Anders Tegnell

Monday, 19 April, 14:48

Nyheter om Anders Tegnell

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 26 mar 21 kl. 09:00

Tegnell: ”Inte farligare för lärare än för andra”

Lärarförbundet kritiserar regeringens beslut att öppna skolorna igen.  Men Anders Tegnell menar att lärare inte behöver vara oroliga över att gå tillbaka till skolans lokaler.– Det är inte farligare för lärare att vara på arbetet än för många andra, säger Tegnell i TV4:s Nyhetsmorgon.

Aftonbladet - Igår: 22:04

Anders Tegnell fyllde 65 – men fortsätter kampen mot corona

▸ I dag firar Anders Tegnell sin 65-årsdag med familjen. Men statsepidemiologen kommer inte att gå i pension än..

Expressen - 15 apr 21 kl. 07:02

Tegnell medger: Hade en övertro på åtgärder

På Sveriges äldreboenden blev pandemins andra våg lika dödlig som den första.Nu medger statsepidemiolog Anders Tegnell att det fanns en övertro på att åtgärderna som satts in under våren 2020 skulle minska höstens dödstal.– Vi var inte så mycket bättre som vi hade hoppats på och framför allt så var det nog betydligt svårare att hindra viruset från att komma in på äldreboende än vad någon hade trott, säger han till Sveriges Radios Ekot..

SR - 15 apr 21 kl. 03:00

Tegnell medger övertro på åtgärder i äldreomsorg

Folkhälsomyndigheten trodde inför den andra vågen i höstas att de åtgärder som satts in i äldreomsorgen skulle minska smittspridningen och dödsfallen där. Med facit i hand blev andelen döda på äldreboenden lika stor under den andra vågen som den första. Nu medger statsepidemiolog Anders Tegnell för Ekot att åtgärderna inte hade lika stor effekt som man hoppats..

SVT - 14 apr 21 kl. 21:43

Tegnell efter danska beslutet: ”Viktigt att vaccinera så många som möjligt”

Nyttan överväger fortfarande de eventuella riskerna som Astra Zenecas vaccin kan ha. Det är Sveriges fortsatta inställning efter att Danmark tagit beslut att som försiktighetsåtgärd helt plocka bort Astra Zenecas vaccin ur sitt vaccinationsprogram. – Risknyttan är väldigt mycket på den positiva sidan, framför allt om man lägger en åldersgräns på 65 år, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i Aktuellt..

Aftonbladet - 14 apr 21 kl. 09:46

Tegnell om ökande smittan: ”Vänder om folk följer restriktionerna”

▸ Smittspridningen i Sverige fortsätter öka men trots det införs inga nya restriktioner. Hör statsepidemiolog Anders Tegnell om varför..

SvD - 09 apr 21 kl. 11:26

Tegnell: ”Borde kunna se en vändning i april”

R-talet i Sverige ligger nu under 1. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att färre kan ha testat sig under påskledigheten, men att mycket ändå tyder på att smittokurvan kan vända i april..

SR - 09 apr 21 kl. 03:00

Tegnell: "En tredje dos kan behövas"

Det kan bli aktuellt med en tredje dos vaccin för vårdpersonal under 65. Inom vård och omsorgen har 120 000 personer vaccinerats med den första dosen av två och för dem som fått Astra Zenecas vaccin och är under 65 kan vaccineringen komma att kombineras med två doser av ett annat vaccin. "Problemet kan möjligen vara att man inte får det skydd man behöver och att man då kanske behöver en tredje dos", säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

Expressen - 08 apr 21 kl. 17:28

Tegnell: ”Vi förstår inte EMA:s dubbla budskap”

Trots att de allra flesta fallen av allvarliga biverkningar efter att ha vaccinerats med Astra Zenecas vaccin drabbat yngre kvinnor, meddelade Europeiska läkemedelsverket på onsdagen att de inte hittat någon köns- och ålderkorrelation.En slutsats som Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell inte håller med om.– Vi förstår inte heller riktigt EMA:s lite dubbla budskap här, säger han på torsdagens pressträff..

Aftonbladet - 26 mar 21 kl. 00:29

Tegnell: Då kan det bli möjligt att välja vaccin

▸ Statsepidemiolog Anders Tegnell öppnar för att det kan bli möjligt att välja vaccin mot covid-19 ”framåt hösten”..

SVT - 25 mar 21 kl. 22:51

Tegnell: Inte möjligt att välja bort Astra-vaccin – men kanske i höst

De som vill välja bort Astra Zenecas vaccin men ändå vaccineras kommer att få vänta. Det säger Anders Tegnell i kvällens Aktuellt..

Aftonbladet - 03 apr 21 kl. 21:00

Anders Tegnell hade nog rätt trots kritiken

▸ ANDERS LINDBERG Vårt misslyckade ligger i att döden är så ojämlik.

Expressen - 18 timmar sedan

Pr-experten ger Anders Tegnell både kritik och beröm

Å ena sidan vissa lättnader, å andra sidan stor smittspridning. Ibland är det svårt att få ihop budskapen från Folkhälsomyndigheten.– När det är så är det svårt med acceptans och följsamhet, säger kommunikationsexperten Birger Lycken..

