Bortse

Wednesday, 12 May, 17:22

Nyheter om Bortse

Sortering: Relevans | Senaste
ÖstersundsPosten - 07 maj 21 kl. 12:56

Insändare: Svar från Livskraft Offerdal: Varför bortse från rennäringen?

Svar på Insändare: Låt det sunda förnuftet råda – bygg vindkraftsparken i Offerdal (6 maj)Det....

Expressen - 25 apr 21 kl. 07:00

Därför viker Sverige alltid ner sig när EU roffar åt sig

Det är allmänt känt i Bryssel att svenskar alltid viker ner sig när EU kräver ännu mer makt och pengar.Det har blivit allt svårare att Bortse från sprickan mellan EU:s gloriösa berättelse och den praktiska verkligheten, skriver Mark Brolin..

GöteborgsPosten - 24 apr 21 kl. 04:58

Vi ska vara tacksamma för dekrypteringen av Encrochat

Brottslingarnas integritet kan man helt Bortse från och det borde även högutbildade advokater kunna inse, skriver Staffan Holmgren..

Nyteknik - 23 apr 21 kl. 16:45

Två ord som avgör mellan Huawei och PTS: ”Kan antas”

Huawei har under tre dagar i Förvaltningsrätten radat upp argument efter argument för varför PTS gjort fel som uteslutit dem ur svenska 5g-nät. Men myndigheten konstaterar krasst: "Sveriges säkerhet är ett undantagslöst krav som PTS inte kan Bortse från"..

Expressen - 19 apr 21 kl. 06:00

S-politiker: Partiet måste prioritera lag och ordning

Jag är orolig inför höstens partikongress. Vi socialdemokrater har en tradition av att ta ansvar för Sveriges utveckling, vår framgång bygger på att vi aldrig duckat inför samhällsutmaningar. Nu finns risk att mitt parti lämnar ute frågan om gängbrottslighet och kriminalitet.

GöteborgsPosten - 07 apr 21 kl. 12:00

Lars-Olof bytte kundkrets – från människor till torskar

”De nya förutsättningarna kunde man inte Bortse ifrån och till sist fick jag klartecken”..

GöteborgsPosten - 07 apr 21 kl. 04:59

Marknadshyror kommer leda till höjda hyror

Skulle fastighetsägarna plötsligt Bortse från vinstmöjlighet och sänka hyrorna, skriver Jan-Erik Hansson i en replik..

SvD - 28 mar 21 kl. 23:31

När verkligheten vägrar ge sig

Det var en slitsam dag för Liberalerna, som samlade sig för partiråd och den stora diskussionen om framtida vägval. Den falang som partiledaren representerade, och som säger att det inte är omöjligt att bilda regering med stöd av SD, vann tydligt omröstningen och kan nog också sägas vara den mest verklighetsförankrade. Många skulle önska att det gick att Bortse från SD:s framväxt och parlamentariska stöd, men eftersom den verkligheten existerar behöver de andra partierna förhålla sig till den.

DN - 26 mar 21 kl. 13:05

”Vi kan inte bortse från att pengar driver allt”

Miljarder rullar in i svenska bolag – en procent går till kvinnor. Hon är riskkapitalisten som vill ändra på det..

GöteborgsPosten - 24 mar 21 kl. 13:34

Omstridd bevisning får användas

Göteborgs tingsrätt avslår advokaternas begäran om att Bortse från bevis från Encrochattarna..

PrivataAffärer - 19 mar 21 kl. 12:33

Nordea: Fed kan ha målat in sig i ett hörn

Feds och ordförande Jerome Powells taktik sedan den senaste policyuppdateringen har varit att förhålla sig till ett icke-definitivt inflationsmål på ?omkring 2 procent? ?

Nyan - 17 mar 21 kl. 18:00

Vill kunna häva vårdgarantin vid kris

ÅHS ska kunna Bortse från vårdgarantin vid en omfattande krissituation som en naturkatastrof, kärnkraftsolycka eller annan storolycka. Det står i landskapsregeringens nya lagförslag om vårdagaranti under exceptionella förhållanden som togs upp i måndagens lagtingsplenum. Ett överskridande av tidsfristerna, som gäller för icke brådskande sjukvård, får dock inte äventyra den enskildes hälsa och undantaget får bara vara i kraft en månad i taget.

