Aktien

Monday, 19 April, 07:56

Nyheter om Aktien

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - I förrgår: 08:33

Aktierna som inte längre är köpvärda

Danske Bank inleder bevakning av medicinteknikbolaget Arjo och sätter den initiala rekommendationen till köp. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 79 kronor.

PrivataAffärer - 15 apr 21 kl. 08:55

Här är torsdagens färska köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Trelleborg till 250 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

ETF-marknaden - 13 timmar sedan

Del 2: Korta och leveraged ETP:er förklarade

Leverage Shares korta och levererade ETP:er med en underliggande aktie kan vara utmanande för vissa investerare som letar efter nya innovativa produkter att lägga till i sin portfölj. I denna sexdelade utbildningsserie beskriver Leverage Shares tanken bakom sina produkter, deras konstruktion, funktioner och deras fördelar för investerare samt jämfört med andra liknande produkter. Detta är den andra delen av sex i bolagets utbildningsserie där bolagets korta och leveraged ETP:er förklaras närmare.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:06

Hernhag: Fem nordiska utdelningsfavoriter

Micke: Hej Marcus! Jag undrar om du kan lista 5 favoriter bland nordiska utdelningsaktier (ej svenska). Gärna om de finns inom branscher med tillväxtpotential på lite längre sikt.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Börsveckan: Tre köpvärda bolag inom matsektorn

Salmar har en historiskt hög lönsamhet och hög grad av innovation. Värderingen är förvisso hög men det är välförtjänt, skriver Börsveckan som sätter köpråd och pekar bland annat på direktavkastningen och ”intressanta utsikter” för havsfarmar. Mowi hade ett besvärligt fjolår, med sjunkande intäkter och halverat resultat.

GlobeNewswire - 15 apr 21 kl. 19:20

Sinch AB (publ): Kallelse till årsstämma i Sinch AB (publ)

Aktieägarna i Sinch AB (publ) (”Sinch” eller ”Bolaget”) kallas härmed till årsstämma tisdagen den 18 maj 2021. I syfte att motverka spridningen av coronaviruset (COVID-19) har styrelsen beslutat att årsstämman ska genomföras utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående och att aktieägarna före stämman ska ha möjlighet att utöva sin rösträtt per post. Aktieägarna kommer att ha möjlighet att inför årsstämman ställa frågor skriftligen.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

AFV: Footway köpvärd trots kursrusning

”Trots en kursuppgång på 45 procent sedan vårt köpråd i december är Aktien alltjämt klart billigare än andra e-handlare, mätt per försäljningskrona. Delvis är det befogat givet den obefintliga lönsamheten. Jämfört med 2020 tror vi dock lönsamheten kommer stärkas och kanske räcker det för att värderingen ska röra sig i rätt riktning?

ETF-marknaden - 12 timmar sedan

Aktiva ETFer köper aktier i Coinbase

Kryptobörsoperatören Coinbase (NASDAQ: COIN) började handlas, men Bitcoinbörsen finns redan i flera börshandlade fonder. Aktivt förvaltade ETFer kan göra detta, men de indexbaserade fonderna fortfarande väntar på att köpa aktier i Coinbase. Det tidigaste som kommer att hända för de flesta passiva fonder är nästa vecka.

ETF-marknaden - Igår: 18:34

Småpengars betydelse för råvarumarknaden

Småpengar har betydelse, och speciellt på råvarumarknaden. Det har förekommit diskussioner om att den amerikanska pennyn skall tas bort, något som kan komma att få negativa effekter för gruvindustrin. Dagens penny är gjord av kopparpläterad zink.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:59

Jefferies: Risk för marginalpress i Essity

Samtidigt sänks riktkursen till 285 kronor (320), vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare på fredagsmorgonen rapporterat. ”Analyser om förhållandet mellan massa, försäljningspriser och marginaler visar på att inflationen (prisökningen) inte kommer kunna återtas fullt ut, trots införda prishöjningar inom Tissue”, skriver Jefferies. Banken spår fortsättningsvis ”dramatisk” prisökning för massapriser härstammande från långfibrig barrved (softwood) samt kortfibriga lövträd (hardwood).

PrivataAffärer - I förrgår: 09:51

DNB: Därför slopar vi köprekommendationen

Riktkursen höjs dock till 1.500 kronor (1.200).

PrivataAffärer - 16 apr 21 kl. 06:41

Omvänd vinstvarning lyfter portföljen

E-handlaren Boozt är en pandemivinnare som fortsatt går mycket starkt vilket sätter avtryck i portföljen. Bolaget gjorde en omvänd vinstvarning tidigare i veckan och flaggade för en omsättningstillväxt på 47-49 procent under det första kvartalet samt en justerad rörelsemarginal på omkring 6 procent. Tillväxten kan jämföras med en tillväxt på 36 procent i det fjärde kvartalet och 26 procent kvartalet dessförinnan.

