Bidens

Tuesday, 18 May, 13:38

Nyheter om Bidens

Sortering: Relevans | Senaste
Aftonbladet - 30 apr 21 kl. 01:11

Här slumrar Ted Cruz till – mitt under Joe Bidens tal

▸ Under Joe Bidens tal till kongressen tycktes en senator inte vara lika engagerad som andra. Ted Cruz verkar nämligen somna till under Joe Bidens tal. Nu hånas senatorn på Twitter..

Aftonbladet - 29 apr 21 kl. 07:49

Wolfgang Hansson om Bidens 100 första dagar

▸ NEW YORK. ”Amerika är på gång igen”, slog Biden fast i sitt första tal till nationen som landets president. Men republikaner avfärdade Bidens snack om välfärdsreformer som ”socialistiska fantasier” – Bidens radikala vision för landet skulle vända den amerikanska drömmen till en amerikansk mardröm, säger republikanske senatorn Ted Cruz, som höll på att somna inför livekamerorna.

SvD - 2 timmar sedan

Bidens konflikthantering får intern partikritik

Även inom Demokraterna växer kritiken mot president Bidens oförmåga att pressa fram ett eldupphör i den blodiga konflikten mellan Israel och Hamas i Gaza. ”Det är självklart att USA bör trycka på för eldupphör”, säger demokratiska senatorn Chris Murphy..

Expressen - 15 maj 21 kl. 01:53

Bakom den glada fasaden – Joe Bidens heta temperament

”C’mon, man”.Joe Bidens glada, öppna och självsäkra stil är välkänd. Men den döljer en kort stubin och en besatthet av detaljer.

DN - 30 apr 21 kl. 05:23

Ledare: Joe Bidens svällande stat är en riktig rövare

Joe Bidens svar på alla frågor är mer stat. Det är förenat med både ekonomiska och politiska risker..

SVT - 5 timmar sedan

Professor: Bidens uttalande kan gynna vapenvila

USA:s president Joe Biden har under natten sagt i ett uttalande från Vita huset att han stödjer ett ”eldupphör” i Israel. Det tror experten kan gynna en vapenvila..

Expressen - I förrgår: 21:32

Bidens krav under striderna – har ringt premiärministern

USA:s president Joe Biden har under lördagskvällen suttit i samtal med både Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Palestinas president Mahmoud Abbas om det uppblossade kriget mellan Israel och Hamas. Biden uttryckte under samtalet med Netanyahu sitt stöd för en tvåstatslösning, enligt Vita huset. Under samtalet med Abbas betonade Biden vikten av att islamistiska organisationen Hamas slutar avfyra raketer mot Israel.

SvD - 15 maj 21 kl. 08:15

Hunter Bidens memoarer en pliktskyldig bikt

Berättelsen om Hunter Biden handlar i stor utsträckning om en färd nedåt. Clara Block Hane läser hans memoarer och tycker att de inger känslan av en pojke som beordrats välskrivning för dåligt uppförande..

SvD - 12 maj 21 kl. 11:29

Biden anklagas för att stå handfallen

Joe Bidens administration anklagas av båda sidor för att stå handfallen inför den eskalerande konflikten. Utrikesminister Anthony Blinken har backat upp Israels rätt att försvara sig och återinfört ekonomiskt stöd till palestinier – men alla är överens om att det inte räcker..

Expressen - 10 maj 21 kl. 08:53

Joe Biden anklagad på Tiktok – pussade pojke

Ett TikTok-klipp som fått stor spridning antyder att Joe Biden är närgången med en pojke på ett olämpligt sätt.I bakgrunden hörs Nelly Furtados låt ”Promiscuous”.I själva verkat tröstade han sitt barnbarn under Beau Bidens begravning, rapporterar flera amerikanska medier..

UNT - 08 maj 21 kl. 06:00

Bidens symbolpolitik hjälper inte världens fattiga

USA tänker fel när man ställer sig bakom slopade patenträttigheter som ett sätt att öka vaccinproduktionen..

