Björn Rosengren

Wednesday, 12 May, 15:28

Nyheter om Björn Rosengren

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen Dina Pengar - 02 maj 21 kl. 06:50

Rosengren (S) drev på för att sälja Telia – ångrar sig

Förre näringsministern Björn Rosengren (S) var drivande i beslutet att sälja Telia.Nu säger han att han ångrar sig.– Mitt ansvar är att jag gjorde fel, säger han till Dagens Nyheter.

Realtid - Igår: 10:52

ABB:s vd Björn Rosengren ny delägare i Påmind 

Tidigare Bambora vd:n Johan Tjärnberg och ABB:s vd Björn Rosengren går in som nya delägare i avtalstjänsten Påmind..

Länstidningen i Södertälje - 08 maj 21 kl. 11:02

Efter uppmärksammade striden: Nu stoppas posten till boende på Nygatan

Efter ett års strid har fastighetsägaren Björn Rosengren nu kommit överens med Post nord om en....

DN - 02 maj 21 kl. 06:05

Björn Rosengren: Jag gjorde fel

”Återförstatliga telenätet”, säger nu ministern som sålde Telia..

Nyteknik - 27 apr 21 kl. 07:47

Halvledarbristen: ABB varnar för längre leveranstider

Industrikoncernen ABB ser precis som många andra bolag orosmoln i form av halvledarbrist. Bolagets vd, Björn Rosengren lyfter problemet i samband med att företaget nu släppt sin delårsrapport..

GöteborgsPosten - 27 apr 21 kl. 07:29

ABB varnar för halvledarbrist

Industrikoncernen ABB ser precis som många andra bolag orosmoln i form av halvledarbrist. Bolagets vd, Björn Rosengren lyfter problemet i samband med att företaget nu släppt sin delårsrapport..

News55 - 27 apr 21 kl. 06:59

ABB varnar för halvledarbrist

Industrikoncernen ABB ser precis som många andra bolag orosmoln i form av halvledarbrist. Bolagets vd, Björn Rosengren lyfter problemet i samband med att företaget nu släppt sin delårsrapport. "Även om vi inte såg någon betydande påverkan på resultatet….

Vestmanlands Läns Tidning - 17 apr 21 kl. 16:28

ABB-chefen i inkomst-toppen – så många miljoner tjänade han

ABB:s vd Björn Rosengren är den tredje högst betalda vd:n på företag som är listade på....

Expressen - 07 mar 21 kl. 13:37

”Han har betytt oerhört mycket för utvecklingen”

Före statsministern Göran Persson, S, minns den tidigare LO-basen Stig Malm som en man som tog plats.– Han lämnar efter sig minnet av en glad kämpe för en god sak, säger han.Även den tidigare näringsministern Björn Rosengren, S, minns LO-basen positivt – även om han var kontroversiell..

PrivataAffärer - 26 nov 20 kl. 07:36

Här är de senaste insiderköpen

Kristoffer Väliharju som är vd för CDON har på onsdagen köpt 3.800 aktier i bolaget till kursen 143 kronor. Affärens värde uppgår därmed till 545.

PrivataAffärer - 23 okt 20 kl. 07:06

ABB spår utmanande kvartal

ABB redovisar ett rörelseresultat (”operationellt ebita”), för det tredje kvartalet 2020 på 787 miljoner dollar. Analytiker hade i snitt räknat med 691 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning som 16 analytiker deltagit i. Intäkterna uppgick till 6.

PrivataAffärer - 19 nov 20 kl. 07:32

ABB överväger sälja tre divisioner

Det framgår av ett pressmeddelande inför den kapitalmarknadsdag bolaget anordnar på torsdagen. De tre berörda divisionerna är Turbocharging (inom affärsområde Industrial Automation), Mechanical Power Transmission (Motion) och Power Conversion (Electrification). Från och med nästa år kommer ABB att ha 20 divisioner.

PrivataAffärer - 23 okt 20 kl. 09:05

Så går det för Offentliga Hus i premiären

Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 13:40 kronor, det vill säga exakt som teckningskursen.  Det aktieerbjudande som det privatägda samhällsfastighetsföretaget Offentliga Hus genomförde inför noteringen av aktien på Nasdaq First North Premier på fredagen övertecknades och tillförde bolaget över 10.000 nya aktieägare.

PrivataAffärer - 22 jul 20 kl. 08:23

Stark rapport från ABB

Kraft- och automationsbolaget ABB redovisar ett rörelseresultat (”operationellt ebita”), på 651 miljoner dollar för det andra kvartalet 2020 (825). Analytiker hade i snitt räknat med 444 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning som 15 analytiker deltagit i. Intäkterna uppgick till 6.

DI - 27 maj 20 kl. 11:43

Björn Rosengren knycker toppchef till ABB från Sandvik

I början av året lämnade Björn Rosengren vd-posten på Sandvik för att flytta till Schweiz och bli vd på ABB..

DI - 24 jul 20 kl. 10:18

Björn Rosengren utser svensk som ABB:s kommunikationsdirektör

Theodor Swedjemark, 40, som arbetat i ABB sedan 2006 har utsetts till bolagets nye kommunikationsdirektör..

DI - 22 jul 20 kl. 16:56

Återköpen kan fortsätta trycka upp verkstadsjätten

Även ABB presenterade en halvårsrapport som var klart bättre än befarat. ABB-chefen Björn Rosengren räknar med förbättrad orderingång under….

