Aktier

Sunday, 16 May, 21:22

Nyheter om Aktier

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - I förrgår: 20:00

Antal aktier i Nexstim Abp efter första momentet i processen för att minska antalet aktier

Företagsmeddelande, Helsingfors, 14.5.2021 kl.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Insiders som handlat med aktier i veckan

Modeföretaget H&M:s vd Helena Helmersson köpte på måndagen den 10 maj 5.700 B-Aktier i bolaget för sammanlagt cirka 1,2 miljoner kr. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

ETF-marknaden - Igår: 19:00

ARK och deras innehav i Apple

Cathie Woods ARK Invest äger en del Apple-Aktier, men inte mycket. Här är vad VD tycker om Cupertino-företagets Aktier, och när hon kan tänkas öka sitt innehav i Apple. En av de skarpast lysande investeringsförvaltarna under de senaste 12 till 18 månaderna har varit ARK Invests VD och CIO Cathie Wood.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Söndagsenkät: Hur är ditt kapital fördelat?

Dags för en söndagsenkät, där vi tittar på hur ditt kapital är fördelat i bostad, Aktier, ränta och alternativa investeringar. Svara nedan.Kapital Som vanligt kan jag inte se vem du är eller ens var du sitter, utan endast dina svar samt en tidsstämpel.

ETF-marknaden - Igår: 19:28

Sigmastocks får tillstånd av Finansinspektionen

Sigmastocks får tillstånd av Finansinspektionen. Bolaget lanserar samtidigt en robotrådgivningstjänst där kundernas kapital investeras direkt i Aktier istället för fonder som många konkurrerande plattformar använder sig av. Bolaget startades 2014 av dåvarande chalmersstudenterna Mai Thai och Nanna Stranne.

ETF-marknaden - 2 timmar sedan

Sex saker att veta om Leverage Shares single stock ETP:er

Leverage Shares korta och levererade single stock ETP:er kan vara utmanande för vissa investerare som letar efter nya innovativa produkter att lägga till i sin portfölj. I denna sexdelade utbildningsserie beskriver vi tanken bakom Leverage Shares single stock ETP:er, deras konstruktion, funktioner och deras fördelar för investerare samt jämfört med andra liknande produkter. Under denna utbildningsserie hittills har vi sammanfattat fördelarna, konstruktionen och spårningen av Leverage Shares Single-Stock ETP som ger de smarta investerarna många olika möjligheter att förbättra sin portföljavkastning.

Cornucopia - I förrgår: 12:38

Likviderat mina enskilda aktiepositioner

På den rätt fina börsuppgången idag har jag avvecklat alla mina enskilda aktiepositioner. Aktiefonder finns fortfarande kvar, men jag sitter inte längre med några direktägda Aktier i börsnoterade bolag. Aktuell fördelning på det berörda ISK-kontotDetta betyder i sin tur att aktiemarknaden kommer ta fart igen framöver, men det gör ju inget eftersom det mesta ändå ligger via fonder och Lysa.

ETF-marknaden - 3 timmar sedan

Hur man investerar i cannabisaktier

Investeringar i cannabis har fått stor uppmärksamhet i år mellan legaliseringsinsatser i olika länder och att fånga uppmärksamheten hos Reddit-användare på WallStreetBets-forumet. Hur investerar man då i cannabisAktier? Investeringar i cannabis har fått mycket dragkraft hittills i år.

ETF-marknaden - 11 timmar sedan

IPRP ETF ger exponering mot 56 europeiska fastighetsbolag

iShares European Property Yield UCITS ETF EUR Dist, eller IPRP ETF som kortnamnet denna börshandlade fond handlas ger en exponering mot den europeiska fastighetsmarknaden. Är en utdelande fond, som lämnar utdelning varje kvartal. Historiskt har den årliga direktavkastningen legat över tre procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:22

Hernhag: Fem tillväxtaktier på tio år

Per: Hej Marcus! Fem tillväxtAktier på tio års sikt?
Marcus: Hej, här kommer fem tips på tillväxtbolag då.

ETF-marknaden - I förrgår: 10:00

DBX9 ETF, en Xtrackers som ger exponering mot den kinesiska aktiemarknaden

Xtrackers FTSE China 50 UCITS ETF (DBX9 ETF) är en börshandlad fond som ger exponering mot den kinesiska aktiemarknaden. Denna börshandlade fond handlas på på Xetra, men det skall noteras att handeln sker i USD. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,60 procent.

