DI > Ekonomi

Sunday, 03 March, 21:11

DI - 05 dec 23 kl. 23:01

Blandad stängning i USA – här är kvällens viktigaste nyheterNew York-börserna handlades på båda sidor av nollstrecket under tisdagen. På hemmaplan sålde EQT hela sitt innehav i BHG och Nordstjernan dumpade aktier i NCC.  Här är några av kvällens viktigaste nyheter. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, York, EQT, BHG, Nordstjernan, NCC

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blandad, stängningi , USAhär är , kvällens, viktigaste, nyheter

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Vändning i korten efter kursraset

Servicetjänstbolaget Coor har en tuff tid bakom sig på börsen. Ett förlorat storkontrakt, flera nya kontrakt och inflation har tyngt lönsamheten. Vändningen kan dock vara nära och om lönsamheten förbättras finns det goda chanser att värderingen lyfter.

DI - 45 minuter sedan

Centralbankerna i fokus när rapportfloden blir en rännil

Fortsätter börsen mot nya rekordnivåer? Räntebesked från Europeiska Centralbanken och aktivitet från Fed är några viktiga händelser som kan påverka marknaden den kommande veckan.  Det stundar även bokslut från en rad börsbolag liksom kapitalmarknadsdagar från tungviktare som riskkapitalbolaget EQT..

DI - 1 timme sedan

Elbråket eskalerar: H2 Green Steel hotar Vattenfall med rättsliga åtgärder

LULEÅ. Nu eskalerar bråket mellan Harald Mix privata jätteprojekt H2 Green Steel och de statligt kontrollerade företagen i det konkurrerande Hybrit-samarbetet.  H2 Green Steels vd Henrik Henriksson hotar Vattenfall med rättsliga åtgärder – om inte H2GS får mer el.

DI - 1 timme sedan

Begagnade elbilar fortsätter rasa i värde

Trenden med att begagnade diesel- och bensinbilar ökar i pris håller i sig. Samtidigt faller värdet på laddbara bilar snabbt. ”Incitamenten att köpa en elbil har försvunnit”, säger Sofia Forsling på bilhandelssajten Wayke..

DI - 1 timme sedan

Ras väntar solcellsbranschen efter tillväxtexplosionen

Efter att inte minst villaägarna rekordsatsade på solceller under 2023 väntar nu ett ras. Det befarar branschens egna aktörer i en ny prognos. Men intresset för solceller bedöms vara fortsatt högt och trots en väntad nedgång spås 2024 bli det nästa bästa hittills..

DI - 2 timmar sedan

Nytt rekord för Altors blödande tillväxtraket

Svea Solar slår åter försäljningsrekord, men har samtidigt gjort förluster på över en miljard kronor senaste fyra åren. I år räknar solenergibolaget, där riskkapitalbolaget Altor är största ägare, med att vända till vinst. Samtidigt planeras investeringar på 10 miljarder kronor i solcellsparker och utlandsexpansionen fortsätter..

DI - 2 timmar sedan

Ryssland minskar oljeproduktionen

Ryssland kommer att minska oljeproduktionen med nästan en halv miljon fat per dag under andra kvartalet 2024 för att stabilisera priserna..

DI - 3 timmar sedan

Efter Di:s avslöjande – Carina Åkerström hoppar av Alecta

Carina Åkerström hoppar med omedelbar verkan av som ordförande i Alecta. Detta efter att Di avslöjat att hon som ordförande sitter på dubbla stolar, bland annat kopplat till Heimstaden Bostad.  Därmed har den pressade pensionsjättens valberedning, med ordförande Kenneth Bengtsson, på mycket kort tid misslyckats med två ordföranderekryteringar..

DI - 3 timmar sedan

Källor: Bakslag i Gazaförhandlingarna

Förhandlingarna om ett eldupphör i Gaza har drabbats av bakslag. Hamas vägrar att överlämna en lista med namn och status för de återstående i gisslan, och därmed skickar inte Israel några förhandlingsrepresentanter till Kairo, rapporterar israeliska medier..

DI - 4 timmar sedan

”En av Sveriges mest lönsamma investeringar”

En bättre järnväg mellan Stockholm och Oslo skulle leda till ökad handel, mer turism och minskade utsläpp. Det bedömer Stockholms Handelskammare, som pekar ut tågsträckan som en av Sveriges mest lönsamma investeringar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.