Berlin Hallrup

Wednesday, 12 May, 17:21

Nyheter om Berlin Hallrup

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 05 mar 20 kl. 05:00

Dörren stod olåst – äldre rymde nattetid

KLÅGERUP En olåst nödutgång möjliggjorde för en boende att mitt i natten ta sig ut och försvinna från Solgården. Nedkyld och medtagen hittades personen till slut av polisen.
Händelsen är nu anmäld enligt lex Sarah där det konstateras att personalen brast i gällande rutiner.

Expressen - 08 apr 21 kl. 13:08

Tre döda på äldreboende – flera var fullvaccinerade

Tre av de fem boende som smittats med covid-19 på Solgårdens äldreboende i Klågerup har nu gått bort – trots att merparten var fullvaccinerade.Socialchefen Leena Berlin Hallrup beskriver att det är ”förfärande och oväntat för alla”.– Samtidigt får man betänka att de äldre som bor på särskilt boende gör det av en anledning, de är ofta sköra och det kan finnas underliggande sjukdomar, säger hon.

Skånskan - 27 jan 20 kl. 17:43

Ingen utredning efter 85-årings rymningar

SVEDALA
Inspektionen för våd- och omsorg, IVO, gör ingen tillsyn av Holmagården i Svedala.
I första hand är det verksamheten som ska utreda klagomål som lämnats in efter att en 85-årige dement man vid upprepade tillfällen tagit sig ut från boendet. Sista gången föll han så allvarligt att han för tio dagar sedan avled i sviterna av skadan och en efterföljande operation.

Skånskan - 13 mar 20 kl. 12:31

Svedala stänger inte – följer gällande direktiv

SVEDALA Inga stängda verksamheter men en tydlig uppmaning om försiktighet vid besök av äldre på kommunens boenden är det som gäller just nu i Svedalas äldreomsorg.– Vi är väldigt noga med att hålla den linje som Folkhälsomyndigheten går ut med. I övrigt fortgår vår verksamhet som vanligt, säger Leena Berlin Hallrup, socialchef i Svedala kommun.

Sydsvenskan - 02 dec 20 kl. 06:30

Svedala vill låta Trelleborgs kommun ta hand om arbetslösa

"Vi blir nog först i Sverige" säger socialchef Leena Berlin Hallrup..

Skånskan - 02 apr 19 kl. 12:19

Svedala på plus men socialen måste spara

SVEDALA
För fjärde året i rad går Svedala kommun med plus. Undantaget är socialnämnden som med elva miljoner minus på kontot nu tvingas höja avgiften för familjerådgivning samt kulturskolan.
– De kostnader vi kan dra ner på utan att det påverkar verksamheten är det som rör oss i ledningen, konferenser och utbildningar.

Expressen - 15 apr 20 kl. 14:57

JUST NU: Två döda i Svedalas äldreomsorg

Flera personer som bor på äldreboenden på Svedala kommun och tar del av hemtjänst har smittats av coronaviruset. Två personer har avlidit, skriver kommunen i ett pressmeddelande.– Vi gör allt vad vi kan för att minska risken för smittspridning, säger socialchefen Leena Berlin Hallrup i ett pressemeddelande..

Skånskan - 03 mar 20 kl. 18:00

Hittad på toalett efter fyra timmar

SVEDALA Det tog fyra timmar innan personal kom på att en vårdtagare på ett äldreboende i Svedala glömts kvar på toaletten.
Först nu, fyra månader senare, anmäler Svedala kommun händelsen enligt lex Sarah.Det var den 28 oktober förra året som en vårdtagare fick hjälp till toaletten där personen lämnade- och sedan glömdes bort.

Skånskan - 10 okt 19 kl. 16:45

Seniordagen bjöd på både nöje och allvar

bara Kommunens seniordagar fortsatte på torsdagen i Bara.
Underhållningen stod Robert Robban Nilsson för och ett 20-tal utställare fanns på plats för att informera och prata med besökarna.På torsdagen var det Baras tur att anordna en seniordag.

Skånskan - 13 sep 19 kl. 18:00

Färre tjänster föreslås för att klara sparkrav

SVEDALA Socialnämndens verksamheter måste spara fyra miljoner och det genom att skära ner på personal.
Socialdemokraterna är dock helt emot förslaget som de vill skrota i sin helhet.– Nästan alla våra kostnader handlar om personal.

Skånskan - 13 maj 19 kl. 20:00

Svedala utreder privatisering av äldreboenden

SVEDALA Socialnämnden initierar nu en utredning för särskilt boende i privat regi enligt lagen och valfrihet, LOV.
Det innebär en öppning för att låta privata aktörer driva äldreboenden i Svedala kommun.– Det viktigaste är valfriheten.

Skånskan - 04 feb 19 kl. 20:11

Guidad tur för alla nya på jobbet

SVEDALA Det blev en presentation, en introduktion och en virtuell resa runt Svedala kommun när nyanställda lärare, kockar, projektledare, en kundvärd och många fler välkomnades till sina nya jobb under en eftermiddag i Aggarpshallen.Förra året anställde Svedala kommun runt 150 nya medarbetare och närmare 90 hade på måndagen tackat ja till den välkomstträff med mingel, möten och mat som deras nya arbetsgivare arrangerade. Bland annat togs de alla med på en virtuell resa genom kommunen med den välkända frågeställningen – Vart är vi på väg?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.