Bruk

Saturday, 08 May, 02:31

Nyheter om Bruk

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 20 apr 21 kl. 17:33

License to Trim med Stihl

En ny batteridrivet gårds- och byggverktyg har införskaffats efter månaders kötid, nämligen Stihls lilla enhands batterisåg GTA26. Perfekt och lättarbetad för där det inte går att använda nya slyröjsågen, men också för den fortsatta renoveringen av ladan. Stihl GTA26Stihl verkar ha träffat helt rätt med GTA26, som ska vara slutsåld i hela landet med månaders kötid och långa listor av väntande kunder iaf hos byns lokala järn-, maskin-, bygg-, trädgård-, postombud och Systembolag.

Nyan - 14 timmar sedan

Optinova startar ny fabrik i USA

Optinova Group startar en ny fabrik utanför Philadelphia i Pennsylvania, USA, som ska producera avancerade slangar för industriella applikationer, främst för bilindustrin och transportbranschen. Eventuellt ska fabriken i framtiden även producera slang för medicinskt Bruk. ”Tajmingen med pandemin gav extra fart på vår då redan pågående nyetablering då vi hade möjlighet att köpa loss utrusning och anställa personal från en konkurrent som fick problem i sin verksamhet i pandemins spår” skriver Anders Wiklund, vd i ett pressmeddelande Placeringen är strategisk, eftersom både existerande och nya potentiella kunder finns i området, dessutom är efterfrågan stor, enligt pressmeddelandet.

Polisen - 03 maj 21 kl. 09:09

Bevakningskameror i Östersund förlängs

Kamerorna har varit i Bruk sedan i slutet av november och de kommer att finnas kvar till 30 september..

Cornucopia - 03 maj 21 kl. 09:02

Näst starkaste inköpschefsindex PMI på 26 år - men skenande priser för inköpen

Återhämtningen i ekonomin bekräftas återigen nu på morgonen. Denna gång av Swedbanks inköpschefsindex PMI, som nådde sin nästa  högsta nivå under de 26 år indexet existerat. Det hela grumlas dock för industrin av att prisindex för rå- och insatsvaror nådde den högsta nivån på 26 år på grund av efterfrågan och bristen.

UNT - 03 maj 21 kl. 05:30

Alkohol och narkotika bidrar till våld mot kvinnor

Det finns ett kausalt samband mellan våld i nära relationer och Bruk av droger, skriver Fred Nyberg..

UNT - 03 maj 21 kl. 05:30

Alkohol och narkotika bidrar till våld mot kvinnor

Det finns ett kausalt samband mellan våld i nära relationer och Bruk av droger, skriver Fred Nyberg..

Sydsvenskan - 03 maj 21 kl. 04:12

Slut på troféjakt på inburade lejon

Det ska inte längre vara tillåtet att föda upp lejon för att låta dem skjutas i inhägnade områden i Sydafrika. – Vi vill inte ha någon uppfödning, jakt, klappande (av lejonungar) eller annat Bruk av lejon i fångenskap, säger miljöminister Barbara Creecy.

News55 - 03 maj 21 kl. 04:12

Slut på troféjakt på inburade lejon

Det ska inte längre vara tillåtet att föda upp lejon för att låta dem skjutas i inhägnade områden i Sydafrika. – Vi vill inte ha någon uppfödning, jakt, klappande (av lejonungar) eller annat Bruk av lejon i fångenskap, säger miljöminister Barbara Creecy….

ETF-marknaden - 01 maj 21 kl. 17:56

Vad du behöver veta om Ethereum

Du kanske har hört Ethereum kallas för en kryptovaluta, som bitcoin. Även om det är ett virtuellt mynt (kallat ’Ether’) är Ethereum också mycket mer än så. Denna text beskriver vad du behöver veta om Ethereum.

Nyan - 01 maj 21 kl. 08:41

Fortkörare på valborg

Några händelser i trafiken noterade polisen på en annars lugn valborgsmässoafton. Vid Lumparlands skola körde en paketbil 69 kilometer i timmen utanför skolområdet, där högsta tillåtna hastigheten är 30 km/h. – Föraren delgavs interimistiskt körförbud och polisen utreder ärendet som misstänkt grovt äventyrande av trafiksäkerheten, skriver polisen.

NT - 30 apr 21 kl. 16:36

Misstänkt drograttfylleri mitt på blanka förmiddagen

Bilen stoppades av en polispatrull och efter att föraren pratat med poliserna blev det att åka med för provtagning. Nu misstänks föraren för både drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget Bruk och innehav..

