krävs i yrket i dag, hur det har förändrats och vad de tror om framtidens mediesälj..

Dagens Media - 08 mar 21 kl. 15:56

Efter datamissbruk – MMS skärper sina regler

MMS har upptäckt att vissa auditörer använder MMS-data trots att de saknar datarättigheter. För att få bukt på problemet stramas reglerna nu till och förtydligas. ”Under 2020 och 2021 har vi försökt att få ett stopp på det här så att audits görs baserat på data som auditörerna har rättigheter för”, säger Magnus Anshelm, till Dagens Media..

Dagens Media - 08 mar 21 kl. 11:54

Svenska mediehusen vässar vapnen: Här är lösningarna som ska vinna striden mot techjättarna

Techjättarna har intagit en monopolliknande ställning på globala annonsmarknaden. Dagens Media har talat med mediehus om hur de håller techbolagen stången – och jobbar med egen data. ✓ Schibsteds inhouse-metoder ✓ Bonnier News konkurrensfördelar ✓ Aller Medias AI-verktyg ✓ IAB om lösningar på cookie-döden.

Dagens Media - 03 mar 21 kl. 12:41

RUG anmäler Saudiarabiens kronprins för mordet på Jamal Khashoggi

Pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser anmäler Saudiarabiens kronprins som ansvarig för mordet på journalisten och regimkritikern Jamal Khashoggi. ”Ett nytt sätt att försöka pressa pressfrihetens fiender”, säger Erik Halkjaer till Dagens Media..

Dagens Media - 02 mar 21 kl. 10:10

Paramount plus till Sverige – så ska streamingaktören locka abonnenter

Paramount plus lanseras som fristående streamingtjänst i mars. Dagens Media intervjuar den nordiska Paramount plus-chefen Jesper Dahl för att göra om: ✓ strategin att sluta avtal med operatörer ✓ prissättningen ✓ förhoppningarna och utmaningarna..

Dagens Media - 01 mar 21 kl. 15:15

Nyhetstidningarna får tillskott på 76 miljoner – här är alla som får driftsstöd 2021

Ytterligare ett trettiotal nyhetstidningar har tilldelats stöd av mediestödsnämnden. Tillskottet om 76 miljoner innebär att 75 tidningar får dela på totalt 657 miljoner i driftsstöd under 2021. Dagens Media har hela listan..

Dagens Media - 26 feb 21 kl. 15:10

Twitterprofiler sågar betalfunktion på Twitter: ”Dummaste jag hört”

Twitter ska införa en betalfunktion med exklusiva tweets för prenumeranter. De profilerade twittrare som Dagens Media talat med tycker det är en usel idé. ”Det här är det dummaste jag hört”, säger professor Agnes Wold som har över 80 000 följare på Twitter..

Posh24 - 13 maj 20 kl. 21:09

Så mycket tjänar Sveriges största influencers!

Influencers blir en allt större och viktigare del i Dagens Media och det finns stora pengar att tjäna om du är en framgångsrik influencers.
Den svenska influencers marknade omsatte omkring 650 miljoner i fjol då räknar man inte med de egna projekten influencers kan ha, som att vara programledare eller skriva böcker.  View this post on Instagram Jag fyller år!!


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.