SVT - 04 mar 21 kl. 22:49

Kriminologen: Svårt att värja sig mot vansinnesdåd

Grova våldsdåd mot slumpvist utvalda personer är extremt sällsynt, men är tyvärr också svårt att värja sig emot och någonting som ett samhälle inte kan Bortse ifrån. Det säger kriminologen Christoffer Carlsson i SVT:s Aktuellt..

DalaDemokraten - 24 dec 20 kl. 12:03

Debatt: Bortse inte från undersköterskorna

Öppet brev till Ulf Berg.Hur länge orkar du undvika att svara på frågor och Bortse oss....

GlobeNewswire - 18 nov 20 kl. 23:35

Notice of Extraordinary General Meeting in Immunicum AB (publ)

Pressmeddelande 18 november 2020 Kallelse till extra bolagsstämma i Immunicum AB (publ) Aktieägarna i Immunicum AB (publ) (”Bolaget”), org.nr 556629-1786, kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 18 december 2020 klockan 13:00 på IVA:s Konferenscenter på Grev Turegatan 16, Stockholm. Inregistrering till stämman påbörjas klockan 12:30.

Expressen - 15 jan 21 kl. 23:28

Ivankas nya plan efter kaosveckan

Ivanka Trump spåddes en lysande politisk framtid. Men riksrätten mot Donald Trump har ställt till det även för presidentdottern.– Det är en rejäl utmaning för henne att få framtida väljare att Bortse från det förödande slutet för den här administrationen, säger en källa som verkat inom republikansk politik till CNN.

Vestmanlands Läns Tidning - 11 dec 20 kl. 16:10

Galna spelschemat för att rädda säsongen: ”Får bortse från sportslig rättvisa”

Surahammars IF fick ställa in en match i veckan då flera spelare visade coronasymptom. Nu har....

SR - 26 nov 20 kl. 13:47

Ensidig rolltillsättning problem enligt ny filmrapport

Det blir allt vanligare med så kallad färgblind rolltillsättning, det vill säga att Bortse från skådespelarens hudfärg när man väljer vem som ska spela en roll i tv och film. Men svensk film ligger efter, säger skådespelaren Sara Zommorodi..

News55 - 24 nov 20 kl. 19:37

KI-forskare kan vara bricka i iranskt maktspel

En avrättning av den svenskiranske läkaren och forskaren Ahmadreza Djalali kan vara en del av ett högt och farligt maktspel i Iran. Landets hårdföra ledning vill statuera exempel som visar vem som styr, enligt en expert. – Vi kan inte Bortse från att de….

PrivataAffärer - 14 nov 20 kl. 09:44

Börspanelen: Coronaeffekter på börsen

Börspoddens senaste avsnitt lyssnar du på här: Acast
Poddtoppen
Spotify  Privata Affärer kan som vanligt bjuda på ett sammandrag av poddens nya avsnitt. Börspanelen består av fem välkända börsnördar med den gemensamma nämnaren att de alla är författare till storsäljande aktieböcker, som du dessutom kan köpa genom Privata Affärer. De fem är: Marcus Hernhag, aktieskribent med mycket populärt chatforum i denna tidning och författare till sex aktieböcker, Arne Kavastu Talvi

Världen Idag - 29 okt 20 kl. 00:00

Man kan ju börja här hemma

Vi sitter på tåget på väg upp till Norrland för att undervisa i en församling. Temat är ”Att följa Jesus på våra arbetsplatser”. Jag känner mig lite för förvirrad när jag reflekterar över mitt arbete med att se fler kristna nå ut på sina arbetsplatser.