Nyan - 28 apr 21 kl. 15:38

Ungdomar erbjöds narkotika – föräldrar ringde polisen

Polisen fick åka två vändor till Mariehamn på larm om hemfridsbrott natten mot onsdagen.
Man påträffade även personer med narkotika i ett parkområde och fick anmälan från föräldrar om att ungdomar erbjudits droger. Polisen fick under tisdagsnatten larm om att hemfriden stördes i ett lägenhetskomplex.

PrivataAffärer - 28 apr 21 kl. 14:02

De storsatsar på nästa generations verktyg för bröstmjölksanalys

Miris är ett globalt företag som tillverkar och säljer utrustning för analys av bröstmjölk. Bolagets analysinstrument, Miris HMA, är den enda medicintekniskt registrerade produkten för bröstmjölksanalys i Europa och USA. Analysen används för att optimera näringsintaget för prematura barn.

Cornucopia - 28 apr 21 kl. 11:17

Tesla-priser på Kia/Hyundais nya elbilar - Polestar 2 framstår som prisvärd

Kia och Hyundai har offentliggjort priserna på sina nya elbilar, och Tesla Model 3 och Model Y framstår som prisvärda. Men mest prisvärd verkar Polestar 2 vara, medan Volvo XC40 Recharge inte längre verkar finnas på annat än Volvos nya koncept Care by Volvo. En sammanställning av priser nedan.

YLE - 26 apr 21 kl. 15:18

Stadscyklarna tas i bruk i maj – om många hyr dem kan de placeras på flera ställen i Raseborg

Försöket tar slut i oktober, sedan utvärderas säsongen..

SVT - 26 apr 21 kl. 08:27

Norge kan slopa det omdebatterade höghöjdsförbudet

Ända sedan 2003 har Norge förbjudit Bruk av simulerad höjd. Men nu föreslår det norska idrottsförbundets styrelse att förbudet ska tas bort. Därmed kan de norska idrottarna framöver få sova i höghöjdstält och träna i rum med simulerad höghöjd.

Expressen - 25 apr 21 kl. 13:12

Fullt utvecklad brand i bilverkstad

Strax före 12-tiden på söndagen fick räddningstjänsten in larm om brand i en bilverkstad i RydöBruk. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad. .

SR - 24 apr 21 kl. 07:26

Analytiker: ”Fler pappersbruk kommer att stängas”

I veckan kom beskedet att Stora Enso planerar att lägga ned pappersBruket i Kvarnsveden i Borlänge. Även om det beskedet kom som en överraskning för många så lär det bli fler Bruk som lägger ned inom kort. Det säger bland andra Per Lindvall, ekonomijournalist och branschanalytiker, och Johan Freij, branschanalytiker och divisionschef på Danske Bank till Ekonomiekot Extra.

UNT - 24 apr 21 kl. 05:00

Ekologiskt bruk bygger på vetenskap

Både ekologiskt och konventionellt lantBruk bygger på en hel del tradition men också en stor del forskning, skriver Johanna Spångberg..

UNT - 24 apr 21 kl. 05:00

Ekologiskt bruk bygger på vetenskap

Både ekologiskt och konventionellt lantBruk bygger på en hel del tradition men också en stor del forskning, skriver Johanna Spångberg..

Corren - 23 apr 21 kl. 14:15

Här öppnar ny teststation - då rullar första bilen in

Nu står den nya teststationen vid Blåsvädret i utkanten av Ljungsbro klar att tas i Bruk. På måndag rullar den första kunden in. "Vi har länge letat efter ett läge som det här"..

Nyan - 23 apr 21 kl. 14:00

Många fel vid drogkörning

En 25-årig man dömdes i går för rattfylleri, straffbart Bruk av narkotika, trafikförseelse, olovlig körning och äventyrande av trafiksäkerheten. Straffet blev 60 dagsböter, sammanlagt 360 euro. Enligt strafflagen ”ska för den som döms till böter och ordningsbot för två eller flera brott på en och samma gång bestämmas ett gemensamt bötesstraff förhöjt med 40 euro”, vilket blev aktuellt i det här fallet..

DalaDemokraten - 22 apr 21 kl. 16:19

Orestämman ställs in - siktar på 2022: "Vi tycker inte att vi vågar"

Spelmansstämman vid Furudals Bruk som sedan 2009 Brukar genomföras i början av augusti ställer in....

Dalarnas tidningar - 22 apr 21 kl. 16:19

Orestämman ställs in - siktar på 2022: "Vi tycker inte att vi vågar"

Spelmansstämman vid Furudals Bruk som sedan 2009 Brukar genomföras i början av augusti ställer in....

