ETF-marknaden > Ekonomi

Sunday, 03 March, 19:37

ETF-marknaden - 05 dec 23 kl. 22:00

Moody’s sänker Kinas kreditutsikter till negativa på stigande skulderMoody’s Investors Service sänkte sina utsikter för kinesiska statsobligationer till negativa, vilket understryker en fördjupad global oro över skuldnivån i världens näst största ekonomi. Moody’s sänkte senast sitt kreditbetyg på Kina 2017, till A1 från Aa3, på sannolikheten för en väsentlig ökning av skuldsättningen i hela ekonomin och vilken inverkan det skulle få på statsfinanserna.
Det var den första nedgraderingen av Kinas skulder sedan 1989. Tidigare i år sa Fitch Ratings Ltd. i en intervju med Bloomberg television att det kan komma att ompröva Kinas A+ suveräna kreditpoäng.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
Kinas, Investors Service, Kina, A1, Aa3, Fitch Ratings Ltd, Bloomberg, Global Ratings, Moody, ETFmarknaden, ETF, ETFer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moodys , sänker, Kinas, kreditutsiktertill , negativapå stigande , skulder

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 30 minuter sedan

Uranpriset återgår till tresiffriga siffror

Uppgången på uranmarknaderna fortsatte in i januari, och spotpriset för U3O8 uran, uranpriset, som steg med 10,96 procent, från 91,09 USD till 101,08 USD per pound, vilket markerar en avgörande milstolpe. Kazatomproms tillkännagivande att de inte skulle klara produktionsökningarna 2024 var den största katalysatorn för den uppåtgående trenden. Företaget minskade sin guidning för 2024 års produktion med så mycket som 14 procent.

ETF-marknaden - 1 timme sedan

XACT Bull 2 (UCITS) ETF ger den dubbla dagliga avkastningen på Stockholmsbörsen

XACT Bull 2 (UCITS) ETF är en börshandlad fond med hävstång. Fondens målsättning är att ge fondandelsägaren en daglig avkastning som, före förvaltningsavgifter och andra transaktionskostnader för fonden, motsvarar cirka 200 procent av den dagliga positiva förändringen i OMXS30GI-index. XACT Bull 2 kan passa den som har en stark tro om positiv utveckling på börsen.

ETF-marknaden - 23 timmar sedan

Tech Megatrend fond steg med 46 procent, expanderar bortom traditionell IT

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund, en börshandlad tech megatrend fond, träffade Steve Darling från Proactive för att diskutera prestanda och strategi för deras Tech Megatrend ETF i en intervju. Fonden, som var upp nästan 46 % förra året, skiljer sig genom att vikta 120 innehav i 15 ledande spelare i vart och ett av åtta underteman, inklusive cybersäkerhet, molnberäkning, AI, robotik, blockchain, elfordon, spel och mer. Detta tillvägagångssätt gör det bredare än traditionella IT-fonder och täcker ett brett spektrum av digitala störningsområden.

ETF-marknaden - Igår: 19:00

De mest populära börshandlade fonderna februari 2024

Februari är nu slut, och vi har som vanligt gjort en sammanställning av de mest populära börshandlade fonderna februari 2024. Dessa månadsvisa sammanställningar är ett sätt för oss att se vilka ETFer som trendar och vad våra läsare finner intressant. Vi använder sedan detta för att skriva nya artiklar på Etfmarknaden.

ETF-marknaden - Igår: 18:00

3DEC ETP ger tre gånger den omvända avkastningen på Parisbörsen

WisdomTree CAC 40 3x Daily Short (3DEC ETP) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd börshandlad produkt (ETP) utformad för att ge investerare en hävstångsexponering mot CAC 40. ETPen följer CAC 40® X3 Short GR Index (CAC3S), vilket ger en totalavkastning som består av -3 gånger den dagliga utvecklingen av CAC 40® Bruttoavkastningsindex, justerat för att återspegla avgifter samt de kostnader och intäkter som är förknippade med att korta aktier. Till exempel, om CAC 40® bruttoavkastningsindex stiger med 1 % under en dag, kommer ETPen att falla med 3 %, exklusive avgifter.

ETF-marknaden - Igår: 20:00

HANetf slår samman ytterligare fonder

I ett aktieägarmeddelande sa den white-label ETF-emittenten HANetf att de slår samman ytterligare fonder. Förvaltaren föreslår en sammanslagning av HANS-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) till HANS-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE) den 28 mars 2024. ITEK följer indexet Solactive Innovative Technology och erbjuder lika stor exponering för ”disruptiva globala företag”.

ETF-marknaden - I förrgår: 19:00

Vilken Bitcoinprodukt är bäst?

Den 10 januari 2024 gav SEC grönt ljus till elva USA-noterade ETFer som investerar i spotbitcoin. Detta skedde ett decennium efter de första ETF-ansökningarna kom in 2013. Stora aktörer som ARK Investments, BlackRock och Fidelity är bland de godkända förvaltarna som såg sin Bitcoinprodukt få godkänt av den amerikanska finansinspektionen SEC.

ETF-marknaden - I förrgår: 18:00

XACT Smabolag ger exponering mot svenska småbolag

XACT Svenska Småbolag (XACT Smabolag) är en börshandlad indexfond och har som mål att följa utvecklingen i indexet Solactive ISS ESG Screened Sweden Small Cap Tradable Index så nära som möjligt. Indexet syftar till att återspegla de omkring 100 mest likvida aktierna på den svenska småbolagsmarknaden exklusive de bolag som inte uppfyller index hållbarhetskrav. Fonden redovisas som artikel 8 i enlighet med SFDR (EU:s förordning 2019/2088 om hållbarhetsrelaterade upplysningar inom den finansiella sektorn).

ETF-marknaden - I förrgår: 21:00

With BTC>60 000… Insights on the Second Wave of the Crypto Cycle

As Bitcoin surpasses the 60 000 dollar mark, the insights provided in this report could prove invaluable in guiding investment decisions. In summary, Hashdex analysts have examined: • Bitcoin: Demand shock from US ETFs flows and anticipated supply shock associated with the Halving. • Ethereum: Promising trajectory with the upcoming Dencun upgrade, coupled with the impending SEC decision regarding ETH spot ETFs.

ETF-marknaden - I förrgår: 20:00

Artificiell intelligens driver cloud teknologins utveckling

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffade Steve Darling från Proactive till en uppdatering av Cloud Technology ETF, som lyfte fram dess starka resultat 2024. Ginsberg betonade molnsektorns roll som en nyckelspelare i Artificiell intelligens-utgifter, med stora molnleverantörer som Google Cloud, Amazons AWS och Microsoft Azure leder vägen. Microsofts molntillväxt, som bidrar till dess marknadsvärde på 3 biljoner dollar, speglar den bredare globala trenden med molnexpansion.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.