Cornucopia - 20 okt 20 kl. 11:20

PTS förbjuder utrustning från Huawei och ZTE i svenska 5G-nätutbyggnaden - befintligt måste avvecklas

PTS godkände idag vilka företag som får vara med och bjuda på 5G-spektrumauktionerna. Samtidigt meddelades villkor för att skydda Sveriges säkerhet, vilket innebär att 5G-utbyggnaden inte får ske med utrustning från Huawei eller ZTE och befintliga system från den kinesiska diktaturens två bolag måste vara avvecklade till 2025.Får inte vara med Föga överraskande fick Hi3G ("Tre"), Net4Mobility (Tele2 och Telenor), Telia och Teracom tillstånd att delta som budgivare i Post- och Telestyrelsens (PTS) auktioner för frekvenser tänkta för 5G-tjänster.

PrivataAffärer - 15 okt 20 kl. 08:22

Castellum höjer utdelningen för 23:e året i rad

Driftsöverskottet var 1.122 miljoner kr mot förväntade 1.088 miljoner kronor.

Nyteknik - 25 sep 20 kl. 13:00

”EU:s felprioriteringar slår mot fusionsforskningen”

DEBATT. Om Europa menar allvar med den gröna omställningen kan man inte Bortse från kärnkraften, skriver Camilla Brodin och Sara Skyttedal, KD..

Ekonomistas - 21 sep 20 kl. 07:19

Milton Friedman och CSR – 50 år senare

För ganska precis 50 år sedan, den 13 september 1970, publicerade The New York Times Magazine en artikel av ekonomen Milton Friedman med titeln “The social responsibility of business is to increase its profits”. Artikeln är en spetsigt formulerad attack på tanken om Corporate Social Responsibility, CSR, idén att företag måste ta ett samhällsansvar bortom maximerandet av aktieägarnas vinst.  Artikeln har kommit att bli en symbol för ena sidan i den kamp om definitionen på vad företag egentligen är bra för som pågått i mer än 50 år.

Expressen - 19 sep 20 kl. 16:48

Släppte in fyra mål i boxplay

Boxplayspelet har fällt Leksand i premiären mot Skellefteå.Skellefteås effektivitet gör att bortalaget har med sig 4-1 in i den sista periodpausen.– Det är svårt att Bortse från vårt boxplayspel och deras powerplay.

PrivataAffärer - 17 sep 20 kl. 10:06

Söderberg & Partners: Så ska du placera i höst

När det gäller aktiemarknaden väntas ett fortsatt omfattande stöd från centralbankerna. Men samtidigt begränsar de höga värderingarna den taktiska potentialen, menar Söderberg & Partners. Men så länge räntorna är låga och konjunktursignalerna ger stöd åt vinstprognoserna så finns förutsättning för att aktiemarknaden ska bibehålla sin attraktionskraft, skriver Söderberg & Partners i strategirapporten med titeln ”Climbing the Wall of Worry”.

Världen Idag - 15 sep 20 kl. 00:00

Mörkläggningens tid måste nu få ett slut

Den senaste veckans politiska diskussion har präglats av den kriminal­politiska bomb som biträdande rikspolischef Mats Löfving släppte i Ekots lördagsintervju den 5 september. Han hävdade att det finns ett 40-tal släktbaserade kriminella nätverk – kriminella klaner – i Sverige. Enligt Löfving har de kommit till Sverige med syfte att organisera kriminalitet.

Nerikes Allehanda - 10 sep 20 kl. 06:27

Sköt ert uppdrag - rädda Hjälmaren!

Nu går det inte längre att Bortse från att HVF inte sköter sitt uppdrag att följa den fastställda....

Cornucopia - 06 sep 20 kl. 15:21

Med facit i hand

En av de sk 22 har nu gått ut i SvD med att han inte stod för vad han sade och skrev under, och med facit hand hade gett annorlunda rekommendationer kring corona, men egentligen hade rätt ändå, och allt hade blivit bättre om alla ändå bara hade följt hans enorma visdom. Vilket för oss in på vad hade du gjort livet genom med facit i hand?Inte ens böcker är facit.

Corren - 05 sep 20 kl. 08:00

Bristen på forskning ger farliga fördomar fritt spelrum

Östryds synsätt är problematiskt av flera skäl. Hon tycks helt Bortse från att covid-19 är ett nytt virus och att långtidskomplikationerna därför är okända, skriver Emma Mårtensson, talesperson för Svenska Covidföreningen..