UNT - 08 maj 21 kl. 06:00

Bidens symbolpolitik hjälper inte världens fattiga

USA tänker fel när man ställer sig bakom slopade patenträttigheter som ett sätt att öka vaccinproduktionen..

News55 - 07 maj 21 kl. 14:33

USA-jobb: När dåliga nyheter blir goda

De amerikanska jobbsiffrorna för april bjöd på en rejäl kalldusch. I stället för förväntade 978 000 jobb blev ökningen bara 266 000. Toppen för aktiespekulanterna.

DN - 07 maj 21 kl. 14:35

Färre jobb i USA än väntat – första siffran sedan Bidens stimulanspaket

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266 000 personer under april jämfört med mars, enligt landets….

Västerbottens Folkblad - 07 maj 21 kl. 11:00

Från Södra Stortjärn till Bidens regering – en släktsaga: "Jättekul"

Länge var det oklart vad som hade hänt Hugo Grenholm – sedermera Granholm – som utvandrade till Kanada från Södra Stortjärn utanför Överklinten i Robertsfors..

SvD - 07 maj 21 kl. 10:50

”Följ Bidens exempel – vaccinpatent bör slopas”

Sveriges regering bör byta fot och stödja förslaget till WTO om ett tillfälligt undantag av patenträttigheterna till vaccin. Det skriver debattörer från Karolinska Institutet..

News55 - 05 maj 21 kl. 21:10

Vaccintvekan driver fram udda lockbeten i USA

Fri öl, gratis munkar, sparobligationer, kontanter. Uppfinningsrikedomen är stor när amerikanska vaccinationscentraler försöker locka tveksamma medborgare till första sprutan. President Joe Bidens mål är att 70 procent av USA:s vuxna ska fått minst en d….

News55 - 05 maj 21 kl. 18:16

Merkel vill se handelsavtal mellan EU och USA

Ett handelsavtal mellan USA och EU skulle vara mycket vettigt, enligt den tyska förbundskanslern Angela Merkel. I ett tal på onsdagen välkomnade hon president Joe Bidens USA tillbaka till den multilaterala fållan. Även om Tyskland inte har något intress….

SvD - 04 maj 21 kl. 05:34

Tänker vänstern knycka biffen?

PODD | Bidens klimatmål fick republikaner att hota om en framtid utan cheeseburgare. Är biffen på väg att bli ett slagträ även i den svenska politiska debatten?.

Expressen - 03 maj 21 kl. 01:23

Nordkorea hotar USA: ”Okontrollerbar kris”

USA och Nordkorea är på kollisionskurs – igen.Joe Bidens senaste kritiska kommentarer om Nordkorea har fått Kim Jong-Uns utrikesministerium att utfärda en skarp varning mot USA.– USA kommer att ställas inför en okontrollerbar kris, säger en talesperson för det nordkoreanska utrikesministeriet enligt Mirror..

News55 - 02 maj 21 kl. 02:58

Nordkorea avvisar “falsk diplomati”

I en serie uttalanden till den statliga nyhetsbyrån KCNA uttalar sig nordkoreanska höjdare om relationen med USA. Uttalandena kommer då Joe Bidens regering sagt att man vill använda diplomati för att få till en nordkoreansk kärnvapennedrustning. Biden s….

Sydsvenskan - 02 maj 21 kl. 02:58

Nordkorea avvisar ”falsk diplomati”

I en serie uttalanden till den statliga nyhetsbyrån KCNA uttalar sig nordkoreanska höjdare om relationen med USA. Uttalandena kommer då Joe Bidens regering sagt att man vill använda diplomati för att få till en nordkoreansk kärnvapennedrustning. Biden s.

Aftonbladet - 30 apr 21 kl. 01:12

Cruz slår tillbaka efter hån: Biden tråkig med flit

▸ Joe Bidens första tal till nationen från kongressen varade i en dryg timme..

