Bolag

Thursday, 15 April, 19:12

Nyheter om Bolag

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Fortsatt stor tillväxtpotential i nordiska småbolag

Riskinformation: Swedbank vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Sparekonomen om alla omvända förvärv

”Många vill in på börsen eftersom allt får en hög värdering just nu. Allt det här är tecken på den höga riskaptiten, och omvänt förvärv är ett enkelt sätt, men som investerare gäller det att ställa sig rätt frågor”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Nyhetsbyrån Direkt. Året har bjudit på ett stort antal börsintroduktioner och strömmen ser inte ut att sina.

ETF-marknaden - 9 timmar sedan

SYLD ETF investerar i bolag som återför kapital till aktieägarna

Cambria Shareholder Yield ETF(CBOE BZX: SYLD) använder en kvantitativ strategi för att investera i amerikanska aktier med höga kontantfördelningsegenskaper. Denna börshandlade fond investerar i Bolag som återför kapital till aktieägarna. Detta kan ske endera genom återköp av aktier eller genom utdelningar.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Kepler: Skanska vinnare på Bidens infrastrukturpaket

Så mycket som en tredjedel av president Joe Bidens stora infrastrukturpaket på ungefär 2.300 miljarder dollar kan få en direkt påverkan på intäkterna för amerikanska Bolag som arbetar med byggen, infrastruktur och material. Det har Kepler Cheuvreux räknat ut, enligt Aktiellt.

PrivataAffärer - Igår: 13:15

Coinbase största IPO:n sedan Facebook

Ungefär 85 procent av de 130 Bolag som gick till börsen i USA ifjol var olönsamma, enligt Bloomberg. I det avseendet skiljer sig Coinbase från de övriga. Bolaget som redan tjänar pengar gick från förlust till vinst på cirka 322 miljoner dollar under 2020.

IDG - 9 timmar sedan

Dell knoppar av VMware till ett eget bolag


Dell gör VMware till ett eget Bolag – något som ska ge båda företagen större flexibilitet och förbättra effektiviteten i kapitalstrukturen..

Computer Sweden - 9 timmar sedan

Dell knoppar av VMware till ett eget bolag


Dell gör VMware till ett eget Bolag – något som ska ge båda företagen större flexibilitet och förbättra effektiviteten i kapitalstrukturen..

Realtid - Igår: 15:02

Swedbank: ”Vi nekar inte någon ett konto av konkurrensskäl”

Alla kunder behandlas lika vad gäller risbedömning. Det gäller även fintech-Bolag, säger Swedbank till Realtid, och därmed tillbakavisar man Swedish Fintech Associations antydan om att storbankerna nekat fintech-Bolag att öppna konto av konkurrensskäl..

PrivataAffärer - Igår: 10:53

Norska Finanstilsynet slår ner på noteringshajpen

Finanstilsynets order har nått alla norska mäklarhus om ”en massiv mängd dokumentation” kring noteringar på Euronext Growth, enligt Finansavisen. Myndigheten kommer genomföra en fullständig utredning av allt från samtal med Bolag, analyser från bankernas mäklerier och insynshandel av de anställda, skriver tidningen. ”Det är mycket ovanligt och det har varit en väldigt omfattande stickprovskontroll”, sade en källa till Finansavisen.

GlobeNewswire - 15 minuter sedan

Infant Bacterial Therapeutics erhåller ytterligare patentskydd i Kina

Infant Bacterial Therapeutics AB (IBT) tillkännager idag att det Kinesiska patentmyndigheten har beslutat utfärda ett godkännande av IBTs patentansökan: “A method of activating lactic acid bacteria”, vilket omfattar formuleringar av Lactobacillus reuteri inklusive IBP-9414. IBP-9414 är den läkemedelskandidat IBT utvecklar i fas III för förebyggande av nekrotiserande enterokolit hos prematura spädbarn och för förbättrat födointag hos dessa barn. Uppfinningen omfattar ett unikt sätt att aktivera bakterien och patentansökningar behandlas samtidigt i flera viktiga framtida marknader, inklusive USA och EU.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Inpipe blir Vilhelminaägt igen

Företaget Inpipe i Vilhelmina, en av de största privata arbetsgivarna på orten, förvärvas av ett lokalt Bolag från den danska koncernen Arkil Holding A/S..

ETF-marknaden - 4 timmar sedan

Sveriges första blockchain fond ser dagens ljus

FondBolaget AIFM Group (”AIFM”) har fått ett godkännande av Finansinspektionen att lansera Sveriges första blockchain fond: Go Blockchain Fund. Målsättningen är att fonden kommer att finnas tillgänglig på alla större plattformar i Sverige i början av maj. Fonden kommer att förvaltas av Sami Rusani, en svensk investerare och entreprenör som spenderat större delen av sin karriär i Los Angeles.

Nyteknik - 7 timmar sedan

Exegers teknik bakom världens första solcellsdrivna hörlurar

Två svenska Bolag har gått ihop för att utveckla världens första självladdande hörlurar. Nyckeln är ett solcellsmaterial som kan omvandla både solljus och inomhusljus till elektricitet..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Mineraljakten: Tillståndet att söka efter vanadin är till salu

Beskedet väcker oro: ”Tänk om vi får in ett kinesiskt Bolag som bara kör över alla.”.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Malmöfond investerar i Airbnb-modell för laddning av elbilar

Danskt Bolag får miljoner i riskkapital..

