året

Friday, 16 April, 18:40

Nyheter om året

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 10 timmar sedan

Kallelse till årsstämma i Eolus Vind AB (publ)

Hässleholm den 16 april 2021
Aktieägarna i Eolus Vind AB (publ) kallas härmed till årsstämma den 19 maj 2021. Styrelsen har beslutat att årsstämman ska hållas enbart genom poströstning med stöd av de tillfälliga lagregler som gäller under år 2021. Detta innebär att årsstämman kommer att genomföras utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående.

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Avgörande förhöret har hållits i förtalsutredningen

Esbjörn Bolins tidigare ombud förhördes under fredagen i förtalsutredningen som berör KD-ledaren Ebba Busch.Förhöret betyder att polisutredningen går in i ett avgörande skede.Nästa vecka väntas besked om fallet läggs ned eller om KD-ledaren ska delges misstanke om grovt förtal.

UNT - 6 timmar sedan

Miljardsatsning kan säkra fyrspåret: ”Väldigt glada”

Under fredagen presenterade regeringen en proposition som kan innebära tillräckligt med pengar till fyrspåret mellan Stockholm och Uppsala. "Det är överraskande mycket pengar" säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S)..

UNT - 6 timmar sedan

Miljardsatsning kan säkra fyrspåret: ”Väldigt glada”

Under fredagen presenterade regeringen en proposition som kan innebära tillräckligt med pengar till fyrspåret mellan Stockholm och Uppsala. "Det är överraskande mycket pengar" säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S)..

UNT - 6 timmar sedan

Miljardsatsning kan säkra fyrspåret: ”Väldigt glada”

Under fredagen presenterade regeringen en proposition som kan innebära tillräckligt med pengar till fyrspåret mellan Stockholm och Uppsala. "Det är överraskande mycket pengar" säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S)..

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hernhag: Fem nordiska utdelningsfavoriter

Micke: Hej Marcus! Jag undrar om du kan lista 5 favoriter bland nordiska utdelningsaktier (ej svenska). Gärna om de finns inom branscher med tillväxtpotential på lite längre sikt.

Vimmerby Tidning - 2 timmar sedan

Ännu ett Grand Prix inställt: "Extremt besvikna"

Det börjar mer och mer se ut som det gjorde förra året. Nu har ännu ett Speedway-Grand Prix ställts in. "Vi är extremt besvikna över att behöva ställa in Storbritanniens FIM Speedway Grand Prix 2021", skriver arrangören i ett pressmeddelande..

IDG - 2 timmar sedan

E-sportåret 2021 – här är händelserna att se fram emot


2020 förstördes till stora delar av covid-19-pandemin, men världens e-sportare vädrar morgonluft under 2021. Här är några av de viktigaste tävlingarna vi (kanske) kan se fram emot i år..

News55 - 2 timmar sedan

Tysk optimism om coronaplan

En tysk domstolsgranskning kan skjuta EU:s stora coronastöd i sank. Men finansminister Olaf Scholz är inte orolig. EU-kommissionen gör sig redo att börja låna upp till 1,5 biljoner kronor om året fram till 2026 för att fördela till de coronadrabbade med….

GT - 2 timmar sedan

Gulldén: ”Jag har inte ångrat något än”

Isabelle Gulldén, 31, valde att sluta i landslaget i december förra året. I dag känner hon själv inte av någon saknad än – och nu är hennes största fokus på det franska klubblaget Brest.– Det känns helt rätt fortfarande, jag har inte ångrat något än, berättar Gulldén i en intervju med SVT Sport..

Corren - 3 timmar sedan

Spetsmuseet öppnar upp trädgårdsutställningen i år

Förra året låg det mesta av Spetsmuseets verksamhet nere, men i år kommer viss verksamhet vara igång. Trädgårdsutställningen öppnar i sommar..

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Carnegie sänker Thule till sälj

”Vi menar att Thule är ett fantastiskt och unikt företag. Eftersom värderingen är rik jämfört med både sektorkollegor och den egna historiska värderingen har sänkt vår rekommendation till sälj (behåll) eftersom det kan komma bättre tillfällen att gå in i framtiden när tillväxten bromasar in”, skriver Carnegie i analysen. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare på fredagen rapporterat om rekommendationssänkningen.