ETF-marknaden - 13 maj 21 kl. 17:13

Warren Buffet satsar på 5G

Covid-19 har normaliserat WFH, arbete hemifrån, vilket framhäver behovet av förbättrad anslutning, online-säkerhet och datadelningslösningar. Detta ensamma kan peka på den säkra framtiden för 5G för dess bidrag till det tekniska landskapet. Ändå sträcker sig potentialen inom 5G-utbyggnaden och konsekvenserna av dess supersnabba hastigheter, låg latens och större funktionalitet långt bortom fjärrlösningar.

ETF-marknaden - Igår: 17:36

Visste du att du kan handla amerikanska ETFer hos eToro?

eToro är en multi asset broker, och det går att handla amerikanska ETFer i form av CFDer genom detta företag. Precis som många andra framgångsrika CFD-mäklare har eToro sitt ursprung i Israel, men i dag har företaget även kontor på Cypern, Storbritannien, USA och Australien. I dag har företaget mer än 13 miljoner kunder från 140 olika länder.

ETF-marknaden - Igår: 15:15

SPY5 ETF en europeisk fond som följer S&P 500

SPDR® S&P® 500 UCITS ETF (Dist) (SPY5 ETF) är en europeisk fond som följer S&P 500. Denna ETF är ett gott alternativ till världens största ETF, SPY ETF. Det finns emellertid en del skillnader mellan denna börshandlade fond och den amerikanska varianten.

Cornucopia - Igår: 12:22

Volvo Cars överväger börsnotering - men inte slutet för Kina-Volvo

Kina-Volvo meddelade i veckan att man utreder en börsnotering på Stockholmsbörsen senare i år. Det innebär dock inte att decenniet som Volvo Cars varit Kina-Volvo upphör, eftersom Geely ska förbli storägare i bolaget även efter börsnotering.En Volvo-bil.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

DIA ETF för den som vill satsa på Dow Jones

SPDR Dow Jones Industrial Average ETF Trust (NYSEArca: DIA ETF) är en börshandlad fond som replikerar utvecklingen av Dow Jones Industrial Average. Denna ETF har 30 olika innehav, precis som sitt underliggande index. Den har en förvaltningskostnad på 0,16 procent per år.

Realtid - Igår: 09:08

Sigmastocks får ok av FI – investerar direkt i aktier

Sigmastocks får tillstånd av Finansinspektionen och lanserar samtidigt en robotrådgivningstjänst där kundernas kapital investeras direkt i Aktier istället för fonder..

PrivataAffärer - I förrgår: 15:15

Veckans mest blankade aktier

Det enda nya namnet på veckans lista är ALM Equity Pref där dock ingen blankningsökning har ägt rum, utan bolaget kommer med på grund av minskad blankning i Mycronic som tidigare innehade 14:e platsen. Blankningarna i Ica och G5 Entertainment har under veckan utökats medan blankningspositionerna i Scandic Hotels och Electrolux har minskats. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,5 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som numera rapporteras in löpande till Finansinspektionen och som publiceras här.

GlobeNewswire - 12 maj 21 kl. 13:28

Karolinska Developments portföljbolag OssDsign tillförs SEK 270 miljoner genom en övertecknad företrädesemission med utnyttjat övertilldelningsoptionsprogram

STOCKHOLM, SVERIGE 12 maj 2021. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att bolagets portföljbolag OssDsign AB genomfört en framgångsrik nyemission av Aktier med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare om SEK 240 miljoner. Teckningsgraden uppgick till 185% varför OssDsigns styrelse beslutade att genomföra en riktad nyemission av Aktier utan företrädesrätt för befintliga ägare genom en övertilldelningsoption som tillför bolaget ytterligare SEK 30 miljoner.

SVT - 3 timmar sedan

Den stora flocken kan dölja rötägg

Rekordmånga bolag noterades på Stockholmsbörsen under det första kvartalet. Samtidigt varnar experter för att den starka tillströmningen av bolag kan dölja övervärderade bolag. Investerare och privatpersoner som köper Aktier bör därför agera försiktigt..

ETF-marknaden - 5 timmar sedan

Opti – Få ett bättre sparande

Med appen Opti är det enkelt att få ett bättre sparande. Oavsett om du ska spara 200 kr i månaden eller investera 200 000 kr så ser Opti till att du får det bästa för just dig. Det är på riktigt enkelt att komma igång, och sedan rullar allt på av sig självt.

