SR > Nyheter

Saturday, 02 March, 13:14

SR - 30 nov 23 kl. 23:07

Ring in till Karlavagnen ordet är fritt – ämnet är ditt
Läs mer på SR
Läs mer om:
Karlavagnen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ringin till , Karlavagnen, ordetär , fritt, ämnetär ditt

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Ryssland kan ha avlyssnat tysk militär – utredning inledd

Tyska försvarsministeriet har inlett en utredning om uppgifterna om att Ryssland ska ha kunnat avlyssna hemliga samtal i den tyska militära ledningen. Ryska mediekanalen RT publicerade på fredagen en 30 minuter lång ljudfil som påstås vara ett hemligt samtal där bland annat chefen för det tyska flygvapnet diskuterade följderna om Tyskland skulle leverera kryssningsroboten Taurus till Ukraina.Flera tyska experter tror att inspelningen är äkta och försvarsministeriet undersöker nu om även andra hemliga samtal i det tyska försvarsministeriet kan ha avlyssnats..

SR - 45 minuter sedan

Uppdatera dig med senaste nytt i Lunchekot

Talmannen i Ungern har skrivit under dokumentet och därmed parlamentets beslut om att godkänna Sveriges Natoansökan. En man har gripits och anhållits misstänkt för mord efter att en man i 20-årsåldern skjutits ihjäl i Skärholmen i södra Stockholm på fredagskvällen. Det pågår en febril jakt på häktes- och fängelseplatser i Sverige – under de närmaste veckorna måste man hitta 200 stycken..

SR - 45 minuter sedan

Lastfartyg attackerades av Huthirebeller – har nu sjunkit

Det brittiska fraktfartyget Rubymar har sjunkit i Röda havet efter att ha attackerats av Huthirebellerna den 18 februari.Det rapporterar Reuters som hänvisar till myndigheter i Jemen.Fartyget, som ska vara lastat med 41 000 ton konstgödsel, har delvis legat under vatten sedan attacken inträffade..

SR - 1 timme sedan

33 politiska mord på två månader – valkampanjen inleds i Mexiko

I Mexiko startade under fredagen valkampanjen inför valen i juni och hittills har 33 politiker mördats, hälften av dem var kandidater till lokala politiska poster.Vid valen 2018 mördades nästan 50 kandidater. Myndigheterna vill förhindra att årets val blir en blodig historia, därför kommer ett stort antal kandidater att få militärt skydd..

SR - 3 timmar sedan

Läkemedelsverket om bristen på ADHD-medicin: ”Oerhört olyckligt”

ADHD-medicinen Intuniv är slut i hela landet – ett läkemedel som är vanligt förekommande vid behandlingar av ADHD hos barn och ungdomar. Veronica Arthurson, direktör på Läkemedelsverket, tycket att situationen är beklämmande.”Det är oerhört olyckligt att det ska behöva ske”, säger hon i P1 Morgon..

SR - 3 timmar sedan

Ungerns talman har skrivit under Sveriges Natoansökan

Nu har talmannen i Ungern skrivit under dokumentet och därmed parlamentets beslut om att godkänna Sveriges Natoansökan.Dokumentet ska nu fraktas till Washington i USA, och sedan kommer Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg skicka en formell inbjudan till Sverige. Inbjudan ska då skrivas under av en svensk minister för att därefter fraktas till Washington där en företrädare för USA mottar det.

SR - 4 timmar sedan

Nya kravet: Max tre år för att lära sig svenska

Invandrare ska få tre år på sig för att klara kurserna i Svenska för invandrare (SFI) – sedan ska rätten till SFI dras in.Det har Tidöpartierna kommit överens om, uppger arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) för Svenska Dagbladet.Enligt Pehrson är det fullt möjligt att lära sig svenska på ett eller två år, men att gränsen sätts på tre år är för att det ska vara tydligt att man bör kunna klara av det..

SR - 4 timmar sedan

Svenskornas jagar nya pallplatser – följ damernas distanslopp

Lördag 2 marsKl. 09.00–10.

SR - 5 timmar sedan

Så hanterar Läkemedelsverket bristen på ADHD-medicinen Intuniv

ADHD-medicinen Intuniv är slut i hela landet – ett läkemedel som är vanligt förekommande vid behandlingar av ADHD hos barn och ungdomar.Många har drabbats av bristen och familjer, vars barn som använder Intuniv, menar att informationen om att den skulle bli restnoterad inte nått dem.Hör Veronica Arthurson, direktör på Läkemedelsverket, om vad man gör för att få ut läkemedlet igen..

SR - 5 timmar sedan

Ryska drönarattacker mot Odessa och Kharkiv – två döda

I Ukraina ska minst två personer ha dödats och flera skadats i ryska drönarattacker mot Odess och Kharkiv i natt. Det uppger lokala myndigheter, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Flera lägenhetshus har träffats av attackdrönare och räddningstjänst arbetar med att söka efter människor som befaras vara begravda i rasmassor, det uppger guvernören i Odessa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.