Expressen - 5 timmar sedan

Drottningens glädje – trots inställt firande

I Danmark hurrar man för sin drottning under fredagen. Men mer än så blir det inte. För andra året i följd ställs allt firande in.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Jefferies: Risk för marginalpress i Essity

Samtidigt sänks riktkursen till 285 kronor (320), vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare på fredagsmorgonen rapporterat. ”Analyser om förhållandet mellan massa, försäljningspriser och marginaler visar på att inflationen (prisökningen) inte kommer kunna återtas fullt ut, trots införda prishöjningar inom Tissue”, skriver Jefferies. Banken spår fortsättningsvis ”dramatisk” prisökning för massapriser härstammande från långfibrig barrved (softwood) samt kortfibriga lövträd (hardwood).

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Mediemogul får fängelse för demokratiprotest

Mediemogulen Jimmy Lai döms till tolv månaders fängelse för delaktighet i en av Hongkongs största demokratiprotester hittills. 73-åringen sitter redan frihetsberövad under den kontroversiella säkerhetslag som Peking införde i Hongkong förra året..

News55 - 7 timmar sedan

Mediemogul får fängelse för demokratiprotest

Mediemogulen Jimmy Lai döms till tolv månaders fängelse för delaktighet i en av Hongkongs största demokratiprotester hittills. 73-åringen sitter redan frihetsberövad under den kontroversiella säkerhetslag som Peking införde i Hongkong förra året. Föruto….

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Lindberg: Lönsam matematik i köpmaskinerna

Det här är business as usual för flera förvärvsstjärnor, även om klimatet nu är extra gynnsamt. Indutrade har sedan noteringen 2005 matat på med köp av relativt små och för allmänheten anonyma teknikföretag. Det har gett en hälsosam årstillväxt på i snitt 12 procent per år, lite i skymundan av börsens affischnamn.

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Majblomman säljs digitalt - tappade stora pengar i fjol

Även i år kommer Majblomman att säljas digitalt mellan 15 april och 2 maj. Förra året innebar digitalförsäljningen rejält minskade intäkter och inga barn på stan med gröna väskor och pinnålar..

SvD - 8 timmar sedan

Hur länge kommer rent vatten i kranen?

Vi står inför en ökad risk för vattenbrist, skyfall och översvämningar. Ändå saknar Sveriges en övergripande strategi i vattenfrågor. Kritiken kommer från forskare som nu tittat närmare på Sveriges vattenförsörjning.

NT - 9 timmar sedan

Ny restaurang när företaget expanderar

Före sommaren hoppas han öppna sin andra restaurang under pandemiåret. Det blir en våffelstuga med glass i Söderköping vid sidan av Göta kanal..

Västerbottens Folkblad - 9 timmar sedan

Berusad tonåring misshandlad vid bilträff på Avion

Ett bråk mellan tonåringar vid en bilträff på Avions parkering i mitten av augusti förra året har fått sitt rättsliga efterspel. En 18-åring döms för misshandel och 50 timmars samhällstjänst av Umeå tingsrätt..

Corren - 9 timmar sedan

Naturguiden ger fler tips på besöksmål

Förra året blev det trångt när alla utflyktade i den östgötska naturen i stället för att resa till Grekland och Spanien. Hur ska man göra för att undvika skogsträngsel?.

News55 - 10 timmar sedan

Brakförlust för tivolikoncern

En miljard i tappade intäkter och en brakförlust på 270 miljoner kronor. Det blev som väntat ingen munter läsning av nöjeskoncernen Parks and Resorts bokslut för 2020. Under fjolåret hade ägaren av Gröna Lund, Furuvik, Kolmården och Skara sommarland tot….

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Brakförlust för tivolikoncern

En miljard i tappade intäkter och en brakförlust på 270 miljoner kronor. Det blev som väntat ingen munter läsning av nöjeskoncernen Parks and Resorts bokslut för 2020. Under fjolåret hade ägaren av Gröna Lund, Furuvik, Kolmården och Skara sommarland tot.

