DI > Ekonomi

Sunday, 03 March, 19:21

DI - 04 dec 23 kl. 17:40

Blandat på Nordenbörserna



Grannländernas börser var blandade på måndagen med tydliga nedgångar i Oslo och Helsingfors, medan Köpenhamnsbörsen var upp försiktigt. Vinx 30 sjönk 0,5 procent till 1.443..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordenbörserna, Oslo, Helsingfors, Köpenhamnsbörsen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blandat, Nordenbörserna

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nytt rekord för Altors blödande tillväxtraket

Svea Solar slår åter försäljningsrekord, men har samtidigt gjort förluster på över en miljard kronor senaste fyra åren. I år räknar solenergibolaget, där riskkapitalbolaget Altor är största ägare, med att vända till vinst. Samtidigt planeras investeringar på 10 miljarder kronor i solcellsparker och utlandsexpansionen fortsätter..

DI - 45 minuter sedan

Ryssland minskar oljeproduktionen

Ryssland kommer att minska oljeproduktionen med nästan en halv miljon fat per dag under andra kvartalet 2024 för att stabilisera priserna..

DI - 1 timme sedan

Efter Di:s avslöjande – Carina Åkerström hoppar av Alecta

Carina Åkerström hoppar med omedelbar verkan av som ordförande i Alecta. Detta efter att Di avslöjat att hon som ordförande sitter på dubbla stolar, bland annat kopplat till Heimstaden Bostad.  Därmed har den pressade pensionsjättens valberedning, med ordförande Kenneth Bengtsson, på mycket kort tid misslyckats med två ordföranderekryteringar..

DI - 1 timme sedan

Källor: Bakslag i Gazaförhandlingarna

Förhandlingarna om ett eldupphör i Gaza har drabbats av bakslag. Hamas vägrar att överlämna en lista med namn och status för de återstående i gisslan, och därmed skickar inte Israel några förhandlingsrepresentanter till Kairo, rapporterar israeliska medier..

DI - 2 timmar sedan

”En av Sveriges mest lönsamma investeringar”

En bättre järnväg mellan Stockholm och Oslo skulle leda till ökad handel, mer turism och minskade utsläpp. Det bedömer Stockholms Handelskammare, som pekar ut tågsträckan som en av Sveriges mest lönsamma investeringar..

DI - 2 timmar sedan

Näringslivet: Tre jättesatsningar som vi gärna betalar för

Regeringen välkomnade Jacob Wallenbergs initiativ för att rusta upp landets infrastruktur. Nu vill Svenskt Näringsliv inleda planeringen av tre konkreta projekt, där privata aktörer går in med finansieringen. Totalt handlar det om nästan 100 miljarder kronor och målet är att skynda på viktiga investeringar där det i dag saknas statliga medel..

DI - 3 timmar sedan

Drönare nedskjuten i Röda havet

Ett italienskt krigsfartyg har skjutit ner en drönare i Röda havet. Drönaren befann sig sex kilometer från det italienska fartyget och flög mot det när den sköts ner, enligt ett uttalande från det italienska försvarsdepartementet..

DI - 3 timmar sedan

Köparen av Öresundsverket: Vi blev blåsta av Uniper

Det holländska bolaget Paco Holding, som skulle köpa Unipers kraftverk i Malmö, har drabbats hårt när affären oväntat hävdes förra sommaren. ”Vi hade förberett oss i tre år och redan sålt kraftverket vidare till Turkiet. Nu vill inte Uniper kompensera oss, att säga att vi känner oss lurade är en enorm underdrift”, säger bolagets vd Chris Verbakel..

DI - 3 timmar sedan

Europa ska inte vara ett museum

LEDARE. När man besöker europeiska städer förstår man varför den här kontinenten kallas den gamla världen. Det märks på de pittoreska kullerstenarna, den pråliga arkitekturen, de många museerna, de anrika modehusen, den lustfyllda kulturen, stjärnorna i Michelinguiden och de flödande vinerna från de gamla länderna i syd.

DI - 3 timmar sedan

Schweiz röstade för högre pensioner

Schweizarna vill leva bättre på äldre dar. Söndagens folkomröstning gav ett tydligt ja till höjda pensioner och klart nej till en höjning av pensionsåldern. Därmed lär skatterna höjas..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.