PrivataAffärer - 16 apr 21 kl. 04:00

Danske Bank: Därför är Stockholmsbörsen bäst i världen

Danske Banks båda experter Maria Landeborn, senior strateg, och Ludvig Rosenstam Åhman, investeringsspecialist, diskuterar i senaste Nextconomy-podden varför Stockholmsbörsen är bäst i världen just nu. Det beror till del på att den är rätt positionerad, menar de båda. – Här finns rätt typ av bolag.

PrivataAffärer - 15 apr 21 kl. 12:53

SEB höjer Trelleborgs riktkurs

För det första kvartalet i år spår SEB en organisk tillväxt om 2 procent för Trelleborg på koncernnivå jämfört med föregående kvartal där utfallet var -3 procent. Banken väntar sig bland annat att det ”marginalhöga” affärsområdet Sealing Solutions återgår till expansion under första kvartalet, från att föregående kvartal ha haft en negativ organisk försäljningsutveckling om 4 procent. Trelleborg har sedan tidigare meddelat om att rapporteringssegmentet Verksamheter under utveckling upphör.

ETF-marknaden - 15 apr 21 kl. 11:49

Ark Invest säljer Tesla

Cathie Woods fondbolag Ark Invest sålde under onsdagen aktier i Tesla. Att Ark Invest säljer Tesla fick många att höja på ögonbrynen eftersom Ark Invest har den den högsta riktkursen på Tesla bland de etablerade finanshusen. Cathies utförsäljningar skedde till ett belopp om 178 miljoner dollar.

PrivataAffärer - 15 apr 21 kl. 10:00

Cellink lyfter efter höjd riktkurs

Carnegie väntar sig att den förestående rapporten visar att bolaget fått en bra start på året med fortsatt stark organisk tillväxt, enligt kommentaren i morgonbrevet. Investmentbanken väntar sig att Cellink kommer att växa organiskt med 75 procent under 2021, främst tack vare försäljningen av produkterna Idot och Cytena. Carnegie har vidare lagt in Mattek i estimaten.

PrivataAffärer - 15 apr 21 kl. 09:23

Rekordkvartal för hedgefonder

Hedgefonderna kan konstateras ha navigerat väl igenom de nätforumsinitierade attackköpen mot den högt blankade Gamestop-Aktien och den så kallade ”short squeeze” som vållade vissa enskilda branschaktörer stora förluster. Den genomsnittliga avkastningen bland hedgefonderna landade på 4,8 procent, den högsta för ett första kvartal sedan 2006, enligt finansdataföretaget Eurekahedge. Konkurrenten HFR har dock kommit fram till siffran 6,1 procent – vilket summerar den starkaste årsinledningen sedan år 2000.

Sydsvenskan - 15 apr 21 kl. 04:27

Svängig start för Coinbase

Historia skrevs när kryptohandelsbolaget Coinbase noterades på Nasdaqbörsen. Första handelsdagen blev en bergochdalbana. Coinbase började handlas för 381 dollar, betydligt högre än det referenspris på 250 dollar som Nasdaq hade satt.

News55 - 15 apr 21 kl. 04:27

Svängig start för Coinbase

Historia skrevs när kryptohandelsbolaget Coinbase noterades på Nasdaqbörsen. Första handelsdagen blev en bergochdalbana. Coinbase började handlas för 381 dollar, betydligt högre än det referenspris på 250 dollar som Nasdaq hade satt.

SR - 14 apr 21 kl. 21:18

Efter börsnoteringen – Coinbase rusar på Nasdaq

Aktien för USA:s största handelsplats för kryptovalutor, företaget Coinbase, rusar nu på Nasdaqbörsen, där den noterades i dag. Förhandsvärdet var satt till 250 dollar per aktie, men den började handlas på 381 dollar, alltså drygt 50 procent mer. Coinbase uppges ha omkring 56 miljoner användare globalt..

PrivataAffärer - 14 apr 21 kl. 19:39

Nu har Coinbase debuterat på Wall Street

Läs också: Coinbase största IPO:n sedan Facebook Som mest handlades Aktien för 420 dollar i den inledande handeln men kursen föll senare tillbaka ner mot öppningskursen igen.   Eftersom det handlar om en direktnotering där inga nya aktier getts ut så fanns ingen teckningskurs att jämföra med. Men Nasdaq satt ett referenspris på 250 dollar inför noteringen.