SR - 11 timmar sedan

Kinas ekonomi växer med över 18 procent

Kinas ekonomi verkar ha återhämtat sig rejält efter coronapandemin. Under årets första kvartal steg Kinas BNP med 18,3 procent på årsbasis. Det är den största ökningen sedan mätningarna började för nästan 30 år sedan.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Kina: Något lägre tillväxt än väntat

Enligt Trading Economics konsensprognos väntades BNP ha ökat 1,5 procent jämfört med föregående kvartal och ha ökat med 19,0 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Under det fjärde kvartalet ökade BNP med 3,2 procent från föregående kvartal och ökade med 6,5 procent jämfört med samma kvartal året före. Den nationella statistikbyrån, NBS, noterade i ett uttalande att BNP ökade med 10,3 procent under första kvartalet jämfört med första kvartalet 2019.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Omvänd vinstvarning lyfter portföljen

E-handlaren Boozt är en pandemivinnare som fortsatt går mycket starkt vilket sätter avtryck i portföljen. Bolaget gjorde en omvänd vinstvarning tidigare i veckan och flaggade för en omsättningstillväxt på 47-49 procent under det första kvartalet samt en justerad rörelsemarginal på omkring 6 procent. Tillväxten kan jämföras med en tillväxt på 36 procent i det fjärde kvartalet och 26 procent kvartalet dessförinnan.

Dalarnas tidningar - 12 timmar sedan

Efter inställda cupen –ungdomslag fick inte tillbaka hela avgiften

Förra året förlorade varje lag som anmälde sig till Dalecarlia cup 1 000 kronor i så kallad....

Expressen - 12 timmar sedan

”Jag har aldrig tvingats gå på så många rejv”

Det senaste året har gjort en del medvetna om sin dödlighet, andra tvärsäkra på sin odödlighet.Essy Klingberg går på krogen och bedriver empiriska studier av ungas uteliv under pandemin. .

Dalarnas tidningar - 12 timmar sedan

Max Eskilsson: Efter ordförandens protestavhopp – hur mår L i Borlänge inför valåret?

Ordföranden för L i Borlänge – Björn Blomqvist – lämnar. "Det landar i mina personliga....

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Svårt göra Kinas bitcoinboom grön

Den elslukande bitcoin-industrin får en allt större miljöpåverkan i Kina. Utan ingripanden kan branschen bli ett hinder på vägen mot landets klimatmål, enligt en ny rapport. Bitcoins värde har ökat kraftigt under det senaste året.

News55 - 13 timmar sedan

Svårt göra Kinas bitcoinboom grön

Den elslukande bitcoin-industrin får en allt större miljöpåverkan i Kina. Utan ingripanden kan branschen bli ett hinder på vägen mot landets klimatmål, enligt en ny rapport. Bitcoins värde har ökat kraftigt under det senaste året.

UNT - 13 timmar sedan

Fyrdubbelt fler i vården sjuka av jobbet

Under fjolåret ökade antalet arbetssjukdomar lavinartat. Kvinnor drabbades hårdare än män och värst drabbades vård- och omsorgssektorn. Både Akademiska sjukhuset och Enköpings lasarett såg en dramatisk ökning i pandemins spår..

UNT - 13 timmar sedan

Fyrdubbelt fler i vården sjuka av jobbet

Under fjolåret ökade antalet arbetssjukdomar lavinartat. Kvinnor drabbades hårdare än män och värst drabbades vård- och omsorgssektorn. Både Akademiska sjukhuset och Enköpings lasarett såg en dramatisk ökning i pandemins spår..

SVT - 15 timmar sedan

Derek Chauvin vittar inte – åberopar femte tillägget

Expolisen Derk Chauvin kommer inte att vittna vid George Floyd-rättegången, rapporterar amerikanska medier. Chauvin står åtalad för att ha orsakat George Floyds död vid ett polisingripande förra året, den händelse som gjorde att Black Lives Matter-protesterna utbröt..

Expressen - 18 timmar sedan

Trump-fansens ilska efter Ivankas vaccinval

Efter tre månader bryter Ivanka Trump sin sociala medier-tystnad – med en vaccinspruta.”I dag tog jag en dos!”, skriver Donald Trumps dotter på Instagram.

UNT - 21 timmar sedan

Söderblom: "Bra chans att vinna serien"

Drygt 86 mållösa minuter följdes av en mindre målexplosion. Med tre fullträffar i andra perioden kvitterade Skellefteå till 2–2 i SM-kvartsfinalen mot Luleå. –Fortsätter vi på det här spåret har vi bra chans att ta den här serien, säger Arvid Söderblom efter 4–1-segern..

Corren - 21 timmar sedan

Söderblom: "Bra chans att vinna serien"

Drygt 86 mållösa minuter följdes av en mindre målexplosion. Med tre fullträffar i andra perioden kvitterade Skellefteå till 2–2 i SM-kvartsfinalen mot Luleå. –Fortsätter vi på det här spåret har vi bra chans att ta den här serien, säger Arvid Söderblom efter 4–1-segern..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.