NT - 05 sep 20 kl. 08:00

Bristen på forskning ger farliga fördomar fritt spelrum

Östryds synsätt är problematiskt av flera skäl. Hon tycks helt Bortse från att covid-19 är ett nytt virus och att långtidskomplikationerna därför är okända, skriver Emma Mårtensson, talesperson för Svenska Covidföreningen..

SR - 30 aug 20 kl. 12:40

HIF rasar mot beslutet: ”Reagerade med förskräckelse”

Den allsvenska matchen mellan Helsingborg och Djurgården ska spelas, trots flera nya coronafall i HIF under helgen. Förbundets tävlingskommitté skriver i sitt beslut att "TK har stor tilltro till det protokoll och de säkerhetsåtgärder som SEF-klubbarna har enats om för att uppnå smittsäkra arrangemang". Men Helsingborgs ordförande är mycket kritisk till kommitténs beslut: ”Jag reagerade med förskräckelse, jag har svårt att förstå hur fotbollsvärlden och en enskild match kan Bortse från smittskyddsvärlden när det gäller en pandemi-fråga som har stannat hela världen”..

Cornucopia - 24 aug 20 kl. 16:08

Ghost Fleet - underhållande science fiction-örlog

Romanen Ghost Fleet av försvarsexperterna P W Singer och August Cole (2015) är en underhållande marin framtida science fiction, som innehåller många likartade tankar som man hittar i mina första böcker Midvintermörker och framför allt Midsommargryning. Handlingen handlar  om ett krig i Stilla Havet mellan USA och Kina, med Ryssland som allierad, med anledning av ett kinesiskt gasfynd i Marianergraven.Den kinesiska jagaren Hefei.

Jönköpingsnytt - 18 aug 20 kl. 15:49

Har kommunen råd att bortse från denna draghjälp?

Den förbeställda cykeltaxin stod och väntade på mig då jag kom till Piren. I den nyrenoverade....

PrivataAffärer - 14 aug 20 kl. 12:32

Historiskt lågt elpris i sommar

Det historiskt låga priset gäller dock inte i hela landet, eftersom elen är dyrare i södra Sverige jämfört med de norra elprisområdena. – Det är främst de välfyllda vattenmagasinen och därmed den goda tillgängligheten på vattenkraft som gör att vi haft så låga elpriser. Att det har varit semestertider och därmed lägre efterfrågan på el gör också att elpriset sjunkit, säger Johan Sigvardsson, elprisanalytiker på Bixia.

Cornucopia - 11 jul 20 kl. 16:19

General Ben Hodges: Förutsättningarna finns för rysk invasion av Ukraina i september

I en intervju hos InformNapalm säger den pensionerade generaen Ben Hodges, tidigare befälhavare för USA:s styrkor i Europa, att förutsättningarna för en rysk invasion av Ukraina i september finns på plats. Grunden ligger i en desinformationskampanj om en humanitär katastrof på Krim på grund av avsaknad av vatten, och angreppet kommer i så fall ske i samband med övningen Kaukasus-202 och angreppet kommer ske för att ta Kahkovka-dammen, som dämmer upp floden Dnepr, samt ett försök att ta hela Ukrainas kust mot Svarta Havet. Ben Hodges i Almedalen 2017.

Cornucopia - 10 jul 20 kl. 13:04

Elpriset en klassfråga - konstigt att vänstern inte vill ha kärnkraft och nätinvesteringar

Elpriserna och bristen på el är en klassfråga, som främst kommer drabba låginkomsttagare och den så kallade arbetarklassen, medan tjänstemannaklassen, och medelklassen kommer ha råd och i lägre grad se sina jobb slås ut. Ur det perspektivet är det mycket underligt att vänstern inte vill ha mer kärnkraft, eftersom arbetarrklassens industrier bygger på billig och god tillgång till energi, och inte god vilja. Untz, untz, untz!

Expressen - 10 jul 20 kl. 11:14

”Spelar man bra där går det inte att bortse från”

Det osannolika har hänt. Arminia Bielefeld spelar i Bundesliga nästa säsong efter en makalös uppvisning i 2. Bundesliga.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.