Expressen > Opinion

Tuesday, 05 March, 15:15

Expressen - 30 nov 23 kl. 21:36

Kissinger var en mästare i diplomatins möjligheterHenry Kissingers främsta fokus var att förhindra ett kärnvapenkrig.
Hans arv kommer historiker och andra säkerligen att strida om.
Men han lyckades förhindra ett tredje världskrig genom att vara en mästare i diplomatins möjligheter, skriver Carl Bildt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kissingers, Carl Bildt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kissingervar en , mästarei , diplomatins, möjligheter

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Kvinnor jobbar gratis 48 minuter om dagen

Utvecklingen mot jämställda löner står helt still. I år arbetar kvinnor gratis 48 minuter om dagen. Sett i landet är löneskillnaderna mellan könen minst i Kalmar och störst i Östergötland, skriver företrädare för rörelsen Lön hela dagen.

Expressen - 22 timmar sedan

Dopet måste inte ske mitt i asylprocessen

Flera artiklar har ifrågasatt Fredrik Malms (L) förslag om att svenska kyrkor borde avvakta med att döpa asylsökande tills asylprocessen är klar. Nu svarar han på kritiken i en slutreplik. .

Expressen - Igår: 06:00

Utvisade brottslingar ska inte få svenska förmåner

Utvisade farliga personer ska inte få uppehållstillstånd om utvisningen inte kan verkställas. I dag tillsätter regeringen en snabbutredning för att genomföra ändringar som myndigheterna länge efterfrågat, skriver Maria Malmer Stenergard (M), Ludvig Aspling (SD), Ingemar Kihlström (KD) och Mauricio Rojas (L)..

Expressen - I förrgår: 05:45

Bidens feghet är värt mer än Ukraina för Putin

Medan de ryska mördarna ostraffat har kunnat låta missiler regna ned över ukrainska civila, har Biden och hans rådgivare kunnat sitta och mysa framför brasan, nöjda med att inte ha eskalerat konflikten, skriver Stefan Hedlund. .

Expressen - I förrgår: 17:00

S har varit bakbundna i de viktigaste frågorna

Det är hög tid att ompröva den ekonomiska politiken och presentera en verkligt socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik, skriver Eira Arb Zackrisson (S)..

Expressen - 02 mar 24 kl. 05:45

Vilket Europa vill du ge till dina döttrar?

Vi håller gränsen mot ultrakonservativa, kvinnofientliga krafter och mot deras bundsförvanter, både i Europaparlamentet och i Sveriges riksdag, skriver Muharrem Demirok (C) och Abir Al-Sahlani (C). .

Expressen - 01 mar 24 kl. 16:00

”Utan egna kärnvapen kan vi bli Putins offer”

Ska EU skaffa fler egna kärnvapen? Carl Albinsson, programansvarig på Timbro, tror att det skulle göra oss säkrare. Vendela Englund Burnett, ordförande för Svenska läkare mot kärnvapen, tror att det skulle vara livsfarligt..

Expressen - 01 mar 24 kl. 05:45

Nyordet ”Natosjön” är en onödig provokation

Östersjön har gått under många namn, men få har överlevt. Det är dags att sluta med smeknamnet ”Natosjön”, skriver Nils Hansson. .

Expressen - 29 feb 24 kl. 20:00

Absurt att Moderaterna ser cykelbanor som hot

Moderaterna verkar inte vilja göra något åt massbilismen i Stockholm. Tvärtom vill de förvärra problemen, skriver Åsa Lindhagen (MP), Anton Fendert (MP) och Lars Strömgren (MP). .

Expressen - 29 feb 24 kl. 16:28

Att ”pulla” någon som sover är våldtäkt

Vi kan inte längre tolerera en rättsapparat som inte förstår sexualbrott. Att pulla – som innebär att föra fingrarna ut och in i vagina – är våldtäkt om det sker utan samtycke, skriver flera debattörer.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.