ETF-marknaden - Igår: 13:15

ETFer nu större än indexfonder

Obligations-ETF:er och börshandlade råvaror för kryptovaluta har blivit mycket populära under det senaste året. ETFer nu större än indexfonder. Den kombinerade andelen kontanter som investerats i ETF antas ha förmörkat pengarna i mer etablerade indexfonder som följer större index.

NT - I förrgår: 19:51

Dennis Boman Förvaltning AB - nytt företag startar i Norrköping

Bolagets egen beskrivning av verksamheten anges vara: "Bolaget ska äga och förvalta Aktier och andelar i andra företag.".

Realtid - I förrgår: 13:28

25 miljoner i FI-böter för Unwrap Finance Nordic 

Unwrap Finance Nordic ska betala en särskild avgift på 25 miljoner kronor för underlåtenhet att anmäla till Finansinspektionen att bolagets korta nettoposition i Aktier i ArcAroma vid 57 tillfällen uppnått eller sjunkit under relevanta tröskelvärden för anmälan..

GlobeNewswire - I förrgår: 11:00

Kommuniké från Stockwiks årsstämma 2021

Stockwik Förvaltning AB (publ) har idag hållit årsstämma. Årsstämman beslutade i enlighet med samtliga förslag som styrelsen och valberedningen lagt fram.
Årsstämman fastställde resultat- och balansräkning för moderbolaget respektive koncernen och beviljade ansvarsfrihet för styrelseledamöter och verkställande direktör

Årsstämman beslutade att bolagets resultat ska balanseras i ny räkning och att ingen vinstutdelning ska ske

Årsstämman beslutade om omval av styrelseledamöterna Rune Rinnan, Oskar Lindström, Olof Nordberg och Mathias Wiesel samt omval av Rune Rinnan till styrelseordförande

Årsstämman beslutade att fastställa arvoden åt styrelsen i enlighet med valberedningens förslag

Årsstämman beslutade om o

GlobeNewswire - I förrgår: 08:00

Stockwik publicerar delårsrapport 1 januari - 31 mars 2021

TRE MÅNADER - TRE FÖRVÄRV
Starten på år 2021 har minst sagt varit händelserik! Stockwik har genomfört tre förvärv under årets tre första månader; Kolarviks Sten & Trädgård, SOCAB Swedish Office Consulting och Swärds Däckservice. Utöver detta har vi genomfört en utökning av obligationen.

SR - 13 maj 21 kl. 16:06

Häcken vinner svenska cupen

Häcken tar hem Svenska cupen efter att ha besegrat Eskilstuna med 3–0 i finalen i Göteborg. Efter en händelselös första halvlek tog Häcken helt över spelet i den andra, något som sedan visade sig i målprotokollet. Stina Blackstenius stärkte sina OS-Aktier genom att sätta 3–0: ”Välförtjänt, hon har kämpat och visar att hon hör hemma på landslagsnivå” säger radiosportens expert Daniella Chamoun..

ETF-marknaden - 13 maj 21 kl. 10:15

IMEU ETF, Europeiska bolag i 18 valutor

IMEU, eller iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Dist) som är dess fullständiga namn, handlas på Xetra i Tyskland. Denna ETF har en förvaltningskostnad på 0,12 procent. Under förra året såg vi en kvartalsvis utdelning.

ETF-marknaden - 12 maj 21 kl. 19:45

Hur man investerar som Cathie Wood, men utan att köpa Ark ETF

Cathie Woods Ark-fonder skapar ungefär lika mycket frustration i Europa som de är hypede. Från störande innovation till autonom teknik kan berättelserna bakom dessa börshandlade fonder vara lika spännande som några av deras fantastiska avkastning. Det går emellertid att investerar som Cathie Wood utan att köpa Ark ETF.

NT - 12 maj 21 kl. 17:51

Nytt företag startar i Norrköping : Sonnie Sundin Bonifacio AB

Enligt företaget själva kommer deras verksamhet bestå i att "äga och förvalta Aktier i onoterade och noterade bolag samt andra värdepapper och därmed förenlig verksamhet.".

ETF-marknaden - 12 maj 21 kl. 15:34

Savelend godkända för listning på First North

Savelend Group har fått villkorat godkännande för att notera sina Aktier på handelsplattformen Nasdaq First North. I samband med detta gör Savelend en nyemission på 47,4 miljoner kronor. Teckningskursen i erbjudandet på 7:50 kronor per aktie värderar bolaget till 285 miljoner kronor före kapitaltillskottet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.