SvD - 21 timmar sedan

”Sverige har inget skäl att slå sig för bröstet”

Sveriges dödstal minskar – något Anders Tegnell förklarar med den svenska vaccinstrategin. Men vi är långt ifrån bäst i klassen i Västeuropa, visar statistiken. ”Vi väntar oss en ökning av Europas dödstal i spåren på ökad smitta”, säger en smittskyddschef till SvD..

Expressen - Igår: 08:43

Tegnells förklaring: Därför minskar dödstalen i Sverige

Smittspridningen i Sverige är nu den fjärde högsta i världen.Men på två månader har dödstalen sjunkit – från att vara bland de högsta till de lägsta i Europa.Väldigt mycket talar för att vaccinstrategin är orsaken, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i en intervju med Svenska Dagbladet..

SvD - Igår: 06:56

”De här höga dödstalen ska vi inte behöva uppleva igen”

På två månader gick Sverige från de högsta dödstalen i Västeuropa till några av de lägsta. Förklaringen är troligen den svenska vaccinstrategin, säger Anders Tegnell i en längre intervju med SvD..

SVT - Igår: 18:44

Tegnells försvar av munskyddsmötet: Skulle ”skapa en större trygghet” i äldreomsorgen

Just som coronapandemin drog in över äldreomsorgen så pressades personalens krav på munskydd tillbaka av både kommuner och myndigheter. Kritiken har efteråt varit hård, framför allt mot Arbetsmiljöverket vars självständighet och opartiskhet ifrågasatts av både experter och fackförbund. Men Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell försvarade processen – som enligt honom skulle skapa en större trygghet.

SvD - I förrgår: 10:52

Oro bland läkare när äldre vägrar ta Astra

På flera håll i landet vägrar patienter att ta Astra Zenecas vaccin. Trots att de allvarliga biverkningarna hos yngre inte påträffas i gruppen över 65 år, vittnar läkare om att det blivit svårare att vaccinera.– Vi har det underlaget att vi vet att alla inrapporterade fall i Europa och världen hittills, att ingen av dem har varit över 65 år, svarar Anders Tegnell till Aftonbladet..

SR - 15 apr 21 kl. 13:12

”Folkhälsomyndigheten hade inte riktigt koll”

Åtgärderna som gjorde för att hålla smittan borta från äldreboendena efter den första vågen av coronapandemin hade inte så stor effekt som Folkhälsomyndigheten hoppats. ”Vi var inte så mycket bättre som vi hade hoppats på och framför allt så var det nog betydligt svårare att hindra smittan att komma in på äldreboende än vad någon hade trott”, säger statsepidemiolog Anders Tegnell. Mats Thorslund ledamot i Coronakommissionen anser att Folkhälsomyndigheten hade bristfällig kunskap om äldreomsorgen..

Expressen - 14 apr 21 kl. 16:08

Janssens vaccin pausas i väntan på utredning

Folkhälsomyndigheten stoppar Janssens vaccin i väntan på EMA:s utredning ska bli klar. Hittills har Sverige fått 31 000 doser, men inga har distribuerats för vaccination.– Vi avvaktar nu EMA:s utredning och även information från USA, innan vi kan ta ställning till rekommendationerna i Sverige för Janssens vaccin, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i ett pressmeddelande.

SvD - 14 apr 21 kl. 08:25

Sanningen hinner alltid ikapp dig

Anders Tegnell får underkänt i både högstadiematematik och historia..

Expressen - 13 apr 21 kl. 22:41

Ny studie: Corona smittar inte via ytor

En ny studie gjord av den amerikanska folkhälsomyndigheten CDC har kommit fram till att coronaviruset inte smittar via ytor. Forskaren Ali Mirazimi tycker dock inte att vi tvättat och spritat i onödan då det skyddar oss från att bli sjuk i vinterkräksjukan eller influensan. Även Anders Tegnell tycker det ändå är viktigt att tvätta och sprita händerna för att hålla sig frisk och minimera risken att bli smittad.

SR - 13 apr 21 kl. 17:42

Moderat kritik mot Folkhälsomyndighetens kommunikation

Folkhälsomyndigheten har vid flera tillfällen under september och oktober målat upp en mer positiv bild av utvecklingen än som verkligen var fallet och beskrev smittökningen som försiktig när den i själva verket var stor. Det moderata regionrådet i Stockholm Irene Svenonius tycker att det är anmärkningsvärt och säger att det bidrog till att det var svårt att gå ut med en mer negativ bild. ”Det var ju ändå på väldigt låga nivåer.

Expressen - 13 apr 21 kl. 16:26

Svaret om publik efter bilderna från Skansen

Åtta åskådare såg AIK premiärbesegra Degerfors med 2-0 på Friends arena.Därmed var det fullsatt – samtidigt som besökare flockades till exempelvis Skansen i Stockholm.Nu väcks återigen stark kritik mot Folkhälsomyndighetens riktlinjer för publik på fotbollsmatcher.

