Ålands

Sunday, 16 May, 16:51

Nyheter om Ålands

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 10 maj 21 kl. 11:19

Ömsens vd tar en ”time out” när bolaget utreder omstridd stämma

Ålands ömsesidiga försäkringsbolags vd Dan-Erik Woivalin tar en ”time out” och bolaget tillsätter en oberoende utredning för att undersöka hur förberedelserna till bolagsstämman den 29 april genomfördes. Det skriver bolagets ledning i ett pressmeddelande. Så här lyder det i sin helhet: ”Flera ägare i Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag har tillsammans undertecknat ett brev till styrelsen i Ömsen där de ställer krav om en extra bolagsstämma i bolaget.

Nyan - 05 maj 21 kl. 19:03

Handikappförbundet söker medlemmar till ungdomsråd

Ungdomar med funktionsnedsättning som vill vara med och förbättra det åländska samhället. Det söker Ålands handikappförbund som vill starta ett ungdomsråd. Ungdomsrådets medlemmar får själva vara med och bestämma vad som behöver diskuteras och förbättras.

Nyan - 2 timmar sedan

Största tillväxten bland 50-plussare

Personer över 50 står för nästan 90 procent av 2000-talets befolkningstillväxt. Det konstaterar Åsub. Medelåldern har stigit från 40 till 44 år sedan år 2000.

Nyan - 11 maj 21 kl. 19:13

Vem vill du ge nordiskt miljöpris?

Nu kan du föreslå vem du anser ska vinna Nordiska rådets miljöpris. 300 000 danska kronor ska gå till någon i Norden som har gjort något speciellt för att bidra gällande tanken om “från hav/jord till bord”. Nordiska rådets miljöpris har delats ut sedan 1995 och temat varierar varje år.

Nyan - 11 maj 21 kl. 09:21

Han hoppar av Ömsens förvaltningsråd

Christophe Jourdan, som valdes in i Ålands ömsesidiga försäkringsbolags förvaltningsråd vid den senaste bolagsstämman, lämnar sitt uppdrag. Det skriver han i ett brev som gått ut till massmedia med rubriken ”Det får vara nog nu”. Jourdans beslut kommer dagen efter att Ömsens styrelse meddelade att vd:n Dan-Erik Woivalin tar en ”time out” efter att flera storägare hävdat att han arbetade för att fälla valberedningens förslag till förvaltningsråd.

Nyan - 10 maj 21 kl. 19:16

I år grönskar Åland igen

Evenemanget Åland Grönskar är tillbaka igen efter fjolårets paus. Ett nytt tema för 2021 är återbruk. Det blir fjärde året som Skördefestens Vänner ordnar Åland Grönskar.

Nyan - 08 maj 21 kl. 20:48

Flickor dominerade i Vokalisten-tävling

  Enni Sjölund, Felicia Alm, Molly Andersson, Miniya Holmström och Siri Donning heter vinnarna i Ålands ungdomsförbunds vokalisttävling Vokalisten, som anordnades lördag kväll. Evenemanget sändes via ungdomsförbundets hemsida. I juryn satt Ove Andersson, med bred erfarenhet från kulturfältet, Ramona Nordberg, sångare i dansbandet Högtryck samt Tilde Westergård, som vann sångtävlingen Deluxe 2019 och utsågs till Ålands lucia 2020.

UNT - 21 timmar sedan

Barn länsade kassaskåp – tog sexsiffrig summa

En 13-årig pojke stal drygt 120 000 kronor från ett kassaskåp i Eksjö, rapporterar Smålands-Tidningen..

Vimmerby Tidning - 21 timmar sedan

Barn länsade kassaskåp – tog sexsiffrig summa

En 13-årig pojke stal drygt 120 000 kronor från ett kassaskåp i Eksjö, rapporterar Smålands-Tidningen..

UNT - 21 timmar sedan

Barn länsade kassaskåp – tog sexsiffrig summa

En 13-årig pojke stal drygt 120 000 kronor från ett kassaskåp i Eksjö, rapporterar Smålands-Tidningen..

News55 - 21 timmar sedan

Barn länsade kassaskåp – tog sexsiffrig summa

En 13-årig pojke stal drygt 120 000 kronor från ett kassaskåp i Eksjö, rapporterar Smålands-Tidningen . Pengarna lämnade han över till tre äldre tonårskillar som döms för att ha tagit emot dem. 13-åringen hade fått kännedom om att pengarna förvarades i….

Corren - 21 timmar sedan

Barn länsade kassaskåp – tog sexsiffrig summa

En 13-årig pojke stal drygt 120 000 kronor från ett kassaskåp i Eksjö, rapporterar Smålands-Tidningen..

NT - 21 timmar sedan

Barn länsade kassaskåp – tog sexsiffrig summa

En 13-årig pojke stal drygt 120 000 kronor från ett kassaskåp i Eksjö, rapporterar Smålands-Tidningen..