Cornucopia - 21 apr 21 kl. 08:03

Apple lanserade billiga spåraren AirTag - men integritetsskydd minskar användbarheten och väcker frågor

På gårdagens Spring Loaded-evenemang lanserade slutligen Apple sin Tile- och Samsung SmartTag-kopia AirTag. Spårarna är mycket prisvärda och behöver inga abonnemang, men på grund av Apples allt starkare profilering på den personliga integriteten och säkerhet (i kontrast mot Facebook och Google) gör att spårarna antagligen inte duger som stöldskydd, samt väcker andra frågor om t ex kollektivtrafik.Apple Magic Keyboard AirTags använder BlueTooth LE och ska på det billiga utbytbara knappcellsbatteriet klara sig åtminstone ett år.

Världen Idag - 21 apr 21 kl. 00:00

Kristendomen skapade grund för svensk lagstiftning

Den kristna trons seder och Bruk fick allt större genomslag och omfattade till slut så många människor i landet att man kunde fatta lagar om vad som skulle gälla. Genom kristendomens prägel på lagstiftningen så inleddes också slutfasen i Sveriges kristnande, skriver Kjell O Lejon..

SR - 20 apr 21 kl. 14:37

Stora Enso vill stänga pappersbruket – 440 personer förlorar jobbet

Stora Enso planerar att stänga massa- och pappersBruket i Kvarnsveden i Borlänge. 440 personer väntas förlora jobben. Beslutet beror på att efterfrågan på tidningspapper har minskat, enligt bolaget.

SR - 20 apr 21 kl. 08:36

Stora Enso planerar stänga fabriker – 1 100 anställda berörs

Pappers- och förpackningsbolaget Stora Enso planerar att permanent stänga massa- och pappersproduktionen vid sina Bruk i Kvarnsveden utanför Borlänge och Veitsiluoto i Finland. 1 100 personer berörs. Fackliga förhandlingar har inletts..

YLE - 19 apr 21 kl. 08:21

Brittiska Johnson Matthey etablerar sig i Vasa – bygger fabrik för batterimaterial

Fabriken ska vara klar att tas i Bruk år 2024..

SR - 19 apr 21 kl. 06:12

Känt ogräsmedel stoppas i trädgårdar

Från 1 oktober förbjuds privat användning av ogräsmedlet glyfosat och tre slags insektsmedel. Förbudet ska skydda hälsa och miljö och gäller Bruk i trädgårdar, kolonilotter, skolgårdar och parker. Det kommer vara tillåtet sälja medlen, men myndigheterna bedömer att de kommer fasas ut: “Företagen är knappast intresserade att sälja när de inte får användas”, säger Peter Bergkvist på Kemikalieinspektionen..

ETF-marknaden - 17 apr 21 kl. 18:34

Småpengars betydelse för råvarumarknaden

Småpengar har betydelse, och speciellt på råvarumarknaden. Det har förekommit diskussioner om att den amerikanska pennyn skall tas bort, något som kan komma att få negativa effekter för gruvindustrin. Dagens penny är gjord av kopparpläterad zink.

NT - 17 apr 21 kl. 15:00

Här växer nytt discgolfcenter fram - "Anlitat proffs"

Ett nytt discgolfcenter växer nu fram i Hävla. Hävla SK ska sköta anläggningen som finansieras av Häfla Bruk..

DN - 16 apr 21 kl. 20:48

Ingen norsk straffrihet för narkotikabruk

Den norska regeringens förslag om straffrihet för innehav, Bruk och köp av små mängder droger i Norge har stött på patrull..

UNT - 16 apr 21 kl. 20:38

Ingen norsk straffrihet för narkotikabruk

Den norska regeringens förslag om straffrihet för innehav, Bruk och köp av små mängder droger i Norge har stött på patrull..

GöteborgsPosten - 16 apr 21 kl. 20:40

Ingen norsk straffrihet för narkotikabruk

Den norska regeringens förslag om straffrihet för innehav, Bruk och köp av små mängder droger i Norge har stött på patrull. Det ledande oppositionspartiet Arbeiderpartiet (AP) säger nej till allmän avkriminalisering, men accepterar straffrihet för tunga narkotikamissBrukare..

NT - 16 apr 21 kl. 20:38

Ingen norsk straffrihet för narkotikabruk

Den norska regeringens förslag om straffrihet för innehav, Bruk och köp av små mängder droger i Norge har stött på patrull..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.