Expressen - 13 apr 21 kl. 14:58

De såg hur smittan ökade – bestämde sig för att avvakta

I höstas ökade smittspridningen snabbt med 75 procent i Skåne.Smittskyddsläkaren Eva Melander reagerade och larmade Anders Tegnell, visar mejl som Kvällsposten har tagit del av.Tillsammans hade de ett möte där de bestämde att avvakta med åtgärder till veckan efter och ”kolla läget då”, säger Melander.

News55 - 13 apr 21 kl. 14:04

FHM överväger att stoppa Janssens vaccin

Janssens vaccin mot covid-19 kan stoppas i Sverige efter larm om misstänka biverkningar. Folkhälsomyndigheten väntas komma med besked "jättesnart". – Vi kan inte vänta, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

News55 - 13 apr 21 kl. 14:04

FHM överväger stopp av Janssens vaccin

Janssens vaccin mot covid-19 kan stoppas i Sverige efter larm om misstänka biverkningar. Folkhälsomyndigheten väntas komma med besked "jättesnart". – Vi kan inte vänta, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

SR - 13 apr 21 kl. 14:00

Just nu: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

Följ Folkhälsomyndighetens pressträff här. Hör statsepidemiolog Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten, Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen samt Svante Werger, särskild rådgivare på Myndigheten för samhällssksydd och beredskap..

Expressen - 13 apr 21 kl. 06:43

Smittan ökade i höstas – men FHM tonade ner

Folkhälsomyndigheten visade upp en mer positiv bild av höstens smittspridning än vad som verkligen var fallet, rapporterar SR Ekot.Under en vecka i september hade fallen ökat med 35 procent.– Efteråt går det alltid att säga att hade vi skrikit varg då så kanske det hade gjort skillnad, men det vet vi inte, säger statepidemiolog Anders Tegnell till radion..

SR - 13 apr 21 kl. 05:45

Smittspridningen i höstas underdrevs av FHM

I september började smittspridningen öka i Sverige efter sommarens låga nivåer, samtidigt som flera undersökningar visade att vi följde rekommendationerna allt sämre. Folkhälsomyndigheten visade upp en mer positiv bild av utvecklingen än som verkligen var fallet, något som kritiker menar kan ha bidragit till ökad smittspridning. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger till Ekot att "hade vi skrikit varg då så kanske det hade gjort skillnad, men det vet vi inte.

Aftonbladet - 12 apr 21 kl. 16:00

Någon måste bjuda unga moderater på en riktig fest

▸ ZINA AL-DEWANY MUF:s främsta fiender är sossar och Anders Tegnell.

Jönköpingsnytt - 09 apr 21 kl. 10:27

Efter Tegnells besked – vårdpersonal i Jönköping under 65 kan tvingas ta två nya doser • ”Vi är medvetna om frågan”

Statsepidemiolog Anders Tegnell har öppnat för att det kan bli aktuellt med ytterligare två doser....

SR - 08 apr 21 kl. 14:00

Just nu: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

Medverkar gör Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten. Iréne Nilsson Carlsson, folkhälsoråd, Socialstyrelsen. Svante Werger, särskild rådgivare, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap..

Världen Idag - 07 apr 21 kl. 12:00

Mejl avslöjar varför FHM var sena med coronaåtgärder

Vad var orsaken till att Sverige valde att inte vidta kraftfulla åtgärder när coronaviruset började spridas? Svaret i korthet är att Folkhälsomyndigheten (FHM) inte trodde att det skulle ge någon större effekt, skriver Expressen med hänvisning till mejlkonversationer från 2020 där Anders Tegnell deltagit..

SR - 06 apr 21 kl. 06:07

Kravet: Prioritera synskadade högre i vaccinordningen

Synskadades Riksförbund kräver bland annat bättre möjligheter för att boka tid för vaccinering och att gravt synskadade ska prioriteras i vaccinationsordningen. SKR säger att de lyssnar på kritiken och tar upp den i samtalet med regionerna. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att det inte finns några planer att ge synskadade högre prioritet i vaccinationsordningen..

Dalarnas tidningar - 01 apr 21 kl. 10:19

INSÄNDARE: Inga förbättringar!

Jimmie Åkesson (SD) uttalar sig i veckan till tidningen Expressen om Anders Tegnell på....

Regeringen - 01 apr 21 kl. 07:00

Pressträff om vaccin med Lena Hallengren

Den 1 april bjuder socialminister Lena Hallengren in till en pressträff på temat vaccin tillsammans med Marie Morell, ordförande i SKR:s sjukvårdsdelegation och Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten..

SVT - 28 mar 21 kl. 07:17

Helgstudion – söndag 28 mars

Helgstudion är tillbaka. Ställ dina frågor till Matti Sällberg och Anders Tegnell 09.35 om coronaviruset.

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 21 kl. 20:00

När Magnus Stenbock var som Anders Tegnell

Rekommendationer, restriktioner och negativa test vilar på 300-årig historia..

Sydsvenskan - 27 mar 21 kl. 20:00

När Magnus Stenbock var som Anders Tegnell

Rekommendationer, restriktioner och negativa test vilar på 300-årig historia..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.