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Fingerprint: Sylebra ökar blankningen

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens blankningsregister som omfattar positioner över motsvarande 0,5 procent av aktierna i ett Bolag. Sylebra är den enda aktören som har en publik blankningsposition i Fingerprint Cards. Sylebra har även en kort position i Mycronic, som byggts upp succesivt sedan våren 2020, där motsvarande 1,42 procent är blankat.

GlobeNewswire - 11 timmar sedan

Nilörngruppen ABs rörelseresultat för första kvartalet 2021 bedöms bli bättre än förväntat

Nilörngruppen ABs rörelseresultat för första kvartalet 2021 bedöms bli bättre än förväntat Nilörngruppen AB rörelseresultat för första kvartalet 2021 bedöms överträffa Bolagets lönsamhetsmål beroende på högre omsättning än väntat. Koncernens omsättning uppskattas till 175 (155) MSEK, vilket innebär en ökning om 13 procent och i lokala valutor med 25 procent. Rörelseresultatet förväntas uppgå till 27 (9) MSEK.

Corren - Igår: 19:00

Covid knäckte hans bolag: "Åtta års arbete åt helvete"

Cykelspecialisten på Gamla Tanneforsvägen har försatts i konkurs. Pandemin knäckte företaget, enligt ägaren Kalle Ektörne. "Åtta års arbete är åt helvete", säger han och suckar..

SvD - Igår: 17:24

Spac kan bli vägen till eldrift för Volvoägaren Geely

Det är dyrt för biltillverkarna att ställa om till eldrift. Nu surrar ryktena intensivt om hur Geely, med svenska Volvo Cars och Polestar, på olika sätt försöker få in mer pengar – eventuellt via spac-Bolag..

GlobeNewswire - Igår: 17:30

Hexatronic Group publicerar årsredovisning för 2020

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360 Pressmeddelande 14 april 2021 Hexatronic Group publicerar årsredovisning för 2020 Hexatronic Groups årsredovisning för 2020 finns tillgänglig på Bolagets hemsida: https://group.hexatronic.com.

GlobeNewswire - Igår: 16:13

Mandalay Resources Corporation tillkännager produktions- och försäljningsresultaten för första kvartalet 2021

TORONTO, April 14, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mandalay Resources Corporation (”Mandalay” eller ”Bolaget”) (TSX: MND, OTCQB: MNDJF) tillkännagav idag sina produktions- och försäljningsresultat för första kvartalet 2021.
Produktionshöjdpunkter för första kvartalet 2021: Konsoliderad produktion av säljbar guldekvivalent och försäljning av 28 676 respektive 28 218 uns;Konsoliderad 23 857 uns guld, högsta belopp för ett kvartal sedan Q1 2018;Produktion av 15 458 uns säljbar guldekvivalent vid Costerfield, högsta produktionsresultat för ett kvartal vid Costerfield sedan Q2 2016; ochpåbörjad provbearbetning av mineraliserat deponimaterial vid Cerro Bayo, som producerat 43 699 uns silver och 724 uns guld.
Dominic Duffy, President och CEO på Mandalay,

Corren - Igår: 16:00

Restaurangbranschen i Linköping får tillskott - nytt bolag startar

Weaam AB har som sin verksamhet "restaurang- och cateringverksamhet, budverksamhet samt handel med värdepapper"..

Vimmerby Tidning - Igår: 16:00

Restaurangbranschen i Linköping får tillskott - nytt bolag startar

Weaam AB har som sin verksamhet "restaurang- och cateringverksamhet, budverksamhet samt handel med värdepapper"..

Sydsvenskan - Igår: 14:56

Spotifys grundare investerar i Malmöbaserad klimatfond

Har fått in 900 miljoner i riskkapital till Bolag med ny teknik som kan rädda klimatet..

Aftonbladet - Igår: 14:13

Här är Zlatans affärsimperium

PLUS STOR LISTA: ✓  Fastigheter ✓ ”Vinst med 126,5 miljoner kronor” ✓ Bolag.

Realtid - Igår: 11:47

Nordea om kritiken från SweFinTech: ”Vi tillämpar en riskbaserad approach”

Bedömningen om ett företag, inklusive ett finansiellt företag, kan öppna ett konto hos Nordea är individuell och utgår från en riskbaserad approach, säger Nordea i ett svar på Swedish Fintech Associations kritik om påståd konkurrensbegränsning av fintech-Bolag från storbankernas sida..

Corren - Igår: 10:57

Nytt bolag startar i Mjölby - ska verka i byggbranschen

Östergyllen Bygg & Fastigheter har angett följande som verksamhetsbeskrivning: "Allt inom bygg och fastighetsservice.".

GlobeNewswire - Igår: 09:06

Formpipe och Danska Landbrugsstyrelsen avser att teckna ett avtal värt cirka 50 Miljoner DKK

Mjukvaruföretaget Formpipe Software och Danska Landbrugsstyrelsen har enats om att teckna ett avtal avseende vidareutveckling av den lösning som Formpipe utvecklat för Landbrugsstyrelsens räkning sedan flera år. Avtalet kommer att löpa under två år och värdet uppskattas till cirka 50 miljoner DKK. Inom ramen för avtalet förvärvar Landbrugsstyrelsen rätten att upphandla fortsatt drift och utveckling av systemet via tredje part efter juni 2023.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.