Sydsvenskan - 21 timmar sedan

Barn länsade kassaskåp – tog sexsiffrig summa

En 13-årig pojke stal drygt 120 000 kronor från ett kassaskåp i Eksjö, rapporterar Smålands-Tidningen . Pengarna lämnade han över till tre äldre tonårskillar som döms för att ha tagit emot dem. 13-åringen hade fått kännedom om att pengarna förvarades i.

Aftonbladet - 21 timmar sedan

Barn länsade kassaskåp – tog sexsiffrig summa

▸ En 13-årig pojke stal drygt 120 000 kronor från ett kassaskåp i Eksjö, rapporterar Smålands-Tidningen..

Nyan - 23 timmar sedan

Tippa hockey-VM med Nya Åland

ISHOCKEY. Nästa vecka inleds hockey-VM i Lettland.Tippa hela mästerskapet med Nya Åland och du har chans att vinna en el-scooter.

Nyan - 13 maj 21 kl. 12:05

Dinos vill haöppet senare

Dinos ab ansöker till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet om förlängd serveringstid från klockan 01.30 till 03.30 på Dinos Bar & Grills uteservering på Strandgatan i Mariehamn.

Vimmerby Tidning - 12 maj 21 kl. 11:47

Klart besked: "Det blir enkelserier i Småland"

Nu är det klart. De som hoppats på en hel säsong kan sluta med det. Fotbollsserierna i Småland kommer att avgöras via enkelserier.

GT - 12 maj 21 kl. 08:55

Ingen folkfest i kväll – annat var det 1975

När Kalmar FF och IFK Göteborg möts i allsvenskan i kväll blir det knappast någon folkfest på grund av den pågående pandemin.Annat var det för 46 år sedan.GT har fått Östra Smålands tillåtelse att publicera bilder från en av de viktigaste matcherna i Kalmar FF:s historia: Seriefinalen i division 2 södra mot IFK Göteborg på Fredriksskans den 7 augusti 1975..

Nyan - 11 maj 21 kl. 08:00

72 sägs upp från Cinderella

72 anställda på Seko sjöfolks avtalsområde sägs upp från Viking Line. Det skriver Ålands Sjöfart på sin Facebooksida, och hänvisar till svenska Seko. Viking Line varslade i mars om arbetsbrist för personal ombord på Cinderella.

Nyan - 10 maj 21 kl. 18:00

Villkorligt för sexuellt utnyttjande av barn

En man född 1999 dömdes av Ålands tingsrätt i fredags till åtta månaders villkorligt fängelse samt 50 timmar samhällstjänst för sexuellt utnyttjande av barn. Han ska också ersätta målsägande med 1 200 euro. En annan man, född 2000, dömdes till 60 dagsböter för spridning av pornografisk bild som ung förbrytare.

Nyan - 10 maj 21 kl. 17:00

Ministern vill se lösningsförslag i ÅMHM-konflikt

– Jag har under veckan haft konstruktiva möten och ser nu med stor förhoppning fram emot när styrelseordförande konkret kan redovisa hur han har tänkt att denna situation som nu uppstått ska kunna lösas. Det skriver social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) i ett mejl som svar på en fråga om hur det går med den åtgärdsplan som landskapsregeringen har för att lösa konflikten mellan majoriteten i Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelse, med ordförande Marcus Måtar (Ob) i spetsen, och ÅMHM:s operativa ledning, med myndighetschef Susanne Perander i spetsen. (ss)
.

Vimmerby Tidning - 10 maj 21 kl. 14:30

Efter beskedet: "Innebär i praktiken enkelserier"

Region Kronoberg skärpte sina restriktioner nyligen fram till 31 maj. Beskedet kommer med all sannolikhet att i allra högsta grad påverka den lokala fotbollen: "I praktiken innebär det att det blir enkelserier", tror Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund"..

Nyan - 10 maj 21 kl. 08:12

Följ med mordrättegången här

Rättegången mot två kvinnor som åtalats för mord i Eckerö den 26 december i fjol har inletts i Ålands tingsrätt. På bilden ses advokaten Markus Hamro-Drotz som är ombud för en av de åtalade kvinnorna.   .

Nyan - 09 maj 21 kl. 13:39

Snabbare tillväxt om Högskolan växer

Att utöka utbildningen på Högskolan och få fler utexaminerade skulle ge en viktig tillväxteffekt på Åland och få pandemins negativa effekter att ebba ut snabbare. Men utbildningen behöver riktas om – och särskilt intressera yngre kvinnor. Det framgår av Åsubs analys av Ålands framtida utbildningsbehov..

Nyan - 07 maj 21 kl. 18:19

Ett nytt fall, ingen i karantän

Ett nytt fall av covid-19 upptäcktes på fredagen. Det meddelar Jeanette Pajunen, direktör för Ålands hälso- och sjukvård på fredag kväll. Ingen sätts i karantän.

Nyan - 07 maj 21 kl. 16:27

Vaccinbokning öppnar för 55-plussare på onsdag

De som fyllt 55 år kan börja boka tid för vaccinering vid Åland Post i Sviby onsdagen den 12 maj. Skärgårdsbor i åldern 50–70 år och personer i riskgrupp vaccineras i hemkommunen med början den 17 maj. På onsdag klockan 08.