SVT - 29 apr 21 kl. 16:45

100 dagar med Biden – så har han hållit sina vallöften

Under valrörelsen la Joe Biden särskild tonvikt vid flera områden där han ville åstadkomma förändring. Han kom med löften om bland annat pandemin, ekonomin, rasismen och klimatförändringarna. På vissa områden har han tagit krafttag, på andra har han inte så mycket att visa upp.

SvD - 29 apr 21 kl. 14:28

Är det amerikanska folket redo för Bidens politik?

Biden för USA i en ny riktning och ger staten en betydligt större roll. För vissa amerikaner är det ett självklart skifte. För andra ett brott mot nationens dna..

GöteborgsPosten - 29 apr 21 kl. 11:13

Asienbörser lyfte efter Fed-besked

Det var överlag uppåt på ledande Asienbörser i torsdagens handel. Beskedet om fortsatta stimulanser från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) och president Joe Bidens nya stimulansförslag på totalt 1 800 miljarder dollar stärker börshumöret..

Aftonbladet - 29 apr 21 kl. 07:32

Hoppfullt i Joe Bidens första tal till nationen

▸ NEW YORK. ”Amerika är på gång igen”, slog Biden fast i sitt första tal till nationen som landets president..

Expressen - 29 apr 21 kl. 07:00

Världens största miljöbov – och ökar sina utsläpp

Världens ledare försökte överträffa varandra under Joe Bidens klimattoppmöte förra veckan. Med ett undantag. Inga konkreta löften kom från världens största utsläppare av koldioxid, nämligen Kina.

Aftonbladet - 29 apr 21 kl. 06:56

LIVE: Wolfgang Hansson om Joe Bidens 100 första dagar

▸ Aftonbladet sänder live.

SR - 29 apr 21 kl. 06:46

Biden vill lyfta USA med gigantiska reformpaket

I natt höll Joe Biden sitt första tal till kongressen för att markera sina 100 dagar som president. Han lyfte fram sina prioriterade satsningar: två gigantiska reformpaket på sammanlagt fyra tusen miljarder dollar som han hoppas ska förändra det amerikanska samhället i grunden. I talet hyllade han även den snabba vaccineringstakten i landet som en av de största logistiska bedrifterna i USAs historia.

Aftonbladet - 29 apr 21 kl. 06:33

Joe Bidens 100 första dagar som president: Detta har hänt

▸ Joe Biden har nu varit USA:s president i 100 dagar. Så, vad har han hunnit med så här långt?.

NT - 29 apr 21 kl. 05:56

Biden vill ena – men riskerar öka splittringen

Framsteg kring vaccin och ekonomi – men större problem med invandring och partiöverskridande samarbete. Med den första tiden som USA:s president bakom sig har utmaningarna bara börjat. Här är Joe Bidens första hundra dagar på jobbet sammanfattade i fem punkter..

UNT - 29 apr 21 kl. 05:56

Biden vill ena – men riskerar öka splittringen

Framsteg kring vaccin och ekonomi – men större problem med invandring och partiöverskridande samarbete. Med den första tiden som USA:s president bakom sig har utmaningarna bara börjat. Här är Joe Bidens första hundra dagar på jobbet sammanfattade i fem punkter..

GöteborgsPosten - 29 apr 21 kl. 05:55

Jubel och tvekan efter Bidens tal

Joe Biden har inför kongressen presenterat sina visioner och storslagna planer, om allt från arbeten till klimatet, men kommer något av det att bli verklighet?.

News55 - 29 apr 21 kl. 03:54

Asienbörser lyfte efter Fed-besked

Det var överlag uppåt på ledande Asienbörser i torsdagens handel. Beskedet om fortsatta stimulanser från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) och president Joe Bidens nya stimulansförslag på totalt 1 800 miljarder dollar stärker börshumöret. Hongkong….

News55 - 29 apr 21 kl. 03:07

Biden: USA är på fötter igen

USA reser sig alltid. Det var Joe Bidens budskap när han höll sitt första tal inför kongressen som president. – Vi arbetar igen, drömmer igen, leder åter världen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.