SVT > Utrikes

Monday, 26 February, 15:48

SVT - 02 dec 23 kl. 06:35

Sverige skriver under historiskt kärnkraftsavtalSverige har tillsammans med 21 andra länder skrivit under ett globalt avtal om ökad kärnkraft. Enligt avtalet går länderna med på att jobba mot att tredubbla kärnkraften från 2020 till 2050..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeskriver under , historiskt, kärnkraftsavtal

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Palestinska regeringen avgår

Den palestinska premiärministern Mohammad Shtayyeh och den palestinska regeringen med säte på Västbanken avgår. – Det beror framför allt på kriget i Gaza och situationen på den ockuperade Västbanken, säger SVT:s korrespondent Samir Abu Eid..

SVT - 5 timmar sedan

Danmark lägger ned Nord Stream-utredning

Utredningen av sprängningar vid gasledningarna Nord Stream 1 och 2 läggs ned även i Danmark. Liksom i Sverige slår man fast att man inte har jurisdiktion i frågan..

SVT - 7 timmar sedan

Tiotusentals anhängare marscherade för Bolsonaro

Inför en enorm folkmassa förnekade Brasiliens tidigare ledare Jair Bolsonaro på söndagen att han ska ha försökt iscensätta en kupp för att behålla makten efter valförlusten i oktober 2022..

SVT - 11 timmar sedan

Modeexperten om Trumps gyllene skor: ”Sista dolkstöten”

Trumps lansering av sina gyllene sneakers är bara en i mängden av hans souvenirer. Nu sågas de av entusiaster världen över. – Man kan tänka sig att det är den sista dolkstöten i en redan krisande bransch, säger Daniel Lindström som är modechef på tidningen Café..

SVT - 16 timmar sedan

Tidigare Natotopp varnar för oenig allians: ”Tre trojanska hästar”

Allt ser nu klart ut för att Ungern röstar ja till svenskt Natomedlemskap på måndag. Men vad är det för Nato som Sverige går med i, där försvarsalliansens största arméer inte förlikas i de två pågående krigen?.

SVT - 18 timmar sedan

Jonas kör på när det civila stödet till Ukraina sviktar

Jonas von Matern är ensamvargen som stöttat ukrainska förband i snart två år. Han har hittills lyckats få ner 48 bilar – nästan en bil varannan vecka sedan invasionen..

SVT - 20 timmar sedan

Nato-tidslinjen: Här är turerna mellan Sverige och Ungern

Trots Ungerns löfte om att inte vara sist med att ratificera Sveriges Natoansökan blev det så. Här är alla turer mellan länderna – från UR-kritik till inbjudan till förhandlingar på plattformen X..

SVT - 23 timmar sedan

Google pausar AI-tjänst – skapade felaktiga bilder

Mycket mångfald men svag historisk korrekthet. Så har flera beskrivit Googles AI-tjänst Gemini vars bildverktyg nu har plockats ner av mediejätten efter flera historiskt felaktiga AI-genererade bilder..

SVT - 23 timmar sedan

Soppkriget mellan Ryssland och Ukraina – så uppstod det

Borsjtjen som vi känner till den fick sin spridning under Sovjettiden. Men i kokböckerna kallades den allt som oftast för rysk. – När Sovjetunionen föll sade ryssarna att allt som var sovjetiskt var deras, säger den ukrainske stjärnkocken Evhen Klopotenko..

SVT - Igår: 13:09

Alla fiender inlåsta när Belarus går till val

I skuggan av Vladimir Putins Ryssland ökar förtrycket i allierade Belarus, ofta omskrivet som Europas sista diktatur. När landet går till det regimen kallar val sitter över 1 400 av president Aleksandr Lukasjenkos politiska motståndare bakom lås och bom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.