SR - 06 maj 21 kl. 14:28

Colombias artister protesterar mot polisvåldet

I Colombia har regeringens föreslagna skattehöjningar orsakat stora protester och under den senaste veckan har 30 personer dödats i sammandrabbningar mellan polis och demonstranter. Både FN och EU har fördömt polisvåldet. Nu vädjar några av landets största stjärnor, som Shakira, Juanes och J Balvin, till den colombianska regeringen att stoppa våldet.

Nyan - 05 maj 21 kl. 17:24

Pelletsvärme ska rädda äppelblom

Ålands Hushållningsällskap har köpt in pelletsugnar för frostbekämpning i fruktodling. De ska nu testas under en provperiod för att se om de kan användas i större skala på Åland..

Nyan - 05 maj 21 kl. 13:26

Lantrådet: 250 får samlas utomhus från och med fredag

Från och med fredag ska 250 personer få samlas till offentliga sammankomster utomhus. Inomhus ska maximalt 20 personer få samlas, men upp till 50 personer om man följer vissa anvisningar. Det här berättade lantrådet Veronica Thörnroos (C) i en upplysning till lagtinget vid 14-tiden.

Nyan - 05 maj 21 kl. 09:09

Peter Wiklöf bemöter kritiken

– Som man känner sig själv så känner man andra, säger Peter Wiklöf, med anledning av angreppet från Gun-Mari och Göran Lindholm. Han menar att det inflytande han utövar, utövar han öppet i egenskap av ordförande för Ålands Näringsliv..

Vimmerby Tidning - 04 maj 21 kl. 15:00

Smålands bästa spelare i padel ska utses i turnering

I augusti får padelspelare i Småland tampas om att bli landskapets bästa. "Småland Padel Masters kommer att bli hur stort som helst", säger Jordi Linares Rosell, som är en av initiativtagarna..

Nyan - 04 maj 21 kl. 10:00

Mariella åter till havs

Efter 230 långa dagar vid kajen lämnade Mariella i går för första gången Mariehamns hamn och styrde kursen mot Helsingfors, rapporterar nättidningen Ålands Sjöfart som i sin tur citerar Marine Traffic. Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström bekräftar uppgiften för Nyan och säger att Mariella ska auditeras och kontrolleras för nya certifikat. Från och med den 5 juni sätts Mariella sedan in på Helsingforsrutten tillsammans med Gabriella.

Nyan - 04 maj 21 kl. 06:00

”Förtroendefråga” när Sjölund sparkades

I förra veckan kuppade Bo-Sture Sjölund ut Peter Wiklöf ur Ömsens förvaltningsråd. I går fick han själv sparken från ordförandeposten i Ömsens nystartade dotterbolag Ålands Försäkringar. Var det Wiklöfsfärens vedergällning?.

Nyan - 03 maj 21 kl. 17:00

Sjukskötare är årets handledare

Tina Nordman, sjukskötare vid kirurgiska polikliniken vid Ålands hälso- och sjukvård, är årets VFU-handledare. VFU står för verksamhetsförlagd utbildning. Det är andra året i rad som sjukskötarutbildningen vid Högskolan på Åland premierar goda exempel på gott handledarskap.

Vimmerby Tidning - 03 maj 21 kl. 16:15

Så tycker klubbarna: "Visst är det överraskande"

Smålands Fotbollförbund har fått in drygt 300 svar från föreningar runt om i Småland. En majoritet av dem vill fortfarande se att säsongen genomförs som "vanligt", med dubbelmöten i serierna. "Det är inget beslutsunderlag, utan mer en lägeskoll", menar Mats Larlind på SmFF..

Nyan - 03 maj 21 kl. 14:26

Bo-Sture Sjölund sparkas från Ömsen efter röstkupp

I förra veckan ledde han en röstkupp på Ömsenstämman mot Peter Wiklöf, så att denne inte fick förnyat mandat i Ömsens förvaltningsråd. Idag fick Bo-Sture Sjölund, en veteran i försäkringsbranschen och nytillträdd ordförande för Ömsens dotterbolag Ålands Försäkringar, sparken från alla sina uppdrag av Ömsens ordförande Andreas Remmer. – Det var tydligen någon som tänkte till över helgen, kommenterar Sjölund till Nyan.

Nyan - 03 maj 21 kl. 13:19

Snabbutbildning av väktare

Det råder brist på väktare. Nu ska Ålands gymnasium i rask takt utbilda väktare som ska kunna jobba som tillfälliga väktare redan i sommar..

Expressen - 03 maj 21 kl. 10:01

JUST NU: Här bärgas strandade knölvalen

Den strandade knölvalen utanför Ölands kust håller nu på att bärgas – efter nästan två veckor.Grävmaskiner är på plats ute i vattenbrynet och håller på att vända på bjässen för att kunna dra den i land i ett stycke..

Nyan - 30 apr 21 kl. 17:22

Två nya namn i Nyans styrelse

Nyans styrelse utökas med två nya medlemmar. Det bestämdes när tidningen i går höll bolagsstämma. Anders Wiklöf, majoritetsägare, berömde tidningens journalistik.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.