PrivataAffärer - 14 apr 21 kl. 19:39

Coinbase rusade i premiären

Läs också: Coinbase största IPO:n sedan Facebook Som mest handlades Aktien för 420 dollar i den inledande handeln. Det motsvarar ett marknadsvärde för bolaget på över 100 miljarder dollar.  Eftersom det handlar om en direktnotering där inga nya aktier getts ut så fanns ingen teckningskurs att jämföra med.

GöteborgsPosten - 14 apr 21 kl. 16:16

Nöjeskoncernen rasar på börsen

Aktien i nöjeskoncernen Moment Group, som bland annat driver Oscarsteatern och Lisebergsteatern, rasar på börsen..

UNT - 14 apr 21 kl. 16:16

Nöjeskoncernen rasar på börsen

Aktien i nöjeskoncernen Moment Group, som bland annat driver Oscarsteatern och Lisebergsteatern, rasar på börsen. Kurskollapsen har raderat ut två tredjedelar av börsvärdet på några timmar..

UNT - 14 apr 21 kl. 16:16

Nöjeskoncernen rasar på börsen

Aktien i nöjeskoncernen Moment Group, som bland annat driver Oscarsteatern och Lisebergsteatern, rasar på börsen. Kurskollapsen har raderat ut två tredjedelar av börsvärdet på några timmar..

Corren - 14 apr 21 kl. 16:16

Nöjeskoncernen rasar på börsen

Aktien i nöjeskoncernen Moment Group, som bland annat driver Oscarsteatern och Lisebergsteatern, rasar på börsen. Kurskollapsen har raderat ut två tredjedelar av börsvärdet på några timmar..

Vimmerby Tidning - 14 apr 21 kl. 16:16

Nöjeskoncernen rasar på börsen

Aktien i nöjeskoncernen Moment Group, som bland annat driver Oscarsteatern och Lisebergsteatern, rasar på börsen. Kurskollapsen har raderat ut två tredjedelar av börsvärdet på några timmar..

NT - 14 apr 21 kl. 16:16

Nöjeskoncernen rasar på börsen

Aktien i nöjeskoncernen Moment Group, som bland annat driver Oscarsteatern och Lisebergsteatern, rasar på börsen. Kurskollapsen har raderat ut två tredjedelar av börsvärdet på några timmar..

News55 - 14 apr 21 kl. 16:16

Nöjeskoncernen rasar på börsen

Aktien i nöjeskoncernen Moment Group, som bland annat driver Oscarsteatern och Lisebergsteatern, rasar på börsen. Kurskollapsen har raderat ut två tredjedelar av börsvärdet på några timmar. Men det är ingen ko på isen, enligt Moment Groups tillförordnad….

SvD - 14 apr 21 kl. 16:17

Nöjeskoncernen rasar på börsen

Aktien i nöjeskoncernen Moment Group, som bland annat driver Oscarsteatern och Lisebergsteatern, rasar på börsen.Kurskollapsen har raderat ut två tredjedelar av börsvärdet på några timmar..

PrivataAffärer - 14 apr 21 kl. 13:15

Coinbase största IPO:n sedan Facebook

Ungefär 85 procent av de 130 bolag som gick till börsen i USA ifjol var olönsamma, enligt Bloomberg. I det avseendet skiljer sig Coinbase från de övriga. Bolaget som redan tjänar pengar gick från förlust till vinst på cirka 322 miljoner dollar under 2020.

PrivataAffärer - 14 apr 21 kl. 11:40

SHB: Ta hem en del av vinsten i Ericsson

Nöjesturen väntas tappa fart under det kommande året, som är ett investeringsår för bolaget, menar Handelsbanken. Eftersom en av de främsta positiva utlösande faktorerna för Aktien, återhämtningen inom Digital Services, inte väntas före andra halvåret 2021 tror Handelsbanken att den 50-procentiga kursuppgången i Ericsson de senaste tolv månaderna utgör ett tillfälle att säkra vissa vinster och samtidigt behålla en viss andel aktier för vidare resa mot bankens nya högre riktkurs. För det första kvartalet ser Handelsbanken en risk för negativa valutakurseffekter och räknar med en rejäl valutamotvind i försäljningen.

PrivataAffärer - 14 apr 21 kl. 10:00

Blecher: Varför flyger inte kycklingen?

I Carnegie Spinn-Off:s senaste månadsrapport skriver Blecher att argumenten för kyckling är välkända: ”Det är nyttigt, enkelt, billigt och betydligt bättre än nötkött, lamm och gris för miljön. Faktum är att det är i nivå med odlad fisk när det gäller klimatavtryck”, skriver han. Men jämfört med de norska laxbolagen har Scandi Standard en klart lägre värdering.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.