Realtid - 22 jul 20 kl. 07:59

Resultat för andra kvartalet 2020

”Rörelsemarginalen för koncernen blev bättre än vad vi förväntat oss, där Motion utmärkt sig särskilt väl”, säger ABB:s koncernchef Björn Rosengren om andra kvartalets resultat. .

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 08:19

Börsveckan: Tre aktier att köpa

Första köprådet går till ABB. Björn Rosengren har tagit över som vd och inlett bolagets förändringsresa. Samtidigt faller resultatet i segmenten i spåren av bland annat corona.

Dagens Media - 07 apr 20 kl. 13:59

Björn Rosengren: TV4:s framtid är låst

Om inte regeringen sätter stopp för Telias planer kommer TV4:s programinnehåll i framtiden enbart att vara tillgängligt för dem som ”kommer åt det”. Men det vill TV4:s kommunikationsavdelning inte prata om, skriver Björn Rosengren efter att hans debattartikel fått kritik..

DI - 10 jun 20 kl. 17:29

Succéstart för aktieägarna

Decentralisering, aktieägarvärde, öppenhet och så ännu mer decentralisering. Det var vad ABB:s 101 dagar nye vd Björn Rosengren pratade om….

DI - 10 jun 20 kl. 14:00

Rosengrens ABB-plan: 18 divisioner och hårdbantad stab

Omstöpning av bolaget, med avyttringar eller förvärv av affärsenheter, kommer att få större betydelse för ABB med Björn Rosengren som vd..

DI - 28 apr 20 kl. 19:12

Björn Rosengrens plan för att stöpa om ABB

ABB:s nya vd Björn Rosengren har bilden klar för sig hur industrijätten ska bli mer lik Atlas Copco och Sandvik: bolagets 17 hittills….

DI - 03 mar 20 kl. 16:31

Analyshus tonar ned förväntningarna på Björn Rosengren som ABB-vd

Det finns utbredda förväntningar i investerarledet om att ABB:s nya vd Björn Rosengren kommer att leverera en liknande marginalförbättring….

Dagens Media - 06 apr 20 kl. 14:48

TV4 och SVT slår ifrån sig Björn Rosengrens kritik

Björn Rosengren är oroad över att ”Telia vill låsa in TV4” och lyfter att TV4:s nyhetsbevakning och perspektiv är viktiga. Men TV4:s presschef skakar av sig kritiken. Samtidigt är även SVT kritiska mot Björn Rosengrens debattartikel..

DI - 26 feb 20 kl. 18:06

Rejält lönelyft för Björn Rosengren – sparkade företrädaren får 130 miljoner

ABB:s tillträdande vd Björn Rosengren kommer att få ett rejält lönelyft jämfört med hans tidigare toppjobb på Sandvik..

DN - 08 apr 20 kl. 17:03

”Risk att TV4:s relevans som alternativ till SVT minskar”

Björn Rosengren: Nya ägaren Telia vill att TV4 ska fungera som ett lockbete för hushållen att välja just Telia som tv-distributör på….

DN - 04 apr 20 kl. 21:00

”SVT agerar statstelevision i krisen – då behövs öppet TV4”

Björn Rosengren: I bevakningen av coronakrisen tycks SVT ha återgått till att förmedla statsmaktens budskap till medborgarna. .

Expressen Dina Pengar - 27 jan 20 kl. 23:51

Björn Rosengren: ”Du skyller på andra, Amanda Lind”

Björn Rosengren, tidigare socialdemokratisk näringsminister, vill möta kulturminister Amanda Lind (MP) i en direktsänd tv-debatt.Det skriver han i en debattartikel i Di:”Det är oacceptabelt att Telia i praktiken gör TV4 till en statligt ägd betalkanal, Samtidigt verkar kulturministern inte vilja befatta sig med frågan.”.

News55 - 21 mar 20 kl. 12:48

News55 lanserar upproret “Stanna hemma”

Uppropet Stanna hemma är ett initiativ från News55 och syftet är att uppmana svenskar som befinner sig i olika riskgrupper att inte ta några risker med sin eller andras hälsa. Tillsammans med Sveriges förenade studentkårer kommer det upprättas en “bank” av studenter som vill vara med och stödja de äldre som följer uppmaningen. På Facebookgruppen Stanna hemma kan alltså de ,som vill ha hjälp, möta studenter som är villiga att hjälpa till.

DI - 05 feb 20 kl. 15:49

Spännande år väntar aktieägarna

Björn Rosengren tar över ett ABB som levererar stabilt men har en hel del kvar att göra för att förenkla den ineffektiva strukturen..

PrivataAffärer - 05 feb 20 kl. 07:02

ABB något under förväntan

ABB redovisar ett rörelseresultat (”operationellt ebita”), på 710 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2019 (584). Analytiker hade i snitt räknat med 730 miljoner dollar, enligt Infront sammanställning som 13 analytiker deltagit i. Intäkterna uppgick till 7.

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 15:47

Sparekonomens förväntningar på börsjättarnas rapporter

– Nu gäller det att verkstadsbolagens rapporter visar att industrikonjunkturen bottnade i fjärde kvartalet. Kommer inte den kan besvikelser vänta, säger Frida Bratt. En av tungviktarna i verkstaden är Sandvik som redan tidigare i veckan rapporterade.

DI - 21 jan 20 kl. 20:24

Rosengrens stora test kom aldrig

Björn Rosengren har städat upp Sandvik och satt verkstans kaxigaste rörelsemarginalmål..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.