Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 31 July, 04:30

Cornucopia - 19 jun 21 kl. 07:47

Riksdagen beslöt att beredskapspolis ska återinföras - regeringen och JÖK-partierna överkörda med hjälp av VVänsterpartiet, Moderaterna, KD och SD röstade i förrgår igenom i Riksdagen att uppdra åt regeringen att återupprätta beredskapspolisen, dvs en sorts tidsvis anställda poliser som kan kallas in som förstärkningsresurs vid kris eller större evenemang. Under de senaste åren har ett flertal sådana tillfällen existerat, t ex gränskontrollerna under Wuhan-pesten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
JÖK, SD, Riksdagen, Wuhan, EU, Göteborg, AK5D, Cga5p, GSS, Ingemar Kihlström, Bland, Lundh Sammeli, Även, Vänsterpartiet, Westerlund Snecker, Vnsterpartiet, MP, Löfven

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 12 timmar sedan

Fredagsmys: Semesterhelg för barnfamiljen - endast 10 000 kronor

Dags för lite fredagsmys. Det finns en fin tumregel att om man som barnfamilj ska åka till något av de stora barnfamiljnöjena i Sverige (eller Danmark) - ALV, Liseberg, Kolmården, Legoland - så går det på 10 000:- SEK för helgen. Eller åtminstone för medelklassen som alls har råd med detta.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Recorded Future och The Record om kinesiska cyberspionage

"Det är inte sant förrän Beijing förnekar det."Det svenskgrundade underrättelse- och cybersäkerhetsbolaget Recorded Future fortsätter att expandera och har även startat en gratis nyhetstjänst kring cybersäkerhet, som bland annat publicerat artiklar om kinesiska statliga cyberspionage. Bloggen lunchade med VD:n Christopher Ahlberg.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Aftonbladet ger sitt godkännande åt regeringen att ingripa och stoppa cementkrisen med "tillfälligt uppskov" - men vad blir MP:s pris?H

Socialdemokraternas husorgan Aftonbladet har nu i en ledare gett tillåtelse till regeringen att ingripa och stoppa cementkrisen. Därmed är testskottet publicerat för återkoppling från partiets organ och manegen är krattad för ett regeringsingripande. Återstår vad Miljöpartiet kräver i utbyte, kanske en nedläggning av kärnkraften?

Cornucopia - 19 timmar sedan

Nya rekord för den överhettade konjunkturen - men bygg och hushåll backar

Konjunkturinsitutets (KI) konjunkturbarometer (barometerindikatorn) fortsatte i juli upp till ny rekordnivå för tredje månaden på raken. Dock backar bygg och hushållen något, medan resten av samhället går framåt och förblir överhettat på en nivå som aldrig skådats förr.Konjunkturbarometern Data: KI Mest går detaljhandeln framåt med, följt av den redan extremt överhettade industrin och sedan tjänstesektorn.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Tunga ras i Hong Kong och Japan på fredagsmorgonen - men börsrekord i USA och Stockholm

Börserna i Tokyo och Hong Kong faller hårt på morgonen, men i USA blev det börsrekord i det breda indexet Russel 3000 och OMXSPI slog rekord i Sverige. Guld och dollar är upp något.Stiger någotStockholmsbörsens OMXSPI noterade om man använder förstoringsglas nytt börsrekord efter en uppgång på +0.

Cornucopia - Igår: 16:11

Sammanfattning: Därför är det inte bara att "köpa cement någon annanstans"

Att för de stora industrierna, bygg- och infrastrukturprojekten är det inte bara att "köpa cement någon annanstans istället för Cementa". Vi pratar här inte om att du som privatperson kan välja mellan ICA, Willys och Coop. Utifrån en artikel från TT sammanfattar bloggen varför det kommer ta tid att t ex ersätta 2.

Cornucopia - Igår: 10:02

Kris - viktigast vems felet är eller att lösa krisen?

Cementkrisen sätter fingret på att det främst verkar finnas två olika kategorier av människor. De som bara talar om (A) vems felet är och (B) de som vill lösa krisen. Sedan finns det en tredje kategori som är relativt tyst, nämligen (C) vad kan vi dra för lärdomar och hur kan vi undvika detta i framtiden.

Cornucopia - Igår: 09:08

Reducerat exponeringen mot svenska aktier ytterligare på grund av cementkrisen

Jag har igår reducerat exponeringen mot svenska aktier ytterligare på grund av cementkrisen. Ingen av mina depåer ska nu ha mer än 10% svenska aktiefonder, och flera av dem har mindre än så eller saknar nu helt exponering mot Sverige. Orsaken är cementkrisen, som om den inte stoppas kommer slå stenhårt mot svensk ekonomi och svenska företag på ett ofta oförutsägbart negativt sätt.

Cornucopia - Igår: 08:47

Börserna stiger i Asien under torsdagsmorgonen - svagare dollar

Under morgonen har börserna i de asiatiska tidszonerna stigit. Dollarn försvagas mot kronan på utebliven amerikanska räntehöjning men guldet håller emot.Stiger

Det blev ingen amerikansk höjning av centralbanken Federal Reserves styrränta.

Cornucopia - I förrgår: 20:00

Gästinlägg: Kritik mot bloggens syn på cementkrisen

Nedanstående är ett gästinlägg från en läsare i byggbranschen, som vill vara anonym så mer än så kommer vederbörande inte presenteras. Bloggen vet vem vederbörande är och anser att personen är sakkunnig nog att få detta gästinlägg för att framföra kritik.Min kritik på bloggens syn på saken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.