DI > Ekonomi

Sunday, 03 March, 13:23

DI - 04 dec 23 kl. 21:10

Varnar för elförsörjningen – rekordinvesteringarna räcker inteTrots planerade rekordinvesteringar i stamnätet kommer det inte att räcka för att möta elbehoven framöver, enligt Svenska kraftnät. Det här duger inte, anser industriorganisationen IKEM som kräver att regeringen tar ett större ansvar för att möjliggöra industrins omställning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska, IKEM

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varnarför , elförsörjningen, rekordinvesteringarna, räckerinte

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Butikstak har rasat i Östersund

Ett tak till en byggnad i Östersund, som rymmer flera butiker, rasat in. Det skriver polisen på sin hemsida..

DI - 1 timme sedan

Skuldsatta dödsbon ökar – detta gäller för dig som ärver

Människor som dör i skuld ökar när äldre blir allt mer belånade. Närstående som inte känner till skulderna kan då lätt hamna i dyra fällor. ”Det kan bli en överraskning att mamma och pappas ekonomi var så dålig”, säger Arne Larsson, jurist på Familjens Jurist..

DI - 2 timmar sedan

Drönare sköts ned i Finska viken

En drönare sköts ner i Finska viken, cirka 40 kilometer utanför S:t Petersburg, på lördagskvällen, rapporterar Ilta-Sanomat med hänvisning till ryska medier..

DI - 4 timmar sedan

Stjärn-vd:n slutar – då hotar baksmälla

Björn Rosengrens omgörningar av Wärtsilä, Sandvik och ABB har frälst börsen och gjort honom till Sveriges mest aktieägarvänliga verkstads-vd.  Men eftermälena har inte varit lika kul. Kommer historien att upprepas i ABB?.

DI - 5 timmar sedan

Bopriser stiger – men uppgången är ”stapplande”

Prisuppgången på bostadsmarknaden fortsätter för andra månaden i rad. Men det är fortfarande för tidigt att tala om ett trendbrott, enligt bedömare. ”Vi ser en stapplande uppgång”, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije..

DI - 16 timmar sedan

Svensk barnfamiljsboom i Spanien – ont om skolplatser

Yngre svenska företagare och distansarbetare är en ny grupp som köper hus eller lägenhet i Spanien. När de tar med sig barnen blir det ett ökat tryck på svenska skolor utomlands. ”Vi har längre kö än tidigare”, säger Josefine Karlsson, rektor på Svenska skolan på Gran Canaria..

DI - 17 timmar sedan

Supersportbilen uppdateras och blir av med taket

Brittiska McLarens laddhybrid, eller snarare supersportbil med elmotorhjälp, uppdateras och lanseras nu också i en öppen version..

DI - 19 timmar sedan

Ilskan växer – näringslivet kräver dubbelspår på Malmbanan

LULEÅ. Efter den senaste urspårningen växer ilskan över skicket på Malmbanan i norra Sverige. Nu kräver näringslivet dubbelspår – och får stöd av flera av Sveriges tyngsta företagsledare som AB Volvos vd Martin Lundstedt och Scanias vd Christian Levin.

DI - 19 timmar sedan

Dansk partiledare hastigt avliden

Søren Pape Poulsen, partiledare för Konservative folkeparti, har avlidit i en hjärnblödning. Det uppger partiet för nyhetsbyrån Ritzau..

DI - 20 timmar sedan

Bra sving i Sverige – toppar snabbväxande branschen i Europa

Sverige är Europaledande – på simulatorgolf. Med 200 anläggningar har landet tagit ledartröjan i en bransch där tillväxten inte visar några tecken på att avta. ”Men fortfarande är det få aktörer som går med vinst”, säger Fredrik Wredmark, vd för Indoor Golf Group..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.